bebeğini terk eden tanıdığım anneler var, babaları çok iyi büyüttüler çocukları. ama sizin baba şiddetçi biri ise düzgün çocuk yetiştiremez.
kreşi olan bir işyeri bulmaktan başka çare yok. yaşadığınız yerde kreşi olan iş imkanları yoksa, hangi şehirde bulursanız oraya gideceksiniz mecburen. ama piskopat baba bu sefer dünyayı dar eder mi, veya boşanma aşamasında şehir değişikliği yasak mı avukatınıza sorun, belki kocanızın avukatı çocuğun şehir dışı ulaşımına tedbir filan koydurur.
burdan çare aramak bir başlangıç olmuş, elinizde telefon kaymakamlık, baro, yadım dernekleri vs heryeri arayacaksınız. kreşli iş, kalacak yer ayarlayacaksınız. sonra da dava açacaksınız. çünkü işinizi ve kalacak yeriniz olmadan geçici velayeti vermezler babası itiraz ederse diye biliyorum. dava açma aşamasına gelene kadar dava dosyası için hazırlığınızı iyi yapacaksınız. dersinizi iyi çalışacaksınız şahitler, mesajlar, gizli ses kaydı çekim yapın, aşağılanma dayak belgelemek başka türlü zor çünkü. bebeği döverken adamı gizli çekmeseydi annesi, yataktan düştü uydururdu. mahkeme kanıt olarak kabul edebiliyor bazı durumlarda bu kayıtları. ses kayıt cihazı alın bir tane muhakkak. telefon net çekmez şarjı biter fln. boşanma sonunda kusurları da ispatlarsanız az da olsa bir de tazminat filan alırsınız.
ben o dayağı yesem gözüm döner süper kahraman kesilirdim söyleyim. aramadık başvurmadık yer bırakmazdım. netflix te maid dizisi sizinle aynı konu. hoş amerikada işler elbet daha kolay ama siz yine de izleyin. insan karar verince herşeyi başarır.
siz elbette bebek olmadan daha kolay yol alırdınız. bebeğimizi terk etmeyi seçmek mi? konfor alanımızı terk etmeyi seçmek mi? işte bütün mesele bu.