Bebeğime üzülüyorum

91ankaraa

Hey there! I am using KK
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
879
941
53
Allah başka dert vermesin tabi ki baştan bunu söylüyorum ama ağlayarak :KK42: 5 gün önce doğdu oğlum. Ilk gece ilk gün normaldi. Ama sonra ki gün sarılığı 3ten 9a çıktı. Halbuki sürekli emzirdim. E ne var şimdi bunda diyeceksiniz ama doktor böyle ilerlemesini tehlikeli buldu sürekli takipteyiz. 9a çıktıktan sonra daha da arttı. Hiç uyanmıyor :KK42: her anne uslu bebek ister ama ben aglamasini uyanmasini istiyorum. Çünkü uslu olduğu için değil ağlayacak kadar dermanı olmadığı için ağlamıyor dedi doktor. Beslenmesini ihmal etme kan şekeri düşmesin dedi. Geceleri saat kuruyorum bir buçuk saatte bir zorla uyandırıp emziriyorum ama kendisi uyanmıyor :KK42: 4 gündür toplasaniz bir saat anca uyanık kalmıştır. Ben bebeğimin gözlerini de görmek istiyorum :KK42: yarın yine kontrol var. Eğer sınırı aşmışsak yatarak ışın tedavisi alacak. Durumuna bakarak yarın tedavi sınırını geçebilir eğer gece rengini daha da sarı görürsen acile gel beni arayacaklar dedi doktor. Daha sarı olduğunu ya farketmezsem diye korkuyorum. Sürekli hareketlerini kontrol ediyorum. Biliyorum yeni doğan sarılığı geçici ama bizde durum biraz daha farklı. Babasi hepatit B taşıyıcısı. Genetik yatkınlığı var ve eşimin babası dahil alilenin bi çok erkeği bu hastalıkla uğraşmış ya da taşıyıcılar. Ben aşı vurundum aslında ama ya koruyucu olmadıysa diye korkuyorum :KK42: sarılığın ileri safhasında kan değişimi gerekli olabiliyor. Küçücük daha o kadar eziyet görmesini istemiyorum. Uyansın ağlasın istiyorum :KK42:

alllahim tez zamanda sifasini versin ins.. kendinizi bukadar üzmeyin bebeginizin size ihtiyaci var.. uyanmiyorsada öyle uyurken emiyorsa yeterli olmuyor acaba ?

Allah başka dert vermesin tabi ki baştan bunu söylüyorum ama ağlayarak :KK42: 5 gün önce doğdu oğlum. Ilk gece ilk gün normaldi. Ama sonra ki gün sarılığı 3ten 9a çıktı. Halbuki sürekli emzirdim. E ne var şimdi bunda diyeceksiniz ama doktor böyle ilerlemesini tehlikeli buldu sürekli takipteyiz. 9a çıktıktan sonra daha da arttı. Hiç uyanmıyor :KK42: her anne uslu bebek ister ama ben aglamasini uyanmasini istiyorum. Çünkü uslu olduğu için değil ağlayacak kadar dermanı olmadığı için ağlamıyor dedi doktor. Beslenmesini ihmal etme kan şekeri düşmesin dedi. Geceleri saat kuruyorum bir buçuk saatte bir zorla uyandırıp emziriyorum ama kendisi uyanmıyor :KK42: 4 gündür toplasaniz bir saat anca uyanık kalmıştır. Ben bebeğimin gözlerini de görmek istiyorum :KK42: yarın yine kontrol var. Eğer sınırı aşmışsak yatarak ışın tedavisi alacak. Durumuna bakarak yarın tedavi sınırını geçebilir eğer gece rengini daha da sarı görürsen acile gel beni arayacaklar dedi doktor. Daha sarı olduğunu ya farketmezsem diye korkuyorum. Sürekli hareketlerini kontrol ediyorum. Biliyorum yeni doğan sarılığı geçici ama bizde durum biraz daha farklı. Babasi hepatit B taşıyıcısı. Genetik yatkınlığı var ve eşimin babası dahil alilenin bi çok erkeği bu hastalıkla uğraşmış ya da taşıyıcılar. Ben aşı vurundum aslında ama ya koruyucu olmadıysa diye korkuyorum :KK42: sarılığın ileri safhasında kan değişimi gerekli olabiliyor. Küçücük daha o kadar eziyet görmesini istemiyorum. Uyansın ağlasın istiyorum :KK42:
MEVLAMM...
Sen bu küçük kuluna acil şifalar ver ya RABBİ...

Canim gozun aydin Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin insallah
Korkacak birsey yok benim de oglum iki aylik oldu ilk gunler hep uyudu ben zorla uyandirip emzirdiydim korkma duzelecektir, ama sana siddetle baska bir doktora da gostermenitavsiye ederim, biz ilk hafta sonunda doktorumuzu degistirdik iyi ki de degistirmisiz, tamamen yanlis yonlendirmis cunku bizi, mutlaka baskasina da goster canim

Ne yaptın sen ya :)
Bizim sarılığımız 10 gün sürmüştü ve 12 nin altına hiç düşmemişti.
9 çok yüksek bi sayı değil bildiğim kadarıyla. sen düzenli olarak emzir. uyanmadığı için ben 2 saatte bir çalsın diye telefonuma alarm kurup sürekli emziriyodum. Sen takip et sürekli emzir. Zaten çok sık gidip ölçtürüyosunuzdur. İnşallah yükselmeden geçer minnakın sarılığı. geçmiş olsun.

