Premature Bebekler Bebeğime dua edin ne olur ona birşey olmasın

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Dün doktoruyla görüştüğümde bizim yapabileceğimiz birşey var mı diye sordum. Gerekirse başka hastaneye sevk edelim ne yapılması gerekiyorsa yapalım dedim. Gerek yok dedi burda yapılması gereken ne varsa yapılıyor. Bu durumda olupta kendini toparlayan çok bebek oldu dedi. Bu arada bebeği sadece haftada bir kez gösteriyorlar. Sadece 3 defa görebildim. Ona dokunmama izin yok. Ama biliyorum ki dokunsam yanında olduğumu hissetse daha çabuk iyleşirdi. Kimbilir ne kadar yalnız hissediyordur orda. Hastaneye gitsem de göstermiyorlar. Göstereceklerini bilsem.Sabahtan akşama kadar kapısından ayrılmazdım.

Allah yardımcınız olsun.Allah yavrunuzu size bağışlasın. inşallah biran önce toparlar yavrunuz ve kavuşursunuz.dualarımız sizinle. moralinizi bozmayın. emin olun bu günler atlatılacak herşey yoluna girecek

hepimizin hissettikleri ne kadar benziyor birbirine...yasayanlar daha iyi anliyor..ama üzülme bebegin seni dualrinlada hisseder ,, keske yanina koysalar ,, ne olacakki annesi yavrusuna dokunsa...benim melegim kücücüktü ama doktorlari sev ,, oksa o seni hisseder diyolardi...herseyden önce ona dokumak onu görmek benim icin cok iyi oluyor...suan bebegim 32 haftalik daha normal dogum tarihi bile gelmedi ama biz hergün kucagimiza alabiliyoruz,,saatlerce yaninda kaliyoruz..allaha sükür doktorlarimiz hemsirelerimiz cok iyi...dün bebegim biraz sakinmis ,, fazla aglamamis (kizim simdiden cok yaramaz)hemen kan testleri yapmislar acaba hastami olcak die ama sükür biseyde cikmamis...hijyene önem veriliyorsa ,, ziyaretci önlükleri giyiliyorsa ,, iceri girerken eller dezenfekte ediliyorsa(biz burda yapmak zorundayiz) bence bi sorun cikmaz endiselenme..rabbim saglik sihhat versin bebisine..

Dün doktoruyla görüştüğümde bizim yapabileceğimiz birşey var mı diye sordum. Gerekirse başka hastaneye sevk edelim ne yapılması gerekiyorsa yapalım dedim. Gerek yok dedi burda yapılması gereken ne varsa yapılıyor. Bu durumda olupta kendini toparlayan çok bebek oldu dedi. Bu arada bebeği sadece haftada bir kez gösteriyorlar. Sadece 3 defa görebildim. Ona dokunmama izin yok. Ama biliyorum ki dokunsam yanında olduğumu hissetse daha çabuk iyleşirdi. Kimbilir ne kadar yalnız hissediyordur orda. Hastaneye gitsem de göstermiyorlar. Göstereceklerini bilsem.Sabahtan akşama kadar kapısından ayrılmazdım.

canım bugünlerde geçicek içini ferah tut hangi hastanedesiniz

hepimizin hissettikleri ne kadar benziyor birbirine...yasayanlar daha iyi anliyor..ama üzülme bebegin seni dualrinlada hisseder ,, keske yanina koysalar ,, ne olacakki annesi yavrusuna dokunsa...benim melegim kücücüktü ama doktorlari sev ,, oksa o seni hisseder diyolardi...herseyden önce ona dokumak onu görmek benim icin cok iyi oluyor...suan bebegim 32 haftalik daha normal dogum tarihi bile gelmedi ama biz hergün kucagimiza alabiliyoruz,,saatlerce yaninda kaliyoruz..allaha sükür doktorlarimiz hemsirelerimiz cok iyi...dün bebegim biraz sakinmis ,, fazla aglamamis (kizim simdiden cok yaramaz)hemen kan testleri yapmislar acaba hastami olcak die ama sükür biseyde cikmamis...hijyene önem veriliyorsa ,, ziyaretci önlükleri giyiliyorsa ,, iceri girerken eller dezenfekte ediliyorsa(biz burda yapmak zorundayiz) bence bi sorun cikmaz endiselenme..rabbim saglik sihhat versin bebisine..

Burası devlet hastanesi kimsenin önlük falan giydiğini bone taktığını görmedim. Hijyene gerekli önemi göstermiyorlar gibi geliyor bana. Bunlar beni korkutuyor. Hemşireler bellerine kadar uzun saçlarını savura savura geziyor. Bebekleri enfeksiyon riskine karşı annelerine haftada birkez gösteriyorlar. Öyle uzaktan 5-10 sn bakıyorsun o kadar.

