Merhaba, 16 aylık bir bebeğim var, çok zor bir bebek, yemesi, uyuması, gece 10 kez kalkması gibi problemleri var, o kadar zor yemek yiyor ki, her öğün yemek yediricem diye elim ayağım buz kesiyor, kilosu normalin 2 altında ilerleyen bir bebek, anne olarak çok üzülüyorum, bunu anca yaşayan bilir.Uyuması derseniz o ayrı problem, uykusu gelir artık hayali fener gibi dolaşır, yürüyemez hale gelir, ayağımda 7 posta sallarım anca 7. de uyur.Parmak ucunda yürüseniz bile hemen uyanır.Dolayısıyla ben onu uyuttuğumda evde hiç ses olmasında 40 dk. başımı dinleyeyim diye beklerim.Ama gelgörelim bu beni çok asabi bir insan haline soktu.Çocuk uyuyorken kapı çalsa,yalnışlıkla biri gürültü çıkarsa, kapı çarpsa ben çok sinirleniyorum.Nefes almak istiyorum.Yine dün öğleden sonra eşimin ailesi tam ben kızımı uyutuyorum, eşimi aradı biz geliyoruz diye.Eşimde onlara geldiklerinde cep telefonundan çaldırmalarını, kapıyı çalmamalarını rica etti.Ben geçtim kızımı sallamaya, 10 dk. sonra ZARRR zil.Kızı tam uyutmuştum uyandı.Neyse dedim geri aldım ayağıma sallamaya başladım bu sefer kayınpederim daynamadı odaya daldı "uyutma uyutma sevelim" diye.Ama çocuğun nasıl uykusu var anlatamam, bayılmak üzere, üstelik uyumazsa akşam yemeğine kadar dayanamaz, yemeden yatar, biliyorum kızımın düzenini.Kayınpederim kızımı sevmeye odaya daldı, tabii kızımın gözleri fal taşı gibi oldu, uykusu açıldı.Ben nasıl oldum anlatamam, nasıl sinirlendim.Kan beynime çıktı Bebeğimi aldım içeri onların yanına götürdüm, "baba keşke girmeseydin,nazlı 1 saat uyurdu uyanınca severdin hemde çocuk perişan olmazdı, akşam yemeğini de yerdi, beraber oynardınız" diye serzenişte bulundum.Tabi çocuk uykusuz olduğu için durmadı yerlere yatmaya başladı, ağlama krizine girdi sarhoş gibi dolaşmaya başladı, bende bu sefer yatırmadım artık akşam oldu, yemeğini yedireyim öyle uyusun diye 9 a kadar oyalamaya çalıştım göbeğim çatladı.Sinirlerim bozuldu, söylenip durdum, bir kaç kez onlara kızgın olduğumu belli ettim surat astım istemeden, neden zili çaldınız oğlunuz size cep telden çaldırın, zile basmayın demişti dedim.Onların bilerek zili çaldığını adım gibi biliyorum, kayınpederim kızımı sevmeye geliyor uyansın diye bilerek bastı zile, hep aynı şeyi yapıyorlar.Neoldu bu kez akşam dayanamayıp 9 da yattığı için gece 3 gibi uyandı ve uyumadı, sabah 5 e kadar onu oyaladım.ıçimdende hep kayınpederime sövdüm durdum.Onun bu bencilliği zincireleme tersliklere sebebiyet verdi.Halbuki çocuk akşam üstü şekerlemesini yapsaydı, adam kızımı rahat bıraksaydı çocuk da bende böyle perişan olmazdık. Sabaha karşı 5 buçuk gibi yattığımdan şuan uykusuzum.Sinirliyim.
EVET Dışarıdan manyak anne gibi göründüğümün farkındayım, ama elimde değil, bende biraz dinlenmek istiyorum, çocuğum uyurken 1 saatte olsa kafa dinlemek istiyorum.Çok asabi oldum, dinlenemedikçe, gece uykularım bölündükçe eşim dahil herkese bağıran birisi oldum çıktım.Dün akşam kayınpederlere aksi davrandım istemeden, Samanyolu televizyonundaki abuk subuk tv filmlerindeki gaddar gelinlere dönüşüverdim.Eşimde şaşırdı tabi, ama inanın o kadar bunalıyorum ki bazen biraz anlayış istiyorum, sadece biraz anlayış...
EVET Dışarıdan manyak anne gibi göründüğümün farkındayım, ama elimde değil, bende biraz dinlenmek istiyorum, çocuğum uyurken 1 saatte olsa kafa dinlemek istiyorum.Çok asabi oldum, dinlenemedikçe, gece uykularım bölündükçe eşim dahil herkese bağıran birisi oldum çıktım.Dün akşam kayınpederlere aksi davrandım istemeden, Samanyolu televizyonundaki abuk subuk tv filmlerindeki gaddar gelinlere dönüşüverdim.Eşimde şaşırdı tabi, ama inanın o kadar bunalıyorum ki bazen biraz anlayış istiyorum, sadece biraz anlayış...
Son düzenleme: