• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimden de vazcecip gidecegim

Birikim yapabileceğim hiçbi imkanım yollu. Çalışmama da musade etmiyor asla

Evde yapılabilecek el işleri, örgü oyuncaklar, kapı süslemeleri yapın netten satın.
Makrome işinde mesela iyi kazançlar var.
Nikah şekeri, nikah arabası süslerinde çok iyi gelirler elde edebilirsiniz.
Yeter ki isteyin ve Bismillah deyin.
Bir iki derken birikir.
İmkanlarınızı siz oluşturacaksınız.
Tek olsanız bir dakika durmayın derdim ama 8 aylık bir sabiden bahsediyorsunuz.
O nasıl dayansın annesiz?
Size bunları yapan eşiniz en ufak sinir patlamasında ona neler yapar..
Diyorsunuz ki eşimin üstüne gidince kötü oluyor.
Gitmeyin yutun şimdilik gerekirse sen ağasın sen paşasın deyin idare edin iyi geçinmeye bakın ama bu süreçte de kendiniz ve bebeğiniz için bir şeyler yapmaya çabalayın.
Ne zamanki bebek kendini kurtardı kreşte idare edecek duruma geldi o zaman onu da alıp gidin.
Bu süreçte eğitiminiz eksikse açık öğretimden tamamlaya gayret edin.

Bunlar evet zor şeyler ama imkansız değil yapabilirsiniz.

Aileniz hayattaymış yorumlardan anladığım kadarıyla? Siz yurtdışında mısınız ? Ailenizi arayın ve af dileyin. .
Öncelikle bunu yapın !
Yurtdışında aile ici şiddetti devlet kolay kolay kabul etmiyor o yuzden şiddet gördüğünüz anda polisi arayın
Sizi koruma altına alıp ailenizi ulaşmanızı sağlarlar diye düşünüyorum.

Bebeğinizle birlikte Tr ye dönersiniz işte

Böyle bir çözüm varsa yapın
Yoksa eğer bebek anaokulu yaşına gelmesine kadar mecbur eşinize dilsiz olacaksınız
Elinizden geldiğince ya sabır çekip ne derse susacaksınız !
Şiddet gören kadına asla böyle söylemem ama, boşa atıp tutmak istemiyorum.
Çünkü bebeğe bakacak kimse yok !!!
Bebeğe bakan yoksa zaten çalışmanız imkansız!!!

Bu arada sizi korkutmuş. Öyle yaratıkların gücü anca kadına yeter . Bir erkek ile kavga etmeye kalksa ardına bıle bakmadan kaçarlar cunku.

İllakı bırakacaksanız
Bebeği öyle bir yaratığa bırakmak yerine yetimhaneye bırakın daha iyi!!!
Yurt disindamiymis?
Butun bu caresizligi yurt disinda mi yasiyor ben şok şuan.

Öf gidiyosan git be bu kaçıncı konu?
Pardonda pislikmisiniz acaba.gidin az otede anirin. Bu kadin bunalimda intahar edebilir. Resmen hayvanat bahcesinde yasiyoruz be. Hanfendi siz de az idare edin cocuk buyusun biraz daha.birakip giderseniz alamazsiniz ziyan olur.olmadi cocugu alip kadin siginma evine gidin. Ya da kalcaksaniz sinci olun vakit kazanin. Muhatap olmayin.sabirli olun. Sonra calisirsiniz belki. Biraz zaman gecmesi lazim. Belki cocukla ev temizligi gibi isler bulabilirsiniz yarim gun suren. Gizli gizli para biriktirirsiniz?

Yurt disindamiymis?
Butun bu caresizligi yurt disinda mi yasiyor ben şok şuan.
Hayır okuduğum kadarıyla yurt dışında yaşadığına dair bir şey yazmamış konu sahibi. Arkadaş yurt dışında iseniz böyle yapın vs demiş.

