Bebeğimi gün boyu bırakamıyorum

Merhaba, 2 aylık bebeğime gün içinde 1 saatlik de olsa uyku vereceğim diye başından ayrılamıyorum. Ya gazı oluyor derin uykudan kıvranıp uyanıyor yada yatağa koyunca uyanıveriyor zaten. Kucağımda uzun süre sallayarak dalmasını bekliyorum. Gözleri kızarık uyumayı talep ediyor diye gerekirse 1 saat kucağımda tutuyorum sırf uyusun diye. Onun haricinde kendi kendine durmuyor. Ana kucağına koyup olduğum odaya götürüyorum sıkılıp ağlamaya başlıyor. Mutfağı toplarken ağzına emzik veriyorum ancak öyle bir süre duruyor. Uyku düzeni de gündüz zorlarsam 2-3 saat toplamda. Gece de parça parça emmeye kalkıyor zaten. Günlerim nasıl geçiyor anlamıyorum yorgunluktan kendimi de boşverdim. Ağlasa da bırakmalı mıyım kendi kendine durmayı mı öğrensin. Kıyamıyorum da ne yapacağım bilmiyorum.
Çoğu arkadaş zamanla düzelecek yazmış gerçekten öyle canım stres yapma işi gücü bırak bebişle ilgilen sen benim eşim dır dır yapardı ilk zamanlarda çok kafaya taktım işler kalınca amaan evladımdan daha değerli hiç bişey olamaz bu hayatta dedim ve onlarla ilgilendim hep. ilk aylar çok zor gazı vardır sab simplex kullandım ben onunla güzel uyuyorlardı benim çocuklar bebekken, doktoruna danışıp kullan istersen gaz için metsille aynı içeriğe sahip ama daha konsantre bi ilaç daha etkili bazı çocuk emzirir koyarsın uyur saatlerce bazısı da anne kucağı ister bu tamamen annenin şansı 😁yeter ki sağlık olsun gerisi boş canım ❤️

En zor zamanlar, insan yemek bile yiyemiyor neredeyse. Destek alabilseniz bir nebze rahat ederdiniz. En azından eşiniz varken birlikte buzluk hazırlığı falan yapın, yalnızken pratik olur. Toparlamayı da erteleyin akşam ya eşiniz toplasın ya da o bebekle ilgilenirken toplarsınız.

Emzik kullanmasını sınırlı tutmak mı istiyorsunuz? Emzik onun kendi kendini sakinleştirmesini sağlayan en büyük yardımcılardan birisi.

Emzik kullanmasını sınırlı tutmak mı istiyorsunuz? Emzik onun kendi kendini sakinleştirmesini sağlayan en büyük yardımcılardan birisi.
Biraz sınırlıyorum açıkçası. Çok huysuzlanınca yada gece vermeyi tercih ediyorum

Çoğu arkadaş zamanla düzelecek yazmış gerçekten öyle canım stres yapma işi gücü bırak bebişle ilgilen sen benim eşim dır dır yapardı ilk zamanlarda çok kafaya taktım işler kalınca amaan evladımdan daha değerli hiç bişey olamaz bu hayatta dedim ve onlarla ilgilendim hep. ilk aylar çok zor gazı vardır sab simplex kullandım ben onunla güzel uyuyorlardı benim çocuklar bebekken, doktoruna danışıp kullan istersen gaz için metsille aynı içeriğe sahip ama daha konsantre bi ilaç daha etkili bazı çocuk emzirir koyarsın uyur saatlerce bazısı da anne kucağı ister bu tamamen annenin şansı 😁yeter ki sağlık olsun gerisi boş canım ❤️
Canım mutlaka doktorumuza danışacağım teşekkürler. Aynen öyle, bir süre işleri erteleyeceğiz kendimize yetersek ona şükür artık 🙏🏻🩷

Düzelecek hic merak etmeyin. Biz de yapışık geziyorduk surekli kucakta olmak istiyordu bırakınca ağlıyordu. Gündüz uykusu da zaten 15 dk falandı 2 3 kere bazen hic uyumuyordu. Gece uykusu da berbattı toplasan 2 3 saat anca uyuyabiliyordum. Şimdi 2 yaşında hepsi geçti gitti. Yürüyene kadar kucağa yapışık gezdi ama şimdi gelmiyor doğru düzgün. İlk 4 ay çok çok zor sonra kolaylaşıyor. Birazcık sabır gerekiyor sadece.

