Bebek Beslenmesi bebeğime kefir vermeli miyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ta mavra

Sen vatanımızı ezansız bırakma Allah'ım...
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2014
1.616
225
73
merhaba arkadaşlar kızım henüz 4. ayını doldurmadı.kefir mayalayıp vermek istiyorum bi zararı olur mu sizce?

neden peki? günlük bir çay kaşığı vermem söylendi ama vermedim henüz

yok hayır o yüzden emin olamadım zaten. orta asyada su gibi içilir kefir bebeklerine doğar doğmaz vermeye başlarlar biara ben de kullandım ve kemik gelişimine falan çok faydası olduğunu biliyorum ama yine de vermedim

aktarda maya satılıyo kefir mayası alın. ben yarım yağlı sütle yaptım. sütü soğuğa yakın bi sıcaklıkta ılıtın oda ısısında da olur. ılınan sütü cam kavanoza koyup mutfak dolabının gözüne koyun karanlıkta 24 saat beklesin. ertesi gün plastik süzgeçten süzün, süzülen kısım sizin içeceğiniz kefir, süzgeçte kalanlar ise tekrar kefir yapacağınız maya. içeceğiniz kefiri buzdolabında saklayabilirsiniz. mayalama yapmayacağınız zaman da kefir mayalarını biz kavanoza koyup üzerine hazır su koyup buzdolabında bekletebilirsiniz( haftada suyu değişecek ) ve asla metal değdirmeyin cam ve plastik kullanın

Yoğurt gibi bişeye bemzio ama ben yerinizde olsam vermem.ev yoğurdu da çoo sağlıklı.kefire gerek duymazdım ben

yoğurdun içinde prebiyotik var ama kefir prebiyotiğin kendisi kemik gelişimine ve daha birçok şeye faydası var şüan vermenin zamanı mı onu öğrenmek istedim bebeğime yoğurdu da vericem zaten ama ek gıda için 5. ay bitirmeyi bekliyoruz.

Canim ben televizyonda cocuk doktorundan 7.aydan sonra kefir verilebilecegini duymustum.benim oglum dokuz aylik ve yogurdu pek yemiyor bende arada kefir veriyorum onu iciyor

kefirin gerçekten çok faydası var bence günlük düzenli verin 9 aylıkmış bebeğiniz

doktorumuz 6. aydan sonra uygun olduğunu söylemişti, bence siz şimdilik anne sütü ile devam edin, ihtiyacı olan her şeyi ondan karşılıyor zaten

yoğurdun içerisinde prebiyotik var ve zeka gelişimine oldukça faydalı kefir ise prebiyotiğin kendisi zekasına neden faydası olmasın ki ?

Ben 6. Aydan sonra gidaya basladigimda verdim. Evde yaptigimi hazir alinan degil. R ay erken bence anne suti harici vermeyin b sey derim. Su bile...
6. Aydan sonra 1 tatli kasigi ile baslayabilirsiniz.
Hala icer cocuklarim her gece.
Ya sabah erken ya gece icilmeli diye okudum. Ben geceyi tercih ettim.
Ama 6. Ay absladiginizda gun icinde baslayin. Gece degil. Yavas yavas arttirin sonra. Zaten yarim cocuk bardagi icse yeter 4 yas 5 yas oldugunda.

merhaba arkadaşlar kızım henüz 4. ayını doldurmadı.kefir mayalayıp vermek istiyorum bi zararı olur mu sizce?
Canim cok faydali bir sey az verdigin surece sikinti olacagini sanmiyorum hem probiyotik deposu buyuyunce iciremiyorsun bence alistir simdiden

Back
X