Hayır okuduğum kadarıyla yurt dışında yaşadığına dair bir şey yazmamış konu sahibi. Arkadaş yurt dışında iseniz böyle yapın vs demiş.
Ben yanlis anladim sanirim, yurt disinda ki bizim insanlarimizin genelinin gittigi ulkeler bellidir oralarda bir cocukla ortada kalman mumkun degil çunku

Birikim yapabileceğim hiçbi imkanım yollu. Çalışmama da musade etmiyor asla
Calismana musade etmez tabi kıcına tekmeyi atacagini biliyor çünkü.
Bu adam çalısmiyor mu arkadaşim bu ulkede sırtina bebegini baglayip apartman temizleyen, lif ören evde yemek yapip şirketlere gönderen hic bir sey yapamiyorsa evde makaronlara tutun sarip para kazanan insanlar var.
Evdende olsa gizli gizli çaktirmadan yapacagin işler bulursun illaki.

Pardonda pislikmisiniz acaba.gidin az otede anirin. Bu kadin bunalimda intahar edebilir. Resmen hayvanat bahcesinde yasiyoruz be. Hanfendi siz de az idare edin cocuk buyusun biraz daha.birakip giderseniz alamazsiniz ziyan olur.olmadi cocugu alip kadin siginma evine gidin. Ya da kalcaksaniz sinci olun vakit kazanin. Muhatap olmayin.sabirli olun. Sonra calisirsiniz belki. Biraz zaman gecmesi lazim. Belki cocukla ev temizligi gibi isler bulabilirsiniz yarim gun suren. Gizli gizli para biriktirirsiniz?
O yorumla sizin yorum arasında bir fark yok. Başkasının konusu, birbirinize nefret kusma yeri değil

Doğada bile böyle değil mi. Hayvanlar bile annelerinin yanında yaşamayı öğreniyor, ihtiyaçlarını karşılayacak korunmayı öğrenecek hale gelince ayrılıyor.
Belki bebek değil de çocuk dediğimiz yaşlarda olsa, baba gerçekten ebeveyn olabilecek bilinçte olsa çocuk bırakılabilir.
Ki o bile çocuk için travmadır.

Aden02 Aden02 bir kadın olarak yaşadığın mutsuzluk yüzünden boşanma isteğine hak veririm. Kimsenin de haddine değil zaten dur demek. Ama yetişkin bir birey olarak bu mutsuzluğa katlanamıyorum diye daha süt alan bebeğini terketme isteğine asla hak veremem, bence bencilliktir bu.
Okumak yerine evlenmeyi seçmişsin, mutsuz bir evliliğe son vermek yerine çocuk yapmayı seçmişsin. Bunların hepsini kendin isteyerek yaptıysan bedelini bir bebeğe ödetmen merhametsizliktir bana göre. O bebek neden anne sütünden, sevgisinden, kokusundan mahrum büyüsün. Seçimler senin değilmiydi, o mu istedi böyle bir anne babaya doğmayı?
Burada eminim seninkine benzer durumda olup, çocukları için planlarını erteleyen, bir sürede olsa mutsuz yaşamayı göze alan bir dolu kadın vardır.
Ailenin yanına gidebiliyorsan bebeğini de al git. Orada duyacağın sözler huzurunu kaçırsa da evladına bu kötülüğü yapmandan çok daha iyidir. Kapatırsın kulağını, hayatını kurmaya programlarsın kendini. Belki düşündüğün gibi olmaz annen destek olur çalışırsın, yada çocuğun kreş yaşına gelene kadar ailen ne yiyorsa onu yer oturursun.

Bu olmuyorsa eşinle tüm iletişimi keser ev arkadaşı gibi yaşarsın, çocuğun belli bir yaşa geldiğinde çalışmaya başlar para biriktirirsin. Çalışamıyorsan evde pul boncuk, paketleme, dantel, örgü tarzı bir iş yapar iki kuruş demeden atarsın kenara.
Madem seçimler senindi o kuyudan çıkmak için çabalamayı seç, kolay olanı seçme lüksün yok.
Konu sahibi yat kalk bu mesajı oku..

Bırak şimdi seni demoralize eden mesajları..

Burda, türlü türlü ruh halinde insan var ve tuşlara basmak, burdan ego tatmin etmek çok kolay..

Senin işin daha zor..

Bebeğini ne olursa olsun düşünmek zorundasın.

