bebeğimi kreşe verip vermeme konusunda kararsızım

Sarpuli08

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
6
Merhaba güzel anneler fikirlerinize tecrübelerinize ihtiyacım var benim mesele biraz uzun umarum okuyup bana yardımcı olursunuz:)
Benim şuan 16 aylık bebeğim var bakıcısı bakıyor malum memurum çalışmak zorundayım benim şuan 3. bakıcım ilk bakıcım 3 gün baktı bıraktı 2. bakıcımda 7 ay civarı baktı sağlık sorunlarından dolayı bırakmak zorunda kaldı ama ben bu bakıcımı çok seviyordum çok memnundum hala da ara sıra konuşuruz gelelim en son 3 bakıcıma 2 aydırda yeni bakıcıma alıştım kalbi çok temiz aile kadını yemesi içirmesi güzel tabiki eksikleri var burda onları tek tek bahsedersem konu uzar bebeğime çok iyi davranıyor ondan yana sıkıntı yok ama gelişimsel olarak yeterli görmüyorum bebeğim hala doğru düzgün konuşamıyor yürümeyi bile memlekete gittim kız kardeşimin bebeğine bakarak cesaret edip yürümeyi öğrendi aralarında 5 gün var yeğenime kardeşim bakıyor aile ortamında büyüyor anneannesi babaannesi dedesi dayısı teyzelerini halalarını herkesi görüp büyüyuor ve bebeğimden çok çok öncesi yürüdü ve şuan bebeğime göre daha iyi konuşuyor tabiki her bebeğin gelişimi farklıdır ama ben gurbetteyim ailemden çok uzaktayım yılda 1 sefer görebiliyorum ve bebeğim yanlız büyüyor üzülüyorum bahsettiğim 2. bakıcımda sonrasında bir kreşe aşçı olarak girmiş bana kreşten bahsetti bebeğini göndermek istersen alalım bende göz kulak olurum vs dedi ama bu kışı atlatsın 19 20 aylık civarı alırlar kreşe dedi gönderirsem nisan gibi göndermeyi düşünüyorum çok iyi kreşmiş yeme içme vs hep organik şeyler yapıyorum dedi birde kreşte ingilizce eğitimi vs de veriliyormuş kreş evime yakın ama iş yerime biraz uzak öyle aman amanda değil yürüme mesafesi 10 15 dk falan gel gelelim benim kararsızlığımız sebebine kreşte hastalık vs çok oluyormuş birde bebeğim için küçük mü sabah kaldır kreşe götür vs bunlar beim için sorun teşkil etmez yarın bir gün çocuk hasta oldu kreşe getirme vs dedikleri zaman sürekli iş yerimden izin mi almam gerekecek kreşe verince beni nasıl bir süreç bekliyor sizce vermelimiyim yoksa biraz daha dişimi sıkıp bu bakıcıya kabullenmelimiyim bakıcımı kötülemek istemiyorum iyi insan ama bebeğime yeterince birşey öğretebileceğini düşünmüyorum malesef bura bakıcıların zihniyeti altını değiştirim yedireyim içireyim mesaim dolsun kafasında bir öğretmen gibi birşeyler öğreteyim sosyalleştireyim düşüncesi yok birde bebeğim sürekli evde olduğu için ister istemez ekrana maruz kalıtor bakısına gösterme dediğim halde her eve geldiğimde televizyon açık oluyor tamam bende gösteriyorum inkar edemem ama ben işten geldikten sonra yorgun oluyorum mutfağa atıyorum kendimi ama bakıcı sonuçta bebeğime bakmakla yükümlü onun işi bebeğime bakmak tv açmaması lazım birde evimden alıp kendi evine getiriyor ona da birşey demedim bebeğim az da olsa dışarı çıksın dışarısını görsün diye evinde büyük ihtimalle işlerinide yapıyor o yüzden kafam çok karışık

Son düzenleme:
biraz daha dişini sık bakıcıyla kalsın çok küçük kreş için daha =(

Kreşe verince yedek birine ihtiyacın var.
Çocuk hasta olacak evet onunla evde kalacak biri lazım. Ben oğlumu kreşe başlattığımda 1 yıla yakın bakıcıya da gönderememiştim çünkü ailemden destek olabilecek kimse yoktu biz de uzaktayız. Anne çocuk hasta gel desem gelmez yani. Ben işten 1-2 gün izin alayım da çocuk hasta olunca 1 hafta gidemiyor okula.

