Bebeğimi uyandıran olursa çılgına dönüyorum.

bride_

Yıllar sonra...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2008
2.249
26
643
İstanbul
Merhaba, 16 aylık bir bebeğim var, çok zor bir bebek, yemesi, uyuması, gece 10 kez kalkması gibi problemleri var, o kadar zor yemek yiyor ki, her öğün yemek yediricem diye elim ayağım buz kesiyor, kilosu normalin 2 altında ilerleyen bir bebek, anne olarak çok üzülüyorum, bunu anca yaşayan bilir.Uyuması derseniz o ayrı problem, uykusu gelir artık hayali fener gibi dolaşır, yürüyemez hale gelir, ayağımda 7 posta sallarım anca 7. de uyur.Parmak ucunda yürüseniz bile hemen uyanır.Dolayısıyla ben onu uyuttuğumda evde hiç ses olmasında 40 dk. başımı dinleyeyim diye beklerim.Ama gelgörelim bu beni çok asabi bir insan haline soktu.Çocuk uyuyorken kapı çalsa,yalnışlıkla biri gürültü çıkarsa, kapı çarpsa ben çok sinirleniyorum.Nefes almak istiyorum.Yine dün öğleden sonra eşimin ailesi tam ben kızımı uyutuyorum, eşimi aradı biz geliyoruz diye.Eşimde onlara geldiklerinde cep telefonundan çaldırmalarını, kapıyı çalmamalarını rica etti.Ben geçtim kızımı sallamaya, 10 dk. sonra ZARRR zil.Kızı tam uyutmuştum uyandı.Neyse dedim geri aldım ayağıma sallamaya başladım bu sefer kayınpederim daynamadı odaya daldı "uyutma uyutma sevelim" diye.Ama çocuğun nasıl uykusu var anlatamam, bayılmak üzere, üstelik uyumazsa akşam yemeğine kadar dayanamaz, yemeden yatar, biliyorum kızımın düzenini.Kayınpederim kızımı sevmeye odaya daldı, tabii kızımın gözleri fal taşı gibi oldu, uykusu açıldı.Ben nasıl oldum anlatamam, nasıl sinirlendim.Kan beynime çıktı Bebeğimi aldım içeri onların yanına götürdüm, "baba keşke girmeseydin,nazlı 1 saat uyurdu uyanınca severdin hemde çocuk perişan olmazdı, akşam yemeğini de yerdi, beraber oynardınız" diye serzenişte bulundum.Tabi çocuk uykusuz olduğu için durmadı yerlere yatmaya başladı, ağlama krizine girdi sarhoş gibi dolaşmaya başladı, bende bu sefer yatırmadım artık akşam oldu, yemeğini yedireyim öyle uyusun diye 9 a kadar oyalamaya çalıştım göbeğim çatladı.Sinirlerim bozuldu, söylenip durdum, bir kaç kez onlara kızgın olduğumu belli ettim surat astım istemeden, neden zili çaldınız oğlunuz size cep telden çaldırın, zile basmayın demişti dedim.Onların bilerek zili çaldığını adım gibi biliyorum, kayınpederim kızımı sevmeye geliyor uyansın diye bilerek bastı zile, hep aynı şeyi yapıyorlar.Neoldu bu kez akşam dayanamayıp 9 da yattığı için gece 3 gibi uyandı ve uyumadı, sabah 5 e kadar onu oyaladım.ıçimdende hep kayınpederime sövdüm durdum.Onun bu bencilliği zincireleme tersliklere sebebiyet verdi.Halbuki çocuk akşam üstü şekerlemesini yapsaydı, adam kızımı rahat bıraksaydı çocuk da bende böyle perişan olmazdık. Sabaha karşı 5 buçuk gibi yattığımdan şuan uykusuzum.Sinirliyim.

EVET Dışarıdan manyak anne gibi göründüğümün farkındayım, ama elimde değil, bende biraz dinlenmek istiyorum, çocuğum uyurken 1 saatte olsa kafa dinlemek istiyorum.Çok asabi oldum, dinlenemedikçe, gece uykularım bölündükçe eşim dahil herkese bağıran birisi oldum çıktım.Dün akşam kayınpederlere aksi davrandım istemeden, Samanyolu televizyonundaki abuk subuk tv filmlerindeki gaddar gelinlere dönüşüverdim.Eşimde şaşırdı tabi, ama inanın o kadar bunalıyorum ki bazen biraz anlayış istiyorum, sadece biraz anlayış...

