Bebeğine Motis ve lansor kullanan var mı? Bebekte reflü sorunu

Minnosumm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2018
1.813
1.752
133
34
Merhaba arkadaşlar oplum 3 buçuk aylık 2.aydan beri beslenme reddi var ne meme ne mama içiyor çok kötü durumdsyız gittikçe kötüleşti eskiden uykuda içerdi şimdi onu ds içmiyor çok çok az besleniyor ve bugün araştırma hastanesinde çocuk gastroya gittik profesör bize günde 4 kere Motis ve iki kere lansor dedi lansor de büyüklerin kullandığı ilaç içini kırıp yarısından biraz azını kaşığa koy mama dök üstüne içir dedi ama çok korkutorum böyle ilaçlar kullanmaya çaresi olacağımı bilsem tamam ama ya olmazsa çocuğa boş yere bu ilaçları verirsem yan etki olursa diye çok korkuyorum kullanan var mı aranızda? Buarada reflü denildi ama hiç kusmuyor bebeğim ara sıra ağzına geliyor ama en büyük sorunumuz beslenme sorunu

Benim kızımda da reflü vardı ve biz de çocuk gastroenterolojiye gittik. Hangi ilaçları yazmıştı hatırlamıyorum ama bizim çocuk doktorumuz önce reflu maması deneyelim. Olmazsa ilaçlara başlayalım demişti. Bizde reflu maması bıcak gibi kesti bütün problemlerini. Aptamil inkini alıyordum ben. 1.5 yaşına kadar da kullandık. Ara ara acaba normal mamaya geçsek mi diyorduk ( recetesiz satılıyor ve normal mamaların 3 katı fiyatı) ama kestiğimiz gibi çocuk gene beslenme reddi yapıyordu yemiyordu içmiyordu boş mideyle kusmaya calısıyordu. Ben de hep devam ettim. 1.5 yasında anca kesebildik biz. Sonrasında da normal aptamille devam ettik

Benim kızımda da reflü vardı ve biz de çocuk gastroenterolojiye gittik. Hangi ilaçları yazmıştı hatırlamıyorum ama bizim çocuk doktorumuz önce reflu maması deneyelim. Olmazsa ilaçlara başlayalım demişti. Bizde reflu maması bıcak gibi kesti bütün problemlerini. Aptamil inkini alıyordum ben. 1.5 yaşına kadar da kullandık. Ara ara acaba normal mamaya geçsek mi diyorduk ( recetesiz satılıyor ve normal mamaların 3 katı fiyatı) ama kestiğimiz gibi çocuk gene beslenme reddi yapıyordu yemiyordu içmiyordu boş mideyle kusmaya calısıyordu. Ben de hep devam ettim. 1.5 yasında anca kesebildik biz. Sonrasında da normal aptamille devam ettik
Bizim de doktor dedi ar mama kabız yapabilir onun yerine Bebelac thickener var mama kıvamlaştırıcı ondan önerdi aldık onu yapıyorum ama fark olmadı aslında birkaç öğün de yaptım sonra biraz içer gibi oldu ama bilmiyorum ki yine ona devam mı etsem ya kötünün iyisiydi onda sanki

Bizim de doktor dedi ar mama kabız yapabilir onun yerine Bebelac thickener var mama kıvamlaştırıcı ondan önerdi aldık onu yapıyorum ama fark olmadı aslında birkaç öğün de yaptım sonra biraz içer gibi oldu ama bilmiyorum ki yine ona devam mı etsem ya kötünün iyisiydi onda sanki
Biz kabızlık yaşamadık hiç. Hep biberona biraz da zeytinyağı ekleyerek verdim. Ama tabi ki sen bilirsin. İçiyorsa denemende fayda var. İçmiyorsa mecbur ilaçları kullanman lazım. Bir şekilde beslenecek minnoş artık hangisi iyi geliyorsa… thickener dediğin gibi kıvam arttırıcı. Ar mama doğrudan daha farklı bir mama. Ah keşke etrafında kullanan birileri olsaydı da 1 biberonluk deneme sansın olsaydı. Tadını sevse gene tüketir de cocuk. İyi de gelebilir. Veya farklı marka mamalar dene. Tek sebebi verdiğin mamayı beğenmemesi de olabilir

Back
X