Gördüüğüm en gazalı bebek benim oğlumdu. 16 saat aralıksız uyanık kaldığını bilirim. Ben 3,5 aylık olana kadar sürekli damla kullandım. Ama bir yere kadar fayda ediyor. Bebeğe zararı olan birşey olmadığı için kullandım gene de.
Ama çare değil işte.
Bir anımı anlatayım. Birgün doktoru aradım. Ağlıyorum, "Dayanamıyorum artık, öğleden sonra başlardı ağlamaya, iki gündür sabah 11'den itibaren ağlıyor, ne yapacağım ben?" dedim.
Dedi ki; "Üzülme sakin ol, damlanızı değiştireyim ama bil ki damla da çözüm değil. Bu bir hastalık değil, 3 ay süründürecek sizi ve bıçak gibi geçecek."
Dediği gibi de oldu.
Bu yazdığım sizi üzmesin, tam tersine içiniz ferah olsun. Gazlı bebek zor ama 3. ay bitince geçiyor. O süreçte kendinizi çok üzüp strese sokmayın.
Bol bol masaj yapın karnına. Saat yönünde. Ayaklarına sık sık sıcak su torbası koyun. Siz kendiniz bol bol rezene içip kimyon yiyin. Başka da yapacak birşey yok. Sallamak gazlı bebekleri çok rahatlatır ama ayakta veya beşikte sallamaya alıştırmamanızı tavsiye ederim. Kucata gezdirin bol bol. Ha bir de bebekler dışarıda çok rahat ediyor. Dışarıdayken hiç ağlamazdı bebeğim.