Bebeğime ensefalosel teşhisi kondu

Busra4751

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2015
2
0
1
34
Merhabalar ben 12 haftalık hamileyim. İkili tarama testinde bebeğime ensefalosel teşhisi kondu. Bunu öğrendiğimde büyük şok geçirdim çok üzgünüm. Bu durumlarda bebeğin yüzde doksan anne karnında öleceği doğsada yüzde yüz özürlü olabileceği ve gebeliğimin sonlandırılmasını söylediler. Kaç hastaneye doktora gittiysem aynı şey söylendi. Ne yapacağım bilmiyorum bebeğimden ayrılmak istemiyorum bu durumu yaşayan varmıdır neler yaptınız varsa lütfen birşeyler söyleyin çok korkuyorum

canım çok geçmiş olsun... çok zor bir karar. birçok doktora danışmışsın ve hepsi aynı şeyi söylemiş hastalıktan şüphe yok o zaman... bazı ülkelerde bu hastalık varsa kürtaj mecburi.. doğurmak kanunen yasak.. ülkeizde ise tercihe bırakılmış... bilemiyorum ki ne denir? eğer doğarsa bakıp büyütebilecekmisin?
bir de canım folik asit kullanmamış mıydın acaba engellediğini söylüyorlar folik asit takviyesinin gebeliğin ilk haftalarında..
Allah yardımcın olsun sabır diliyorum sana.. tekrar çok geçmiş olsun

Allah razı olsun canım hala doktor araştırması yapıyorum folik asit kullanmaya gebeliğimin ilk muayenesinden itibaren başladım yani dördüncü haftada ama ihtimaller beni o kadar düşündürüyorki bu ilk hamileliğimdi. Bu kararın bana bırakılması çok zor bi durum kim bebeğinden vazgeçerki elim kolum bağlandı. Yarın tekrar gidicem bi çaresi varmı sorusuna hep olumsuz diyolar. Belki bir umut

Zor bir karar benim de başıma geldi hidrosefali ve Spina bifida nedeniyle bende sonlandırmak zorunda kaldim üstelik 22 haftalikti bebeğim fazla söze gerek çok üzücü bi durum Allah yardımcınız olsun .

Ah cnm benim ya sana kimse burda sonlandîr gebeligi demez bu kararı sen ve esin vereceksiniz cok zor bir karar Allah yardımcın olsun

Ablamda bu teste sonucu %100 down sendromlu ozurlu dediler alman lazim suyundan almamiz lazim dediler ablam asla dedi yapmiyorum oyle de boyle benim evladim dedi simdi masallah 2 ayi bitti dogali kiyamazsin bakmaya saglikli sihhatli benim evladimsa gitti kaybettim 41 gunlukken benim sonuclarim temiz cikmisti kalbiyle ilgili problem cikti doguma aldilar 41 gun dayandi hersey Allahin emri iyi dusun Rabbine teslim et kendini hayirlisi neyse o olsun rabbim yardimcin olsun hic hic hic kolay degil

BAYAGI ZAMAN GECMIS AMA BILGI ALMAK İÇİN YAZIYORUM INSALLAH DONUS YAPARSINIZ BENDE IKI AY ONCESI 14 HAFTALIK GEBELİĞİMİENSEFALOSEL YUZUNDEN SONLANDIRDIM.ACABA SİZ TEKRAR HAMİLE KALDINIZ MI ?

Zor bir karar benim de başıma geldi hidrosefali ve Spina bifida nedeniyle bende sonlandırmak zorunda kaldim üstelik 22 haftalikti bebeğim fazla söze gerek çok üzücü bi durum Allah yardımcınız olsun .
Tekrar bebeğiniz oldu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…