Bebek Beslenmesi Bebeğimi mecburen sallayarak uyutuyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Littledaisy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
48
24
3
37
Gaz problemimiz var. 22 günlük bebegim. Aglamasina dayanamıyorum, babası sallayarak 5 dk da uyutuyor, ben de ona alistim, sallamak zararliymis diye duydum, hafif sallamaya calisiyorum, orta şiddetli bile sayılmaz, uykusu gelince daha hafif salliyorum uyuyana kadar, napicami şaşırdım gaz yüzünden, en son bu çare geldi aklıma, ise yarıyor ama içim de rahat değil, inşallah bebeğime eziyet etmiyorumdur

Bi de ilerisi var bunun tabi çocuğa alışkanlık yapmaz inşallah, gaz problemimiz bitince kendiliğinden uyumasina calisicam bakalım, aslında şu an bile bi sıkıntısı olmazsa kendiliğinden uyuyor. Bilmiyorum hayırlısı bakalım

Iki cocugumu sallayarak buyuttum nekadar dogru tartışilır ama sabahlara kadar uykusuz aglayan bir bebek mecbur kaldim ucuncude dedimki yook sallamam yerinde yatacak kucak yok ayak yok :) tabi tabiii yeterki sussun diye ben zorla alistirdim sallamaya aglamaktan sesi kesiliyordu suan iki aylik bazen kucak bazen ayak idare ediyoruz buyuk 10 ortanca 4 yasinda saglik acisindan hicbir sorun yok rahat ol

bebegim 5 aylik bende ayagimda sallayarak uyutuyorum. her zaman degil ama..dogrulugu tartisilir tabiki ama kafasi vucuduyla birlikte ve cok hafif sekilde salliyorum.uyudugunda sallamayi birakiyorum. 5 ya da 10 sonra tekrar uyaniyor tekrar hafif sekilde salliyorum bu sekilde bi kac kere yapiyorum sonra derin uykuya daliyor.sallamak istemezdim ama uykusuz huysuz ve mutsuz olmasindan daha ii bir cozum oldugunu dusundum

Hepimiz sallanarak büyüdük ve bende bebeğimi sallayarak uyutuyorum. Çok isterdim kendiliğinden uyusun çokta direndim ama kolikti benim oğlum ağlamasın diye mecburen salladık ve sancılar geçmesine rağmen sallıyorum çünkü alıştı kendiliğinden uyumuyor. Bu sebeple ya sallama yada kendiliğinden uyumayacağına alıştır kendini şimdiden:) :) :)

Bizde 4.aya girdik dun ve asiri gaz problemimiz var benim oglusumda hic sallayarak uyutmadim sirtustu yatirdigimda basiyodu cigligi o yuzden hep kucakta gezerek uyudu suan bile oyle uyuyor o kadar besik ana kucagi aldim birininde icinde yatipta sallanarak uyumuslugu yok.hep kucakta gezerek
Yorucu oluyor kollar agriyor gaz sancilarimiz eskisi kadar yok ama hala uykusu geldinde ana kucagina koyyorum salliyorum agliyo al kucaga diye ayakta sallamaya calisiyom yine agliyor.
Bebisler etrafin farkina 3 aydan sona variolarmis ve aliskanliklarda 3. Aydan sonra basliyormus nasil basarabilirim acaba ana kucaginda yada besikte sallayip uyitabilmeyi kucakta gezerek uyumayi nasil unutturcam

Kelin ilacı olsa :) :) bende ayakta sallıyorum malesef. Seninki daha zor kilo aldıkça kolunda uyutmak mahveder. Bi yolunu bulursun umarım

Bizler onlari kucaktan indirip normal hayatimiza donebilmenin derdine dusuyoruz aslinda bencillik ediyoruz sanki onlar bize o kadar muhtacki ancak o kollarda guvende hissediolar kendilerini nasilsa bi sekilde buyuycekler.artik bole teselli ediyorum kendimi
o bana muhtac o yuzden agliyo kucagima gelmeyi bu yuzden istiyo deyip geciorum :)

ayakta sallamaktan bu kadar korkmayin,22 gunluk bebek nasil uykuya dalmak istiyorsa oyle uyutun suan icin bunlari dusunmeye cok erken.
ben oglumu gunduz salladim ama geceleri mamasini verip kucagimda pispislayarak uyuttum,zaten belli bi sure sonra gunduz uykulari kalkiyor gece nasil alisirsa oyle gidiyor,onun duzenini ise 5 aylik civari oturtmaya baslarsiniz.