Onun dışında kreş gelişimi için iyi ve bana evdeki bakıcılardan her zaman daha güvenli geliyor.

Kreş çocuk için iyi olabilir ama sizin için zor olur

anladım bende bu şekilde düşünüyordum işte gurbette olunca böyle oluyor yani benim izin almamdan yana yine pek sıkıntım olmaz gibi yıllık iznim olduğu sürece durumumu bildirirm öyle aradabir hasta olsa sorun değil neyse kötüyü çağırmayalım her bebeğin gelişimi gibi bağışıklığı da farklıdır peki nasıl hasta olunca eve gönderiyorlar öyle hafif burun akıntısı hapşurup vs olunca hemen getirmeyin mi diyorlar yoksa aşırı hasta olunca mı işte ateş öksürük vs gibi mi

Allah bağışlasın benim bebeğim çok küçük daha sizin kreş konusuna ne söylenebilir bilmiyorum açıkçası kreş iyiyse ben Kreşi tercih ederdim galiba bnde memurum ve size sormak istiyorum ilk ne zaman ise döndünüz nasıl bıraktınız zor muydu

Benim oğlum 15-16 aylık civarı kreşe başladı. Biz yurtdışındayız. Hem yaşadığımız ülkenin dilini öğrenmesi gerekiyordu, hem de biz karı koca olarak artık tükenmiştik. Zaten bakıcı ya da aile büyüğü şansımız yoktu.

Geniş aile ile büyümeyen çocukların bence dil gelişimi ister istemez geniş aile ile büyüyenlere göre biraz daha yavaş oluyor. Mesela benim oğlumun konuşması bu yaz annem 2 hafta kadar ziyarete geldiğinde çok hızlandı. Yani acayip şeyler öğrendi ama annem öğretmen ve biraz teatral biri muhtemelen vurguları, mimikleri baya dikkatini çekti. Ben eğitimi şüpheli birinin evde çocuğa öyle bir bakım verebileceğini düşünmüyorum. Hoş biz Türkiye’de olsak ve annem baksa o da haftamın 5 günü tam zamanlı bir şekilde o bakımı veremezdi. Bence bebek, küçük çocuk bakmak çok zor bir iş.
Hastalık kısmı çok hasta oluyorlar gerçekten. Benim oğlumun burun akıntısı hiç durmadı. Ama ateş 39’a gelmediği sürece biz yollayabiliyoruz kreşe. 6 ayda sadece 3-4 gün ateş yüzünden gitmedi. Onda da ateşi düştüğü anda burnu da aksa öksürse de devam etti gitmeye tabi bu ilk bahar, yaz aylarında olan bu kışı bende yaşayıp göreceğim Kreşin hastalıkla ilgili kuralları vardır mutlaka. Görüşmeye giderseniz sorun mutlaka.
Sabah kaldır götür kısmına gelince çocuk dediğin zaten erken kalkmıyor mu Benim oğlan sabah 6-7 arası açar gözünü kreşe gidip gitmemesinden bağımsız.

