• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin alerjisi geçmiyor diye (ağır atopik dermatit) sütten kesiyorum doğru mu yapıyorum

Normal mama veriyorum golden goat 2 gün oldu henüz ama sanki azalıyor gibi çünkü diyet döneminde alerji maması vermiştik ve söylediğim gibi geçmedi
Çok garip geldi bana anne sütüne alerji varsa bu tür mamalarda da alerji riski yüksek oluyor. Alerji maması geçirmedi ama keçi sütlü mama alerjiyi azaltıyor gerçekten hiç duymadığım bir şey. Allah şifa versin miniğin görünen kısmı gerçekten insanın içini acıtıyor. Önemli olan bebeğin ve annenin sağlığı mutluluğu ben hiç anne sütü diye diretmem eğer çaresi oysa kesin mama içsin benim kızım da mamayla büyüyor maşallah diyeyim.

Evet eser miktarda bile olsa asla tüketmiyorum 5 aydır. Yüzünü parçalıyor artık büyüdü tutmak da çok zor oluyor hırçınlaşıyor neyse zor işte sizi hangi doktor diyetsiz yönlendirdi acaba branşı ne çünkü cildiye diyet yaptırmıyor imminoloji yaptırıyor onların arasında da bi anlaşmazlık var
Bizimki geçti diye sizinki de geçecek diye bir şey asla söylemiyorum yanlış yönlendirmek istemem. Ben sadece üzüldüm sütten kesmek çok üzücü bir durum ama burda ve başka yerlerde yüzlercr alerjik annenin yorumunu okudum çoook nadiren diyetle düzelen olmuş. Çoğu annenin besinsizlikten ve stresten sütü kesilmiş veya dayanamamış bilerek sütten kesmiş bebeğini çok zor bir durum

Çok garip geldi bana anne sütüne alerji varsa bu tür mamalarda da alerji riski yüksek oluyor. Alerji maması geçirmedi ama keçi sütlü mama alerjiyi azaltıyor gerçekten hiç duymadığım bir şey. Allah şifa versin miniğin görünen kısmı gerçekten insanın içini acıtıyor. Önemli olan bebeğin ve annenin sağlığı mutluluğu ben hiç anne sütü diye diretmem eğer çaresi oysa kesin mama içsin benim kızım da mamayla büyüyor maşallah diyeyim.
Alerji maması bile iyi gelmediyse belki de besinşe ilgili değil midir acaba🤔 bu bana da garip geldi şu an

Alerji maması bile iyi gelmediyse belki de besinşe ilgili değil midir acaba🤔 bu bana da garip geldi şu an
Bana anne sütünden gelen bir alerji gibi gelmedi. Anne sütünden olsa alerji mamasının iyi gelmesi lazımdı o da olmamış. Golden goat alerjik durumlarda kullanılan bir mama da değil. Çok şey bilmiyorum ama böyle bir durumu ilk defa duyuyorum. Bence araştırılması lazım anne diyet de yapmış çünkü. Bilemedim gerçekten ama şaşırdım

Yani eğer ciltle alakalı bi hastalığı olsa sonuçta cildiye görmüş anlardı. Çocuk doktoru kan testleri idrar hatta gaita testi de yaptırmış olmalı. Acaba belki bi ihtimal metabolizma kaynaklı bi rahatsızlıktan ötürü tetikleniyor olabilir mi? Bilmiyorum alerji, çocuk doktoru, cildiye çözüm olmuyor belki başka bi gözün görmesi gerekiyordur? Bi gitseniz mi acaba? Çocuk doktorunun kayıt açması gerekiyor ama gitmeniz için

Bana anne sütünden gelen bir alerji gibi gelmedi. Anne sütünden olsa alerji mamasının iyi gelmesi lazımdı o da olmamış. Golden goat alerjik durumlarda kullanılan bir mama da değil. Çok şey bilmiyorum ama böyle bir durumu ilk defa duyuyorum. Bence araştırılması lazım anne diyet de yapmış çünkü. Bilemedim gerçekten ama şaşırdım
Evet evet çok katı yumurta diyeti de yapmış dediğine göre düzelmemiş. Genelde en yaygını süt ve yumurta alerjisi zaten ve alerji maması verilir golden goat normal aptamil gibi bi mama yani bilemedim.

