bebeğime ne kadar su vermeliyim ?

nergisayse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
594
4
116
Kırklareli
arkadaşlar merhaba.53 günlük bir oğlum var.Sütüm az olduğu için mama veriyorum.mama verdikten sonra bebeğime su vermelimiyim verirsemde ne kadar su vermeliyim?

ne kadar olduğunu soylııyemem ama zaten tok olucağı için o nekadar içerse bence ama yıne de tam bılmıorum ben vermemiştim zaten hiç sevmıodu ama keşke verseymişim su ya alıştırmakta çok zorlandım

Canım,yenidoğanlara su verme konusunda ne yazıkki yanlış bilgilere sahibiz.Seninki büyümüş sayılır artık maaşaallah.Mama ile besliyorsan su vermelisin.İçirememenin sebebi su ihtiyacının olmayışından çok mamanın tadına alışmış olması ya da tekniğini sevmiyor olması olabilir.Verdiğin suyun temiz olması çok önemli elbette.Kaynatılıp ılıtılmış su verirsen iyi olur.Beklemiş su içirmemeye özen göster.Mamayı içtiği biberonla vermeyi dene.Ya da çay kaşığı ile dikkatlice ağzına akıtabilirsin minik yudumlar halinde.İhtiyacı olan sıvıyı anne sütü ile beslenen bebekler bu yolla karşılayabildikleri için sorun olmuyor pek ama sen sadece mama ile besliyorsan gün içinde en azından bir iki kez su vermeye çalışsan iyi olur.

suyu biberonla içirmeyi denedim sanki suyu içerken biberonu yutacak gibiydi.bende çok suyun bir zararı olur düşüncesiyle çok fazla içirmiyorum.

suyu biberonla içirmeyi denedim sanki suyu içerken biberonu yutacak gibiydi.bende çok suyun bir zararı olur düşüncesiyle çok fazla içirmiyorum.

Ayy,kıyamam...Demek ihtiyaç duyuyor ve severek içiyor.Belki fazla anne sütü içmediği için gerekli olan sıvıyı alamıyordur canım.Mama da hararet yapıyordur.Bayat,mikroplu olmadıktan sonra bir zararı olmaz.Yeterli sıvı tüketimi böbrek fonksiyonlarının sağlıklı çalışması için de çok önemli.Biberonla içiyorsa günde bir kaç kez kaynatıp ılıtılmış su ver bence.

mutlaka kaynatılmış ılınmış su veriyorum.Birde dilinde mama kalıntıları var hep öyle mi olacak acaba? ilk başta pamukçuk zannettik doktor pamukçuk değil mama kalıntısı dedi.Hiç pamukçukta olmadı.

mutlaka kaynatılmış ılınmış su veriyorum.Birde dilinde mama kalıntıları var hep öyle mi olacak acaba? ilk başta pamukçuk zannettik doktor pamukçuk değil mama kalıntısı dedi.Hiç pamukçukta olmadı.

Mamayı talimatlarına uygun hazırladığın sürece sorun olmaz canım.Su da içmiyordu ya fazla,ondan da kalıntı kalıyordu belki dilinde.Ayy,kıyamam ya:nazar:,çok melek daha,zamanla herşey toparlanır,endişelenme.:31:

oğlum doğduğunda sadece anne sütünün yeterli olduğunu düşünüyordum...
sonra dr umuz çok güzel bir şey söyledi sen yemek yedikten sonra ağzını çalkalamadığını düşünsene dedi
2 3 çay kaşığı da olsa su vermelisin ki hem ağız hijyeni sağlanmış olsun hem de su hayat kaynağıdır sonuçta
böbreklerinin daha iyi çalışmasını sağlar...

bence istediği kadar ver sonuçta onlar herşeyin farkında acıktıklarını doyduklarını altlarını kirlettiklerini herşeylerini biliyorlar
ne kadar su içmeleri gerektiğini mi bilemeyecekler ... sen minik kuzuya bırak o bilecektir ne kadar suya ihtiyaç duyduğunu
:34:

önceleri 1 yada 2 çay kaşığı su veriyodum günde 1 yada 2 kere.nasıl olsa mamada su var su ihtiyacını karşılar diye düşünüyordum.Sonra dilini dışarı çıkartmaya başladı bende zannediyordum dil hareketlenmeye başladı annem gördü bu çocuk susamış dedi.biberonla verdim neredeyse biberonu yutacaktı su içerken.içim parçalandı onu öyle görünce.artık bebeğim istediği kadar su veriyorum bıkana kadar :)

önceleri 1 yada 2 çay kaşığı su veriyodum günde 1 yada 2 kere.nasıl olsa mamada su var su ihtiyacını karşılar diye düşünüyordum.Sonra dilini dışarı çıkartmaya başladı bende zannediyordum dil hareketlenmeye başladı annem gördü bu çocuk susamış dedi.biberonla verdim neredeyse biberonu yutacaktı su içerken.içim parçalandı onu öyle görünce.artık bebeğim istediği kadar su veriyorum bıkana kadar :)

Yahu,içim nasıl oldu okurken yazdıklarını canım.Kıyamam,kuzucuk...Maaşallah:nazar:,akıllı bıdık.Ağızları var dilleri yok daha ama nasıl dertlerini anlatmayı,hissettirmeyi beceriyorlar anneye.Benim de durumum benzer olmuştu.Deneyimli annelerimiz daha iyi biliyor bu işleri ama biz bazen eski yöntemlerde kaldı onlar diye sözde modern çağın yetiştirme tekniklerini uygulayalım derken hata yapabiliyoruz.İlk günlerde,yeni doğmuşken bana da annem su da vermelisin bir iki çay kaşığı,suyun yeri ayrıdır demişti.Günümüzde anne sütü ile besleniyorsa suya gerek yok diyenler yüzünden ben de vermekte kararsız kalmıştım.Sonra doktora sorunca ve oğluşumu gözlemledikçe aslında vermem gerektiğini anladım.Sütüm zamanla yetmedi,ben de mamaya geçmek zorunda kaldım.Mama vermeye başlayınca cok cok içti valla suyu.

Son düzenleme:
Su hayattir. Suyun yeri her zaman baska bebegin yasina ve ihtiyacina gore su vermek sart.

Sudan zarar gelmez cnm korkma.

Back
X