• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi iyileştiremiyorum

bebegn kac aylik pedifen inanilmaz guzel bir ates dusurucu doktoruna sor kullan

11 aylık .bebeğim. dünden bu yana ateşi yok çok şükür.
6 dişi var ve azı dişleride çıkmak üzere .
iştahsızlığı ateşi dişlerden heralde ama 8 kilo çok az daha da kilo vericek diye korkuyorum.

kahvaltısını yaptırdım iğnesini oldu ilaçlarını verdim oynuyo şimdi canım.
uyusa dinlense dha çabuk iyileşicek ama işte uyumuyorda .
amin canım allah büyüğünden küçüğüne kadar herkesi vijdanlı doktor ve hemşireye düşürsün.
AMİNNNNN VİJDAN MERHAMETTTT İNSAN SEVGİSİ CANLI SEVGİSİ OLANA DÜŞÜRSÜN ALLAHIM.DEDİĞİN GİBİ :)
ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM,anladığım kadarıyla bebiş baya hareketli bişey... onun için kendine bakamıyorum şişmanlamıyor zayıf falan deme rutin kontrollerini yaptırıp sağlıklı bir şekilde besledikten sonraaa kiloyaa çokda takılma derimmmm ama boy kemik vs.ölçümlerini yaptır doktor yol gösteririii...tabiii vijdanlı bir doktorsa yoksaaa herşeyi sen sorucanki söylesinler ağızlarından cımbızla bilgi alıyoz maalesefki..... ne diyimmmmm iyi olmasına sevindimmmm... iyi günler:16:

AMİNNNNN VİJDAN MERHAMETTTT İNSAN SEVGİSİ CANLI SEVGİSİ OLANA DÜŞÜRSÜN ALLAHIM.DEDİĞİN GİBİ :)
ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM,anladığım kadarıyla bebiş baya hareketli bişey... onun için kendine bakamıyorum şişmanlamıyor zayıf falan deme rutin kontrollerini yaptırıp sağlıklı bir şekilde besledikten sonraaa kiloyaa çokda takılma derimmmm ama boy kemik vs.ölçümlerini yaptır doktor yol gösteririii...tabiii vijdanlı bir doktorsa yoksaaa herşeyi sen sorucanki söylesinler ağızlarından cımbızla bilgi alıyoz maalesefki..... ne diyimmmmm iyi olmasına sevindimmmm... iyi günler:16:

bayramdan sonra ihmal etmeden tekrar kontrole götürdüğümde
doktora söylicem yazdıklarınızı kemik ölçümü filan..
size de iyi günler :16::16:

teşekkür ederim canım . sabah akşam olmak üzere iğne verdi doktor.
hastaneden eve getirdim bugün güzelce bakmaya çalışıyorum.
benim ilk bebeğim dikkat li bakmıyorum heralde ben :14::14:
ne kilo aldırabiliyorum ne iştahı açılıyor. zıp zıp çok hareketi uyumuyorda gündüzleri hiç.

Ben özellikle tecrübeli annelerin her önerisine açığım.
bebeğime neler yapabilrim iştah açılması için.
doktor yemeyebilir normal diyo ama 11 aylık ve hala 8 kilo . 3 ay öncede aynı kilodaydı .
özeniyorum herşeyi yapıyorum ama ne bileyim ya
bebeğimi sağlıklı büyütemiyorum ben :14::14::14:
içim çok dolu her gören bebeğime zayıf diyo bişey yedirmiyomusun diyo.
ama napim yemek yedirirken bile kıpır kıpır ...

sakinha sakin kendini yetrrsiz hissetne iste ozmn yetersiz olursun ben neler neler yapiorum aklina gelneyecek seyler yeduriyorum hic yemeyen bi cocuk dgil ama istahsiz herkes banada cok zayif sole bole dio ama yapacak bisey yok bunyesi okadar benim oglum ikibucuk yasinda daha yeni oniki kilo oldu doktora istah surubu yazin ddigimde ilerdede obezite icin bana doktir tavsiyesine gelme dio gelisim geriligi yoksa benim doktorum istah surubu vermio ama minadex in balik yagini ver demisti doktorum onu veriyorum doktiruna danis destek olarak binyesini guclendirmek icin verebilirsin bide oksuruk icin bildircin yomirtasi ocirebilirsin ama onbir aylik cocuk icin iygunmu bikmiorum kolay gelsin kimseyi takma herkesin cocugu hasta oluyor birtek seninki degil sana bakamiosun diyenlere al bi kac gun bak ozmn de istahsuz cocuga ne yapsan kar etmez az az sik sik yedir ole ole acilir istahi

Ben de ihlamurla büyüttüm cocuklari. Cok az bal koyuyordum. Konu sahibi böyle bogaz bademcik yanmasinda hemen papatya cayi yapardim. Enfeksiyonu yok ediyor. Atesi kac derece mesela? Burada yurtdisinda cocugun atesi 38.5 ve üzeri olmadan, atesin seyri de 48 saati gecmeden ilac verilmiyor. Ben de kesinlikle karsiyim ilaca ama gecen hafta kücük kizimda idrar yanmasi oldu. Tahlilde enfeksiyon cikti. Mecburen 5 gün surup antibiyotik kullandik. En iyisi acile falan degil uzman cocuk doktoruna götürün.

