Kızlar merhaba
Tüp bebek sayesinde gebe kaldım. 34. Haftaya girdim. Tüp bebek transferinden beridir de kan sulandırıcı kullanıyorum ( oksapar 4000)
23.Haftamda serklaj oldum ve o zamandan bu zamana genel olarak yattım , riskli bi gebelik süreci yaşadım çünkü. Zaten hiç kan sulandırıcı kullanmayanlara bile sürekli yattıkları için serklajdan sonra da kan sulandırıcı veriyormuş bazı doktorlar.
Şimdi, benim hep gittiğim bi doktorum oldu , o doğum yaptırmıyor. O bana kan sulandırıcıya bir kere başladıysan devam etmelisin , hatta doğumdan sonra bi 10 gün daha devam edilmeli demişti.
Dün de doğumumu yapmasını istediğimiz doktora gittik, o kan sulandırıcıyı 36. Haftada bırak dedi. Ve bunu diyen doktor perinatolog ve riskli gebeliklere bakan bi doktor. Hiç kullanmaya gerek yokmuş bile , 12. Haftada da bırakılabilirdi dedi.
Benim içim rahat değil. Elbette doğumumu yapacak doktora güvenmek istiyorum. Ama kan sulandırıcıyı pıhtılaşma testi yaptırmadan direkt kullandım. Tüp bebekti diye doktor verdi. Şimdi ya bırakınca bi sorun olursa diye korkuyorum :/
Benim gibi gebeliğin başında kullanmaya başlayıp bırakanlar oldu mu? Hani haftada bıraktınız bi sorun yaşadınız mı ?