Allah sifa versin.Korkma canim benim kizimda sarilik oldu .13 tù 2 gùn yattik , sonra iyilesti. Sen dikkat et allahin izniyle iyilesir.

alllahim tez zamanda sifasini versin ins.. kendinizi bukadar üzmeyin bebeginizin size ihtiyaci var.. uyanmiyorsada öyle uyurken emiyorsa yeterli olmuyor acaba ?

Çok zor uyanıyo. Doğru düzgün emmiyo. Süt bitmediği için tam olarak birikiyo. Öyle olunca daha hızlı akıyo hiç ememiyo. Sütü sagip tekrar emziriyorum. Doktor bunun emmekle ilgisi olmayabilir dedi. Yarın son duruma göre tahliller falan bakacaklar.

Canim gozun aydin Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin insallah
Korkacak birsey yok benim de oglum iki aylik oldu ilk gunler hep uyudu ben zorla uyandirip emzirdiydim korkma duzelecektir, ama sana siddetle baska bir doktora da gostermenitavsiye ederim, biz ilk hafta sonunda doktorumuzu degistirdik iyi ki de degistirmisiz, tamamen yanlis yonlendirmis cunku bizi, mutlaka baskasina da goster canim

Götürdüğümuz doktor da çok iyi bilinen bi doktor ama nerden anlayabiliriz değiştirmek gerektiğini? Yani ne gibi şeyler iyileşmesine yardımci oldu sizde ne gibi şeyler yapmayayim yada?

ışın tedavisi korkulacak birsey değil benim kardeşimde küçükken öyle olmuştu. yüzü okadar sarıydı ki gözlerinin beyazı falan çok sarıydı. yanlış hatırlamıyorsam bir hafta falan yattı. sonra normale döndü. tabi siz yinede elinizden geldiği kadar beslemeye çalışın. bir saat arayla değil yarım saat arayla besleyin. benim bebeğimdede sarılık vardı çok ağır olmasa da ben çok sık besliyordum. geçmiş olsun...

Ayni bizim ilk zamanlarimiz... hep en kötü düşünülür :) korkma canım benim geçecek inş. Işık özellikle güneş ışığı çok iyi gelir. Her güneş gördüğünde odayı sıcak tut bebeği soy güzünü koru güneşe koy. Yattığı odanın da lambasını hic kapatma. Geçmiş olsun. Bebişim hayırlı olsun taze annecik

Ne yaptın sen ya :)
Bizim sarılığımız 10 gün sürmüştü ve 12 nin altına hiç düşmemişti.
9 çok yüksek bi sayı değil bildiğim kadarıyla. sen düzenli olarak emzir. uyanmadığı için ben 2 saatte bir çalsın diye telefonuma alarm kurup sürekli emziriyodum. Sen takip et sürekli emzir. Zaten çok sık gidip ölçtürüyosunuzdur. İnşallah yükselmeden geçer minnakın sarılığı. geçmiş olsun.

Genetik olarak yatkınlığımiz olmasa hiç düşünmem bekli ama ne bileyim... Büyük oğlumda da vardı 7 9 arası gidip gelmişti. Hiç bu kadar hızlı artmamisti. Hiç bu kadar halsiz olmamışti o.

Benim kızımda sınırdaydı..

Sürekli memem ağzında durdu..

Birde buyukler florasan ışıgında tutar çocuğu..bizde öyle yaptık..

Öyle böyle kendi kendine indi değerleri..
Gecmıs olsun hiç korkma..her bebege olur bu..

sadece emzirmeyle olmuyor ben ne zamanki mamayi verdim sarilik düştü.Birakin drlar sakin mama verme surekli emzir derler ama yasayan biri olarak soyliyim mamayi ver yarin sonucu gör. Gecmis olsun gec bile kalmissin 4 gundur cocuk doyymuyor ki uyanmiyor cunku kan sekeri dusuyor.Acil mama ver cocuga bence.

Cok geçmiş olsun,
benim oglumda dogduktan sonra 3. Gün sarilik oldu, değer 19 ile hastaneye yatis yapildi. 1 gece fototerapi aldı. Ertesi gün deger 13 e düştüğünde taburcu edildik.
Dedigin gibi surekli uyuyordu ama ben topuklarini cenesini sikip uyandiriyordum.
Saat başı. Gece gündüz boyle.
2 ay sürdü bizim.
Duzgun Ememedigi icin göğsünü vermeden once sütünü biraz sağ öyle emsin. Yoksa bir anda tikanir.
Yipratici ama geçiyor üzülme.

sadece emzirmeyle olmuyor ben ne zamanki mamayi verdim sarilik düştü.Birakin drlar sakin mama verme surekli emzir derler ama yasayan biri olarak soyliyim mamayi ver yarin sonucu gör. Gecmis olsun gec bile kalmissin 4 gundur cocuk doyymuyor ki uyanmiyor cunku kan sekeri dusuyor.Acil mama ver cocuga bence.

Mama vermeyi hiç düşünmüyodum. Eğer iyileşmesine yardımcı olacaksa yarın ki kontrolden sonra denerim...

Benim kız da uyanmıyordu yeri geldi yıkayıp uyandırdım ve mama da verdim. Günde 3 kere 60 cc. Aç kalmamalı. Biz öyle ışın tedavisiz atlattık.

Back
X