Bebeğime bakarken hayat duruyor!!

2 yaş mı😪😅kangurumuz var doğmadan aldım fakat yenidoğan aparatına koyunca deli gibi ağladı napıyoruz sandıysa😂3 ayda veriliyormuş uyku eğitimi ama accayip kararsızım tüm hayatını etkiliycek Bi şey yapmak istemiyorum günler aylar bir şekilde geçer ama yanlış Bi şey yaparsam diye korkuyorum. Ben uyuttuğumda yerine koysam uyanmasa yine dayanırım kendi kendine uyumayı ersin nolcak derim ama anında uyanıyor😂

Hayatımda yaptigim en iyi şey uyku egitimiydi. Her uyku eğitiminde çocuğu ağlata aglata bırakarak yapılmıyor. Tracy hogg un kitaplarini öneririm. Sadece anne için değil çocuk içinde önemli. Şu an oğlum 5 yaşında ve gayet öz güvenli ve bana da bağlı. Ama bağımlı değil. Diğer türlü annesine yapışık çocuklar anneleri olmadan adım atamiyor ve aşırı bağımlı oluyor. Kesinlikle uyku eğitimi şart diyorum ....

Ne alakası varya. Ben cocugum dogdugundan berı besıkte uyutuyorum. Cok nadır benımle uyudu suan ıkı yasında son 3.4 aydır sabaha karsı besıkten cıkıp yanıma yatıyor. Benım cocugum özguvensızmı olacak simdi 😳

Uyku eğitimi denemeyin sakın. Pedagojide böyle birşey yoktur. Ve inanılmaz zararlıdır bebek psikolojisine. Güvenli bağlanamaz ve bir ömür zararını yaşar. O vicdansizliktir, uyku eğitimi denen şey eğitim değil öğrenilmiş çaresizliktir. Okuyun, buradan sormayın, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan çok insan var çünkü özellikle çocuk yetiştirmede.
Neden öğretilmiş çaresizlik gerçekten genelde karşı çıkanlar çocuklarını uyutmayanlar, ne sanılıyor bebeği beşiğe yatırıp işkence falan mı yapıyoruz? ağlayan bebeği tek başına mı bırakıyoruz geçin bunları eskiden de vardı uyku eğitimi yatsı namazından sonra herkes uyurdu bebek büyük çocuk demeksizin, tarlaya giden kadın ne yapıyordu genelde koyuyordu çayıra çimene bebe uyuyordu. ya da sırtına bağlıyordu.
Sabaha kadar otursun bebekler sonra tüm günü uyuyarak geçirsin çünkü anne öğlene kadar uyuyacak değil mi?

Hayatımda yaptigim en iyi şey uyku egitimiydi. Her uyku eğitiminde çocuğu ağlata aglata bırakarak yapılmıyor. Tracy hogg un kitaplarini öneririm. Sadece anne için değil çocuk içinde önemli. Şu an oğlum 5 yaşında ve gayet öz güvenli ve bana da bağlı. Ama bağımlı değil. Diğer türlü annesine yapışık çocuklar anneleri olmadan adım atamiyor ve aşırı bağımlı oluyor. Kesinlikle uyku eğitimi şart diyorum ....

Gerçekten çocuğunu uyutabilmeyi başarmış annelere canavar gözüyle bakıyor tıpkı sütü olmayıp mama veren annelere yapıldığı gibi. 2 Çocuğuma uyku eğitimi verdim daha doğrusu uyumayı öğrettim

