Doğuma Hazırlık Bebegime isim bulamiyorum...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Aynı sorunu 9 ay boyunca yaşadım, çok fazla isim buldum ama hicbirine karar veremedim, bebeğim 20 günlük iken hala isimsizdi...

Nüfusa gittik, hala net bir isim yok kafamda, eşim ne koyacağız ismini dedi, sen bilirsin dedim ve "Mehmet Selim" oldu oğlumuzun ismi...

Erkek çocuğuna isim bulmak zormus...
Simdi bebeğim 1 aylık, acaba "Giray" mı koysaydım ismini diyorum...

Değiştirilebiliyor mu, bilgisi olan var mı?
Mahkeme ile olur buyuk ihtimalle,tam olarak bilmiyorum.Nufus mudurlugune bir sorun. Icinize hic sinmediyse tabi. Cidden zor is.

Benim kriterlerim de sizinkine yakin zaten. Burada cok uzun anlatirsan oneriler cok azalir ve sıkar diye biraz kisa anlattim. Turkce olmasi tercihim. Dini isim veya son zamanda cok duyulan isimleri tercih etmiyorum. Deniz ismini cok isterdim mesela ama ailede var.Kutay i bir donem cok istedim. Son zamanlarda ismini ne koyacaksiniz diye soranlara Kutay olabilir dedigimde derin bir sessizlikle karsilastim birkac kere. Bu beni etkiledi sanirim :confused: Burada da sorayim dedim.Insanlarda nasil bir algi olusturuyor. Genel olarak begenilmis gibi :KK73:

Ben sevdim. Anlamı ne acaba.
Ben de oğluma barış ismini koydum. Çok enteresan bir şekilde amerikalilar baris diye okudu. Hatta İnternete arattım baris inglizlerde soy adı olarak varmış. Anlamını bulamadım. Aklınızda olsun.

Bizim de 4 hafta kaldi doguma ve elimde hic aday yok. Ayni sekilde Turkce ama Turkce karakter icermeyen, cevremizde yakinlarimizda olmayan bir isim bulalim dedik, elde var sifir.

Handandandan Handandandan in basina gelen bizim de basimiza gelecek diye korkuyorum.

Kutay'i ben de begeniyorum ama bizde "Y" harfi sorun, yasadigimiz ulkenin dilinde farkli seslendiriliyor.

Sarp ve Batu fena degil dedim, esim istemedi ikisini de.

Buraya biri Talu yazmis, simdi onu dusunmeye basladim, mantiken kafama yatiyor ama nedense kendimi cocguma "Talu" diye seslenirken hayal edemiyorum.

Bizim de 4 hafta kaldi doguma ve elimde hic aday yok. Ayni sekilde Turkce ama Turkce karakter icermeyen, cevremizde yakinlarimizda olmayan bir isim bulalim dedik, elde var sifir.

Handandandan Handandandan in basina gelen bizim de basimiza gelecek diye korkuyorum.

Kutay'i ben de begeniyorum ama bizde "Y" harfi sorun, yasadigimiz ulkenin dilinde farkli seslendiriliyor.

Sarp ve Batu fena degil dedim, esim istemedi ikisini de.

Buraya biri Talu yazmis, simdi onu dusunmeye basladim, mantiken kafama yatiyor ama nedense kendimi cocguma "Talu" diye seslenirken hayal edemiyorum.
Simdi diyorum ki ben 9 ay ne yapmışım, bu çocuğa bir isim bulamamışım.

Simdi diyorum ki ben 9 ay ne yapmışım, bu çocuğa bir isim bulamamışım.
Su anda ben de ayni duygulara sahibim, seni cok iyi anliyorum. Hamileligin baslarinda kiz olursa sunu koyariz dedik, erkek olursa da bakariz. Erkek oldugunu ogrendigimizden beri dusunuyorum, begendigim isimlerin cogu kuzenlerimde vs. var. Bir ailede ikinci Ahmet, Mehmet vb. olmasini da istemem. Hem yakinimda olmayan, hem de begendigim Arda vardi, o da populer vb. ama esimin memleketi oldugu icin bizim icin anlami var diyordum. Sonra bu Arda Turan meselesinden dolayi esim onu da istemiyor :(

Back
X