Bebeğimi doktora götürmeli miyim?

5 aylık bebeğe zaten çok ekstra bir durum yoksa ilaç vermezler. Doktor biraz bekleyelim, bol bol emzir ve sıvı tüketsin diyecektir.

Ama sen içim rahat etsin dersen götür. Ne kaybedersin ki.

Arkadaşlar kızım 5 aylık. Uzaktaki bi yere düğüne gittik arabada kucağımda uyudu terlemişti. Hava da bayağı soğuktu. Ertesi gün de gözleri sulanıyo hapşırıyo ve öksürüyo ama kuru bi öksürük. Ateşi yok. Rengi biraz soluk gibi.. Nezle olabilir mi ya da ne yapabilirim doktora mı götüreyim karar veremedim. Evde neler yapabilirim?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çok teşekkür ederim şimdiden..
alerji belirtilerine benziyor. alerjiyse alerji şurubu verir doktor.
hasta olduğunu düşünüyorsanız öksürüğe bire bir bir kaşık tereyağı ısıtın erisin bir kaşık pekmez bir bardak sıcacık içilecek kadar su karıstırın ıcırın .
nezle için ıhlamur adacayı elma cayı mandalina kabugu cayı iyi gelir. ben iki gündür kampa girdim resmen paso cay yapıyorum. öksürükten dolayı öksürüge birde incirli süt iyi gelir kaynatın inciri sütü içirin.
geçmiş olsun

bebeklerde onemlı olan dışardan goruntusudur... eğer oksuruk rahatsızlık verıyorsa emmede sıkıntı varsa hırıltı varsa ateş varsa genel gorunumu durgun ve uyku halıne meyıl varsa goturulmelı ... aksı durumda acil servisler bebekler için oldukça tehlıkelı genel durumu ıyıyse normal bır çocuk doktorunda hastanenın en boş olduğu vakıtler için randevu alın...

Ben bu belirtilerle doktora gitmiyorum,gribin nezlenin ilacla tedavisi yok ki.Ek gıda dönemi gelmediği için öneride de bulunamam ama emziriyorsaniz siz limonlu ıhlamur için(nane limon olmasın sütü azaltiyor) burnuna serum fizyoloji,geceleri yastığına 1damla cold mix,bir de geniz akıntısı oksurttugu için yastığını dik yapın.Bizde 1 hafta kadar sürüyor grip,ilaçtan uzak durdugum icin cok sukur hafif atlatiyorlar.Ilac yanlısı doktorlar yuzunden zamaninda neler cekiyorduk...Hiriltidan şüphelenirseniz aile hekimi sirtini dinlesin.Gecmis olsun.

emzrın bol bol ama bol bol.kendınız bal yıyın,ıhlamur için,meyve tuketin bol bol.ıhlamur verın..mandalına verın elıne.bırde odayı nemlı tutun.banyo yaptırın .3 yaşını doldurdu kızım ıkı defa anca gıtmişimdir.ne ateşe mudahale ederım ne ilaç verırım..ateş düşürücü ,antıbıyotık bunların tadını bılmez..en buyuk şifa anne sütü bunu en güzel şekılde değerlendırın lutfen.ilaçlar hastalığı ıyıleştırmıyor öteliyor.bıadakı ay yıne tekrar ederse şaşmayın.ilaçla baskılayıp bağışıklığı zayıflatmayın.

benim oğlum 10 aylık hala doktor soğuk algınlığı oldu diye götürdüğümde serum fizyolojikle burnunu temizle bol bol emzir diyor bende hemen gitmiyorum artık allah korusun ateşi olmadığı sürece doktorlar bişey yapmıyor zaten

alerji belirtilerine benziyor. alerjiyse alerji şurubu verir doktor.
hasta olduğunu düşünüyorsanız öksürüğe bire bir bir kaşık tereyağı ısıtın erisin bir kaşık pekmez bir bardak sıcacık içilecek kadar su karıstırın ıcırın .
nezle için ıhlamur adacayı elma cayı mandalina kabugu cayı iyi gelir. ben iki gündür kampa girdim resmen paso cay yapıyorum. öksürükten dolayı öksürüge birde incirli süt iyi gelir kaynatın inciri sütü içirin.
geçmiş olsun
Bebek 5 aylık. Bunların hiçbirisi verilmez.