Arkadaşlar kızım şu an dizlerimde uyuyo kısa kesmek istiyorum. Kolik Bi bebekti sallanınca sancıları azalıyordu ilk aydan sallanmaya alıştı şu an 2 ayımız yeni bitti. Bu aralar sallanmayı reddetti kucağımda koluma kafasını gömerek uyuyor ve koyduğum saniye geri uyanıyor. Hiç Bi işimi yapamıyorum yemek yiyemiyorum wcye gidemiyorum bebeğimin bezlerini bile atamıyorum çöpe. Evi bok götürüyor yataklar toplanmıyor bulaşıklar tezgahta kalıyor ütüler duruyor vs vs tahmin edersiniz. Hepsi, kızımın o uyuyunca bırakamamamdan kaynaklanıyor koyduğum saniye uyanmasa tüm işlerimi yapıcam ama uyanıyor. Uykusu inanılmaz hafif. Şimdi sizce 3 aylık olunca uyku eğitimi versek bu hali düzelir mi? Bana ihtiyacı var biliyorum kucağımda bu yüzden uyuyor kıyamıyorum ben de işler elbet yapılır diyorum fakat yatağında uyusa kendisi de dinlenicek böyle kolda dizde her yeri ağrır yavrucağın. Napıcam bilemiyorum uyku eğitimi için de zararlı deniyor güven duygusunu zedelediği söyleniyor, anneyle uyuyan çocukların daha özgüvenli vs olduğu da yazıyor. Kafam karışık gecem gündüzüme girdi her şey karıştı.
Benim de oğlum öyleydi sabah 7 ye kadar ayaktayım en derin uyuduğu gece idi gündüz de pek uyumazdi ben çözümü 3 farklı yönde buldum elektrikli salıncak aldım eve müzikli sallanıyor oyuncak var önünde onda dururdu uyurduda emdiği için gaz yapacak şeyleri yemedim ayaklarımı üşümedimki süte geçmesin diye elimi yaglayip sürekli karın masajı yaptım oval şeklinde dairesel olarak günduz 2 uyku yap sende sabah ilk önce erken kaldır saat 10.30 11 gibi 2 saat ayakta kalsın yedir için doyur 2 gibi uyut 4.30 5 gibi kaldır tekrar oyalayıp 7 gibi 7.30 arası uyut hep tam 8.30 9 gibi kaldır hep bu devam et programa ne olur sanki olsun uyku saatinden şaşma düzene o şekilde oturttum gece yine kalkıyor ama o kadar sık değil sağlıkla büyüt insallah

Neden öğretilmiş çaresizlik gerçekten genelde karşı çıkanlar çocuklarını uyutmayanlar, ne sanılıyor bebeği beşiğe yatırıp işkence falan mı yapıyoruz? ağlayan bebeği tek başına mı bırakıyoruz geçin bunları eskiden de vardı uyku eğitimi yatsı namazından sonra herkes uyurdu bebek büyük çocuk demeksizin, tarlaya giden kadın ne yapıyordu genelde koyuyordu çayıra çimene bebe uyuyordu. ya da sırtına bağlıyordu.
Sabaha kadar otursun bebekler sonra tüm günü uyuyarak geçirsin çünkü anne öğlene kadar uyuyacak değil mi?
Öğretilmiş çaresizlik değil, öğrenilmiş çaresizlik dedim. Bu kavram bir eğitim kavramıdır. Ama size ne güvenli bağlanmayı ne başka bir kavramı açıklayacak değilim. Eskiyle günümüzle kıyaslama yapıp geçin bunları diye üslupsuz konuşacağınıza oturun biraz okuyun araştırın. Öğleye kadar yatmakla uyku eğitiminin ne alakası var. Biz öğleye kadar yatıyor muyuz, yoksa okuyup çalışıp bilgi sahibi mi oluyoruz, öğleye kadar yatanlar belli burada.

Öğretilmiş çaresizlik değil, öğrenilmiş çaresizlik dedim. Bu kavram bir eğitim kavramıdır. Ama size ne güvenli bağlanmayı ne başka bir kavramı açıklayacak değilim. Eskiyle günümüzle kıyaslama yapıp geçin bunları diye üslupsuz konuşacağınıza oturun biraz okuyun araştırın. Öğleye kadar yatmakla uyku eğitiminin ne alakası var. Biz öğleye kadar yatıyor muyuz, yoksa okuyup çalışıp bilgi sahibi mi oluyoruz, öğleye kadar yatanlar belli burada.
Üslupsuz ne yazmışım acaba? siz kısaca ben bebeğimi uyutamıyorum uyatanlara laf atıyorum desenize. okuyup okumadığımı nereden biliyorsunuz? Yazma tarzın hoşuma gitmedi gereksiz insancık.

