• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimden de vazcecip gidecegim

Nasıl öğreneceğimi bilmiyorum gerçekten lütfen beni linclemeyin ama neyi nasıl araştıracağımi bilmiyorum. Internette bakıyorum ama ya öyle değilse diyorum

Aile bakanlığı için doğrudan 183'ü arayıp imkanları öğrenin.
Sığınma evleri arasında en bilinen mor çatı, doğrudan arayın. Onlar da yönlendirir.
Bulunduğunuz il ve ilçe belediyelerini arayın. Mutlaka merkezleri vardır onların da böyle durumlar için.

İlk başta aklıma gelenler bunlar. Siz araştırdıkça daha fazla seçenek çıkacaktır.

İyi de hem koca evinde hem baba evinde baskı görecekseniz neden koca evindeki baskıyı tercih ediyorsunuz? Baba evinde can güvenliğiniz olur. Bebek biraz büyüyene kadar sabredip sonra kendi düzeninizi kurarsınız.
Baba evine cocukla donmek koca evinden daha da zordur yasamayan bilmez

Aile bakanlığı için doğrudan 183'ü arayıp imkanları öğrenin.
Sığınma evleri arasında en bilinen mor çatı, doğrudan arayın. Onlar da yönlendirir.
Bulunduğunuz il ve ilçe belediyelerini arayın. Mutlaka merkezleri vardır onların da böyle durumlar için.

İlk başta aklıma gelenler bunlar. Siz araştırdıkça daha fazla seçenek çıkacaktır.
Cok tesekkur ederim arayacagim mutkaka

Ben siddet gören kadınların o anda naptıklarını cidden sorguluyorm artık.
Allah kiimseye göstermesin ama napıosuınz o sizi döverken mesela?
Alıp tava vuramıyor musunuz?Artık bunu konuscaz herhlde.:S
Cünkü siddet gören kadın gitmiyor,üstüne cocuk yapıyor,o cocuklarda o kavganın küfürün kıyametin icinde büyüyor yazık günah değil mi?
Valla artık bari karsılık verin dicem.
Carpamıyo musunuz 2 tane nasıl olyırmus dövmk görsün!
gerçekten bunu bende merak ediyorum.. abimle genç kızlığımda bile kavga ederdik aramızda 9 yaş var tekme tokat girişirdik... yani eşim Allah korusun beni dövmeye kalksa refleks olarak duramam gücüm yetmez ama yinede dediğiniz gibi elime ne geçse fırlatırım rezillik çıkarırım bende vururum bilmiyorum belki bize söylemek kolay geliyordur ama birazda karakter ve yetiştirilme tarzı ile alakalı sanırım çünkü babam beni böyle yetiştirdi...

Aileme gidersem orda da baskı vat asla calistirmazlar. Ve en korktuğum şey de oraya da gitsem kendi ayaklarımın üstünde duramayacağım ve sonuç olarak yine bi nevi aynı kapıya cikacak
kendi ayaklarınız üzerinde durmayı evlenemeden önce düşünseydiniz şimdi kara kara düşünmezdimiz işiniz olurdu mesleğiniz olurdu istediğiniz zaman çıkıp giderdiniz

Bebeğimi alır ailemin yanına giderdim
İster arkamda olurlar ister olmazlar
Sığınma evini düşünmezdim bile
Ben çocuğuma sahip çıktım aldım geldim, sizde bana sahip çıkacaksınız derdim
Anneme derdim işe girecem sen çocuğa bakıcaksın kreş yaına kadar.
Heray bi miktar eve yardım edin görün bakalım baskımı kalıyor ne kalıyor. Evin başköşesine oturtmasalar bişeyde bilmiyorum.
Öyle baskı maskı hikaye
Hangi devirdeyiz ya kim çocuğla kapısına gelen kızını geri çevirir, bırakın artık şu sığ düşünceleri

Yaşamadım, bilmiyorum. Mantığımla düşünmeye çalışıyorum. Şu noktada öncelik can güvenliği. Sürekli dayak yediğim koca evinde can güvenliğim var mı diye sorarım kendime. Baba evinde belki her gün laf işitirim, baskı görürüm, geçmişteki kararlarım başıma kakılır. Ama hayatta kalırım, yaşarım, ilerisi için plan yaparım.

