- 25 Ekim 2013
- 1.371
- 1.676
- 133
Evet Unutmak zorundaydı.Bir de kuzene sormak lazım herşeyi unutmuş mu? Onun için büyük teselli olmuştur elbet ama kaybettiği evladının yeri asla dolmaz.
.
İlk gün gibi kalsa insan nefes alamazdı herhalde. Ben düşününce bile yüreğim daralıyorEvet Unutmak zorundaydı.
Hiç bir acı ilk gün ki gibi kalmaz!
Eğer ilk gün ki gibi kalmış olsaydı gencecik fidanlarını kara topraga veren insanlar şimdi hayata tutunamazlardı.
Teyzem 20 yaşların ortasında ki oğlunu kazaya kurban verdi. Cenazede oğlunu görmek için yerden kalkıp yürüyememiş ve emekleyerek gitmişti tabutun başına. Günlerce neredeyse yok denecek kadar az yiyip içti ama üzerinden yıllar geçtikce o acı hafifliyor.
Ters düşünmedim zatenİlk gün gibi kalsa insan nefes alamazdı herhalde. Ben düşününce bile yüreğim daralıyoryanlış anlamayın size ters bir şey yazmadım sadece unuttu kelimesi fazla geldi bana.
Allah sabır versin tüm bu acıyı yaşayanlara.
Unutmak değil onun adı. Kalbin taşlaşması.Ters düşünmedim zaten
Ama emin olun. İnsan Zamanla unutuyor.
Zaten dünyanın telaşı ve çilesi bitmiyor. Zaten Yeni bir Evladınıda kuçağına alınca zamanla o acıyı unutuyorsun. Kuzenimin evladı öldükten sonraki ikinci imtihanı ise, büyük oğlunun kas erime hastalığının olduğunu ögrendi ve yıllardır o evladının derdi ile ugraşmaktan aklına bile gelmiyordur.
Annem mesala şimdi anlatırken normal bir durummuş gibi anlatıyor. Oysa ki, ablamı kuçağına alana kadar her gün göz yaşı dökmüş ve ''Acaba Bu Acı Geçer mi?'' Dermiş....
İnsanoğlu her acıya alışıyor ve zamanla unutuyor diye düşünüyorum
Ama RABBİM Bizleri Evlatlarımızla, Eşlerimizle, Yuvamızla,Hastalık ve Yoklukla İmtihan Eylemesin (amin)
Annemin 1 yıl bebeği olmamış. Bir yıldan sonra bir kızı bebeği çok zor bir dogum ile dünyaya getirmiş 3 gün yaşayıp ölmüş. Annem 1 yıl boyunca unutamamış taki ablamı kuçağına alıncaya kadar.Annem hep ''Acaba Bu Acım Biraz Olsun Hafifler mi? Bu Acıyı Unuturmuyum?'' Dermiş . Yani Derdinin dermanı ''ZAMANDIR'' Sabret zamanla İnşallah Ferahlarsın. Bence Doktora Sorun ve En uygun ne zaman ise, hemen 2ci bebeği düşünün derim.
RABBİM tekrar böyle bir acıyla seni imtihan eylemesin.
Kuzenim 1 yaşındaki evladını kara toprağa verdi ve ASLA çocuk istemem derken, herkes bir tane dogur ki acın hafiflesin dedi ve dedikleri gibi de oğlunu kucağına alınca her şeyi unuttu Elhamdülillah
İnşaallah olur ya Rabbbim kimsenin kucağını boş bırakmasınBasiniz sagolsun yaa off vallahi bende suan hamileyim ne yazilir bilemedim. Ama cennette sana sefaat edicek bi melegin var asla unutma . Ve biraz kendini toplayinca bidaha olur uzulme diyemicem canim cokk zor ama bebegin yine olur kendini topla once.. bide bakmissin ikiz olmus mevla nelere kadir bi bildigi vardir.
İnşaallah Allah razı olsun kardeşimAllah kuluna kaldıramayacagı yuku vermezmiş. Siz eminim ki cok guclusunuz. Guclude kalmalısın hayata gelecek yavruların için. Rabbim bu yavrunu sana ahret için vermiş. Dunyalıkta verir inş. Bebegin melek oldu cennet kapısında seni bekliyo. Ve cennete gir dediklerinde ben annem siz girmem dicek. Uzulme kardesim.
Solunumu çok düşükmüş makinaya bağlandı ama maalesef bu hayata bağlanamadıBasin saolsun.. kaka yapmsta bunu farketmediler mi dogumda? Cunku farkedilneyecek birsey degil.. bu yuzden zaten ters bi durum oldugunda yani cigerlere gidince..nefes almasi duruo ve midesini filan yikiyolar..boyle birsey oldu mu?
Amin inşaallah..Allah sabrini ve mukafatini en guzel sekilde versin.
Unutmak değil onun adı. Kalbin taşlaşması.
Etrafına sürekli dile getirmekten çekiniyor insan, yine mi?toparlanamadın mı?ölenle ölünmez... gibi cümleleri duymaktansa herkese rol yapıyorsun.
Kuzeninize üzüldüm, o ekstra acı.
Rabbim verdiği imtihanı unutturacak daha büyük imtihanlar vermesin inşallah hiç kimseye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?