Bebeğime kim bakacak?

kızlar hamile olduğumu yeni öğrendim.

Aldı beni bir korku bebeğime kim bakacak doğurduktan sonra ben çalışmak zorundayım.Kendi annem uzakta ve rahatsız,kaynana ise önceki konudan bilirsiniz belki çok cadı ve sevmiyorum bana birsürü şey yaptı.

Ona baktırmak istemiyorum evimize yerleşip herşeye karışmasından korkuyorum bakıcı nasıl bulacam tanıdık ta yokk:(

derteleşeyim dedim sizlerle..

Evet cok zor bir durum bir annenin dogumdan sonra calismak zorunda olmasi. Yanliz özel kreslere verebilirsin mesela almanyada calisan annelerin cocuklari icin özel cocuk bakim yerleri var türkiyede yok mu öyle seyler? Eger illa calismak zorundaysan ve bakacak kimse yoksa baska bir yolu yok gibi gözüküyor.

Kayinvalidenle olan sorunlarini bir tarafa birakmaya calis bence arkadasim.

Ben olsam kayinvalidemin bakmasini isterdim, bir lokma bebegi bakiciya birakamazdim acikcasi, icim el vermezdi.....

Simdi akilli olman gerek, senin icin suan en önemli sey nedir? :delphin:

Allahin izini ile dogacak bebegine gözü gibi bakakcak birinin olmasi, her calismak zorunda olan Anne gibi, evladini gözü kapali teslim edebilecegin güvenli bir yerin olmasi degilmi?

Kaynananla kisisel sorunlarin olabilir, ama yüzde 99 emin olabilirsinki torununa gözü gibi bakacak! Tabiki cok iyi bakicalarda var, ama yinede Babaannesinin bagrina bastigi gibi, sevdigi gibi sevebileceklerini düsünmüyorum.

Her bebek kismeti nasibi sansi ile gelirmis, bence bu olayi bir vesile olarak gör, ve kaynananla iyi gecinmeye aranizdaki buzlari eritmeye calis canim.a.s

Allah güle güle kucagina almayi nasip etsin.:Saruboceq:

canım annen hasta derken ne kadar hasta madem kayınvaliden gelip sende kalacak bebek için anneni çağır bir de bakıcı tut bakıcı çocuğa annen de bakıcıya baksın annen başşında olunca gözün arkada kalmaz bakıcı olduğu için de bebek bakımı anneni yormaz eğer annemle aynı şehirde yaşasaydık ben bakıcı tutup bakıcının başına da annemi bırakacaktım benim annem de rahatsız çünkü kayınvalidemin de bakmasını istemem üç çocuk büyütmüş sadece birinin huyu iyi

canım benim bir arkadaşım yazın doğum yaptı
kendisi kolejde öğretmen
okullar açıldığında bebeğini çalıştığı okulda kreş var oraya götürmeye başladı
her an yanında anlayacağın
senin de böyle bir imkanın var mı?

En kötü babannenin en iyi bakıcıdan iyi olduğunu düşünüyorum kendi adıma.
Sizinle arası kötü olabilir,ama bakmak istediği torununa da kötü olacak değildir ya..
Benim kayınvalidem bakmıyor mesela,ben bakamam diyor bende çalışmıyorum bakıcıya bırakamadığımdan.Ki çalıştığımda baktıracağımız bakıcımız da hazır ve 20 yıllık tanıdık..
Bilemiyorum iyi düşünün tartın ama bakıcıyla büyüyen çocuklara üzülüyorum ben.İlerde çalışırsam kendi çocuğumda bunun içinde olacak..:sinifsinif:

Katılıyorum...
İnsan çocuğunu aileden birine zor emanet ederken bakıcıya nasıl emanet edilir ki. Neler duyuyoruz yani...
Sonuçta kayınvalideniz ailenizden biri...
Onun bakması daha iyi olacaktır diye düşünüyorum...
Her ne kadar çocuğa annesinden daha iyi kimsenin bakamayacağını düşünsem de...

Saruboceq kullanıcısından alıntı
En kötü babannenin en iyi bakıcıdan iyi olduğunu düşünüyorum kendi adıma.
Sizinle arası kötü olabilir,ama bakmak istediği torununa da kötü olacak değildir ya..
Benim kayınvalidem bakmıyor mesela,ben bakamam diyor bende çalışmıyorum bakıcıya bırakamadığımdan.Ki çalıştığımda baktıracağımız bakıcımız da hazır ve 20 yıllık tanıdık..
Bilemiyorum iyi düşünün tartın ama bakıcıyla büyüyen çocuklara üzülüyorum ben.ılerde çalışırsam kendi çocuğumda bunun içinde olacak..
Katılıyorum...
ınsan çocuğunu aileden birine zor emanet ederken bakıcıya nasıl emanet edilir ki. Neler duyuyoruz yani...
Sonuçta kayınvalideniz ailenizden biri...
Onun bakması daha iyi olacaktır diye düşünüyorum...
Her ne kadar çocuğa annesinden daha iyi kimsenin bakamayacağını düşünsem de...

Arkadaşlar herkes doğumdan sonra işi bırakıp çocuğğuna bakabilecek kadar ekonomik özgürlükte olamıyor maalesef.Bu arkadaşın şartları belli, çalışmak zorunda ve kayınvalidesiyle aynı evde yapamaz yorum yaparken bunları gözönünde bulundurup fikir verirsek yardımcı olabiliriz.Yoksa elbette ki o da yavrusuna kendisi bakmak ister.Bana kalırsa iyi bir bakıcı bul çevrenden derim, bebeğin henüz çok küçük olacak kreş için çünkü, hastalıkların önünü alamzsın 3-4 yaşına kadar çocuk evde büyümeli diye düşünyorum.Kreş hastalık yönünden çok hırpalıyor çocukları maalesef.Bır arkadaşın dediği gibi anneni getirebilirsin bakıcıya göz kulak olması için.Seninde için rahat olur böylece.

