bebeğimi emziremiyorum lütfen bir akıl verin

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.718
37.163
1.123
39
merhaba arkadaşlar,bilenleriniz bilir,1 hafta oldu doğum yapalı.sezaryen azizliğine uğradım ve sütüm 4. gün geldi.bu sürede emzirdim sürekli,nerdeyse memede uyuttum çocuğu.meme başım hiç çıkmadığı için şu silikon başlıklardan kullandım.çok güzel emiyordu ama tabi süt gitmiyordu çocuğa.azar azar mama verdik,(hastanede verin dediler zaten) eve çıkıp süt geldikten sonra da hep meme verdim ama kızım sürekli ağladı.(süt de damladı zaten resmen şöyle bi çocuğun ağzını doldurmadı) gece ateşlendi sonra acile götürdük,beslenememiş meğerse,susuz kalmış,sarılık başlangıcı olmuş,kan şekeri düşmüş....bi dünya rahatsızlık,küvöze aldılar.ve inanılmaz acıkmış nerdeyse açlıktan ölecekmiş dediler.tek seferde 90cc mamayı alıyordu orda nerdeyse.tabi sürekli biberonla beslediler bebeği.ben sütümü sağdığımda 1 günde toplam 50 cc ancak çıkarabildim.
şimdi evdeyiz,mama takviye etmem gerektiği söylendi zaten kaşıkla mama veriyorum ama dünden beri kızım kesinlikle beni emmiyor.ne zaman meme versem ağlamaktan deliye dönüyor,memeyi tutmuyor.o kadar moralim bozuluyor ki anlatamam.yine sütü sağıp verdim kaşıkla,olduğu gibi geri çıkardı,mamayı löpür löpür yuttu.
ne yapacağımı bilmiyorum,mamayı az veriyorum acıkıp mecbur alsın diye,yok yine de almıyor.acaba sürekli sağarak versem olur mu biberonla falan?sütten mi kesilirim böyle?çıldıracağım düşünmekten başına böyle bişey gelen varsa ne olur bir akıl verin bana biraz içim rahatlasın.
bu arada milupa aptamil veriyorum,başka daha iyisi varsa ondan alayım bari..:58::58::58:

ha unutmadan,ağzı ne zaman boş kalsa ağlıyor,uyumuyor.mecburen emzik verdik,onunla çok rahat uykuya dalıyor.ya çok mu hatalı davranmışız bilmiyorum çaresizlik ne kötü bişeymiş...

Esracım sıkma canını hepimiz böyle sorunlar yaşadık.( bu arada benımde bebegım 27 gunluk .)
bebeğin daha çok küçük bence onu tekrar memeye alıştırabilirsin. pes etme uğraş bence. bı arkadaşım sutu gelmedıgı ıcın mama verıyordu ve bebegı bıberona alısmasın dıye parmağıyla yedırıyordu bebegıne.parmagının iç kısmına mamayı suruyor ve o sekılde beslıyordu.zamanla sutu geldı ve hıc sorun yasamadı memeye gectı.
çok bı tecrubem yok ama kıtaplardan ve netten cok okudum bu konuları bebeklerın 6-8 haftaya kadar emzık veya bıberonla beslenmesı memeden uzaklaştırıyormus.senın yerınde olsam bunu bıle bıle sanırım bende emzik değil ama bıberon verırdım çünkü bebeğin aç kalma korkusu herşeyden daha zor.

