Bebeğimde gelişme geriliği olabilir mi???

boncukinci

Taze ve acemi anne
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2014
127
29
33
Kızım 3.ayını bitirdi fakat hala ellerinin farkında değil. Gün içinde en fazla 10sn bakıyor ellerine. Hala oyuncaklara uzanmıyor. Bebeklerin elleri yumruk olur derler Bizimki hiç yumruk yapmadı hep açıktı. Yeni yeni yumruk yapıyor. Şimdiye kadar ellerini incelemeye başlaması gerekmez miydi?bir de hala yüzü dışarı dönük kucakta durmak istemiyor ağlıyor. Omzumda durmak istiyor. Dışarı cevirince dik durmuyor kendini öne doğru eğiyor. Boynunu tutamiyor desem değil yüz üstü yatirinca kafasını kaldıriyor. Artık Dış ortama ilgi göstermesi gerekmez mi? İçim içimi yiyor şu birkaç gündür. Çok mu evham yapıyorum? Lütfen fikir verin.

Tatlım çok evham yapıyorsun bence. Geçen ay ben de çok sabırsızdım. Benim kızım da ellerini 3. aydan sonra fark etti. 3,5 aylık olduğunda ellerini görmeye başladı. Öyle uzun uzun da seyretmedi. Aynen dışa dönük durduğunda ağlıyordu. Normal taşınmak istiyordu kucakta. Oyuncaklara uzanmaya da aniden pat diye başlayıverdi 4 aylık olmasına 9 gün vardı... Anlattıkların gayet normal bence. Kızım şu an da 4 aylık oldu. Hızlı ve ani gelişmeler gösteriyor. Lütfen panik yapma. Unutma her bebek farklılık gösterebilir.

Umarım öyle olur. Benden sonra doğum yapmis olan arkadaşin bebeği yapınca benimki geri kalmış gibi hissettim

Bu sürelerde yüz üstü yatmak istemeyip ağlayacak ayrıca.. Bazı bebekler sevmiyor yüz üstü durmayı.
Umarım öyle olur. Benden sonra doğum yapmis olan arkadaşin bebeği yapınca benimki geri kalmış gibi hissettim
bebekten bebeğe fark eder canım, benim bir arkadaşım 4100 gr doğurdu bebeğini.. benim kızım 2500 gr... onun kızı 2,5 ayda başladı yattığı yerde kafasını kaldırmaya benimki 3,5 ayda.. ilk 2,5 ay ben sürekli nette bebek gelişimlerini okur sonra da kafayı takardım.. Artık anlıyorum ki kurmalı robot gibi değil bebkler... hepsinin farklı yapıları var.3 aşağı 5 yukarı zamanlarda tamamlıyorlar. Aylık dr kontrollerini yaptırıyorsan ve sağlıklı ise hiç kimseyle kıyaslama bebeğini. Güle güle büyüt kuzunu :)

evham yapıyorsun canım
benim oğlum o dediklerini 4 aylık yapmaya başladı
gelişiminde gerilik olsa, doktoru illaki farkederdi

her bebek farklidir..panik yapmayin..tepesine oyuncak asilan oyun halilari var,bebekler yattiklari yerden oyuncaklari tutmaya calisiyorlar,benim oglum onunla cok uzun sure oynamisti.oyuncaklari kavrayisini elleri kesfini hizlandiran bisey bu.

her bebek farklidir..panik yapmayin..tepesine oyuncak asilan oyun halilari var,bebekler yattiklari yerden oyuncaklari tutmaya calisiyorlar,benim oglum onunla cok uzun sure oynamisti.oyuncaklari kavrayisini elleri kesfini hizlandiran bisey bu.
Dönence altında yatıyor çok da zevk alıyor ama uzanmıyor hatta bazen döndürmeden tutuyorum sadece cirpiniyor o kadar. Sanırım nette yazanlara çok bakmamak lazım. Benim bebeğim 37 haftalık dogdu onun da verdiği bişey vardır sanırım.

Back
X