• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimden ayrılmak..işin içinden cıkamıyorum..

kirmizi_pantolon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
114
54
53
Kayseri
kızlar dısardan br bakısa ve akıla cok ihtiyacım var.dusun dusun aklım calısmaz oldu,cıkıs yolu bulamıyorum.ben 20 yasında genc br anneym.daha once universite okuyordum,bolumu begenmeyip okulu dondurmustum.dondurdkan hemen snra da evlendm ve hamile kaldım.henuz yeni evlenmstk ama kıyamadm.anne olanlar beni anlaycaktır.bebegmz dogduktan snra esim askere gitti.bn de kendi imkanlarmla sınava tekrar hazırlandm ve bu sene grdm cok da iyi bir puan aldım.bebegmi bırakp okula gdersem anneannem ve annem bakacaklar.bebegm 11 ayına yeni girdi.daha iyi sartlar saglmak icn okumam gerekiyor.esim br sene daha dondur okulu diyor ama okula basladgmda 21 yasımda olucam.tabi okul daha gec bitecek ve is bulma suresi derken bu smdi kacrdgm zamana ihtiyacm olack.icim icimi yiyor kızlar.oglum daha agır basıyor ama ilerde benden bsyler isteme yasına geldgnde bunu da alamam demek istemyrm.herkes gbi bn de ogluma iyi br yasam sunmak istyrm.br tarafta hayallerm ve gelecegmz,br tarafta oglum..ne yapıcam ben?

bulunduğun ilde okuma şansın yok mu? okula giderken, ders çalışırken bırakırsın bebeğini. Zaten böylemi olacak snaki farklı bir ile gideceksin gibi algıladım anlatımından...

ben oglum 9 ayllıkken sıkı bır ıng kursuna baslamıstım haftada 5 gun
5 saat
cok yorucuydu
valla ben sahsen pısmanım yanı ogrenmedımmı ogrendım sımdı maasım ıyı ısım ıyı
ama genede bılemıyorum benım mecburıyetlerım baska turluydu o yuzden senın yerınde olsaydım cok yanlıs bır yonlendırme bılıyorum ama gıtmezdım bu sene

okullar başlayana kadar çocugunuz 14-15 aylık olur
çalışıyor olsanız oğlunuzu bırakmayıp işimi bırakacaktınız
ben 15 aylıkken bıraktım oğlumu
bence okulunuzu okuyun

Eğer yaşadığınız şehirde okuyacaksınız sorun yok işe gider gibi gider gelirsiniz ama şehir dışındaysa bence çok zor olur.Bu arda kaç yıllık bir bölümde okuyacaksınız

şehir dışında değil herhalde okulun? hocaların devam konusunda iyi niyet gösterebilir. bizde 3 ders dışında bölüm boyunca devam zorunluluğu yok mesela.

Bence de okulunuzu okuyun , ilerde çocuğunuza daha rahat bir yaşam için şuan bu fedakarlığı yapmalısınız.

11 aylık bebegin daha yeni dogmuş da değil ve annen ve annanen bakıcak ne guzel
tabi aynı şehirde okuycaksan bence sorun yok zaten hafta sonları akşamları ve her gun her ssat de dersin olmıcaktır boş zamanlarında oglun seninle olacak

Eger bulundugunuz ilde okuyacaksanız puanınız yetiyorsa sorun yok gibi güvendiginiz anneniz ananneniz var ne güzel rahat bakarlar işe gider gibi gider gelirsiniz ama şehir dışındaysa zor olur nasıl olur bilemedim eşinizinde düşüncesi önemli şahsen ben evli olmadıgım halde şehir dışında kendimde gidip okumak istemem hele hele sevdigim adam ve yavrum burdaysa meslek bir yana onlar biryana benim için olurdu karar sizin inşallah hakkınızda hayırlısı olsun.

Okul bulunduğunuz ildeyse mutlaka okuyun.

Çocuğunuz 11 aylıkmış, eylül - ekim ayında 13-14 aylık olacak.

Yabancıyada değil annanneye bırakacakmışsınız, içiniz rahat bir şekilde okulunuzu okuyun derim.