başka bır konuda göğüs ucununda kucuk oldugundan bahsetmişsin. aynı sorun bende de vardı emzıremıyordumm ve bahsettıgın kalkanı kullanmaya başladım 2.gun cocuk doktoru o kalkanların bıberondan farksız oldugunu ve zamanla sutu azalttıgını söyledi. bana başka bır yöntem tavsıye ettı ve cokkkkk raatladık.sımdı gayet rahat emzırıyorum
tavsıyesı, bır tane pompa edınmem ve bebegımı emzırmeden önce o pompayı 2dk kadar kullanıp göğüs ucum cıkınca bebegı emzırmemdı ınan bunu 2 gun yaptım ve gogus uclarım cıktı bu sayedee yarada olmadı yara demısken lansınoh kremı tavsıye ederım bebeğimin emmekten dudagı kabarıyor lansınoh suruyorum 1 gunde gecıyor cok sukur.aynı zamanda lansınoh bebekte pamukcuk olmasınıda engelleyebılıyormus.(tamamen doktor tavsıyesıdır.)
zamanla sut artıyorr emzıremezsende sık sık sağ. ılk zamanlar sut sarımtırak-şeffaf gıbı ama ılk haftadan sonra beyaz ve daha yoğun kıvamlı olacak.ıcını rahat tut.bol bol su iç.çiğ havuç ve yeşillik ye özellıkle maydonoz.

ha unutmadan,ağzı ne zaman boş kalsa ağlıyor,uyumuyor.mecburen emzik verdik,onunla çok rahat uykuya dalıyor.ya çok mu hatalı davranmışız bilmiyorum çaresizlik ne kötü bişeymiş...

göğüs ucun cıkarsaa belkı bebegın emzık yerıne senı emebılır . cunku benım oğlum 15dk kadar emıyor sonrasında da göğsümü emzzık gıbı emıp uykuya dalıyorr tabı bununda zor yanı var göğüs uçlarım agrımaya baslıyor ama ne yapalım emzıkten ıyıdır.

senı cok ıyı anlıyorum ınsan kendını sucluyor.ne dogru tam bılemıyoruz bılsek uygulayamıyoruzzz:37:

elma şekeri,çok teşekkür ederim cevabın için.çok uğraşıyorum inşallah tutar memeyi.göğüs uçlarım için ben de pompa aldım ama yok,çıksa da almıyor kızım.plastiği çok sevdi anlaşılan.uyku arasında kakalamaya çalışıyorum ,ağzına süt sıkıyorum belki tadından alır diye,2 kere çekip bırakıyor.buna bile razıyım inan,yeter ki tamamen bırakmasın.
açlıktan ölmek üzereymiş dediler ya hastanede,çıldıracaktım o yüzden tek kesilmesin de süt,her seferinde sağıp vermeye de hazırım.

yine ilgi yok konuya,öfffff,napıyım ki ben:58:

ah canım bitanem seni öyle iyi anlıyorumki aşırı sütüm olduğu halde kayınvalidem olcak sinirin misfirlerinden annemi kullanmaya çalışmasından oğlunu doldurmasından psiklolojik olarak çok etkilenmiştim ağlamaktan sızlanmaktan resmen çocukla ilgilenemiydum kayınvalidemin komşusu kız kardeşi yiğeni ebesi dedesi gelenden gidenden misfirden temizlikten pastadan börekten bebeğimi beslemyemiştim ve 600 gr almıştı ilk ay
doktor hemen mama ver demişti ahhh tecrübesizlik işte salak gibi bende o yaşlı moruğu dinlemiştim adam boş mezar bulsa yatacak bıkmış artık meslekten tartıya koydu çocuğu kilo az almış şu mamayı ver
anlaşmışlar mama firmalarıyla primmi alıyolar artık bilmem insan bi sorar kaç kere emziriyosun az mı emziriyosun sütün mü yok çocuk mu almıyo
bi ezberlemişler mama adam mırıl mırıl ne dediğinden bişey anlıyodum nede dediğimi anlıyodu sorularıma cvp bile vermiyodu
asla hakkımı helal etmiyorum içimde öyle bir uhdeki emzirmek sütüm olduğu halde yavrumu emziremedim
yazındaki herşeyde beni anlatmışsın anılarımı yazmışsın sanki bide lohusalık psikolojisi tedirgin tedirgin emzirmeye çalışıyodum yavrumu kendime güvenemiyodum başaramıycam galiba diyodum bebekte güvensizliği hissettiği için resmen itişiyoduk o kafayı arkaya atıyo ben kafasını gögsüme yapıştırıyodum sinirlenip küçücük çocuğu hırpalıyodum
tabi bide biboron plastik plastiği seviyolar lak lak geliyo memede çek çek dur boşuan demiyolar mamaya alışan meme almaz diye
hepsi tecrübesizlikten kaynaklanıyo işte şimdiki aklım olsa asla doktor moktor dinlemem
he diyceksinki ondan sonra kilo alımı nasıldı 600 700 alan çocuk 400 500 aldı hem maddi hem manevi hemde sterillik açısından emzirmek gibi varmı
allah o doktorları bildiği gibi yapsın şu söylenecek lafmı nerdeyse açlıktan ölecekti şimdi sen bu güvensizlikle nasıl emin olarak alıcaksın kucağınada emzireceksin bebekler güvende olmadığı kolu durumu hissediyolar tedirginliği hissediyorlar o yüzlen reddediyolar allah yardımcın olsun canım