Ben anne sütünü kestikten sonra hep bitki caylari verdim. Ihlamur papatya anason kimyon... Iki yasindan beri de her cay demledigimde kücük bir parca kök zencefil limon portakal kabugu falan koyuyorum bagisiklik güclensin diye. Zencefil iki yasin altinda verilmiyor. Bizde iki kavanoz bal olur, biri normal kahvaltida yedigimiz, digerinin icine de bir parca kök zencefil, cörek otu ve toz zerdecal koyarim. Ya cay veya sütlerine bir kasik koyarim ya da öyle yediririm sabah okula gitmeden. Alistirirsaniz faydasini görürsünüz. Gecmis olsun cok.

bu tarza durumlarda çocuk hastanesine götürün bu kadar ağır bir halde bile birşeyi yok deyip göndermeleri ayrı mesele düzenli gittiğiniz ve herhangi bir durumda arayabileceğiniz çocuğunuzu takip eden bir doktor edinin iştahsızsa yapacak pek birşey yok ama illaki sevdiği birşeyler vardır damak tadına uygun yemekler yapmaya çalışın ekşi seviyorsa ekşi tatlıysa tatlı, mesela muhallebi seviyorsa şeker yerine kuru meyveleri sütte kaynatıp içine ceviz fındık falan karıştırıp rondodan geçirin çok lezzetli ve besleyici, tatlı ihtiyacını bu tarz şeylerle giderin, eline alıp atıştırmayı seviyorsa ona göre sebzeli kuru yemişli yada meyveli atıştırmalıklar yapın bazı çocuklar kendi yemeyi sever sabahları omlet yada krep yapın içine yine dilediğiniz şeyi koyabilirsiniz ( peynir dere otu maydanoz ceviz zeytin vs..) belki kendi yerken daha çok zevk alır, internette çok güzel tarifler var gün içinde yeterli besleniyorsa zayıflığına takılmayın birde bir çocuk nasl alışırsa öyle gider şeker çikolataya bisküviye bu tarz boş kalorili şeylerden uzak tutun mesela biz dışarı çıktıkmı avm lerde şeker çikolata standları oluyor rengarenk kızım 18 aylık ve bu gördüklerinin ne olduğunu anlıyor artık (hiç vermememe rağmen) onlardan isteyince hemen yine bu tarz kuru kayısı kuru üzüm vs.. yemiş satan yerler oluyor hemen oraya gidip cezerye kuru kayısı falan alıp onu veriyorum sesi çıkmadan severek yiyor doğru tercihleri biz yapmalıyız
bunları söylüyorsam hiç yemiyor demek değil tabi herzaman uzak tutamıyorum artık benim kızımda çikolata yada gereksiz abur cubur yediği oluyor ama alışık olmadığı için iki ısırıp bırakıyor öncelikle geçmişolsun ve çok kolay gelsin iştahsız çocuk gerçekten çok zor inşallah zamanla düzelir

bu tarza durumlarda çocuk hastanesine götürün bu kadar ağır bir halde bile birşeyi yok deyip göndermeleri ayrı mesele düzenli gittiğiniz ve herhangi bir durumda arayabileceğiniz çocuğunuzu takip eden bir doktor edinin iştahsızsa yapacak pek birşey yok ama illaki sevdiği birşeyler vardır damak tadına uygun yemekler yapmaya çalışın ekşi seviyorsa ekşi tatlıysa tatlı, mesela muhallebi seviyorsa şeker yerine kuru meyveleri sütte kaynatıp içine ceviz fındık falan karıştırıp rondodan geçirin çok lezzetli ve besleyici, tatlı ihtiyacını bu tarz şeylerle giderin, eline alıp atıştırmayı seviyorsa ona göre sebzeli kuru yemişli yada meyveli atıştırmalıklar yapın bazı çocuklar kendi yemeyi sever sabahları omlet yada krep yapın içine yine dilediğiniz şeyi koyabilirsiniz ( peynir dere otu maydanoz ceviz zeytin vs..) belki kendi yerken daha çok zevk alır, internette çok güzel tarifler var gün içinde yeterli besleniyorsa zayıflığına takılmayın birde bir çocuk nasl alışırsa öyle gider şeker çikolataya bisküviye bu tarz boş kalorili şeylerden uzak tutun mesela biz dışarı çıktıkmı avm lerde şeker çikolata standları oluyor rengarenk kızım 18 aylık ve bu gördüklerinin ne olduğunu anlıyor artık (hiç vermememe rağmen) onlardan isteyince hemen yine bu tarz kuru kayısı kuru üzüm vs.. yemiş satan yerler oluyor hemen oraya gidip cezerye kuru kayısı falan alıp onu veriyorum sesi çıkmadan severek yiyor doğru tercihleri biz yapmalıyız
bunları söylüyorsam hiç yemiyor demek değil tabi herzaman uzak tutamıyorum artık benim kızımda çikolata yada gereksiz abur cubur yediği oluyor ama alışık olmadığı için iki ısırıp bırakıyor öncelikle geçmişolsun ve çok kolay gelsin iştahsız çocuk gerçekten çok zor inşallah zamanla düzelir

önerilerinizi not aldım hanımefendi teşekkürler .
tecrübeli annelerin fikirleri benim için çok değerli.
bebeğim 2 gündür çok iiyi .
güzelce usanmadan yavaş yavaş yediriyorum yemeklerini.
acele ediyorum galiba ondan yemiyordu

Back
X