Bebeğime nasıl emzik tutturabilirim

Bende verdim emzik fakat 2. Aydan sonra almadı ağzına ittirdi diliyle hep bir kaç çeşit denesem de almayınca bıraktım. Emziksiz büyüdü emen bebekler emzik istemiyor demekki.

Arkadaşlar merhaba bebeğim bir buçuk aylık bir türlü emzik almıyor var mı önerisi olan
Farklı emzikler denedin mi?
Benim bebeğim ilk kırk gün falan tutmadı emzik.
O tükürsede ben vermeye devam ettim.
Çok ağlayan bi bebekti.
Sonra emziğe alıştı bi şekilde emdi çok iyi bir susturucu ve uykuya geçiş oldu bizim için.
Sene vermeye devam et

Farklı emzikler denedin mi?
Benim bebeğim ilk kırk gün falan tutmadı emzik.
O tükürsede ben vermeye devam ettim.
Çok ağlayan bi bebekti.
Sonra emziğe alıştı bi şekilde emdi çok iyi bir susturucu ve uykuya geçiş oldu bizim için.
Sene vermeye devam et
İlk başta Philips avent almıştım ilk aldı sonra emmedi daha sonra wee baby nın damaklı denedim onu hiç tutmadı en son bibs emzik aldım onu biraz tuttu ama onuda diliyle attı
Denemeye devam bakalım

Doktorum kızıma doğumda sorduğumda tutacak bebek 40 güne kdr tutar zaten tutmazsa 40 günden sonra hiç tutmaz demişti kızım bir hafta tuttu tutmadı bıraktı emziği çok istemiştim tutmasını çok büyük rahatlık bence 😅

Benimki tam uykuya dalarken alıyor. Derin uykuya geçince atıyor ağzından.Öncesinde ağlarken falan da almıyor.

Farklı emzikler deneyin, ağzında tutun, damağına değdirerek ağzında bekletin biraz. Üstüne anne sütü ya da mama artık neyle besleniyorsa damlatıp o şekilde vermeyi deneyin. Emzik kötü bir şey değil, aksine doğru kullanıldığında bebekleri rahatlatan bir şey. Bebekleri kandırmak falan çok saçma yorumlar olmuş. Araştırmalar doğrultusunda emziğin ani bebek ölümü sendromunu da önlediği belirtiliyor. Ayrıca emzik kusmayı da önlüyor. Bununla ilgili de makaleler var okuyup araştırabilirsiniz. Önemli olan emziğin sürekli ve iki yaşından sonra kullanılmamasıdır.

Back
X