Son düzenleme:
Komşum benzer sorunlar yaşıyordu
Zil kablosunu söktüler
Telefonları titreşimde tutuyorlardı
Bu sayede biraz sessizlik sağlıyorlardı
Eşin zilin kablosunu söküp zil sesini engelleyebilir
Bide çocukların uyumasına yardımcı olan bitkisel çaylar var
Bi doktora danışıp iştah açıcı şurup ve uyumasını kolaylaştıracak bitkiler kullanabilirsin
Allah kolaylık versin
Sevgiler

bende aynıyım
bu sabh 5 de kalktı tum gece uyumadı 5 dk da bır kalktı
ve tum gun kapı caldı cıldrcam bende zılın sesını kıscam...
çok aglıyo cunku uykusu bölununce..
zaten kfam bır dunya gecelerce uykusuz mıllt gelıp gönul eglendryo gıcık oluyommmmmm

canım ben anne değilim ama tahmin edebiliyorum halini anlayamaam da bunalmışsın çünkü büyük ihtimalle bu kadar zor bir çocuğa tek başına bakıyorsun ve insanlar da çok anlayışlı değil eğer annen felan yakınındaysa arada ona bırakıp tek başına biraz dinlensen komuna gitsen alışveriş etsen biraz rahatlayabilirsin ya da imkanın varsa günde sadece iki üç saat de olsa kızına bakacak birini ayarlayabilsen

biraz yardım alırsan rahatlayabilirsin ancak bence başka türlü zor gerçekten çok yorulmuşsun

aynen bende öyleyim.zile basanlardan biri elimde kalacak birgün.
bir iki saat uyusun diye kırk takla atıyoruz,sinir falan kalmıyor valla haklısın.

Teşekürler hepinize, kızıma alerji şurubu veriyorum yan etkisi iştah açmak ve uyku getirmek ama benimkine şuana kadar sökmedi.

Evde tüm telefonlar zaten titreşimde yada sessizde, gelen herkese gelmeden önce çaldırmalarını zile basmamalarını söylüyorum, ama kayınvaldemler bu kuralı malesef kiçiğniyorlar.Oda sırf bencilliklerinden, ne o kızımı sevmeye gelmişler.Topu topu 1 saat uyuyor zaten bırakın uyusun uyansın öyle sevin.

valla bızım sbah dedsı geldı tam uyumuştu hadiii tekrar uyuttt..
tam uyudu yıne zilllllllllll bu sefer karısı yane babanesı ya barı beraber gelın dımıÇok üzgünüm çoook
nasıl sınır oldummm delırdım daha sımdı uyudu cocuk zahmet olduuuu bıde göryo aaaaa uyuyomu dıo bagıra bagıra basında konusuyooooooo yaaÇok üzgünüm çoook
yuh dedım yaaa onu ver bunu ver sunu ver çok bılıo prf sankıııı
neyse o kadar ceneye uyamdı tabekötükedihüso
anlamış olmalıkı bırdaha aramadan gelmıcem dedı
isabet olur dedım:delphin:

hmmm..Allah yardımcınız olsun.Benim henüz bebişim yok ama yeğenlerimi büyütürken yaşadıklarımızdan anlarım kısmen sizi.İnşallah bebişleriniz zamanla uysallaşıropuyorumnanaktan

oy oyyy, inan 3 yıl öncesine götürdün beni. o kadar sinirlenirdim, o kadar sinirlenirdim ki evdeki parkeler "çıt" sesi çıkarıyor diye onları sökmeye kalkmıştım. manyaklaşmış mıydım? evet...

gerçekten annane-babane-dede olmak çok güzel, elbette ki onlarda gelip sevecekler. ama allah aşkına, akşam 8 den sonra gelmesinler de, hafta sonu sabah gelsinler. düzenimiz bozulmasın istiyoruz.

