bebegimi emzirmeden nasil uyutacagim lutfen yardim cok yoruldum

Çocuğunuzu siz daha iyi tanırsınız.Hazır olduğunuzda tek seferde çözmeniz çok iyi olur.
Ayrıca yanlış anlamanızı istemem ama sütten kesmede olsun tuvalet eğitimi olsun tek seferde yapılmasının hem kısa hemde daha etkili olduğu kanaatindeyim.Wc eğitimini de gece ile gündüzü aynı anda bıraktırırsanız çok çabuk çözüme ulaşılıyor ve benim kanaatim kışın çocuk daha çabuk öğreniyor.Islaklık onu rahatsız ediyor çünkü.
Aslında çok doğru diyorsunuz. Tek seferde bir kaç gün zorluk oluyor. Diğer türlü çocuk arada kalıyor olabilir. Wc eğitimini de iyice arastirsam iyi olacak galiba. Kışın zor olur diyor diye erteledim ama acikcasi kizim da hazır değil gibi. Yani okuduğum kadriyla birakamaya hazır olduklarını belli edermis çocuklar bezini cekistirerek veya ifade ederek. Bunlar bizde yok ama arastirayim insallah. Çok sağolun hepsi aklımın bir kosesinde

Odasını ayırdım 3 ay önce canm. Ufacık tikirtidan rahatsız olurdu çünkü.böyle daha kaliteli uyumaya başladı. Çok şükür dediğin gibi gece sutunu kestigimden beri daha kaliteli uyur oldu. Bazen Gece sesleniyor hemen gitmiyorum kendi kendine dalabiliyor. Ama dalamadigi zaman sandalye koyuyorum yani başına ordan pispis uyutmaya çalışıyorum. Biraz daha katlanalim bakalım. Zaten o felaket uykulardan sonra şimdiki hali çok şükür çok iyi desem yeri. Çok tesekkur ederim cevabın için. Umarım zamanla düzelir. Peki bu dönemde kaç saat uyku yeterli olur bilginiz var mi. Ve kaçta uyuyor. Bizimki düzeni uyuyor . Emzirme yi bıraktığında bu düzen değişecek die de korkuyorum. 9-9.30 gibi uyuyor en azından sonrası biraz kendime vakit kalıyor. Sabah 6.30-7 gibi kalkar.

siz bize göre baya iyiymişsiniz canım ,ben atlamışım gece beslenmesını kestiğini.
benım kızım 26.ayının içinde gece 23.00-24.00 gibi yatıp sabah 8 gibi kalkıyor

21 aylıkken emmeyi kestim. 1 hafta günde sadece 1 kere emzirdim. Sonraki hafta bitti dedim. 1-2 kere vızıldandı sonra unuttu 2 günde. Gece uykusu için de yatağın içine koyup uyuması için beklemekten başka çare yok. Biraz ağlar sonra alışır. İnternet te bu konuda bir sürü video ve yazı var. Sevgiler.

siz bize göre baya iyiymişsiniz canım ,ben atlamışım gece beslenmesını kestiğini.
benım kızım 26.ayının içinde gece 23.00-24.00 gibi yatıp sabah 8 gibi kalkıyor
Allah yardımcınız olsun çok zor gerçekten. Kizim öyle bağımlı ki bana. Her dk yan yanayız. İnanın 8 de pilim cooktan bitmiş oluyor. Sürekli elimden tutup kalk der oynamak ister tek durup çok oynamaz yemeği zar zor yaprim falan. Akşam oldu mu azıcık başımı dinlerim . Geç yatsa bilmiyorum artık perisan olurum gibi

21 aylıkken emmeyi kestim. 1 hafta günde sadece 1 kere emzirdim. Sonraki hafta bitti dedim. 1-2 kere vızıldandı sonra unuttu 2 günde. Gece uykusu için de yatağın içine koyup uyuması için beklemekten başka çare yok. Biraz ağlar sonra alışır. İnternet te bu konuda bir sürü video ve yazı var. Sevgiler.
Çok teşekkürler. Sanırım o kısa aglamalari bize saatler geldiği için göze alamıyoruz. Ama başka çare olmazsa mecbur artık.

