Ben de bayramdan sonra işe başlayacağım, şimdiden başıma ağrılar giriyor, nasıl olacak, bebeğim nasıl bakılacak diye düşünmekten. Benim sorunum daha başka, annem ben senin evinde bakamam, bizim eve yakın ev tutalım, kirasını biz karşılayalım siz ailecek gelin, mutfak malzemesi haricinde bir şey getirmene gerek yok, isterseniz hafta sonu evinize gidersiniz diyor, kayınvalidem ise ben yarı sizin evde yarı kendi evimde bakarım diyor. Ancak görümcem hamile, 15 güne doğum yapacak ikinci çocuğu, üstelik 5 yaşında olan kızı rahatsız, kemikleri çok zayıf ve odanın içinde düştüğü zaman kırık meydana geliyor, görümcemle kayınvalidem altlı üstlü oturuyorlar, ama kayınvalidem her gün kızının evinde duruyor henüz bu rahatsızlık ortaya çıkmadan daha bebeklikten öyle alıştırdı. İşin kötü tarafı görümcemin kocası vardiyeli çalışıyor ve kocası gececi iken yalnız kalamıyor, illa yanında birini istiyor, korkudan uyuyamıyor, bir türlü alışmak bilmedi ve bu böyle gidecek gibi duruyor. Görümcem doğum yapınca teyzem yanımda kalır 40 gün diyor, ama kendi görümcesi ona bakma planları kuruyor ancak kendisi istemiyor, Bence kayınvalidem bir kaç zaman bizde bakıp sonra kendi evine dönecek gibi görünüyor, eşim ise çocuğumuza onun evinde bakılmasını istemiyor, üç çocuk aynı odada hasta olurlar kış günü diyor. Ayrıca kayınvalidem bizim bebeğimizi sürekli diğer torunuyla kıyaslıyor, o bebekken böyle yapamıyordu, şöyle edemiyordu diye. Ve bizde ne olsa ne bitse kızına yetiştiriyor. Sürekli benim açıklarımı arıyor ve bunu damadına dahi sçylüyor, bizim herşeyimizden onların haberi oluyor. Ama oradan bize bir şey söylemiyor. Alt kat komşum ise bebeğime bakabileceğini söyledi, iki çocuğu var, okula giden, çocuklar sorun olmaz gibi duruyor ama kendisi sigara içiyor. Böyle bir durumda ne yapacağım şaşırdım. işe başlamak zorundayım, niyetim bir yıl çocuğa baktırıp sonra kreşe vermek. Siz olsanız ne yapardınız benim yerimde. Cevaplarınızı bekliyorum.