Neden yanlış olsun ki doğru şekilde yapıldığı sürece? Bebekler tek başlarına uyumayı bilmez tıpkı wc eğitimi gibi sadece emmeye, ağlamaya ve acıkmaya tepki verirler öyle doğarlar. Uyku eğitimi dediğimiz şey desteksiz tek başına bizim gibi uyumaları. Nasıl uyuması gerektiğini öğretiyorsun.
O zaman wc eğitimi de vermeyelim çünkü ona da karşı çıkıyor bu bebe milleti.
Benim şahsi fikrim nasıl bebek yemek yemiyorsa üzülüyorsak uyumadığı zamanda sanki aç kalmış gibi üzülmeliyiz.
Ben 2 çocuğumu da hiç üzmedim, yeri geldi uyuyana kadar odadan çıkmadım, yeri geldi elimi sırtına koyup saatlerce bekledim.
8 yaşındaki oğlum saat 21.30 ben yatıyorum ya deyip uyuyorsa, misafir gelince bile koltukta uyuya kalabiliyorsa bunlar hep bebeklikten kalma alışkanlıklar.

2. bebişim 2 yaşında o abisinden asi çıktı gündüz uykularında sorun çıkardı ama alıştı hepimiz mutluyuz.

Gece 12 ye kadar oturan bebek çocuk görünce ben çok üzülüyorum, belki istisnalar vardır ama uyumayan çocuk yoktur uyutamayan aile vardır..
Bence çok iddialı konusmussunuz. Umarım ne yaparsanız yapın uyumayan bir bebeginiz olmaz. 😠

Arkadaşlar kızım şu an dizlerimde uyuyo kısa kesmek istiyorum. Kolik Bi bebekti sallanınca sancıları azalıyordu ilk aydan sallanmaya alıştı şu an 2 ayımız yeni bitti. Bu aralar sallanmayı reddetti kucağımda koluma kafasını gömerek uyuyor ve koyduğum saniye geri uyanıyor. Hiç Bi işimi yapamıyorum yemek yiyemiyorum wcye gidemiyorum bebeğimin bezlerini bile atamıyorum çöpe. Evi bok götürüyor yataklar toplanmıyor bulaşıklar tezgahta kalıyor ütüler duruyor vs vs tahmin edersiniz. Hepsi, kızımın o uyuyunca bırakamamamdan kaynaklanıyor koyduğum saniye uyanmasa tüm işlerimi yapıcam ama uyanıyor. Uykusu inanılmaz hafif. Şimdi sizce 3 aylık olunca uyku eğitimi versek bu hali düzelir mi? Bana ihtiyacı var biliyorum kucağımda bu yüzden uyuyor kıyamıyorum ben de işler elbet yapılır diyorum fakat yatağında uyusa kendisi de dinlenicek böyle kolda dizde her yeri ağrır yavrucağın. Napıcam bilemiyorum uyku eğitimi için de zararlı deniyor güven duygusunu zedelediği söyleniyor, anneyle uyuyan çocukların daha özgüvenli vs olduğu da yazıyor. Kafam karışık gecem gündüzüme girdi her şey karıştı.
Valla biz 6. Aydayiz hala saat basi uyanir gece ve gunduz ise ayakta sallanarak uyur biraktigim anda da uyanir uyku egitimini hic takmadi bile... İstersen dene belki verebilirsin

Valla biz 6. Aydayiz hala saat basi uyanir gece ve gunduz ise ayakta sallanarak uyur biraktigim anda da uyanir uyku egitimini hic takmadi bile... İstersen dene belki verebilirsin
Ay hadi yaaa aynı benimki şu an 3.5 aylık... Sallanarak uyumuyo kucakta pış pışla uyuyo. Ben de 5 6 aylık oldu mu rahat edemez beşikte uyur diyodum ama ümitlerim kırıldı biraz sizi okuyunca. Uyku eğitimini nasıl uyguladınız kaç gün denediniz?

