Bebeğime ‘arsa’ teşhisi kondu yaşayan var mı ?

hnmmms

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2025
4
0
1
29
23haftalık gebeyim detaylı ultrasonumda bebeğime arsa teşhisi kondu bu sebeble down olabilceği söylendi sıvı alalım dediler ama yok dedim bebek çok büyüdü ama çok korkuyorum çok stres yaptım yaşayan var mı ?

Fetal dna yaptırmayı düşünür müsünüz ? Bahsettiğiniz hastalık ne bilmiyorum ama fetal dna sizden kan alınarak bir çok hastalığı taramalarına yardımcı olan bir test.

Fetal dna yaptırmayı düşünür müsünüz ? Bahsettiğiniz hastalık ne bilmiyorum ama fetal dna sizden kan alınarak bir çok hastalığı taramalarına yardımcı olan bir test.
24.haftaya kadar yapılıyormuş oda şuan onun yapılmasıda anlamsız kaldı detaylı ultrasonumda fark edildiği için epey geç kalındı , doğuma kadar nasıl geçecek günler bilmiyorum

24.haftaya kadar yapılıyormuş oda şuan onun yapılmasıda anlamsız kaldı detaylı ultrasonumda fark edildiği için epey geç kalındı , doğuma kadar nasıl geçecek günler bilmiyorum
kendi doktorumun eşi de sıvı alımı yaptırdığını söylemişti doktorum ama o zaman fetal dna testi yokmuş ve ikili taramada böyle bir ihtimal olmuş. Bence Doğuma kadar strese girip bebeğe stres yaşatmaktansa doktorların önerilerini dinlemeniz daha faydalı olabilir. Ayrıca içinizi ferah tutun her zaman böyle söylenipte doğumdan sonra hiç bi sorun olmadığını gören bir çok insan var çevremde

Sıvı alımıda 24. Haftadan sonra daha riskliymiş amniyon sıvısı sızıntısı olabilirmiş zaten onu yaptırmaktanda çok korkuyorum hem herşeyden korkuyorum hem düşünmeden yapamıyorum

Amniyosentez yaptırırdım ben olsam. Bu stresle yaşamaktansa. En azından kesinleştirmiş olursunuz şüpheyi. Hazırlıklı olursunuz her duruma. Bu arada ikili test temiz miydi?

Evet ikili testim düşük risk tüm organ oluşumları çok şükür ki normal tek bi bulgu var işte down ile bağdaşan. Bi yanım yaptır şüpheden kurtul diyo bi yanım ya bebeğe bişi olursa

Back
X