Bebeğime nasıl bakacagim

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Hanimlar merhaba

38-1 deyim ve doğuma çok az kaldı. Bu yaşıma kadar ne bebekli bir ortamda bulundum ne de bebeklerle başka bir yakinligim oldu. Belki de bu yüzden bebeğim doğunca ona nasıl bakacagim korkusu içimi kemirmeye başladı.

Annecim 10 ay once vefat etti. Bana her zaman kızım sen dogur ben sana yardımcı olurum derdi. Allah mekanını cennet etsin, ömrü yetmedi.

Bebegim doğup, kırkı çıkana kadar kayınvalidem de kalmak durumundayım. Orada bebeğime bakamiyormus gibi bir izlenim vermek istemiyorum. Hanimlar var midir yenidoğan bebeğe iyi annelik yapma ipuçları? Söyle sustur, böyle emzir, böyle uyut gibisinden. Rezil olmaktan korkuyorum.

Canım ben bildigimi saniyordum 3 yegen büyüttüm ancak bebegimi kucagima alınca elim ayagima karisti :) o kadar kitap makale okudum ama hersey uçtu gitti. Sana tavsiyem ic güdülerini dinle. Bebegin zaten sana anneligi ogretecek. Herkesi işine cok karıştırma. Eskiler bazen yanlış seyler de yapiyorlar. Mesela benim kayinvalidem bebegime bal vermiş nasil korkmustum.. bana kalirsa ekstra bir komplikasyon filan olmadigi sürece normal dogum yaptiysan ve esin iyi ise kayinvalide yaninda kalmaya bile gerek yok.

Annecigine Allah rahmet eylesin canim benim. Sağlıkla kucagina al insallah evladini

Merhaba , önce hayırlı bir doğum dileyim...
Hakedemesem ben hakedemezdim henüz 19 yaşındaydım ilk oğlumu kucağıma aldığım da. Hastane de odama geçtiğimde annem yanımda olmasına rağmen bebeğimi getirirmisin görmek istiyorum der demez , kundağını açtım baktım , altını değiştirdim kırk yıllık anne gibi emzirdim hemen. Annelik rabbimin verdiği bir güç sanki hiçbirşey bilmiyosun ama o an çok tecrübelisin sanki , bir güven bir cesaret geliyor kendiliğinden ... Endişelenme , harika bir anne olacaksın , içini ferah tut...

Amin, çok sağolun.

Aslında kayinvalideme şuan olsa gitmezdim ama aylar once konusuldu bu konu ne yazık ki. Evde iki de bekar görümce var, bakalım karıştırmamak mumkun olacak mı, göreceğiz.

İç sesimi dinleyeceğim. Umarım kayinvalideme ve kızların bilgicliklerine gerek kalmayacak kadar, çabuk adapte olurum annelige. : )

Çok teşekkür ederim. Yaziniz cesaret verdi şimdiden. İnşallah ben de sizin gibi olurum. : )

Bana kalirsa dogum sonrasi okadar kalabalikta olmak cok da dogru degil.40 gun kalmayin bence 3 kalin donun yada 1 hafta k.v sizde kalsin.siz neden orda kaliyosunux.yalniz olsaniz emin olun cok daha cabuk alisirsiniz.her kafadan bir ses cikmasindan cok daha iyidir

İlk hafta bize gelecekler, sonraki haftalar orada olacağım. Bayramda geliyor. Ben ordayken kurban vb kesecekler. Düşündükçe bunalıyorum ama esimi de kırmak istemiyorum. Bana haklı olarak böyle konuştuk diyor. Dönüşüm yok yani. İnşallah sinir krizleri geçirmeden, akli dengem yerinde olarak dönerim evime. : )

ben bu durumun birazda icgudusel gelistigini dusunuyorum:) annemin ilk dogumu 18 yasinda oluyor ve kimse yok yaninda tek basina bakmis bizde yapabiliriz ki internet gibi buyuk bir avantaj var zaten..benim gordugum bildigim kadariyla iki uc saatte bir uyusa bile kaldirip beslemek gerektigi emdikten sonra mutlaka gazini cikartmak lazim ve altina bakmak gerek..kiyafet olarakda kendiniz den bir kat fazla giydirmeniz gerekiyor oyalansin diye emzik verebilirsiniz agladiginda buyuk ihtimal gaz dolayisiyla oluyor boyle boyle buyuyolar bizde alisicaz :)

Böyle yazınca çok kolay geldi bakmak : ) ama ya kolik bebek olursa, birden ateşi falan çıkarsa, morarana kadar ağlayip susmazsa, emmezse, hep kusarsa ne yaparım? Korkuyorum. : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…