Çocuk Hastalıkları Bebeğimde sadece ishal var neden?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

matruj1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2018
1.396
1.820
63
Merhabalar 1 yaşında bir bebeğim var son 10 gündür hep ishal. Bazı günler tam ishal su gibi bazı günlerde ishal gibi sıvı kıvamlı ama kakası eskisi gibi değil ateş huzursuzluk diş çıkarma falan yok neden böyle oluyor doktora götüüreceğim ama fikir almak istedim daha önce yaşayan var mı? Keyfi yemesi içmesi normal ateşi yok diye panik olmadım geçer diye bekledim ama sanırım geçmeyecek sebep ne olabilir?

1 yaş aşısını yaptırdıysanız aşı sonrası alerjik bir belirti yaşıyor olabilirsiniz. Bu aşı tavuk yumurtası hücresinde üretildiği için yumurta alerjisi gelişmiş olabilir. Emziriyorsaniz günlük yediklerinize ve bebeğe verdiklerinize dikkat edin. Bir hafta kadar süt ürünleri ve yumurtayı kesip ishal durumunu gözlemlemeye devam edin. Sırf ishal olduğu için hiçbir hastalık belirtisi göstermeyen bebeğinize ilaç veren bir doktora denk gelirseniz bir kaç tane daha doktor gezmeden ilaca yanaşmayın derim.

Bu bilgi çok iyi oldu çok teşekkür ederim evet 1 yaş aşısını yaptırdıktan sonra oldu sanki yumurtada veriyorum ve günlük bende 1 tüne yiyorum birkaç gün yemeyeceğim süt de. Gözlemleyim Doktora daha sonra götürecğm. Peki bu alerji kalıcı olur mu gecici bir sürec mi?

Maalesef belirli bir süre için kalıcı. Benim bebeğim ilk ay aşısından bu yana 21 aydır çekiyor. Genellikle 2 yaşında alerji kendiliğinden geçiyor. Bazı çocuklar 4 yaşına, bazıları 8 yaşına kadar atlatamayabiliyor. Bazen de besin alerjisi geçiyor ancak yerini polen alerjisi gibi, saman nezlesi gibi, bazen alerjik astım gibi rahatsızlıklara bırakıyor.

Tabi yine doktora gidin ama sorun alerji ise şu an sizin durumunuzda tek tedavi alerji yapan besini tespit edip beslenmeden tamamen çıkarmak.

gunebakan_ bebeğime 2 gündür yumurta vermiyorum ve bende yemiyorum dünden bu yana 1 kere kaka yaptı sanırım düzelecek. Çok teşekkür ederim burayada yazmak istedim belki birgün bin başkasında işine yarar. Bir sorum daha olacaktı ishali geçse de doktora götürsem mi yinede yani bu alerjinin bir tedavisi ilaçı falah var mıdır tedavi ettirmek gerekir mi sizinre bebeğinizde olduğundan bilirsiniz belki?

Sonuç almanıza sevindim. Bebeklere verilen bir ilaç var evet. Bu ilaç bağışıklık sistemini baskılayarak vücudun alerjik besine tepki vermesini önlüyor ve bozulan yaşam kalitesi kazanılmış oluyor. Ben asla kullanma taraftarı değilim bu ilacı. Neden zaten sorunlu olduğu için alerji üreten bağışıklık sistemini sırf belirtiler ortadan kaybolsun diye baskılayayım ki? Ki zaten sizin bebeğinizin keyfi yerindeymiş, diyetle de kakası duzeldigine göre asla ilaca yanaşmayın derim. Doktorların ileri durumlarda yazdığı alerji damlası dışında verdiği tek tedavi diyet. O yüzden bebeğiniz iyi ise doktora gitmeniz vakit kaybı. Yalnız her aşı sonrası yeni alerjilerle tanışma ihtimaliniz var. Sonraki aşısı yeniden kakada ya da genel durumunda değişiklik yaratırsa diyeti genisletmeniz gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…