Bebek Beslenmesi Bebegimi doğru besliyormuyum😔

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Neslihan ozer

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2019
29
30
3
26
Benim kizim 2 buçuk aylik ve meme redi diye bir tanıkla karşılaştım üstelik mama yemiyor bende mecburen pirinç unu veriyorum bundan dolayı kizim günde 4 kere altına yapiyo yardim edin lutfen

Sütünüz varsa sağarak biberonla verin hiçbir şekilde emmiyorsa pirinç unundan iyidir.mamayı da asla istemeyen bebekler var çok zor

Ben mama yediriyorum 1 numara olanlar 6. aya kadar uygun ve bakildiginda sut gibi oluyor bence mama verin yemediyse aldiginiz mamayi sevmemis olabilir

Hayir danismadim
Dr.a mutlaka sor. 2 ay asisinda bakmadilar mi kilosuna falan ? Ne dedi dr gelisimi icin? Ebelerden yardim al emzirme konusunda da. Instagramda ayse ebe var. Bu konuda ondan yardim alabilirsin. Sutunu sagip kasikla ver mesela. Ya da siringayla. Ama pirinc unu iicin bence erken annesi. 10 aylik kizima hic pirinc unu yedirmedim ben. O da baslarda meme almadi. Cok didindim. Dogum yaptigim hastanedeki ebelerle hemsirelerle konustum. Bir ebe arkadasim da destek oldu. 2 aylikti ablam ziyaretimize geldi. Yanlis tutuyormusim megerse cocugu. Memeyi tam kavrayamiyormus. Ablam farketti de uyardi beni. Duzelttim.
Ben yine de mama vermedim o donem.. kilo alimi iyiydi cunku. Doktorumuz Su an iyi dedigi icin vermedim. Ama kilo alimi kotu olsa mama verirdim mutlaka. Sonra dogru emzirmeyi ogrendim. O memeye alisti. 10 aydir masallah emiyor. Hala mamaya baslamadik. Emdigi icin sutum yeterince oluyor. Yemek de yemeye basladi zaten.
Bence emzirme konusunda mutlaka destek al.

Peki sütun olması icin ne yaptın
Cok su icen biriyim ben. Gunde en az 4 litre su tuketiyorum normalde de. o donemde yine bol su ictim. Dogum yaptigimda doktorum 2.5- 3 litre su icmeye calis demisti. Su en cok sut yapan icecek. Ben zaten cok su ictigim icin zorlanmadim o konuda. Bir de bulgur pilavi yedirdi annem surekli. Her kahvaltimda mutlaka tahin helvasi yedim. Tahin cok guzel sut yapar. Hala tahin yiyorum. Ekmeksiz yeyip ustune de su iciyordum bolca.

Ben şu içmiyorum ama bu tavsiyelerini göz önüne alicam cok tesekur ederim
Su icmeye calis ama. Hatta bu aromali sulardan cikmis. Onlardan bari ic. Su sutun en iyi dostudur.
Bir de firsat buldukca uyu. Uykuda da sut hizli salgilaniyomus. Mumkun mertebe bebek uyudukca sende uyu. Allah bagislasin bebegini. Ama lutfen doktora sor olur mu ? Ozel mamalar var. Belki onlardan tavsiye eder. Pirinc unu icin erken cunku annesi

Acik söylemek gerekirse uyumuyorum gündüzleri bebeğim gece uyuyor cunki

Acik söylemek gerekirse uyumuyorum gündüzleri bebeğim gece uyuyor cunki
Uyku da onemli. Uyuman dinlenmen lazim. Yardim edecek biri yok mu? Esin, kv,annen ,kardesin ?? Gun icinde 1 saat baksalar uyursun sende dinlenirsin.

Benim kizim 2 buçuk aylik ve meme redi diye bir tanıkla karşılaştım üstelik mama yemiyor bende mecburen pirinç unu veriyorum bundan dolayı kizim günde 4 kere altına yapiyo yardim edin lutfen
Bağırsak gelişimi için hiç hoş bişi yapmıyorsun.
4 aydan önce süt dışında bişi verilmesi çok doğru değil bebişe.
Sütün hala varsa sütünde ısrar et, belki sütün aşağı geç iniyodur sağ. Ya da başka mama ver.
Hiçbir çocuk doktoru 2.5 aylık bebeğe pirinç unu verdirmez yanlış yolda olduğunuzu düşünüyorum.

Mama değiştirin ya da kaşıkla içirin.
Ben o süreci biberon kaşık denilen şeyle atlattım.
Bizim de kasik 10 aydir hayatimizda Asla biberon almiyor bebegim. Kac tane biberon denedik. Tiksiniyo biberondan. Sagdigim sutu bakicisi kasikla iciriyor hala. 2 gundur bardak denemeye baslamislar. Insallah ona bari alisir. Kasik cok yorucu cunku kadina da aciyorum vallahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…