şimdi büyük oğlum 3 yaşında. bebekken ne yerdi ne uyur. onun yüzünden sinirlenip elime ne geçerse fırlatırdım hep. ha büyüdü de düzeldi mi? elbette hayır. hala yemez, uyumaz. ama daha bir alıştım sanki...
allah yardımcın olsun, bu günler geçecek. kendini öyle rahatlat derim. çok şükür bebeğin sağlıklı a.s.

Teşekürler hepinize, kızıma alerji şurubu veriyorum yan etkisi iştah açmak ve uyku getirmek ama benimkine şuana kadar sökmedi.

Evde tüm telefonlar zaten titreşimde yada sessizde, gelen herkese gelmeden önce çaldırmalarını zile basmamalarını söylüyorum, ama kayınvaldemler bu kuralı malesef kiçiğniyorlar.Oda sırf bencilliklerinden, ne o kızımı sevmeye gelmişler.Topu topu 1 saat uyuyor zaten bırakın uyusun uyansın öyle sevin.

Madem laftan anlamıyorlar tek çözüm zile suikast canım
Eşin anlar o işten zilin içinde bi kablo var onu kesince istedikleri kadar bassınlar kaydirigubbakcemile3

Apartmanın dış kapısındaki zile basıyorlar.
Evin kapı zilini iptal etsemde genel zili nasıl iptal ederim ki?

Çok şükür kızım iyi, sağlıklı sayılır, az buçuk midesi rahasız ve alerjisi var ama bunada şükür birde az evvel kanepeden baş aşağı düştü inşallah birşeyolmaz.

Evin içinde zil kutusu var
O kutunun içinde iki kablo var
Biri bina içinden diğeri dışardan gelen zilin kablosu
Yani dışardaki zili de ordan kesebilirsiniz

Büyük kizimdada ben ayni hatayi yapmistim...hata diyorum cünkü cocugunun böyle sese karsi duyarli olmasina sebeb bendim..:hulya:

Belkide ilk cocuk oldugu icin uyudugu zaman evde ses yapmayi birak televizyonu bile sonuna kadar kisiyordum....Ablam hep yapma öyle, sese alissin bak sonra olan sana olucak diyordu ama nafile ben yine bildigmi okudum...:kahve:

Ne oldu? Evime biri geldimi aynen senin gibi asabi olmaya baslamistim, millet ne güzel cocugunla kapi kapi misafirliklere gidip gezerdi, sosyal hayatina devam ederdi cocugnu nerde olursa olsun koydugu yerde uyuturdu ben aman uykusu bölünecek, aman öglen uykusu var deyip hem kendime hem cevreme hayati zehir etmistim, evde kapanip durdum hep.....buda daha cok piskolojimi bozuyordu.-tatlicadiarzu-
Ikinci kizim oldu ve kesinlikle ayni hatayi birdaha yapmicam dedim, ve yapmadimda....

Kayinpederin tabikide daha anlayisli olabilirdi, ama lüften kizini bir düzene sokamamnin hirsini insanlardan alma arkadasim. Her Allahin günü cat kapi gece gündüz demeden bu insanlar evine gelse, tamam sinirlenmekte haklisin, koy tavrini derim....ama öyle arada bir gelmisler ve torunlarini sevmek istemisler diye bunca surata sövmeye gerek yoktu....:delphin:

Ben kücük kizimda tam tersini yaptim arkadasim, evime sürekli misafir cagirdim, hep ses olsun kalabalik olsun cocuk buna alissin diye.....bence sende kizini artik yavas yavas öyle ortamlara alistir, birgün aglayacak iki gün aglayacak sonunda alisacak ve hem o hemde sen daha rahat olacaksin, cünkü bu asabiligin kizinada yansiyor ....a.s

Bu dönemlerde gececek arkadasim, güzel anilarla hatirlamak varken sürekli negatif olup kendini yipratma...

Allah yardimcin olsun:Saruboceq:

aslında problemı tek yaşayan sız degılsınız
bebekler 1 yasını gectıkden sonra uyku duzenlerınde problem yaşarlar ...
evınızın zılın kablosunu cekınız bebegınız uyanınca gerı takarsınız..
telefonlarıda sessız almanızda fayda olcaktır yanlız cocougunuza yetmek ona faydalı olmak ıcın cabalarken kendı saglıgınıza dıkkat etmelısnız
oncelıkle kendınızı toparlayınkı evladınıza faydalı olun..
ma en guzelı ıse cocougun seslı ortamlarada alısmasıdır..

