aslında çoğu annenin yaşadığı ama sizin gibi anlatmktan çekindiği duyguları yaşıyorsunuz...
muhtemeln hamileyken muhteşem doğum anıları okudunuz, dinlediniz...şahsen ben öyle yapmıştım... kendi tecrübemi anlatayım en iyisi...
doğum sonrasında büyük bir hayal kırıklığı yaşadım... gelen bebek benimdi tamam am ben onu tanımıyordum... işin kötüsü onu sevip sevmediğimi bile bilmiyordum... bazen gerçekten ona kızıyor, evet evet yanlış duymadınız, minicik bebeğe kızıyor, sonra kızdığım için kendime kızıyor,ben anneliğe layıkdeğilmişim diye ağlıyordum... anneler bebeğin her ihtiyacını anlar diye okumuş, işitmiştim ama ben hiç bir ihtiyacını anlayamıyor ve kendimi fena halde eksik hissediyordum...
eski tasasasız günlerimi özlüyor ve bir daha asla o günlere dönemeyceğim için hayıflanıyordum.. annelik hiç de öyle muhteşem gelmiyordu... gelmediğini farkettiğim an müthiş bir suçluluk duygusu yaşıyordum...
ben kimdim, bebek kimdi, gerçekten benim miydi, öyleyse neden ben de her anne gibi ona aşık olmamıştım(anılarda öyle yazıyor çünkü).... bin bir türlü düşünce, melankoli, altüst olmuş hormonlar, durup duruken ağlamalar...
sonra ne oldu, psikoloğa felan gitmedim, bir hüznüm vardı evet ama depresyon değildi yaşadıklarım(yoksa kendi başıma atlatamazdım)... tüm bu duyguların normal, doğal olduğunu kabul ettim, hamileyken karnımın şişmesinden nasıl utanmadıysam, bu duygularımdan da utanmadım... eşime şimdi ben konuşacağım ve sen dinleyeceksin, sakın ce vap verme, müdahale de etme dedim...bir duvara konuşur gibi konuştum, ağladım....bazen saatlerce.... tüm bunları kabullenince geçti...
taze annelerin yarıdan çoğu bunları yaşıyor, tıpkı hamilelik gibi normal bir süreç bu... kendinizi suçlamayın, kötü hissetmeyin, bebeğiniz o sizin ve ileriki zamanlarda, ona en iyi bakan, onu en iyi anlayan siz olacaksınız... biraz zamana ihtiyacınız var, bu zamanı kendinize ve bebeğinize verin... i
inanın tüm hamile arkadaşlara diyorum artık, doğumdan sonra bir mucize beklemeyin, tanımadığınız bir bireyle karşılaşacaksınız, zamanla tanıyıp seveceksiniz.... annelik öğrenilebilir bir süreç... allah bebeğinizin hep iyi günlerini göstersin