Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
slm kızlar, umarım konuyu doğru yere açmışımdır, kızım 11 aylık, çorba içmeye çok seviyor, bakıcımız hep aynı çorbaları yapıyor, bu hafta olaya el attım ve onu da uyardım haftada 7 gün var, 7 gün de farklı çorba içecek bebek dedim, liste yaptım
bu hafta kerevizi deneyeyim dedim ama, nasıl yapılır bilmiyorum, hayatımda hiç kendimde yemedim yapmadım da, var mı bir fikriniz?
birde çocuğunuzun sevdiği değişik çorbalar varsa paylaşırsanız sevinirm.a.s.
canım ben cok yaparım kızıma brokoli çorbası,kereviz çorbası,yayla çorbası,terbiyeli tavuk çorbası,tarhana çorbası,mercimek çorbası bunlar sımdılık aklıma gelenler ben patates havuç ve kerevızı haslıyorum az suyla sonra tavada bıraz yag un bır bardak sutu kavuruyorum çorbanın içine dokuyorum karıstırarak bırazda kaynar su eklıyorum esım kerevız yemezdı o bıle bayılıyor valla!
aybukecim öncelikle kerevizin ayıklanması var.kerevizlerin kafalarını kökünden kesiyorsun.sonra elma soyar gibi soyuyorsun.bir kenarda da limonlu su bulundur.elma gibi 4 e bölüyorsun.elmanın çekirdek yatağını alır gibi,kerevizin ortasındaki yumuşak yeri alıyorsun.güzelce yıkayıp limonlu suya atıyorsun kararmasın diye.saplarını da atma.çok faydalı ve lezzetlidir.onlarında kötü olan yerlerini ayıklayıp,güzel yaprakları ve sapları ister yemeğe,ister çorbaya,ister tavuk suyu çıkarırken vs.. kullan,istersen kurut baharat gibi kullan.şahsen ben zeytinyağlı sevdiğim için o şekilde yapıyorum.soğan,havuç,patates,salça.kuşbaşı doğranmış kerevizler ve sapları ve yaprakları sırayla kavrulur.suyu tuzu konur düdüklüde 10 dk pişirilir.bu yemeği kendimiz de yiyoruz bebeğime de yediriyorum.benimki de 13 aylık.
böyle bişey yapmak istemezsen birbirine yakıştığını düşündüğün sebzeleri, kerevizleri aynı yöntemle ayıklayarak,hepsini birlikte haşlayıp blendırdan geçirebilirsin.terbiyeli olarak yapabilirsin
bir fikir daha vereyim bildiğimiz yayla çorbasını pirinçle değilde bulgurla dene,benim kızım bayılıyor o şekilde.ben tavuk suyu ve minik tavuk parçalarıyla yapıyorum.
tarhanayı havuçlu dene.önce rendelenmiş havuçları kavur,sonra suda erittiğin tarhanayı üstüne koyup pişir.buna da tavuk veya kıyma katabilirsin.
tavuk suyuna şehriye çorbasına da tavuk parçalarıyla ve unlu yoğurtlu terbiyeyle yaparsan muhteşem oluyor.bunu da bulgurla veya pirinçle de deneyebilirsin.terbiyesi olmadan domatesli de yapabilirsin
mercimek çorbasının içine biraz pirinç atarsan çok lezzetli oluyor,onu da tavsiye ederim.
şimdilik aklıma bunlar geldi,afiyet olsun bebişe.bende hergün kızıma değişik bişey yedirirm hem de her öğünü her gün farklıdır.yoksa çok çabuk sıkılıyor aynı şeylerden bebekler
benim yaptıklarımıda yazayım fikir olsun benim bebiş 8 aylık
kıymalı tarhana.ıspanağı kıymalı soğanlı yemeğini yapıyorum domateste katıyorum ezip püre gibi veriyorum
havuç kabak patates bildiğimiz sebze çorbası ama içine irmik katıyorum
brokoli ve havucu beraber yapıyorum karnıbaharıda aynen havuçla beraber çok karıştırmıyorum ağır tatları olduğu için brokoli ve karnıbaharın
aklıma gelenler bunlar
inşallah yardımcı olur
bende bişi sorayım?
benim kız balığı sevmedi hiç nsıl veriyorsunuz arkadaşlar?????????
balığı sevdiği mamalarına karıştırabilirsin.sade olarak biraz tuz ve limonla da deneyebilirsin.bir de kabağı rendeleyip suyunu çekene kadar kavur.ayrı bir yerde beşamel sos hazırla.kavurduğun kabakla karıştır.balığın yanında sos olarak güzel oluyor.birazcık balık birazcık sos şeklinde yedirebilirsin.belki sever böyle
saol canım dediğin.gibi denicem muhakkak.benim kızın kabızlığı geçmiyor 1.5 aydır herşeyi seçerek veriyorum hala aynı
bu seferde kalorili şeylerin çoğu kabız yaptığı için kilo alamıyor.zor yani
Benim bebeğim 7,5 aylık uzun zamandır kereviz veriyorum. Ya karışık sebze çorbasına atıyorum ya da kendimize pişirdiğimizden tuzunu atmadan ayırıp veriyorum. Kerevizi kendimize de beyaz salçasız pişirdiğim için rahatlıkla yiyebiliyor.