Baba evine çocukla dönmek baba evine tabut içinde dönmekten iyidir sanırım.

gerçekten bunu bende merak ediyorum.. abimle genç kızlığımda bile kavga ederdik aramızda 9 yaş var tekme tokat girişirdik... yani eşim Allah korusun beni dövmeye kalksa refleks olarak duramam gücüm yetmez ama yinede dediğiniz gibi elime ne geçse fırlatırım rezillik çıkarırım bende vururum bilmiyorum belki bize söylemek kolay geliyordur ama birazda karakter ve yetiştirilme tarzı ile alakalı sanırım çünkü babam beni böyle yetiştirdi...
Evet sükür öyle bisey yasamadım ama yasasam insanım tutamam kendimi .
Durup beni dövmeyi bitirmesini beklemem.
Kimsin yani sen bana vuuruyorsn.
Kimse kşmseye vurmasın ama vuruyoersa da o kapıdan cıkmadan vurmak nasıl oluyormus gösteririm ona.
Valla uykusunda dlaarım nerden geldiğini anlayamaz:KK51:

Ben siddet gören kadınların o anda naptıklarını cidden sorguluyorm artık.
Allah kiimseye göstermesin ama napıosuınz o sizi döverken mesela?
Alıp tava vuramıyor musunuz?Artık bunu konuscaz herhlde.:S
Cünkü siddet gören kadın gitmiyor,üstüne cocuk yapıyor,o cocuklarda o kavganın küfürün kıyametin icinde büyüyor yazık günah değil mi?
Valla artık bari karsılık verin dicem.
Carpamıyo musunuz 2 tane nasıl olyırmus dövmk görsün!
Vallah hiç bişey yapamasam uykusunda kafasına geçirirm tavayı. Uyurken zehirlemeyi bile düşünürüm bırak çocuk yapmayı

Utopik bi cevap olmus meslegi olsa da ortada bebek var nasil caliscak? Her meslek her is bakici parasini karsilayacak kadar parayi veriyo sanki hemde milyonlarca universite mezunu issiz varken ortalikta sanki is bulmus olcakti
kendi ayaklarınız üzerinde durmayı evlenemeden önce düşünseydiniz şimdi kara kara düşünmezdimiz işiniz olurdu mesleğiniz olurdu istediğiniz zaman çıkıp giderdini

Peki annesini döven babanın eline o cocugu bırakmak?
Ne sartlarda yasayacak o cocuk?
Mesela neden siddet görüyorsa kadın gidiyor evden?
Uzaklastırma neden almıyor?
Neden darp raporu almıyor?

Vallah hiç bişey yapamasam uykusunda kafasına geçirirm tavayı. Uyurken zehirlemeyi bile düşünürüm bırak çocuk yapmayı
Valla bende tavacıyım.Gecirirdim kafasına tavayı.
O tavayı bi yesin bak nasıl kendine geliyor.
Aaa kudurdular artık .

Ailen nasıl insanlar ?
Demişsinya orada da aşagılanacagım.
Bırak ailen aşagılasın bu manyak aşagılayacagına.
İşe girersin diye annen bakar bebegine.
Tutup sizi dışarı atacak degiller ya ?
Birikim yapana kadar sabret.
Ya da ailenle iyi geçinmeye çalış, durumunu samimiyetle anlat, yanında olmalarını iste ne bileyim yap bir şeyler.
Ama asla bebeğini bırakma.
Anam babam sabah akşam mesai gibi saysa sövse elin psikopatının eziyeti karşısında çiçek bahçesi gibi gelir. Bence bebeği bırakmadan aileyle yakınlaşmak samimi şekilde yaklaşmak tek çaresi…

Peki annesini döven babanın eline o cocugu bırakmak?
Ne sartlarda yasayacak o cocuk?
Mesela neden siddet görüyorsa kadın gidiyor evden?
Uzaklastırma neden almıyor?
Neden darp raporu almıyor?
Ben bebegi biraksin demedimki yazdim zaten asla birakma bebegi diye. Kadin siginma evlerine git dedim, ailesi maddi yardim edecekse kendi bebegiyle evinde kalsa cok daha iyi olur tabi ama orasi supheli yardim ederlermi ki
Darp raporu da almali tabiki

Bilmiyorum belki linç yerim ama çocuklar ayrilik gibi durumlar da neden anne de kaliyor ki hep?
Baba da kalsın baba baksın
Cunku anne ayriligi travma yaratiyor bebek icin. Bebegim dogdugunda hemen yogun bakima alindi. 5 gun kaldi. Sonra hic ayrilik yasamadik cok sukur. Su anda 2.5 yasinda olmak uzere, surekli bana temas etmek, gogsumde yatmak istiyor. Cocuk psikiyatristi yasadigimiz ilk ayriligin beden hafizasinda kaldigini, hala ayrilacagimizdan korktugu icin boyle oldugunu, istedigi surece bana temas etmesine izin vermemi soyledi. Baba tabi ki sorumluluk almak zorunda ama annenin yeri ile babanin yeri asla ayni degil. Bir bebek anneye ihtiyac duyar. Bu konu sahibi de sinirlerimi bozdu. 8 aylik sut kuzusu nasil birakilabilir? Empati yapamiyorum. Boyle bir durumda oturur plan yaparim, dusunurum, kafa patlatirim bu durumdan nasil cikarim diye, ama bu planlar asla bebegimsiz olmaz. Benim cahilligimin cezasini niye bebek ceksin, hem de hayati boyumca bir travmayla ugrasmak zorunda kalsin. Hic bir sey yapamiyorsa bir uyenin dedigi gibi kurban psikolojsiinden ciksin, kirsin dizini otursun, bebegine annelik yapsin.