Ama bunun doğrusu yok. Yani insanlara fikrini sorarsanız kafanız daha çok karışacak. Annelik hep bir yürek sızısı aldığınız her karardan sonra acaba diyorsunuz. Çocuğunuz için en doğrusunu eşiniz ve siz seçeceksiniz.
Bana da bir sürü arkadaşım ay nasıl kıydın, ayyy kıyılır mı ona, ayy özlemiyor musun, çok küçük değil mi vs. neler neler dediler. Açıkçası çok umrumda değil onların ne düşündüğü. O kadar saçma bir hala geldik ki bir yandan her şeye duyar kasıyoruz bir yandan da üstü kapalı birbirimizi zorbalıyoruz. Ama ne hikmetse bunlar hep annelik, kadınlık üzerinden dönüyor.
Sadece kreşe karar verirseniz araştırmanızı iyi yapmanızı öneriyorum naçizane
Bol şans

ya öyle güzel yorum yaptınız ki çok teşekkür ederim bi nevze olsun içim rahatladı tabiki yurt dışındaki eğitim sistemiyle türkiyedeki bir değil ön araştırma tabiki yapıcam eşim konusuna gelince oda kreşe gönderme taraftarı bakıcıyla birşey öğrenemez korkma bir sürü öğretmen var ne olabilir ki kafasında birde bizim eski bakıcımızda o kreşte işe girmiş bende göz kulak olurum gözüm gibi bakarım diyor onunda rahatlığı var güvendiğim bir abla büyük ihtimallede kış bitince gönderirim diye tahmin ediyorum

Ya inanın burda da öyle mükemmel bir sistem yok. Öyle şeyler duyuyoruz ki bizde eğitim sistemiyle ilgili her gün yeni bir şeye şaşırıyoruz
Ama dediğim gibi bunun doğrusu yanlışı yok. Her ailenin doğrusu kendisine. Bizim için en önemlisi anne baba olarak çocuğumuz için en doğru kurumu bulmak sanırım.
İlla ufak tefek hastalıklar, kazalar oluyor. Bazen yemiyor, bazen az uyuyor falan ama biz genel olarak memnunuz halimizden.
Dün mesela oğlumu almaya gittiğimde baya ikna etmem gerekti hadi eve gitmemiz gerek diye. Sonra büyük gruptan bir çocuk geldi oğluma sarıldı bay bay dedi. Bizimki ona öpücük attı falan Bu kadar küçük yaşta böyle bağlar kuruyor olmaları bana çok güzel geldi bilmiyorum

ister istemez ekrana maruz kalıtor bakısına gösterme dediğim halde her eve geldiğimde televizyon açık oluyor
televizyonun kablosunu cikar , evin de wifisini kes
ne demek tv acik oluyor acma dedigim halde, boyle sacmalik mi olur?
cocugun tum gun ekrana baksin hipnoz olsun diye mi para oduyorsun elin kadinina?
bu da cok kotu, misafir mi agirliyor, kocasi kardesi misafirin ergen oglu cocugunla basbasa mi kaliyor - hicbir bilgin yok. nasil izin verdin ki boyle birseye?
kadin sabahtan cocugunu alip kendi evine goturuyor, aciyor tvyi karsisina koyuyor, tv izleyip hipnoz olan cocugun agzina corba tikistiriyor, bir yandan kendi islerini yapiyor evini cekip ceviriyor bir de para aliyor.

bakıcı tv açamaz biz iş yerimizde tv açıp izleyebilir miyiz bunu hiç mantıklı bulmuyorum anneanne babanneyle büyüse onlar baksa tamam bişey diyemiyoruz açıyorlar çocukta maruz kalıyor ama bakıcıların izlemesine izin verilmesini saçma buluyorum ne münasebet ya

aynen öyle gerekirse toplar kaldırıım tv yi kimse çocuğuma tv açıp bide para alamaz benden bu bakıcıların kendi ev sevdasındanda hoşlanmıyorum yani senin işin bu iş saatin bu hayır sende benim gibi iş saatin bitince yapıcaksın yemeğini çocukla insan gibi oyna ilgilen uyuyunca da otur dinlen kahve iç yemek ye çocukla evinin işini yapamazsın bu çocuk bakıcılığı değil