Allah yardımcınız olsun çok zor gerçekten. Kizim öyle bağımlı ki bana. Her dk yan yanayız. İnanın 8 de pilim cooktan bitmiş oluyor. Sürekli elimden tutup kalk der oynamak ister tek durup çok oynamaz yemeği zar zor yaprim falan. Akşam oldu mu azıcık başımı dinlerim . Geç yatsa bilmiyorum artık perisan olurum gibi

ama sen gün içinde de birliktesin anladıgım kadarıyla çocuk annesiyle vakit geçiriyor ve ondan erken yatıyo da olabılır..
ben akşam 7de kavuşuyorum yavruma,oda haliyle çok özlediğinden 7 ile 12 arasında uykusuzluktan gözleri kapansa bile direniyor benımle vakıt geçirmek için..hak veriyorum onada:)
ama kendı adımada sabah 7de güne başlayıp gece 12de yatan (bazen 1)biri olarak kendıme ayıracak zamanım sıfır:)
olsun diyorum ama bu günlerde geçecek sonra onlar genç olup yaşıtlarıyla takılmak istediklerinde arkalarından el sallayacagız:)

memeden kesebilirsiniz bence. zaten 2 yaşına yaklaşmış, hamilesinizde zaten. hani güzel beslenseniz haliniz olsa emzirin derdim ama sizin de enerjiye ihtiyacınız var. ben olsam 6 da kalkan çocuğu uyutmam ir daha. o zaman öğlen uykusuna daha erken yatar. gece uykusuna da erken yatar. en azından o erken yattıkça dinlenirsiniz. sabah pışpışa da gerek kalmaz.
bir de 2 yaşına gelince ara ara kreşe yollayabilirsiniz. ben kreşe çok sağlıklı bakmıyordum ama yarım gün falan olunca çocuk sıkılmaz eğlenir bence.

Evet
ama sen gün içinde de birliktesin anladıgım kadarıyla çocuk annesiyle vakit geçiriyor ve ondan erken yatıyo da olabılır..
ben akşam 7de kavuşuyorum yavruma,oda haliyle çok özlediğinden 7 ile 12 arasında uykusuzluktan gözleri kapansa bile direniyor benımle vakıt geçirmek için..hak veriyorum onada:)
ama kendı adımada sabah 7de güne başlayıp gece 12de yatan (bazen 1)biri olarak kendıme ayıracak zamanım sıfır:)
olsun diyorum ama bu günlerde geçecek sonra onlar genç olup yaşıtlarıyla takılmak istediklerinde arkalarından el sallayacagız:)
evet evdeyim ben çalışmıyorum. Dogru diyorsun sana doyamiyordur yavrun da haklı canm. Allah sabırlar versin. Ama dediğin gibi kendimize hiç vakit ayiramiyoruz. Allah güç versin tüm annelere

memeden kesebilirsiniz bence. zaten 2 yaşına yaklaşmış, hamilesinizde zaten. hani güzel beslenseniz haliniz olsa emzirin derdim ama sizin de enerjiye ihtiyacınız var. ben olsam 6 da kalkan çocuğu uyutmam ir daha. o zaman öğlen uykusuna daha erken yatar. gece uykusuna da erken yatar. en azından o erken yattıkça dinlenirsiniz. sabah pışpışa da gerek kalmaz.
bir de 2 yaşına gelince ara ara kreşe yollayabilirsiniz. ben kreşe çok sağlıklı bakmıyordum ama yarım gün falan olunca çocuk sıkılmaz eğlenir bence.
ama uykusu var diye uyutuyorum gerçekten gözü kapanıyor. Kardeşi gelince bende göndereceğim. O zaman tuvalet eğitimi de olmuş olacak çünkü. Asla kardeşi geldiği için değil yanlış anlaşılmasın. O da sosyallessin dihe

ya benim kiz ben hamile kalinca kendiai emmek istemedi zaten biraz da oradan anladik hamile oldugumu. suanda bazen salluyorum bazen yanunda oynaya oynaya uyutuyorum. gece 5 kez falan kalkar ama tambuyanmaz. ozaman da kucagim aliyorum.tekrar dalinca koyuyorum. uyku egitiminin zararli oldugunudusunuyorum. bir sekild yolunu bulacak.