bana bunu yaşatanları kayınvalidemi ve o moruğu allaha havale ettim bende öyle bi acıdırki emzirmek bazen kızım uyurken kucama alıyorum yatar pozisyonda emzirme pozisyonu gibi kafası gögsüme yaslı oluyo ağlamak geliyo içimden emzirdiğim zamanlar geliyo aklıma çoğu zamanda ağlıyorum bazende kızıma bakıp akılıma geliyo seni emziremedim biz o duyguyu yaşayamdık diye seviyorum sadece 1 ay emdi sonra yavaş yavaş bıraktı 1 ,2 yaşına kadar emziren anneleri görüyorum çok özeniyorum bazen internetten emzirme resimleri videoları izliyorum bende resmen bi travma bu emzirme konusu eşimle sık sık paylaşıyorum üzüntümü inşallah 2. bebeğimde ki ilerde nasip olurda allah verirse doya doya tatmak istiyorum bu duygudu
aman bırakmasın tek emsin diye sağmalar gögsümü ezmeler sıkmalar ufff neler yaşıyo insan sana sadece yanlız olmadığını belirmek için bunları yazdım tavsiyem pe etme ve çooooooook rahat ol ister bi müzik eşliğinde ister sevdiğin bi köşede istersen güzel bişeylerin hayalini kurarken emzir ama rahat ol güvensiz güvensiz uzatma memeyi ..

çok uzattık kusura bakma dertli olduğum bi konuydu sonumuz benzemez inşallah sen bence başaracaksın miniğinde seni bırakmıycak annesi ..

teny,çok saol cevabın için.zor günler geçirmişsin sen de,inşallah ikinci bebeğini doya doya emzirirsin.ben hala mücadele veriyorum.canı ne zaman isterse o zaman emiyor kızım,istemezse emmiyor mecburen sütü sağıp biberonla veriyorum,ya da hiç olmazsa mama veriyorum artık aç kalmasın diye.

esracım inşallah en kısa zamanda atlatırsınız bu durumu..göğüs ucu olmayanlar hep yaşıyor bu sıkıntıyı..arkadaşımında kızı hiç almamış hep makinayla sağdım verdim diyor..çokta sütü varmış..emziremedim çok uğraştım dedi.biberonla besledi.ama olsun anne sütünü alsında nasıl aldığı çok ta mühim değil..
benim nasıl olacak acaba..ilkinde süt sıkıntısı hiç çekmemiştim şükürki..inşallah bundada olmaz sıkıntı..hatta ilkinde 6 ay sadece emzirmiştim bunda 7 ay emzirmeyi düşünüyorum bakalım...ek gıdaya geçtikten sonra kilo alımı yavaşlamıştı çünkü

esracım inşallah en kısa zamanda atlatırsınız bu durumu..göğüs ucu olmayanlar hep yaşıyor bu sıkıntıyı..arkadaşımında kızı hiç almamış hep makinayla sağdım verdim diyor..çokta sütü varmış..emziremedim çok uğraştım dedi.biberonla besledi.ama olsun anne sütünü alsında nasıl aldığı çok ta mühim değil..
benim nasıl olacak acaba..ilkinde süt sıkıntısı hiç çekmemiştim şükürki..inşallah bundada olmaz sıkıntı..hatta ilkinde 6 ay sadece emzirmiştim bunda 7 ay emzirmeyi düşünüyorum bakalım...ek gıdaya geçtikten sonra kilo alımı yavaşlamıştı çünkü