Arkadaşlar sakin ilaç içireyim demedim zaten gittim dr el ayak hastalığı gibi bişeye benzettim dedi geçmezse çocuk dr na götür dedi ilaç vermedi. Ayrıca süt alerjisi olabilir dedi. Sık sık emziriyorum terletmemeye çalışıyorum şimdilik bu kadar. Cevap veren herkese içtenlikle teşekkür ederim çok sağolun

Ben evhamlıyım ve bebeğim konusunda asla saldım çayıra yapamam yapmam. Bazen doktora da inanasım gelmiyo o ayrı bi vehamet ama olsun temkin o temkinli olmak iyidir bence :)

Götürseniz ne verecek doktor gribe nezleye ? 5 aylık çocuk hiçbir şey kullanamaz grip için ki zaten büyükler de gereksiz kullanıyor. Ateşi yok hafif burun akıyor boş yere götürüp orada mikrop kaptırmayın. 3 gün takip edin ateşi 37,5 üstüne çıkarsa götürürsünüz. Ya da öksürüğü şiddetlenir, durumu kötüleşirse. Bunun için hele ki acili lütfen meşgul etmeyin. Bu sıra herkes hasta zaten.
Öksürük için bi şurup vardı bitkisel hem her yaş kullanabiliyodu küçük bebekler bile neydi ismi ya bende alcam sezonu geldi artık dur bi ismini araştırıp geleyim yazarım
Zaten ilerlememesi lazım yoksa sonuçları ağır olur Allah korusun ilerler bronşite falan çevirir çocuklarda hızlı ilerliyo
İlacın ismi için etiketlerim seni

Bitkisel öksürük şurubu deyince gogle amca hemen gösterdi prospan devlet karşılamıyo ama çok etkili hem bitkisel araştır derim ben görümcem bebeğinde kulandı öyle öğrendim bende çok faydasını görüyoruz _Phantom-Opera_ _Phantom-Opera_

Son düzenleme:
Ben evhamlıyım ve bebeğim konusunda asla saldım çayıra yapamam yapmam. Bazen doktora da inanasım gelmiyo o ayrı bi vehamet ama olsun temkin o temkinli olmak iyidir bence :)
Dr da yazsa bende prospektüsü okumadan ilaç vermem yan etkilerinde falan içime sinmeyen bişey olursa dr a değiştirmesini söylerim
Annelik zor iş ama biz sürekli onların yanındayız nefesinden bi bakışından anlarız keyifsiz mi neden hasta

Öksürük için bi şurup vardı bitkisel hem her yaş kullanabiliyodu küçük bebekler bile neydi ismi ya bende alcam sezonu geldi artık dur bi ismini araştırıp geleyim yazarım
Zaten ilerlememesi lazım yoksa sonuçları ağır olur Allah korusun ilerler bronşite falan çevirir çocuklarda hızlı ilerliyo
İlacın ismi için etiketlerim seni

Bitkisel öksürük şurubu deyince gogle amca hemen gösterdi prospan devlet karşılamıyo ama çok etkili hem bitkisel araştır derim ben görümcem bebeğinde kulandı öyle öğrendim bende çok faydasını görüyoruz
Canım biliyorum. Bebeğim yok ama ben ilaca karşıyım olsa da kullanmazdım muhtemelen. Bitkisel de olsa karaciğerde metabolize edilecek o. Daha çok küçük bebek. Öksürme bir savunma mekanizması neden onu ortadan kaldıralım ki. Ha zaten balgamlı öksürüyor genel hali kötü ise ilaç başlanıyor. Ki hanımefendinin bebeğinde kuru bir öksürük varmış ve de burun akıntısı. Bunlar genelde viral enfeksiyonlarda oluyor. Şu an zaten tam mevsimi.