çevremde gördüklerimden yola çıkarak söylüyorum ki evet en kötü kaynana bile çocuğuna gelince melek bir babaanne olabilir ancak şunu da unutmamak gerekir ki o kaynana gelinine zıt giden bir kadın. ve arada kuşak farkı da olduğundan çocuk bakımı konusunda onun doğrularıyla arkadaşımızın doğruları uyuşmayacaktır. yeri gelecek çocuğuna kendi bakılması istediği gibi baktıramayacaktır kaynanasına bu da daha büyük kaoslara sebep olabilir. ben basit bir emzik yüzünden bile kaynanasıyla tartışıp çıldırıcak durumlara gelen kişi biliyorum. çok mu yangına körükle gittim ne. ama kaynananın bakması iyi bir çözüm değil.

babaannenin evine bırakırsınız akşam iş dönüşü alırsınız madem evinize gelmesini istemiyorsanız...

ben de bu konuda çok sıkıntı yaşıyorum, henüz bebeğim olmadığı halde kayınvalidemin sürekli çocuğuna ben bakacağım demesi sinirlerimi bozuyor... kendisiyle kafa olarak anlaşamıyoruz, benim evimde istemediğimi bildiğim halde sırf canı sıkılıyor d,ye iş yapması sinir bozucu... eşimle aramı da bozuyor... hiiiç istemiyorum onu, ve bakıcı bulacağımı da söyledim kendisine

Ev hanımı olan ve güvenebileceğiniz bir komşunuz yok mu etrafınızda?
Bizim bir tanıdığımız anlatmıştı, eltisi komşunun çocuğuna bakıyormuş.. Hem kendi ekonomik özgürlüğünü sağlıyor, hem o insanın da içi rahat. Hem de kendi evinde, bebeğin evine de yakın, alırken de sorun olmuyor falan diyordu..
Bu tarz bişey yapamaz mısınız?
Akrabanın olmadığı yerde, komşu ana baba gibidir malum..
Umarım güzel bir çözüm yolu bulursunuz..

Ben de bayramdan sonra işe başlayacağım, şimdiden başıma ağrılar giriyor, nasıl olacak, bebeğim nasıl bakılacak diye düşünmekten. Benim sorunum daha başka, annem ben senin evinde bakamam, bizim eve yakın ev tutalım, kirasını biz karşılayalım siz ailecek gelin, mutfak malzemesi haricinde bir şey getirmene gerek yok, isterseniz hafta sonu evinize gidersiniz diyor, kayınvalidem ise ben yarı sizin evde yarı kendi evimde bakarım diyor. Ancak görümcem hamile, 15 güne doğum yapacak ikinci çocuğu, üstelik 5 yaşında olan kızı rahatsız, kemikleri çok zayıf ve odanın içinde düştüğü zaman kırık meydana geliyor, görümcemle kayınvalidem altlı üstlü oturuyorlar, ama kayınvalidem her gün kızının evinde duruyor henüz bu rahatsızlık ortaya çıkmadan daha bebeklikten öyle alıştırdı. İşin kötü tarafı görümcemin kocası vardiyeli çalışıyor ve kocası gececi iken yalnız kalamıyor, illa yanında birini istiyor, korkudan uyuyamıyor, bir türlü alışmak bilmedi ve bu böyle gidecek gibi duruyor. Görümcem doğum yapınca teyzem yanımda kalır 40 gün diyor, ama kendi görümcesi ona bakma planları kuruyor ancak kendisi istemiyor, Bence kayınvalidem bir kaç zaman bizde bakıp sonra kendi evine dönecek gibi görünüyor, eşim ise çocuğumuza onun evinde bakılmasını istemiyor, üç çocuk aynı odada hasta olurlar kış günü diyor. Ayrıca kayınvalidem bizim bebeğimizi sürekli diğer torunuyla kıyaslıyor, o bebekken böyle yapamıyordu, şöyle edemiyordu diye. Ve bizde ne olsa ne bitse kızına yetiştiriyor. Sürekli benim açıklarımı arıyor ve bunu damadına dahi sçylüyor, bizim herşeyimizden onların haberi oluyor. Ama oradan bize bir şey söylemiyor. Alt kat komşum ise bebeğime bakabileceğini söyledi, iki çocuğu var, okula giden, çocuklar sorun olmaz gibi duruyor ama kendisi sigara içiyor. Böyle bir durumda ne yapacağım şaşırdım. işe başlamak zorundayım, niyetim bir yıl çocuğa baktırıp sonra kreşe vermek. Siz olsanız ne yapardınız benim yerimde. Cevaplarınızı bekliyorum.

kızlar hamile olduğumu yeni öğrendim.

Aldı beni bir korku bebeğime kim bakacak doğurduktan sonra ben çalışmak zorundayım.Kendi annem uzakta ve rahatsız,kaynana ise önceki konudan bilirsiniz belki çok cadı ve sevmiyorum bana birsürü şey yaptı.

Ona baktırmak istemiyorum evimize yerleşip herşeye karışmasından korkuyorum bakıcı nasıl bulacam tanıdık ta yokk:(

derteleşeyim dedim sizlerle..

doğumdan sonra bi süre sen bakarsın sonrada çalışıyormuşsun çevrende vardır sora sora iyi bi bakıcı bulursun umutsuz olma bebeğin hayırlı olsun :)

Back
X