sağol canım ,inşallah atlatırız.bugün mesela,sadece 1 kere emzirebildim,geri kalanını sağdım hep.sağmak da çok yorucu oluyor,45 dk sürüyor,sonra yediriyorum,gazını almaya çalışıyorum(bi türlü alamasam da) altını temizliyorum,bu sürede çocuk yeniden acıkıyor nerdeyse,aynı ritüeller tekrar başlıyor.yine de razıyım yeter ki benim sütümü alsın.arada mama da veriyorum malesef.tek isteğim sütüm iyice çoğalsın da mamaya ihtiyaç kalmasın.
o kadar özeniyorum ki emzirebilenlere,ama hala umudum var inşallah alır zamanla.ilkinde sorun olmadıysa bunda da sorunun olmaz büyük ihtimalle.inşallah olmaz yani,çok zor bi durum çünkü,insan psikloloj,k açıdan kendini çok yetersiz ve suçlu hissediyor.hiç ilgisi olmasa da benim yüzümden bebeğim sağlıklı beslenemiyor diye düşünüyorum.

canım benim dualarım sizinle senin durumunda olan tüm annelerle sağmakta çok yıpratıcı bir süreç umarım herşey gönlünden geçen gibi olur..

Canim bi kere sunu unutma sen harika bir annesin. Bu konuda bu kadar dusunmussun, buralara yazmissin, cabaliyorsun. Sakin kendini kotu hissetme. Icinden surekli tekrarla: sen cok iyi bir annesin ve yapabilirsin hatta yapiyorsun.

Ben henuz hamileyim ama yasadigin sorunlarin benzerlerini cok duydum cevremden. Bir kere bebek dogru emiyor mu? Bak su linklerde dogru emzirme pozisyonlari var:

Stand and Deliver: Breastfeeding 101: Latching on a newborn

Newman Breastfeeding Clinic & Institute

Buralardaki videolar cok aciklayici. Ingilizce ama videodan anlasiliyor. Bebegin memeyi almasi asimetrik olmaliymis. Yani alt kismi tamamen alacak, koyuluk gorunmeyecek, ust kisimdan daha az alacak, bebegin burnu gogse yapismayacak. Boylece sut damaga gidiyor ve emme refleksi gelisiyor. Emip emmedigini de soyle anliyoruz. Cekip cekip bir duruyor iyi emen bebekler. Yuttuklari boylece anlasiliyormus. Eger emmeye baslamazsa gogsunuzu biraz sikin, cekmeye baslayinca birakin diyorlar.

Bunlara ek olarak bir ebeden yardim isteyebilirsin. Saglik ocagina gidip ebenin yaninda emzirebilirsin. Onlar da cok yardimci oluyorlar.

Bir de bazi bebekler cok iyi emiyor, bazilari emmiyor. Hatta bazilarinin dili yapisal olarak emmeye elverisli degil. Sakin vazgecme ama eger psikolojini etkilerse sagip verebilirsin. Onemli olan o sutu olabildigince uzun almasi. Allah yardimcin olsun.

nevetna,çok teşekkür ederim ilgine,uğraşıp video falan eklemişsin.malesef sorun yanlış emzirmede değil,çünkü pek çok ebeyle uğraştık,yani profesyonel yardım da aldım ama yok.sorun kızımın emmek istememesi.deniyorum emzirmeyi ama almıyor ben de sağıp veriyorum

