bugün sen benden gideli tam 1 ay oldu. ikili testini yapmaya giderken, doktorun kalbi atmıyor demesiyle başladı herşey. güçlü olmalıydım sürekli bunu söyledim kendime ve güçlüde oldum. çünkü çevremdeki herkes güçlü olmamı söyledi bana ve dahası yeniden çocuğun olur dedi. nasıl bişeydi ki bu kocası ölen birine başka bir kocan olur demek gibi birşeydi. benim canımdan bir parça gitmişti oysa... sen benim ilk bebeğimdin. canım sıkılmış ve eczaneden öylesine test almıştım senin bana geldiğini bilmeden. daha adetime 10 gün vardı oysa. o testi yaptıktan sonra unutmuştum 10 dakika falan sonra aklıma geldi ve baktım ki ikinci çizgi ikinci can... ama bir sorun vardı sonrasında sanki tüm organlarım çıkacakmışcasına beni deli eden kramplar sancılar. doktora gittiğimde 'ilk bebek düşerse üzülme ikincinde bişey olmaz' demişti. ikincisi mi? o an için içimden bir parça ölümle yaşam arasında gidip geliyordu ben nasıl ikinci kelimesine odaklanabilirdim ki. neyse ki 12 hafta boyunca içimde taşıdım seni. biliyor musun bebeğim saatlerce süren mide bulantılarımı arıyorum şimdi . kahvaltı yapmayı bile seninle öğrendim ben. ve biliyor musun salça kokusu artık etkilemiyor beni. o kadar canın çekmişti eriği bebeğim ama çıkmamıştı ki daha bulamadım sana şimdi 3-4 kilo erik var dolapta baban almış canım çekiyordu diye ama kaç gündür duruyor orda bebeğim yiyemiyorum bile. bugün sen benden gideli 1 ay olmuş dün gibi bugün gibi. ve birkaç gün sonra kuzenin dünyaya gelecek. sana ve ona dair ne hayaller kurmuştuk teyzenle. ama olmadı bebeğim. sen cennete gitmeseydin şuan 17 haftalık olacaktın karnımda. bugünlerde cinsiyetinide öğrenmiş olacaktık. anneannen senin için ceket ördürecekti, ben sana en güzel kıyafetleri alacaktım. en güzel odayı hazırlayacaktım. senin için o çok sevdiğim mesleğime ara verip ücretsiz izin bile alacaktım. bebeğim beni duyorsan beni cennetinden görüyorsan söyle seni benden daha çok seven yaradana bana senin kardeşini göndersin meleğim. şunu bil ki yerin asla dolmayacak.. (annen)