- 23 Kasım 2008
- 5.893
- 7.345
- 723
- Konu Sahibi Findikkiran
-
O kadar detay verilmemiş konuda. Benimki şehir merkezinin en eski en büyük en bilindik devlet hastanesiydi. Hem siz de yazmışsınjz bir mesajınızda olmuyorsa o kadar denemek zorunda değildi diye.İlçe devlet hastanelerinde peki nasıl olcak bazen gerçekten yeni atanan mezunlar oluyor acil durumlar da sizce izin alması mı gerekecek denemesi mi?
Çok saçma sırf hemşirenin açığı kapansin DİE bende gecen metro hastanesine gittim oradaki bebekleri maşallah incecik bi ignee 2 sn kan alıp yolladılar seker yüklemesi yaptırdım 4 saat boyunca özledim birtanesininin bile eli morarmadi maşallah çok güzel ilgilendiler demek ki bu soyledikleri çok saçma.Sağlık bakanligindan dönüş söyle oldu resmen " bebeklerin damari cok kucuk komplikasyon olusabilit" yahu biliyorum ben de ama bu kadari fazla degil mi ? Sikayetimi kapatmami istediler fakat kapatmadim kapatmicamda
Başkasının konusunda olmuyorsa aile ajiteyse denemeye gerek yok diye yazmıştım (çünkü siz mesleğinizi yapmaya çalışırsınız, başkası bebekten kan almaya calıştıkça sanırım cani gibi zevk alındığımızı düşünüyor ) Ben sizin yorumunuz da izin veren ailelerde denesinler demenize söyledim mesela bazı hastaneler de bir birime veriyorlar yapacaksınız bu işi kimse gelip senin yerine kan almak zorunda değil çünkü ikiniz de aynı işi yapıyorsunuz kimse gelip sana yardım etmek zorunda değil. Kendimden örnek vereyim acildeyim günde bazen 100 kişiden kan aldığım oluyor 3 senedir yapıyorum artı öğrenciyken de sürekli gece gündüz nöbetlere kalıyordum yeri geliyor bazı bebeklerde bir kaç kez denemek zorunda kalıyorum. Özellikle bebek ateşliyse.O kadar detay verilmemiş konuda. Benimki şehir merkezinin en eski en büyük en bilindik devlet hastanesiydi. Hem siz de yazmışsınjz bir mesajınızda olmuyorsa o kadar denemek zorunda değildi diye.
Oyy kıyamam ya. Cok gecmiş olsun. Benimde iki aylık bebegim var. Rabbim yavrularımızı bizlere bagışlasın. Böyle dırumlarda nereye şikayet edilince etkili oluyo acabaAdana cocuk hastanesine gttik bugün bebegimden kan alirken hemsire defalarca denedi yapamiyorsaniz başkası yapsin dedim bana begenmiyorsan git diye karsilik verdi . sonra baska bir hemşire geldi ve aldi kanini kizimin. Bir baktım ki o hemsirenin denedigi el bu hale gelmis resmen deneme tahtası yapti kizimi gördükçe icim aciyor.
Sikayette bulundum hakkinda ama ofkem geçmiyor anlamıyorum yapamıyorsun madem niye hala israrla uğraşıyorsun yazik degil mi bu cocuga ?
Birkaç kez deneme makul zaten anneler kan alınsın tahlil yapılsın biran önce diye stresle bekliyor ama bebekten kan alıcaz diye istismar boyutuna geçmenin de alemi yok bence. Resmen pilavdan dönenin kaşığı kırılsın tarzı bir inatlaşma olmuş.Başkasının konusunda olmuyorsa aile ajiteyse denemeye gerek yok diye yazmıştım (çünkü siz mesleğinizi yapmaya çalışırsınız, başkası bebekten kan almaya calıştıkça sanırım cani gibi zevk alındığımızı düşünüyor ) Ben sizin yorumunuz da izin veren ailelerde denesinler demenize söyledim mesela bazı hastaneler de bir birime veriyorlar yapacaksınız bu işi kimse gelip senin yerine kan almak zorunda değil çünkü ikiniz de aynı işi yapıyorsunuz kimse gelip sana yardım etmek zorunda değil. Kendimden örnek vereyim acildeyim günde bazen 100 kişiden kan aldığım oluyor 3 senedir yapıyorum artı öğrenciyken de sürekli gece gündüz nöbetlere kalıyordum yeri geliyor bazı bebeklerde bir kaç kez denemek zorunda kalıyorum. Özellikle bebek ateşliyse.
Sanırım öğrenciyken üniversite hastanesi gibi tam teşekküllü hastaneleri kastediyorsunuz. Bu tabi normal. Bahsettiğim konu tavırdı. Beğenmiyorsan git olayı. Yani başkası varmış ki alabilmiş.Başkasının konusunda olmuyorsa aile ajiteyse denemeye gerek yok diye yazmıştım (çünkü siz mesleğinizi yapmaya çalışırsınız, başkası bebekten kan almaya calıştıkça sanırım cani gibi zevk alındığımızı düşünüyor ) Ben sizin yorumunuz da izin veren ailelerde denesinler demenize söyledim mesela bazı hastaneler de bir birime veriyorlar yapacaksınız bu işi kimse gelip senin yerine kan almak zorunda değil çünkü ikiniz de aynı işi yapıyorsunuz kimse gelip sana yardım etmek zorunda değil. Kendimden örnek vereyim acildeyim günde bazen 100 kişiden kan aldığım oluyor 3 senedir yapıyorum artı öğrenciyken de sürekli gece gündüz nöbetlere kalıyordum yeri geliyor bazı bebeklerde bir kaç kez denemek zorunda kalıyorum. Özellikle bebek ateşliyse.
