bebegime benim rızaliğim olmadan eşim kaynanamin ismini koydu:(

1 tanesi yetiyor da artıyordur zaten nedir bu toruna kendi ismini verme ısrarı? Hiç hoşlanmıyorum böyle kv kp isimlerinin konulmasından hele ki anlaşamıyorsam. Allah korusun evladından da soğuturlar insanı. Yerinde olsam buğlem ismini ısrarla kullanırdım heralde tabi öncesinde çok fena kıyameti kopartıp pişman ederdim hepsini. Sonuçta siz o isim olmasın dememişsiniz yanına istediğim isimde eklensin demişsiniz. Yapılan çok büyük bir terbiyesizlik. O kv de koltuklarını kabartmış nasıl gururlanıyordur şimdi :KK14:

Çok sinirbozucu bir durum. :mad: Ama olan olmuş. Eşinle konuşup düzelttirmeye bak ama böyle bir yapıda olsaydı bunu yapmazdı.

Benim de doğumumdan sonra annemin babası kendi kafasına göre isim koymuş bana bir de dalga geçer gibi '' Biz kızın ismini bulduk'' demişler annemle babam içeri girince.Bu işlerde çok anlayışlı olmak lazım gerçekten.Annemle babam daha nişanlılarken ilerde kızımız olursa şu ismi koyarız diye karar vermişler zaten.İkisi de kararından dönmemiş.Sonuç olarak iki ismim de nüfusa geçti.Kızların iki ismi olmasına çok iyi yaklaşmıyorum çok çektim çünkü anne tarafım başka babam tarafım başka isim çağırdı bir tek evde aynı isimle çağrılıyordum anne babam tarafımdan.O da büyüyüp kendi kimliğimi bulunca geçti zaten.Beğendiğim bir isim var diğerini kullanmıyorum bile.Kullandırtmıyorum da..Ama keşke eşiniz sizin yanınızda olsaymış ya da nüfusa iki isim koyarak her iki tarafın gönlünü alsaymış.Karnınızda taşıdığınız bebeğinizin isminin sizin rızanız olmadan değiştirilmesi çok kötü tabi eşinize tavrınızı koyun fakat kendi sağlığınıza dikkat edin.Çocuğunuzu düşünün Allah korusun sütten falan kesilmeyin..

Ayrıca koymayı düşündüğünüz isim çok değişikmiş aslında yazık olmuş.Kayınvalidenizin ismi kötü değilmiş ama insanın içine sinmedi mi sinmiyor işte.. :(

Son düzenleme:
konu eski bir konu ama böyle bir şey olsa sanıırm eşime dava açardım. bana danışmadığı için.

nüfusta çalışan bir arkadaşımın anısı:
bir adam gelmiş çocuğuna kimlik çıkartmaya. adını sormuş memur. adam "tuğba" demiş. neyse arkadaş kağıda yaz sonra sorun oluyor demiş. adam da yazmış.
bir gün sonra eli sopalı bir kadın arkadaşın üzerine yürümüş nasıl olurda yumuşak g ile yazarsın adını. "tuba" olacaktı diye daireyi birbirine katmış.
böyle eşlere bunu yapmak müstehak bence..

Benim herif de oğlumun adını ne koyalım diye anasıgile sormaya yeltendi, neymiş gönülleri kalmasınmış da, biz yine kendi dediğimiz ismi koyarmışız.

Hööött :KK47: dedim.

Ben annemgile soruyor muyum? Eğer bi sor, seni parçalarım dedim. Hatta herif bile ismi şu olsun demesin bana, ben nasıl uyusam diye yatakta dönüp dururken kendisi horul horul uyusun, ben ne sıkıntılarla geldim bu haftaya. O bile ancak öneride bulunabilir bu çocuk bana ait:KK53:
mart annelerinden tanıyorum sizi.
ilk kızımda isimde hemfikirdik eşimle. tüm ailesi kin kustu bulduğumuz isme (türkiyedeki en yaygın isim, her çevreden kabul görmüş sözylenişi hoş zarif bir isim) ikincide eşim kızımıza bir isim bulmuş bu sefer ben koycam dedi. önce bi kabulleneyim dedim. gebelik ilerledikçe uyuyamadıkça, acım ağrım arttıkça bir gün artık. eeeeeeeeh dedim sakın sakın ağzını bile açma. Dokuz aydır bir saniye rahatım yok isim tamamen bana ait. sonra istediği ismin yo....be dan sarkısını acıp dinlettim. neyseki anadolu isimlerinin çoğunun aşagılayıcı türküleri var :KK53: türküyü duyunca isimden o da iğrendi. :KK53:eğer hayır dese hastaneden nüfus dairesine gidip tek başıma yazdıracaktım. göze aldım çünkü evladımın adından daha önemli bir sey yok. benim dediğim oldu kabul etti sonucta:cool:sonradan öğrendim ki istediği isim nenesinin adıymış:KK69:

bu arada sevgili konu sahibi yerinizde olsam bir av ile görüşür dava ederdim hemen.

Back
X