Kesinlikle okumalısınız, böyle bir fırsatı değerlendirmemek delilik olur. Allah korusun bir sene sonra herşey için çok geç olabilir, kimin başına ne gelir bilinmez. Kimse (buna sizde dahil olmak üzere) elden ayaktan kesilmeden gitmenizde fayda var. Akşamları zaten evinizde olcaksınız, çalışıncada öyle olmayacak mı.? Kimseye oturduğu yerden para vermiyorlar ne yazıkki, illaki bebeğinizden eşinizden ayrı kalacaksınız.. O yüzden okuyup hayatınızı kazanın..

hepinize cevaplarnz ve yardmlarnz için cok tesekkur ederm.sorun su ki,bn kucuk br sehirde yasyorum ve puanm buyuk sehrlerdeki okullara tutuyor en basta.ozel sektorde calısacgm br bolum oldgu için okul adı onem tasıyor.egtm de tabi.4 yıllık br okul okuycam.haftasonları gdp gelmeyi dusunyrm ucakla otobusle.ama gelemycegm zamanlar da olablr dye dusunmuyor deglm.bnm yermikimse tutmuycak blyrm.esim yne dondur ben askerden donunce baslarsın diyor ama kendm icn de bole br sans yakalamısken 1 yıl dha ertelemek istemyrm.tek endisem oglumun bundan kotu etkilenmesi.en onemli sey o.içimden br ses git diyor,bunu hakettn diyor ama dger yanmda oglun senden ayrı kalmayı haketmyr diyor.oglum cok kucuk degl ama geceleri aglayıp da beni istedgni dusunmek ble istemyrm.terchlermi yaptm,beklyrm ama kafam hala karısık.aksamları evme donecek olsam cok rahat olurdum ama smdi ole br durum sozkonusu degl.ayrlk brz uzun olcak.belki haftada 1 belki 2 haftada br goreblcem oglumu.

annenin ya da anannenin seninle gittiğin şehirde yaşama şansı yok mu?
bir ev tutarsınız onlardan biri de başındaa kalır ve eşininde seninde gözü arkada klammamış olur

bnm annem calısıyor.ve br de kardesm var o yuzden bnmle gelme durumu yok.esim su anda askerde ve seneye mayısta donecek.o da dyor ki okulu dondur sneye beraber gdelm okula basla.yani ben gdersem tek gidicem.ve oglumu belli zamnlrda gormeye gelicem.ya da okulu yne dondurucam ve 1 sene dha beklycem.

Sonuc olarak en mantiklisi esinizin dedigi gibi bende gelirim demis.okuluniz donduruluyorsa 1 sene bekleyin .okul sizi bekler ama cocugunuzda geri donusu olmayan sorunlar olusabilir.zaten baba askerdeymis cocugunuzu bir de annesiz birakmayin

anneanneniz ya da sizinle gelebilecek müsait kim varsa gelsin ve birlikte baslayın okulunuza. akrabalardan maddi destek yaparak da birini yanınızda goturebilirsiniz. siz okuldayken yemeginizi de yapar işinizi de. bunun uzerine odaklanın ve bir an once baslayın

4 sene az değil ben olsam eşimin askerliğini bekler ailecek giderdim. Yaşın daha küçük canım 1 yıldan ne olacak. Bak benim 4 yıllık 23 yaşında bitti yeni, ama en yakın arkadaşımız 28 yaşındaydı hem çalıştı hem okudu. Okullar zaten işe girdiğinde devamı sorun etmiyolar sen de yaş iş için sorun ediyorsan böyle yapabilirsin. Şahsen ben bebeğimi 1-2 haftada bir görmeye dayanamazdım ayrıca eşinle de çok ayrı kalmış olacaksınız:31:

Son düzenleme:
Okul her zaman okunur,iş bir şekilde bulunur ama bebeğinin bugünleri bir daha geri gelmeyecek.
Sen artık bir annesin ve önceliğin bebeğin olmalı.
Zaruri bir durumun yokken bebeğinden ayrı kalman doğru değil.

Darılmaca gücenmece yok,içimden geçeni yazıyorum.
Okumayı o kadar önemsiyorsan en başta okulu bırakmayacaktın.
Veya okula dönmeyi düşünüyorsan hamile kalmayacaktın.
Bu adımların cezasını bebeğin çekmemeli.

Okuldan vazgeç demiyorum ama bebeğinle olacağın bir düzen kurmalısın.
Ya eve yakın bir okul veya başka şehre anneanneyle gitmek gibi...
Haftalık ziyaretler hem yetersiz hem de her hafta olamayacağı aşikar.
Anneannem yaşlı,tek başına bakamaz diyorsan,zaten tamamen tek başına olmayacak.
Okul,tüm gününü almaz.

Back
X