Ahh yavrum ya. Koskoca devlet hastanesinde bebek hemşiresi yok ya uzman be deneyimli olmayan insanlar rastgele şu işleri yapıyorlar ya yazıklar olsun. Vergi veriyorsun ama bebeğinden kan alacak bu alanda uzman hemşire bulamıyorsun böyle beceriksiz tiplere kalıyorsun yazık cidden de!
Kimse annesinin karnında uzman hemşire olarak doğmuyor ki sizin o Uzman dediğiniz hemşireler de aynı yollardan geçti. Artı inatlaşma diye bir durum yok zaten kimse ufacık bebeği ağlamasından tatmin olmuyor hem bebeğin elinde ki morluk kan alındıktan sonra damara bası yapılmaması sonucu oluşan deri altı sızıntısı.Birkaç kez deneme makul zaten anneler kan alınsın tahlil yapılsın biran önce diye stresle bekliyor ama bebekten kan alıcaz diye istismar boyutuna geçmenin de alemi yok bence. Resmen pilavdan dönenin kaşığı kırılsın tarzı bir inatlaşma olmuş.
Ne vergiymis arkadaş ya ,yıllardır söyleye söyleye bitiremediniz
Hemşire doktor diğer sağlıkçı personel bağda bahçede yetişmiyor illa bu işi öğrenecek ve bunu ancak bu şekilde deneyimleyebilecek ,
Sizden sorunsuz kan alan hemşire belki zamanında çok hata yaptı ama öğrendi sonunda
konuyla alakasız sanırım ikiniz de hemşiresiniz. Takdir ediyorum bu birbirini tutma olayını. Bi bizde yok. Sağlıkçılarda çok var özellikle. Bizde anında sarış oluyor daKimse annesinin karnında uzman hemşire olarak doğmuyor ki sizin o Uzman dediğiniz hemşireler de aynı yollardan geçti. Artı inatlaşma diye bir durum yok zaten kimse ufacık bebeği ağlamasından tatmin olmuyor hem bebeğin elinde ki morluk kan alındıktan sonra damara bası yapılmaması sonucu oluşan deri altı sızıntısı.
Burada bir tatminden bahsetmedim yapamadıkça durun birde başka bir hemşire arkadaş denesin demeyip ısrarla devam etmekten bahsettim, dikkatli okursanız demek istediğimi anlarsınız.Kimse annesinin karnında uzman hemşire olarak doğmuyor ki sizin o Uzman dediğiniz hemşireler de aynı yollardan geçti. Artı inatlaşma diye bir durum yok zaten kimse ufacık bebeği ağlamasından tatmin olmuyor hem bebeğin elinde ki morluk kan alındıktan sonra damara bası yapılmaması sonucu oluşan deri altı sızıntısı.
Meslekle alakası yok inanın ki çekilen çile aynı keşke gerçekten yaşadıklarımızı görebilseniz.konuyla alakasız sanırım ikiniz de hemşiresiniz. Takdir ediyorum bu birbirini tutma olayını. Bi bizde yok. Sağlıkçılarda çok var özellikle. Bizde anında sarış oluyor da
konuyla alakasız sanırım ikiniz de hemşiresiniz. Takdir ediyorum bu birbirini tutma olayını. Bi bizde yok. Sağlıkçılarda çok var özellikle.
Ben bakanınızla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kim gelse sizin arkanızda. Çok güzel bişey bu. Belki de medyaya öyle gösteriliyordur ama algı bu yönde yani. Neyse konuyu dağıtmayayım fazla.Meslekle alakası yok inanın ki çekile çile aynı keşke gerçekten yaşadıklarımızı görebilseniz.
Kamu harcamaları vergiler yoluyla yapılıyorNe vergiymis arkadaş ya ,yıllardır söyleye söyleye bitiremediniz
Hemşire doktor diğer sağlıkçı personel bağda bahçede yetişmiyor illa bu işi öğrenecek ve bunu ancak bu şekilde deneyimleyebilecek ,
Sizden sorunsuz kan alan hemşire belki zamanında çok hata yaptı ama öğrendi sonunda
Konuyla alakası yok ama, Bakanımız çok yaşaBen bakanınızla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kim gelse sizin arkanızda. Çok güzel bişey bu. Belki de medyaya öyle gösteriliyordur ama algı bu yönde yani. Neyse konuyu dağıtmayayım fazla.
Öyle hemen morarıyormuymuş yaw?Çok saçma sırf hemşirenin açığı kapansin DİE bende gecen metro hastanesine gittim oradaki bebekleri maşallah incecik bi ignee 2 sn kan alıp yolladılar seker yüklemesi yaptırdım 4 saat boyunca özledim birtanesininin bile eli morarmadi maşallah çok güzel ilgilendiler demek ki bu soyledikleri çok saçma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?