Büyük kizimdada ben ayni hatayi yapmistim...hata diyorum cünkü cocugunun böyle sese karsi duyarli olmasina sebeb bendim..:hulya:

Belkide ilk cocuk oldugu icin uyudugu zaman evde ses yapmayi birak televizyonu bile sonuna kadar kisiyordum....Ablam hep yapma öyle, sese alissin bak sonra olan sana olucak diyordu ama nafile ben yine bildigmi okudum...:kahve:

Ne oldu? Evime biri geldimi aynen senin gibi asabi olmaya baslamistim, millet ne güzel cocugunla kapi kapi misafirliklere gidip gezerdi, sosyal hayatina devam ederdi cocugnu nerde olursa olsun koydugu yerde uyuturdu ben aman uykusu bölünecek, aman öglen uykusu var deyip hem kendime hem cevreme hayati zehir etmistim, evde kapanip durdum hep.....buda daha cok piskolojimi bozuyordu.-tatlicadiarzu-
Ikinci kizim oldu ve kesinlikle ayni hatayi birdaha yapmicam dedim, ve yapmadimda....

Kayinpederin tabikide daha anlayisli olabilirdi, ama lüften kizini bir düzene sokamamnin hirsini insanlardan alma arkadasim. Her Allahin günü cat kapi gece gündüz demeden bu insanlar evine gelse, tamam sinirlenmekte haklisin, koy tavrini derim....ama öyle arada bir gelmisler ve torunlarini sevmek istemisler diye bunca surata sövmeye gerek yoktu....:delphin:

Ben kücük kizimda tam tersini yaptim arkadasim, evime sürekli misafir cagirdim, hep ses olsun kalabalik olsun cocuk buna alissin diye.....bence sende kizini artik yavas yavas öyle ortamlara alistir, birgün aglayacak iki gün aglayacak sonunda alisacak ve hem o hemde sen daha rahat olacaksin, cünkü bu asabiligin kizinada yansiyor ....a.s

Bu dönemlerde gececek arkadasim, güzel anilarla hatirlamak varken sürekli negatif olup kendini yipratma...

Allah yardimcin olsun:Saruboceq:

Merhaba, bende sizin düşündüğünüz gibi ilk zamanlarda yani kızım 7 aya gelene kadaR gürültüde uyutuyordum, hatta öyleki ayağımda sallarken bir yandan telefonda konuşur, bir yandan tv izlerdim.Eşimle sohbet ederken ayağımda sallardım uyurdu.Hatta sizin yazdığınız gibi bir arkadaşım vardı, o bebeğini sessizlikte uyutuyor diye ayıplar, kınardım.Taki 7-8 aylık olana kadar...Ondan sonra kızım her sese uyanmaya başladı.Mecbur oldum sessiz olmaya.uyandığı zaman olan bana oluyordu, Sessiz olmazsam uyanıyor ve tekrardan uyutmak için 20 dk daha ayağımda sallamak zorunda kalıyordum, çoğu zamanda başarılı olamıyor uyutmaktan vazgeçiyordum.
Oda bende yıpranıyorduk, bende çareyi telefonları kısmakta zilleri basmamaları için insanları uyarmakta buldum.Süreç beni bu noktaya getirdi.Siz ikinci çocuğunuzda
yaptıklarınızı kendi başarınız sanıyor olabilirsiniz ama belkide o daha uysal daha uykusu ağır bir bebekti.Sizinde bebeğiniz her sese uyanmaya başlasa eminim ki sizde evde terör estirecektiniz.Bu tamamen şans meselesi.İştahı açık olan bebek annesi nasıl şanssa buda şans.

gerçekten zor bir durum.bende oğlumda yaşadım benzer şeyler.daha sokak lambaları yanarken uyanır akşama kadar uyumaz,mutfakta yere çatal düşse uyanırdı.gece saat başı uyanmalarıda cabası.bir ara yarasa doğurmuş olabilirmiyim diye düşünmeye başlamıştım:roflol:gerçi yarasa gündüz uyuyor galiba bizde o da yoktu.
sonrada yeme problemi başladı.elimde tabak gördüğü an ' anne dün yemiştim ama 'demeler.şimdi beş yaşına geldi daha yeni yeni düzeldi.
inşaallah en kısa zamanda uykusuda yemeside düzene girer.hoşçakalın.