Akşam eşimle gidicez. Süt, götüreceğim. Göstermiyecekler biliyorum. Karşımıza ben nöbetçi doktorum diye çıkıcak bir küçük kızcağız. Stajer mi bunlar anlamıyorumki. Bütün sinirlerim alt üst oluyor.
Bebeğim bunlara mı emanet ediliyor ? Kahroluyorum.

merhabalar
bende prematüre bir bebek annesiyim, hiç merak etmeyin, önce Allah, sonrada dr.lar sayesinde inşallah bebeğinizi biran önce kucağınıza alırsınız.
benim bebeğim nisan-2008 de 1344.-gr.olarak doğdu, tam 41 gün hiç dokunamadık, tam 74 gün hastanede kaldık.ciğerleri gelişmediğinden solunum problemi yaşadı,sonra kalp, sonra göz,sonra nöroloji ama Allahın izniyle toparladı, çok şükür.Bu çok zor bir süreç, bunu sadece yaşayanlar bilir, tarif edilemez,anlatılamaz,anlatsanız da yaşamayanlar anlayamaz.biz her gün iki kez hastaneye gittik,kesinlikle bunu hissediyolar.birde sakın başında ağlayıp üzülmeyin, inanın onuda hissediyolar.bebeğiniz için güçlü olmak zorundasınız,çünkü siz onun hayatının vazgeçilmezisiniz.benim bebeğim şimdi 2 yaşını doldurdu, halen daha o günleri hatırlayınca gözlerimiz doluyo.ama çok şükür sonunda bebeğimize kavuştuk.
dilerim Allahtan tüm anneler biran önce sağlıkla ve sihhatle bebeklerine kavuşabilsinler.
dualarımız sizinle....:Saruboceq:

Bence temizlik olayına çok takılma hastaneyi değiştirmediğin sürece bu seni yıpratmaktan başka işe yaramayacaktır. Sen sadece dualarınla minik meleğinin yanında ol. Ohoooo 'O' neler atlattı annesi inşallah bunlarıda atlatıp sıcacık kucağınada gelecektir. Allah yar ve yardımcın olsun dualarımız seninle ve bebişinle....

canım benım rabbım yardımcın ols.........bende 29 haftalık getırdım dunyaya beboıslerımı uç ay kaldılar kuvezde cıok zor bılıyorum ama guçlu ol canım ınş senıde guzel gunler beklıyoo ılk bı ay hep umutsuz knustu dr ama yılmadım hep gıttım tuuttum mınık parmaklarınızı hepsının tek tek ve her bırıne her gıdısımde dualar okudum sabırla ..........cok guzel yureklı ınsanların dualarıyla sımdı evdeyız umutlu ol......canım.......

Burası devlet hastanesi kimsenin önlük falan giydiğini bone taktığını görmedim. Hijyene gerekli önemi göstermiyorlar gibi geliyor bana. Bunlar beni korkutuyor. Hemşireler bellerine kadar uzun saçlarını savura savura geziyor. Bebekleri enfeksiyon riskine karşı annelerine haftada birkez gösteriyorlar. Öyle uzaktan 5-10 sn bakıyorsun o kadar.

cnm benim içini ferah tut, bugünler de mazi olucak ve sen bebişinle çoooook mutlu olacaksın inşallah... Dualarım seninle yavrunla....

ınsanın bebeğini, hemde miniciğini başkalarına emanet etmesi çok zor tabiki, o yüzden ne kadar iyi bakım da olsa, size bişeyler eksik gibi gelir.Hepimiz bunları hissettik çünkü, bizimki de devlet hastanesiydi, ben ayaklarına galoş giymedikleri için çok kişiyle tartıştığımı bilirim.Önce Allah a, sonra dr.lara emanet.ınan bugünlerde geçecek.Allah kimseyi, çocuklarıyla sınamasın, onlardan ayırmasın.

Canım benim aklına kötü şeyler getirme. bebeğin bu dönemi atlatacak inşallah. Allah bebeğini sana bağışlasın...

üzülme iyi şeyler düşünkü iyi olsun dualarımız senınle

Enfeksiyon kaptığı için kaldığı bölümü değiştirmişler. Antibiyotik tedavisine devam ediyorlar. Bu arada sarılığı tekrar yükseldi. Işın tedavisiyle düşürdüler. Sizlerin duanızla, bizim dualarımızla inşallah iyleşecek benim kızım.

Enfeksiyon kaptığı için kaldığı bölümü değiştirmişler. Antibiyotik tedavisine devam ediyorlar. Bu arada sarılığı tekrar yükseldi. Işın tedavisiyle düşürdüler. Sizlerin duanızla, bizim dualarımızla inşallah iyleşecek benim kızım.

Allah öyle bir kuvvet versin ki bebişine hemencecik iyi olup koynuna konsun:Saruboceq::1hug:

ışın tedavisi benim kızımda aldı antibiyotikte epeyi aldı inş en yakın zamanda toparlanacak annesine en güzel anneler günü hediyesi olarak gelecek evine anneler günün kutlu olsun

çok etkilendim yazdıklarınızı okuyunca mafoldumben

allah yardımcın olsun cnm inş bugünlerin mazi olması yakındır allah yar ve yardımcın olsun cnm benim

canım benimde 27 şubatta 30 haftalık ve 1585 gr bebeğim oldu 40 gün yoğun bakımdan sonra evimizdeyiz bir problemimiz yok çok şükür.. herhangi bir konuda soracağın birşey olursa sorabilirsin.. sabret ve inan kucağına alacaksın ..
bu arada hangi hastanede bebişin bir de enfeksiyon problemi fln var mı?
istersen benim açtığım linke de bakabilirsin orda aşama aşama nelşer yaşadığımı görürsün..
http://www.kadinlarkulubu.com/prema...talik-dogan-bebgim-kuvozde-dua-istiyorum.html

Back
X