Alerji değil de gibi. Başka şehirlerde başka doktorlara mı gitseniz acaba

Merhaba bebeğim 8,5 aylık 2 aylıkken başladı döküntüleri son 4 aydır çok ağır kan değerlerini de çok etkiledi önce tüm vücutla başladı şimdi yüz ve kollar çok yoğun. Diyet alerji maması hepsini denedik çok yoruldu bebeğim anne sütünü kesersek geçer belki diye düşünüyoruz bir yandan da bağışıklığı zaten düşük ya sütten değilse boşuna kesiyorsam diye düşünüyorum yaşayan var mı bu durumu
Sizin diyeti sıkı yapmanız daha yararınıza olur. Daha çok minik bence bebiş 🥹

Denemediğim krem kalmadı deterjan değiştim olmadı. Yaptırdık 2 aylıkken yaptırdık yumurta çıktı bir ay yumurta yemedim geçmedi sonra katı diyet yaptım yumurta süt ürünleri kuruyemiş gluten yulaf kakao tüketmedim azaldı ama geçmedi. Tüm vücuda yayılmıştı kırmızı olmayan tek bir yeri kalmamıştı çocuğun sonra o kızarıklıklar azaldı ama bacak arkası kolların arkası ve yüzü geçmedi kronik bi hal aldı adeta pul pul döküldü ve 2-3 aydır da wbc eo değerleri çok yüksek. 1 ay önce kanda yumurta alerjisi çıktı sadece
Ya bişey dicem gerçekten alerjik midir ? Bunca şey yapmanıza rağmen nasıl geçmez
Başka bir hastalık olmasın

İstnbulda değilim ama İstanbul’da da 2 profa gittik süt ürünleri ve yumurta tüketme dedi

Uzun bir süre almış bile anne sütü bu yaşadıklarınıza göre. kesin gerekirse ama kesmek çözüm olacak mı sizin derdinize?
Doktorlarınızla tekrar iletişime geçip geçmediğini söylediniz mi?

Benim oğlum da alerjikti doktor 1 yaş sonrası golden goat kullan artık büyüdü demişti. Üst üste otit geçirdi sonra mamayı alerji mamasıyla değiştirince düzeldi. Bu kadar şiddetli alerjileri olan bebeğe iyi geleceğini ben de sanmıyorum.

Alerji yapıyorsa eğer iz kalmaz. Anne sütünü kesmekte üzücü değildir çünkü o kadar diyet yapınca anne sütü çok fakirleşiyor. Bu sefer demir b12 kalsiyum eksikliği meydana geliyor. Besleyici mama içmesi daha iyi. Sütten keserseniz üzülmeyin zaten ilk aylar almış anne sütünü. Olumsuz yorumlara takılmayın. Ama o kadar şey yapmanıza rağmen gerileme olmadıysa bir cilt hastalığı olabilir mi? Ya da örnek olarak güneş alerjisi gibi besinden farklı bir şey? Çok doktor gezmişsiniz hepsi besin alerji demiş ama düzelme olmuyor. Başka bir sıkıntı var demek ki.

Merhaba bebeğim 8,5 aylık 2 aylıkken başladı döküntüleri son 4 aydır çok ağır kan değerlerini de çok etkiledi önce tüm vücutla başladı şimdi yüz ve kollar çok yoğun. Diyet alerji maması hepsini denedik çok yoruldu bebeğim anne sütünü kesersek geçer belki diye düşünüyoruz bir yandan da bağışıklığı zaten düşük ya sütten değilse boşuna kesiyorsam diye düşünüyorum yaşayan var mı bu durumu
Merhaba benim bebeğim de 8 aylık ve doğduğundan beri ağır atopik dermatit bizim doktorumuz asıl önemli olanın bağışıklığı güçlendirmek olduğunu söyledi ve ivig tedavisi alıyor oğlum 6 aydır ve egzamasi yüzde 85 geçti bizde çok kötü bi durumdaydik bebeğimin süt, yumurta alerjisi var yüksek alerjisi hemde ama ben tüketiyorum bebeğim tüketemesede benden yine ona vitamin geçmesi gerektiğini düşünüyor bizim doktorumuz ve vücudu tolere etmeyi öğrensin diyor. igg si ne en son ne zman bakıldı bebeğinizin önemli olan onun yükselmesi çünkü