O istemedi. Sen onu Dünyaya getirdin .. Neden doğurdum diye de düşünüp durma bebeğin hissetmesin.

Herşey imkansızsa çocuğunu biraz toparla o zaman, Aslanlar gibi evladını da yanına al öyle git.

Beni düşündüğünüz icin çok teşekküre derim. Ama çalışmam için ondan boşanmış olmam gerekiyor ve evden de calisbailecegim iş imkanı buralarda bulamadım beya ben mi aramayı bilmiyorum

Ban yiyeceğim muhtemelen ama ne kadar saçma sapan bi insansınız. Böyle bi adamdan çocuk yapmışsınız bile isteye şimdi de 8 aylık çocuğu bırakmayı düşünüyorum diyosunuz. Ben ki kadınların psikolojik şiddete bile asla tahammül etmemesi gerektiğini düşünen biriyim ki boşanmak da hiç üzücü bişey değildir bana göre, ama kusura bakmayın dayak yerken o çocuğu yaptığınıza göre gerekirse dayak yemeye devam edip o çocuğu bakacaksınız.

Biraz acımasız olmuş olabilir ama durum böyle. En güzeli çocukla birlikte bi çıkış yolu bulmanız bi şekilde. Umarım birlikte çıkarsınız o evden.

Peki ya sonra. Işe girdiğimde kim ona bakacak
Biz bakıcaz bide sorduğun soruya bak ya. Muhtemelen yasın çok küçük ve kafanın hep dikine giden birisin o kadar sey yasamıssın bari simdi laf dinle. Kendini geliştirmeye bak bi şekilde ailene sığın eğer ailen normal insanlarsa. Sanki ailen olmayınca tek basına bi yerlere gidersen uçacwksın sanıyosun. Su an bi memur bile kendini geçindirip tek basına ayrı evde yasayamıyo bunu da göz önünde bulundur. Gidersin ailenin yanına üniversiteye hazırlanırsın sonra kpss memurluk vs yaparsın bişeyler azmettikten sonra.

Her gün dayak yiyorum diyosun ama aileme gitmem baskıcı yerde yasıyolar diyosun. En azından dayak şiddet yok dimi? Ailende bi büyük yok mu aklı basında akıl danısacağın

Çocuğun büyüyene kadar oldugun yerde kalmalısın. İş okul çocugundan sonra gelmeli artık. 8 aylık bebegi nasıl bırakacaksın babaya. O bebegin suçu yok ve gereken çileyi siz çekmelisiniz. Belki daha az perişanlık çeker bebeğiniz bu şekilde

Bence kimse evladını kolay kolay bırakıp gitmeyi düşünmez ya.Ve sonuçta o evde ne çektiğini,yaşadığını bu kadın bilir ancak.Bebeğini bile bırakmayı düşünebiliyosa gerçekten çok kötü şeyler yaşıyo olmalı.O yüzden acımasızca eleştiri yapmadan önce biraz düşünün lütfen.
Elinde adam akllı bir mesleği ya da geliri olsa,gidebileceği bir yeri olsa bırakmayı düşünmez bence.Ne yapacağını bilmediği için bebeğini de bu bilinmeze sürüklemek istemiyo olabilir.
Bir de şey yazmışsın "bebeğimi getirirsem asla peşimi bırakmaz" peki bebeğini bırakırsan peşini bırakacağının garantisi var mı?Bence yok.
Ve bebeğinde çok küçük daha ne yap et onunla beraber gitmeye çalış.Yazık ona.
Ailenize durumu anlatsanız belki sahip çıkarlar düşündüğünüz gibi olmaz.Ya da kadın sığınma evine gitseniz?

Bence en büyük sorunlardan bir tanesi neden böyle mağdur kadinlara ailesi sahip çıkmaz?
Sonucta evladın.

belki de daha emiyordur bile şuan gitmeyin
ama bebek sorumluluğun sadece anneye verilmesine karşıyım
biraz büyüsün çıkın gidin bir iş bulun kendi kendinize yettiğiniz an mahkeme bebeği size verir zaten
Anne bırakıp giderse çocuk alıştigi düzende devam eder diye düşünüyorum

Back
X