Ateş olunca götüremiyorsun antibiyotik kullanırken kabul etmiyorlar öksürük hapşırık burun akıntısı hep oluyordu oğlumda kış boyu geçmiyor ona yapacak bir şey yok o zaman götürüyorsun. Ateş oldu veya çocuk bitkin yani götürmeye kıyamıyorsun götürmüyorsun. Yıllık izin oldukça izin alırsın da bu sefer yıllık izne çıkamıyorsun. yıllık izin max 3 hafta olsun. Bitiyor yani. Dayanmıyor ki. Ben yıllık izin harici izin kullandım hep. Bir telefon geliyor ateşlendi yaldır yaldır koş.
Zatürre olur el ayak ağız olur otit olur beta var influenza var sezon bir açılıyor sıradan benim oğlum kapıyordu. Her çocuk aynı değil tabi benimkinin düşüktü bağışıklığı heralde
Çevrede ücretiyle arada sırada çalışacak birini bulmak iyi olabilir
Biz en son öyle bir teyzeyle anlaşmıştık. Mesela kadın sabit işte çalışmak istemiyor sürekli bağlanmak istemiyor ama arada çocuk hasta olur ailenin işi olur vs bakan biriydi.

Aaaa bu detayları görmemişim ben
Benim başıma gelse olay çıkarırdım ya ne demek tv açmak ben kumandaları saklayıp kablo çekiyordum ne olur ne olmaz. Açmaya cesaret edemezlerdi bence çok serttim o konuda ama yine de güvenmiyordum.
Oğlum 5 yaşında şu an
Eski bakıcı ablamızdan hafta sonu destek istedik işimiz vardı. O da yalnız yaşıyor aşırı güvendiğim çok dikkatli biridir.
Bana bıraksanız olur mu ücret de istemem özlemiştim yavruşu ama evde işlerim var dedi. Bırakmadım. Geliyorsan gel yoksa olmaz dedim. Orda bir şey olsa akıbetini bilemeyeceğim kamera yok bir şey yok evde izliyorum yani.

Bakıcıyı değiştirin yada kreşe verin. Bana göre bakıcı donanımlı olmalı oyun ablası tarzı biri. Mahallede yaşlı bir teyze değil. Evde kameranız yok mu gün içinde kaç saat ekran açık oluyor görmüyor musunuz ? Neler yapıyorlar yeme içme uyutma dışında çocukla oyun oynuyor mu ? Birde dışarı çıkar diyin çıkarsın parka vs ama eve götürmek riskli

evet ama ben bu konuyu çevremle paylaşınca öyle istediğin gibi birini bulamazsın yoksa elindekinide kaçırırsın muhabbetleri oldu yaşadığım yerde küçük bir yer bunu bıraksam yine aynı potansiyel birini bulacam o yüzden kreş arayışına girdim madem para ödüyorum bari kreşe gitsin en azından kreşte tv yok eğitim var sosyalleşme var

öyle kabul eden olur mu bilmiyorum ki o kadar çok detaylı düşünüyorum ki inan karar evrmek çok zor kaldığım yerde küçük yer bulduğum bakıcılar hep ev hanımı oluyor onlarda malesef hem çocuğa bakım hem ev işimi yapım hem paramı alım kafasında

kesinlikle dogru dusunuyorsun
cevrene ne bakiyorsun Allahaskina, cocugunu sokakta buyuten, sekerli caya buskivi batirip cocuk buyuten insanlar o nesil

malesef kamerayı kabul ettiremedim ilk bakıcım kabul etmişti güven vermişti evde olmasada sorun etmiyordum bu bakıcım kamerayı kabul etmedi tesettürlüyüm başımı açıyorum vs diye söyleyince bende kabul etmek zorunda kaldım çok güvendiğim bir abla ben kefilim güvenebilirisn deyince bende kamerayı sorun etmedim

kesinlikle öyle bizde öyle büyüdük malesef benim genç bir abla bulmamda zor şuan bakıcıma 20 bin tl veriyorum öyle genç bir abla bulsam bu parayı kabul etmez daha yüksek ücret verecek maddi imkanımda yok kreşler şuan 16 bin tl civarı özel olmasına rağmen bakıcıdan bile uygun

`