Merhaba Esra,

Benim açtığım başlıkta da yazışmıştık. Konunu görünce yazmadan edemedim. Lütfen moralini yüksek tut. Ben de bu konuda hala dertliyim ama şükrediyorum. Göğüs kalkanı ile emziriyorum. Günde 1-2 kez sağ mememi kalkansız emiyor. Solu henüz hiç tutamadı. Bazen de biberon takviyesi yapıyorum. Başlarda o kadar üzülüyordum ki.. Üzüntümü stresimi hissediyordu bebeğim.. Bu konuyu takıntı yapmaktan vazgeçmek en iyisi.. Sen çok iyi bir annesin. Öncelikle sana ihtiyacı var bunu hiç unutma.. :54:

sağol we_ra.ben de hatırlıyorum seni, artık takmamaya çalışıyorum,arada bir emen çocukları gördüğümde hafiften gözlerim doluyor :)ben kalkansız hiç veremiyorum,resmen tiksinir gibi bi ifadeyle ittiriyor çocuk göğsümü.azcık da olsa sol göğsümü emiyor arada kalkanla birlikte ama sağda başarılı olamıyoruz.
elektrikli pompa aldım bugün,manuelle zor oluyor.sürekli sağıp biberonla veriyorum.bugün dr kontrolümüz vardı,maşallah dedi dr,güzel kilo almış.üzülmeyeceğim ben de artık,bizimkiler de böyle büyüyecek demek ki napalım.

sağol we_ra.ben de hatırlıyorum seni, artık takmamaya çalışıyorum,arada bir emen çocukları gördüğümde hafiften gözlerim doluyor :)ben kalkansız hiç veremiyorum,resmen tiksinir gibi bi ifadeyle ittiriyor çocuk göğsümü.azcık da olsa sol göğsümü emiyor arada kalkanla birlikte ama sağda başarılı olamıyoruz.
elektrikli pompa aldım bugün,manuelle zor oluyor.sürekli sağıp biberonla veriyorum.bugün dr kontrolümüz vardı,maşallah dedi dr,güzel kilo almış.üzülmeyeceğim ben de artık,bizimkiler de böyle büyüyecek demek ki napalım.

Ben de şöyle düşünmeye başladım. Bu çocuk 3-4 aylık olunca cork cork emmeye başlar heralde.. Seninki için de aynı şeyi diliyor ve düşünüyorum. Sonuçta sorun göğsü tutup emmek. O plastiği göğüsteyken emiyorsa ilerde göğsü de bir şekilde tutar emer. Tutmazsa da dediğin gibi ne yapalım. Bizimkiler de böyle büyür. Ayrıca kilo almış olmuş olması ve anne sütü alması çok güzel. :nazar:

esracım üzülme herşeyden önce emzirmesen bile dünyanın sonu değil. allah ömür versin büyüyecek nasıl olsa:)))

bende sezaryen doğum yaptım sütüm hemen geldi, doktorum hemen gelecek merak etme dedi bende inandım belkide ondan.

benimde göğüs ucum yoktu, günlerce yara oldu, parçalandı, kalkan kullandım, göğüs ucu kullandım, sütümü uzun süre sağdım ama sağdığım sütü kaşıkla verdim, biberona alışacağını anladığım anda biberonları attım. emzik kötü bişey değil hatta yararlı diyen pek çok doktor var. endişelenme.

hala emziriyorum. kızım 19. ayını bitirdi.

rahat olmaya çalışki sütün artsın, stresin bebeğinide sütünüde etkiler.

esracım üzülme herşeyden önce emzirmesen bile dünyanın sonu değil. allah ömür versin büyüyecek nasıl olsa:)))

bende sezaryen doğum yaptım sütüm hemen geldi, doktorum hemen gelecek merak etme dedi bende inandım belkide ondan.

benimde göğüs ucum yoktu, günlerce yara oldu, parçalandı, kalkan kullandım, göğüs ucu kullandım, sütümü uzun süre sağdım ama sağdığım sütü kaşıkla verdim, biberona alışacağını anladığım anda biberonları attım. emzik kötü bişey değil hatta yararlı diyen pek çok doktor var. endişelenme.

hala emziriyorum. kızım 19. ayını bitirdi.

rahat olmaya çalışki sütün artsın, stresin bebeğinide sütünüde etkiler.

teşekkür ederim cevap için.bugün kırkımız çıkıyor ve nasıl olduysa 3 gündür göğüs ucuyla emziriyorum kızımı.sonrasında biberon deniyorum almıyor:8:inşallah doyuyordur şu an tek endişem o.

Back
X