Bebeğinize çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
Oğlumun bebekliğinde ve çocukluğunda takibini yapan doktorumuz nerdeyse hiç ilaç vermezdi.
Ateş düşürücü de dahil olmak üzere.
Antibiyotik 2-3 defa kullanmışızdır büyüyene kadar.
Ben çocukların bir müddet sonra ilaçlara bağışıklık kazanıp daha sık hastalandığını düşünüyorum.
Oğlum doktorun yaklaşımı nedeniyle mi bağışıklığı güçlü olduğu için mi yemek seçmediği için mi tam bilmiyorum ama çok az hastalanarak büyüdü.

Canım biliyorum. Bebeğim yok ama ben ilaca karşıyım olsa da kullanmazdım muhtemelen. Bitkisel de olsa karaciğerde metabolize edilecek o. Daha çok küçük bebek. Öksürme bir savunma mekanizması neden onu ortadan kaldıralım ki. Ha zaten balgamlı öksürüyor genel hali kötü ise ilaç başlanıyor. Ki hanımefendinin bebeğinde kuru bir öksürük varmış ve de burun akıntısı. Bunlar genelde viral enfeksiyonlarda oluyor. Şu an zaten tam mevsimi.
Ama kuru öksürükken önlenmeli balgamli öksürük zor oluyo ilerleyip bronşite çeviriyo 3.5 aylıkken 6gün hastanede yatırdık kızımı 1gecede bronşite çevirdi hafta sonuydu pazartesiyi bekleyelim kendi dr u görsün dedik yavrumun sesi kesildi resmen balgam yüzünden
Az önce seni konu sahibi sanmıştım bian

Ama kuru öksürükken önlenmeli balgamli öksürük zor oluyo ilerleyip bronşite çeviriyo 3.5 aylıkken 6gün hastanede yatırdık kızımı 1gecede bronşite çevirdi hafta sonuydu pazartesiyi bekleyelim kendi dr u görsün dedik yavrumun sesi kesildi resmen balgam yüzünden
Az önce seni konu sahibi sanmıştım bian
Haklısın zor zamanlar geçirdiniz diye korkuyorsun . Gerçekten balgam varsa öksürük kesilmez çünkü onu atamazsa asıl sorun olur. Prospan bildiğim kadarıyla kuru öksürüğü kesiyor kuru öksürük zaten genelde irritasyon sebepli oluyor yani önemsiz ama sonradan başlayacak olan balgamı tahmin edemeyip öksürüğünü kesmeye çalışırsak bu sefer kendi elimizle bronşite davetiye yollarız. Kuru öksürük boğmaca tarzında çok ısrarcı nefes kesici türde değilse kesmeye gerek yok. Hem de bebiş çok çok küçük daha yaşı bile yok.
Tahmin ettim canım. Geçmiş olsun her ikinize de :)

Haklısın zor zamanlar geçirdiniz diye korkuyorsun . Gerçekten balgam varsa öksürük kesilmez çünkü onu atamazsa asıl sorun olur. Prospan bildiğim kadarıyla kuru öksürüğü kesiyor kuru öksürük zaten genelde irritasyon sebepli oluyor yani önemsiz ama sonradan başlayacak olan balgamı tahmin edemeyip öksürüğünü kesmeye çalışırsak bu sefer kendi elimizle bronşite davetiye yollarız. Kuru öksürük boğmaca tarzında çok ısrarcı nefes kesici türde değilse kesmeye gerek yok. Hem de bebiş çok çok küçük daha yaşı bile yok.
Tahmin ettim canım. Geçmiş olsun her ikinize de :)
Benimki büyüdü artık 5 yaşında ama inan çok zor oluyo kuru öksürük için prpspan balgam oluşmasın diye hava kullandık serumla sulandırıp büyüdüler ama hala kullanıyoruz geçen sene 1. Dönemi komple öksürerek geçirdik geçmedi

Allerjik sanırım bünyeleri hava da kullanıyorsanız çabucak tıkanıyorlar olsa gerek. Maşallah darısı diğer annelerin başına. 5 de küçük ama idare edilir bir şekilde artık :) Ama sizin bir tık daha zorlamış bebişler bünyeleri yatkınmış öksürüğe balgama tıkanmaya çook geçmişler olsun ve de tebrikler bu zamana kadar en zor zamanlardır muhtemelen artık kolaylaşır işiniz ;)

Back
X