Ay hadi yaaa aynı benimki şu an 3.5 aylık... Sallanarak uyumuyo kucakta pış pışla uyuyo. Ben de 5 6 aylık oldu mu rahat edemez beşikte uyur diyodum ama ümitlerim kırıldı biraz sizi okuyunca. Uyku eğitimini nasıl uyguladınız kaç gün denediniz?
Şu anda kucağımda uyuyan ve bırakınca uyanan bebek 11 aylık :KK48: Yani öyle kucakta rahat edemem kafasında değil. Bazen yatırıp yanına yatıyorum öyle uyuyor ama yatağına bırakırsam ya hemen uyanıyor ya da 15 dk sonra uyanıyor. Ilk aylar böyle değildi aslında yatağına bırakınca uyumaya devam ederdi. Sonra diş hastalık derken iyice yerleşti kucağa. Gazlı bebek ne yazık ki ilk aydan alışıyor, ilk oğlum öyleydi. Ona 1 yaştan sonra verdim uyku eğitimi. Kreşe başladığı için uyumakta zorluk çekiyordu, ilk 1-2 gün zordu ama sonra çok rahatladık. Şimdi yine 1 yaşı bekliyorum. Sünnet olayları geçsin uyku eğitimine başlayacağım.
Doktorumuz 7 aya kadar dokunma istediği gibi uyusun uyansın sonra düzenleyeceğiz demişti. Gerçekten düzen oluşturmada işe yaradı ama kendi kendine uyuması uyku eğitimi ile oldu. Öyle zararlı diyenlere aldırış etmeyin. Yöntemleri okuyup kendi bebeğinize göre yöntem belirleyin. Uyku eğitimi odada kendi başına bırakıp ağlaya ağlaya uykuya dalmasını beklemek değil. Sadece çok kararlı olmak lazım, annedeki kararlılığı görünce direnmiyorlar zaten.
Çok küçük aylarda uyku eğitimi veren arkadaşlarım oldu. Valla benim 1 yıl kucakta uyuyan çocuğumdan daha özgüvenliler. Anneleri ile ilişkileri gayet iyi. Bizde anneler güvenli bağlanma deyince tek taraftan konuya bakıyor. Güvenli bağlanıyor diye çocuğu bağımlı hale getiriyor, ağlayıp istediğini yaptıran çocuk da özgüvenli olup çıkıyor.
Siz kendinize ve bebeğinize uygun yöntemi kararlılıkla uygularsanız sorun olmaz. Kolay gelsin

3 4 gun denedim kim.west diye bi adam var kitabini almustim vocuga isjenceden baska bisey olmasi yok yani o sekilde uyumuyo cocuk belki buyuyunce uyur ama daha fazlasina minik bebek icin izin veremezdim yazik gunah... Saatlerce biraksam sabaha kadar aglicak meme istiyo orda uyumak devaminda da ayak istuyo sallanmak... Uyku egitimi verebilen annelere ben bisey diyemem demekki uyjysu duzelebilir durumda bizde imkansiz yani suan icin belki ileride

Neden yanlış olsun ki doğru şekilde yapıldığı sürece? Bebekler tek başlarına uyumayı bilmez tıpkı wc eğitimi gibi sadece emmeye, ağlamaya ve acıkmaya tepki verirler öyle doğarlar. Uyku eğitimi dediğimiz şey desteksiz tek başına bizim gibi uyumaları. Nasıl uyuması gerektiğini öğretiyorsun.
O zaman wc eğitimi de vermeyelim çünkü ona da karşı çıkıyor bu bebe milleti.
Benim şahsi fikrim nasıl bebek yemek yemiyorsa üzülüyorsak uyumadığı zamanda sanki aç kalmış gibi üzülmeliyiz.
Ben 2 çocuğumu da hiç üzmedim, yeri geldi uyuyana kadar odadan çıkmadım, yeri geldi elimi sırtına koyup saatlerce bekledim.
8 yaşındaki oğlum saat 21.30 ben yatıyorum ya deyip uyuyorsa, misafir gelince bile koltukta uyuya kalabiliyorsa bunlar hep bebeklikten kalma alışkanlıklar.

2. bebişim 2 yaşında o abisinden asi çıktı gündüz uykularında sorun çıkardı ama alıştı hepimiz mutluyuz.