Çok iyi anlıyorum seni, heleki uyku düzeni bozuk bir çocuk anneyi yiyip bitiriyor gecen gündüzün olmuyor, sana öneri ben zilin hoparlörü varya koli bandıyla bantlamıştım üzerine de bir iki delik açmıştım çok az ses çıkıyordu duyulmayacak kadar...
Sese alıştırma olayını ben biliyordum ve doğduğu günden itibaren uyguladım ama nafile benim oğlum gündüz uykusunu sesli ortamda uyuyamazdı, zil sesine tel. sesine kalkardı, bir de insanların sese alıştırmamışsın laflarına maruz kalmak hepten yiyip bitirirdi beni, zor bir çocuğun olunca insan kendini herkeslerden soyutluyor ama çocuğa endeksli yaşamak da insanı daraltıyor sadece biraz daha serbest olmaya bak, bende senin gibi mesela bu tarz durumlar olurdu eyvah bu gece uyumayacak bizi ayağa dikecek derdim, ama bir bakardım uyurdu, bebek milletinin sağı solu da belli olmaz, o anki rahatı ile alakalı bir durum, kişilik olarak pimpirikli biriysen annelik daha da zorlaşıyor ben biraz öyleyim, biraz rahat ol sıkma kendini

Merhaba, bende sizin düşündüğünüz gibi ilk zamanlarda yani kızım 7 aya gelene kadaR gürültüde uyutuyordum, hatta öyleki ayağımda sallarken bir yandan telefonda konuşur, bir yandan tv izlerdim.Eşimle sohbet ederken ayağımda sallardım uyurdu.Hatta sizin yazdığınız gibi bir arkadaşım vardı, o bebeğini sessizlikte uyutuyor diye ayıplar, kınardım.Taki 7-8 aylık olana kadar...Ondan sonra kızım her sese uyanmaya başladı.Mecbur oldum sessiz olmaya.uyandığı zaman olan bana oluyordu, Sessiz olmazsam uyanıyor ve tekrardan uyutmak için 20 dk daha ayağımda sallamak zorunda kalıyordum, çoğu zamanda başarılı olamıyor uyutmaktan vazgeçiyordum.
Oda bende yıpranıyorduk, bende çareyi telefonları kısmakta zilleri basmamaları için insanları uyarmakta buldum.Süreç beni bu noktaya getirdi.Siz ikinci çocuğunuzda
yaptıklarınızı kendi başarınız sanıyor olabilirsiniz ama belkide o daha uysal daha uykusu ağır bir bebekti.Sizinde bebeğiniz her sese uyanmaya başlasa eminim ki sizde evde terör estirecektiniz.Bu tamamen şans meselesi.İştahı açık olan bebek annesi nasıl şanssa buda şans.

Hayir canim, evde terör estirmek bana göre degil....benim cocugum zor bir cocuk ise bunun acisini kimseden cikarmaya hakkim yok diye düsünüyorum.:delphin:

Ha cok anlayissiz insanlar olur cevremde, gece gündüz vakitli vakitsiz demeden cat kapi gelirler o zaman tabikide tavrimi koyarim, bebek olan bir evde bir düzen olmali bunada herkez anlayis göstermeli, göstermeyenlerede anlatirim...kim olursa olsun.:hulya:

Lakin öyle arada bir gelen insanlara sirf cocugum uyandi diye surat yapmayi ters davranmayi dogru bulmuyorum, birgünde düzeni bozuluversin cocugun ne olacak?:delphin:

Polyanna arkadasinda dedigi gibi sen sürekli bebege endeksli yasamaya baslarsan böyle daralirsin iste....cünkü bebekten ziyade bir sosyal hayatinda var, onada bir sekilde devam etmen gerekiyor....:1hug:

Yanlis anlama canim, elestiri anlaminda yazmiyorum bunlari inanki, gercektende iyligin icin, daha rahat olman icin....

Ayrica sunuda belirteyim ki benim ikinci kizim tam bir canavardi-tatlicadiarzu-, 5-6 ay boyunca gazindan dolayi cok aglayan bir bebekti....uyku nedir bilmiyordum o zamanlar

Back
X