ben şiddet görmedim ama bende bi donar şaşar kalırım herhalde.insan kocasından dayak yemeyi bekler mi.şok olurum.karşılık veremem o garip duyguyla.ama annem dayak yerdi.öyle dururdu karşısında kıpırdamazdı. herşey bitince ben derdim''neden bi bıçak alıp sokmuyorsun diye ''
Off cok fena ya:(
Benim babannem cok yerms dayak.
Hastanelik olurmus rahmetli.
Annem bigün dedemin elinden almıs.
Kapmıs tavayı kafanı demis yararım bidaha dokunursan.
Korktugunu düsünmüyorm ama konu komsuya rezil olurum gelini de dövdü diye düsünmüs olabilir yaklasmamıs bidaha.

Daha sizi emen bebeğinizi bırakıp kendinize yeni bir hayat kurabilmeniz imkansız zaten. Ne kafanızı toparlayıp işe güce odaklanabilirsiniz ne de mutlu olabilirsiniz. Bence ailenizle konuşun. Onlardan şiddet görme ihtimaliniz var mı fiziksel olarak? Eğer yoksa artık hakaretlerini falan göze alıp gidip ailenizin yanında oturacaksiniz. Sonra ise girersiniz anneniz de bebeğinize bakar bir şekilde hem çocuğunuza bakarsınız hem de ailenizin eline biraz para verirsiniz bari de çeneleri bir nebze kapanır. Şuan yapabilecek başka birşeyiniz yok. Kendinizin kurtulmak istediği cehennemde el kadar bebeğinizi bırakıp gitmeyin. Zaten kendi hayatınız bu kadar calkantiliyken dünyaya onu getirip 'duzelme' umudu olarak görmeniz baştan yanlış ya,oraya hiç girmiyorum!! Yada bebeğiniz için minimum iletişimde kalarak mevcut evinizde oturacaksiniz. Bebeğin masraflarını,evin sorumluluğunu ustleniyor mu bari hayvan herif

Cunku anne ayriligi travma yaratiyor bebek icin. Bebegim dogdugunda hemen yogun bakima alindi. 5 gun kaldi. Sonra hic ayrilik yasamadik cok sukur. Su anda 2.5 yasinda olmak uzere, surekli bana temas etmek, gogsumde yatmak istiyor. Cocuk psikiyatristi yasadigimiz ilk ayriligin beden hafizasinda kaldigini, hala ayrilacagimizdan korktugu icin boyle oldugunu, istedigi surece bana temas etmesine izin vermemi soyledi. Baba tabi ki sorumluluk almak zorunda ama annenin yeri ile babanin yeri asla ayni degil. Bir bebek anneye ihtiyac duyar. Bu konu sahibi de sinirlerimi bozdu. 8 aylik sut kuzusu nasil birakilabilir? Empati yapamiyorum. Boyle bir durumda oturur plan yaparim, dusunurum, kafa patlatirim bu durumdan nasil cikarim diye, ama bu planlar asla bebegimsiz olmaz. Benim cahilligimin cezasini niye bebek ceksin, hem de hayati boyumca bir travmayla ugrasmak zorunda kalsin. Hic bir sey yapamiyorsa bir uyenin dedigi gibi kurban psikolojsiinden ciksin, kirsin dizini otursun, bebegine annelik yapsin.
Bebeginiz küçük ,gidecek yeriniz yok ve aileniz de arkanizda degilse biraz daha mantikli hareket ederek daha az iletişim kurarak kavga çıkmaması için bazi şeyleri gözardı ederek biraz daha sabretmelisiniz

Bu zaman da para biriktirip plan yapabilirsiniz belki
Yukarida alıntı yaptığım,bu konuya bebegin 8 aylık oldugunu ögrendikten sonra ki yaptıgım yorumum :)

Bebegini tabi ki bırakmasın ♡

naparsan yap asla bebegini birakma bebegin ne halde diye dusunmekten kederinden harap olur kafayi yersin birakirsan

Back
X