İlk gittiğim doktor bebi direkt katı diyete soktu ama asla düzelme olmadı. Ben sonra bulunduğum ilin en eski çocuk doktoruna gittim kendi kliniği bizim yüzünde döküntü yoktu tüm gövdesi ve sırtında vardı çıplak bulduğu an kaşımaya başlıyodu. Önce birkaç krem denedik losyon değiştirdik çamaşırlarını sıfır hiç deterjan koymadan yıkadım düzelme olmadı. Kortizonlu kremle geçer gibi oldu ama tekrar çıktı. Kakada kan yoksa sütü kestirmiyorum ben dedi ek gıdayla birlikte anne sütü alan bebeklerin alerjilerinde azalma görülüyormuş gerçekten de öyle oldu iki ay içinde azalarak yok oldu🙏
Ya öyle mi acaba kesmesem mi anne sütünü umut oldunuz şu an bana

Alerji yapıyorsa eğer iz kalmaz. Anne sütünü kesmekte üzücü değildir çünkü o kadar diyet yapınca anne sütü çok fakirleşiyor. Bu sefer demir b12 kalsiyum eksikliği meydana geliyor. Besleyici mama içmesi daha iyi. Sütten keserseniz üzülmeyin zaten ilk aylar almış anne sütünü. Olumsuz yorumlara takılmayın. Ama o kadar şey yapmanıza rağmen gerileme olmadıysa bir cilt hastalığı olabilir mi? Ya da örnek olarak güneş alerjisi gibi besinden farklı bir şey? Çok doktor gezmişsiniz hepsi besin alerji demiş ama düzelme olmuyor. Başka bir sıkıntı var demek ki.
Yaaa demiiii diyet ve alerji maması kullandığımız zaman gelişimi resmen durdu çünkü patates ve etle beslendi dediğiniz gibi çok fakirleşiyor o da ayrı bi handikap. Diyeti rahatlattıktan ve.nırmal mama kullandıktan sonra gelişmeye başladı tekrar. Cildiye zaten alerji olmadığını cilt hastalığı olduğunu söylüyor ama neden çare bulunamıyor kortizon veriyor cildiye defalarca kullandık iyileştiriyor 2-3 gün bıraktıktan sonra fazlasıyla geri geliyor. Genetik bi rahatsızlık olabileceği söylendi test yaptırdık 3 aya sonuç çıkacak job sendromu ama onun da diğer belirtileri yok

Anne sütü mutlaka çok önemli ama.bana bu kadar abartılmış saçma geliyor cocuk bu kadar diyete rağmen hala bu haldeyse denemek için bile olsa vermezdim 1 hafta zaten 9 aylık olmus yazık degilmi alerjinin ciğerleri ne kadar yorumunu biliyor olmanız lazım tabiki anne sütü çok önemli ama olmuyorsa da zarar vermek bana mantık işi gelmiyor tabu bu benim fikrim

Merhaba benim bebeğim de 8 aylık ve doğduğundan beri ağır atopik dermatit bizim doktorumuz asıl önemli olanın bağışıklığı güçlendirmek olduğunu söyledi ve ivig tedavisi alıyor oğlum 6 aydır ve egzamasi yüzde 85 geçti bizde çok kötü bi durumdaydik bebeğimin süt, yumurta alerjisi var yüksek alerjisi hemde ama ben tüketiyorum bebeğim tüketemesede benden yine ona vitamin geçmesi gerektiğini düşünüyor bizim doktorumuz ve vücudu tolere etmeyi öğrensin diyor. igg si ne en son ne zman bakıldı bebeğinizin önemli olan onun yükselmesi çünkü
1 hafta önce bakıldı 1,64 size hangi değerle ivig tedavisi başlandı acaba? Doktor en son ivig tedavisi başlarız dedi ama henüz gitmedik ivig tedavisi son çare mi çünkü sadece bir doktor ivigden bahsetti. %85 geçtiğine göre hem de alerjenlerş tüketmenize rağmen demek Doğru bir tedavi çok geçmiş olsun size de

Burada 1 aylık katı diyet ve alerji maması kullanmış halimiz. Tüm vücuttu aslında azalma oldu ama geçmedi. Belki de anne sütünü bırakınca da azalma olmayacak biz yanılıyoruz çünkü henüz yeni 3-4 gündür bıraktık anne sütünü. Çok teşekkür ederiz bu arada

Eklentiler

• IMG_1408.webp
    IMG_1408.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 11
Back
X