Gece 12 ye kadar oturan bebek çocuk görünce ben çok üzülüyorum, belki istisnalar vardır ama uyumayan çocuk yoktur uyutamayan aile vardır..
Bu kadsr emin konusabilmen icin dunya uzerindeki tum bebeklerin yapisini bilmen lazim

Bu kadsr emin konusabilmen icin dunya uzerindeki tum bebeklerin yapisini bilmen lazim
Ben istisna vardır diye yazdım okusanız bütün bebekler demedim, benim çocuklarım kolikti sakin bebekler değillerdi ben başardıysam inanın sizde başarırsınız, ben anneyim çocuklarımı asla uyku için ağlatmadım aksine uykuları var uyuyamıyorlar diye ağladılar.

Yatağına yatırın sağ veya sola dönük önüne yastık koyun kafasının oraya yanağına size ait olan kazak, tişört v.s bişey koyun kolunuza gibi üstünü örtün direnip aglarsada almayın ama yanında olun alışır o ama alışınca o kazağı daha koymayın onun yerine peluş bir oyuncak olabilir. Bu sayede işinizi yapabilirsiniz yada kendinize zaman ayirabilirsiniz.

vallahi bana belki kizacaksiniz ama kizim dogdugundan beri bir kere kucagimda uyumadi aliştırmadım emzirdigim halde suan 16 aylik gece sallayip yatagina koyuyorum odasi ayri daha kirki cikmamisti bile odasi ayriydi telsiz falan vardi simdi bunu okuyunca iyiki diyorum sizin icin gercekten cok uzuldum ama benim boyle yapmamin nedeni aslinda yanimda bir bebek varken uykum asla gelmiyordu ezicem bogacam diye cok korkardim.
siz stres yapmayin bu gunler gececek insallah

Benim oğlum da öyleydi şu an 2.5 yaşında hala uykusu çok hassastır evde hayalet gibi dolaşırız o uyurken, ve hala benimle uyuyor arada uyanıp yüzüme dokunuyor öyle rahat ediyor. Ev karartma perdelerle dolu yeter ki uyusun diye :) ben ha bugün ha yarın düzelecek diye çok bekledim ama olmadı. Hala oğlum uyurken yanında yatarım mesela yoksa hemen uyanır. Alıştım artık sinirlenmiyorum :) kanguru edinebilirsiniz. Ya da bir yardımcı alabilirsiniz.

Benim kizimin aynisi deyebilirim benmle uyusun demisdim ben ayni yatakda hadda üstümdeuyumaya baslamisdi basia türlü uyumuyordu ama anladm ki hataymis uyumazsa uyanii kalsin 1 hafta uyumasin zaten uykusuzlukdan bayilip uyuyacak sonunda 2 yaşında kizim hala daha ben olmadan uyumuyor perisanim pe ri san

3 4 gun denedim kim.west diye bi adam var kitabini almustim vocuga isjenceden baska bisey olmasi yok yani o sekilde uyumuyo cocuk belki buyuyunce uyur ama daha fazlasina minik bebek icin izin veremezdim yazik gunah... Saatlerce biraksam sabaha kadar aglicak meme istiyo orda uyumak devaminda da ayak istuyo sallanmak... Uyku egitimi verebilen annelere ben bisey diyemem demekki uyjysu duzelebilir durumda bizde imkansiz yani suan icin belki ileride
Kim West methoduyla ben kızıma uyku eğitimini verdim. Kendisi kadın bu arada :) Sanırım hayatımın en doğru karariydi. Hiç bebek büyütmemiş gibi uyuyan çocuğum vardı. Evde bebek olduğunu apartmandan bile kimse bilmezdi. Uyuyan çocuk mutlu çocuk. Uykuya geçişi bildiği için kesintisiz uykuya devam edebiliyor ve dinlenik uyanıyordu.

@ar
Kim West methoduyla ben kızıma uyku eğitimini verdim. Kendisi kadın bu arada :) Sanırım hayatımın en doğru karariydi. Hiç bebek büyütmemiş gibi uyuyan çocuğum vardı. Evde bebek olduğunu apartmandan bile kimse bilmezdi. Uyuyan çocuk mutlu çocuk. Uykuya geçişi bildiği için kesintisiz uykuya devam edebiliyor ve dinlenik uyanıyordu.
Ne guzel verebilene ve uyum saglayan bebego olana ne ala bizde tutmadi

Back
X