Gece emmesini nasıl kestiniz acaba benim oğlum 17 aylık ben gece emmesini kesemedim bi türlü gün icindede çok emiyor gunduz dert değilde gece sık kalkıyor bir kaç dk emiyor yatıyor gece tam uyanmiyo ama beşiğin içinde kalkıyor kucağıma alıyorum illa emicek öyle yatırıyorum

Gece emmesini nasıl kestiniz acaba benim oğlum 17 aylık ben gece emmesini kesemedim bi türlü gün icindede çok emiyor gunduz dert değilde gece sık kalkıyor bir kaç dk emiyor yatıyor gece tam uyanmiyo ama beşiğin içinde kalkıyor kucağıma alıyorum illa emicek öyle yatırıyorum
Gece kalkınca kucağıma aldım pispisladim. Başta çok çok ağladı hala da ağladığı oluyor ama alisiyorlar. Arkadaşlarımın çocukları iki haftada max alıştı. Benim kizim tam bir buçuk ayda. O çok agkiyormus sandıklarm bir iki dk direnme oluyor. Sonra sakinlesip uyuyor. Kesmesem gece boyu uyku görmüyordm sürekli kalkıyordu. Şimdi vermeyechime alıştı galiba sabaha doğru süt diyor sadece. Hayır kizim artık sut yoj diyorum. Ama gece uyutmadsn öncede anlattım. Kararlı olun. Aglasada geri dönmeyin. Ben keşke daha önce alistirsaydim dedim. Küçükken bunu yapsaydım belki su an hiç kalkmazdi. 9-10 aylıkken yapınca daha kolay oluyormuş. Başta kalktığında su icirdim ihtiyaç duyar diye sonra onu da biraktirdim

Slm kızlar... kizim 21 aylık olmak üzere. Uykuları artık beni çok yoruyor. Doğru düzgün bir uyku alamadığını düşünüyorum. Gündüz bir kez uyur max 1-1.5 saat onda da kalkar yarım saatten sonra geri pispisla uyut .kucagimda kimi zaman yatağında pispisliyorum. Ama park yatak ve kolum kopuyor. Gece kalkislari azaldı çünkü gece beslenmesini kestim. Sabah uyanınca emiyor. 9-9.30 gibi uyur sabah5- 6 dan sonra ben zaten uyuyamiyorum. O da kalktı mi mahvediyor en az yarım saat uyutmaya çalışıyorum. Bazen süreç defalarca başa sarıyor. Sadece uyuturken ve gündüz istediği zaman emziriyorun.
Artık hamileyim bu kalkmalari iyice yordu. Nerde hata yapiyorum. Gündüz yeterince oynuyorum. yapisik ikiz gibiyiz desem abartmam. Sürekli anne anne. Herşeyi birlikte yapıyoruz. Odası ayri.Yediği kadar yiyor. Zorlamiyorun pek. Ama niye kalkmalar ve zor uykuyaa dalmalar. Cidden anlamıyorum artık.
Sizler emzirmeden nasıl uyuttunuz. Ben nasıl bir yol izlemeliyim.lütfen bir destek olun
Canım oğlum 16 aylık hep memeyle uyurdu. Yeni Yen'i yatağında eline biberon veriyorum sırtını okşayarak uyutuyorum. İlk yaptığımda kalkmak istedi ama izin vermedim. Ağladı uğraştırdı azıcık pes etmedim. Şimdi kendi uyuyor şükür. Arada uyanıyor sırtını ovalıyorum buradayım annecim piş piş diyorum susup hemen dalıyor tekrar.

Back
X