Düzelecek hic merak etmeyin. Biz de yapışık geziyorduk surekli kucakta olmak istiyordu bırakınca ağlıyordu. Gündüz uykusu da zaten 15 dk falandı 2 3 kere bazen hic uyumuyordu. Gece uykusu da berbattı toplasan 2 3 saat anca uyuyabiliyordum. Şimdi 2 yaşında hepsi geçti gitti. Yürüyene kadar kucağa yapışık gezdi ama şimdi gelmiyor doğru düzgün. İlk 4 ay çok çok zor sonra kolaylaşıyor. Birazcık sabır gerekiyor sadece.
Teşekkürler. Bir düzen oturtmak için çok erken anlıyorum.

Tam olarak ne zaman düzeldi dersem 6 ay derim 4 aylık olunca gaz sancıları bi anda pat diye geçti sonrasında gündüz uykusu problem olduğu için akşam 6da gece uykusuna geçmek istiyordu çığlık kıyamet zar zor oyalıyordum 6 aylık olunca o da düzeldi şimdi ağlama krizleri vs yok çok şükür
Sizin tam olarak ne zaman düzeldi biz 4 aylığız hala düzelmedi hala ağlama krizleri var

Merhaba, 2 aylık bebeğime gün içinde 1 saatlik de olsa uyku vereceğim diye başından ayrılamıyorum. Ya gazı oluyor derin uykudan kıvranıp uyanıyor yada yatağa koyunca uyanıveriyor zaten. Kucağımda uzun süre sallayarak dalmasını bekliyorum. Gözleri kızarık uyumayı talep ediyor diye gerekirse 1 saat kucağımda tutuyorum sırf uyusun diye. Onun haricinde kendi kendine durmuyor. Ana kucağına koyup olduğum odaya götürüyorum sıkılıp ağlamaya başlıyor. Mutfağı toplarken ağzına emzik veriyorum ancak öyle bir süre duruyor. Uyku düzeni de gündüz zorlarsam 2-3 saat toplamda. Gece de parça parça emmeye kalkıyor zaten. Günlerim nasıl geçiyor anlamıyorum yorgunluktan kendimi de boşverdim. Ağlasa da bırakmalı mıyım kendi kendine durmayı mı öğrensin. Kıyamıyorum da ne yapacağım bilmiyorum.
Çok minik daha sizin vücudunuzun bir parçası görüyor kendini. Ağlasa da bırakmayın, zaten de birakamazsiniz annelik duygusu izin vermiyor kendimden biliyorum.
O aylar hep böyle yorgun, dağınık, pasaklı geçiyor merak etmeyin her anne geçiyor o yollardan.
Ev de dağılıyor, yemek de kalıyor, duş da...
Bebek büyüyüp ayaklaninca da başka işler çıkıyor... Süreç 3 yaşından sonra toparlanıyor ben onu gördüm etrafımda.
Uykusuz, yorgun, dağınık, bakımsız, pasaklı günler bir süre devam edecek hayatınızda kabullenip yaşayın.
Bebek sağlıklı olsun gerisini boşverin.
Ve en önemlisi yatırın göğsünüze siz de onunla uyuyun. Çok çabuk geçecek o minik halleri, bir bakmışsınız kucağa sığmıyor, sığsa bile gelmiyor olacak...
Kokusunu içinize çeke çeke uyuyun...

4 ay olunca geçecek, 6 ay olunca geçecek vs diyenlere bence inanmayın. Bende sizin gibiydim, günleri sayıyordum 4 aylık olsun diye ama değişen hiçbir şey yok 😂 Ya tabii ki ilk yenidoğan haline göre 4 aylık olunca oyuncaklardan vs daha çok anlamaya başlıyor etraf daha çok ilgisini çekiyor öyle bir süre daha oyalanıyor. Ama yine de full ilgi istiyor. Oyun matına yada anakucağına bırakayım kendi kendine oynasın gibi bir durum yok yani. Benim bebeğim 5 aylık. Ve şu an 15 dk anakucağında oyuncaklarıyla oynatıyorum, 15 dk yerde oyun matında emeklemeye çalışıyor, 10 dk kucakta gezdiriyorum, 10 dk kitap okuyorum vs vs gibi şeyler yaparak uyanıklık süresini geçirmeye çalışıyorum. Şu an 2 saat civarı uyanık kalıyor ve o 2 saati doldurmak çok zor insan yoruluyor 🫠 Aman ağlamasın, aman mızmızlanmasın diye yapmadığım kalmıyor ee haliyle çok yoruluyorum. Ben artık bu duruma dayanamadım ve çalışmadığım halde bakıcı ayarladım. Günde 6 saat bakıcı bakıyor. Bu arada benim bebeğimin gündüz ve gece uykuları çok güzel, uykusu gelince hemen uyuyor. Ona rağmen zorlanıyorum. Yani demem o ki şu ay gelecek her şey geçecek, düzelecek diye beklemeyin sadece çok az daha kolaylaşacak 🥲

Back
X