Biz 4. Aya girdik biraz telaslandik acikcasi duzene sokma konusunda ne gece ne gunduznsallanarak uyumuyor besige koydunmu basiyor cigligi.illa kucana alican ole etrafa baka baka uyyup kalacak sonra besige yatircan. Sallayip uyutmayi nasil alistircam bilmiorum gezdir gezdir kollarim kopuyo...
hic aglatmadan besiginde salliyorum uyuyor diyenler yalan mi soyluyor acaba benim bebis niye uyuyamiyor emzik almiyor uyku arkadasi var ona safiliyo konusuyo pnla homur homur derken uyyamayip basiyo aglamayi sallamaya devam etsem.l daha cok strese giriyo mecbur aliyorum kucaga napicam ben bole

51 günlük bi oglum var. Maalesef gogsumu tutmadi denemedigim yontem kalmamasina ragmen. Etrafin yorumlarininda etkisiyle az olan sutumde gitgide tukenmeye basladi bu sebeple sagmakta cozum getirmedi. Velhasil mamaya alistik. Yaklasik ilk 20 gun mamasini verip gazini cikardiktan sonra pispislayarak uyuyordu. Fakat kayinvalidem beni dinlendirmek adina bebege baktigi vakitlerde tum itirazlarima ragmen besigi salladi. Simdi ise sallanmadan uyumak nedir sadece arabada seyahat ederken hatirliyoruz. Yalniz basimayim ve gunduzleri sadece ayakta sallanirsa uyuyor. Yavasca birakip yanindan uzaklasirsam maksimum yarim saat uyuyor. Geceleri besiginde uyuyor ve cok fazla sallanmakta istemiyor. Ama sabah 4-5 arasi uyandiktan sonra besigi yine reddediyor ve dizimi istiyor. Bacaklarima kramp girmeye baslamasi soyle dursun, yemek yapmaya bile vaktim olmuyor kolay kolay.
Ilk bebegim,tecrubesizim, bazen onunla bende agliyorum.. Ama gulumsemesi unutturuyo herseyi. Bu bi surec ve illa ki gececek. Onu da kendimi de esimi de en az yipranmayla kurtarmanin cabasindayim sadece.
Rabbim hepimize guclu anneler olmayi nasip etsin insAllah..

bende 1 aylıkken başladım sallamaya. akşam saati oldumu ne doğru düzgün memeyi emiyodu ne de uykuya dalabiliyodu. bende ayağımda sallayıp sakınleştirdikten sonra emzirip gazını çıkarıp uyutmaya başladım. aman uyusunlarda tek, her yol mubah :d

Bizimde gaz sorunumuz var 45 gunluk bebegim kolik bebek imkanin varsa gaz sancisi oldugu zaman dus aldir bebegine cook rahatlatiyor su gazinida rahat çıkartır bu sayede

Ve emzige alistirdim ben mecburen dr. Brown un emzigini aldim emzik veriyorum besigine koyuyorum kendisi uyuyor emzikten korkmayin emzik bebek olumlerini bile azaltiyor gunumuzde emzigi agzindan duserek uyanan yenidoğan bebekler kussa da nefes problemi de yaşasa hemen emzik isteyerek ağladığı icin anneler dogal olarak kontrol etmek zorunda kaliyorlar

Ben 25 yaşındayım düşün ki annem beni bebekken asla sallamazmış yani 20 küsür sene önce ve ben uykum geldiğinde sızıp kalırmışım yattıgım yerde, öyle alışkanlık edindiğim için ayaklandığım zaman da beşiğime tırmanır yatar uyurmuşum... Bunları hep annem anlatır...

Bebek Kendi kendine uyumaz diyenlere gelsin :)

Gaz sancisi ceken bebekler sallanarak rahatliyorlarmis bende 3 aylik olana kadar ayagimda hafifce sallamistim simdi 4 aylik gaz sorunumuzun azaldi artik benim kokumla yanina yatip yada kucagima yatirip uyutorum zaten bebekler 3 aylik olana kadar aliskanlik olmazmis diye okumustum benimkinde olmadi insallah sizin sorununuzda cozulur

Ya aslında yanlış diyorlar hem onun için hem senin için de zor olur ama ağlamasındansa açıkçası uyutmak için her yol mübah. Üzme kendini olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…