Bebeğimi uyandıran olursa çılgına dönüyorum.

Evet burdan cadi anneler gibi görünüyorsundelikafadulden ama senin bir sucun yok tabii ki senin yerinde kim olsa ayni sikintilara düserdi. Cocuk büyütmek kolay degil ki senin bebis birazda sorunluymus anlattigin kadariyla. Bence bir cocuk doktoruna sorsan belki faydasi olabilir sormakta fayda var böyle anlattigin gibi cok stressli yani sinirlenmen stresse girmen normal.

Yine kayinbabanlara kizma yazik onlarda torunlarini özlemisler demek ki illa sevmek istiyorlar onlarda bilemez tabii ki suan senin nekadar zorlandigini nede olsa davulun sesi uzaktan hos gelir. Ne diyeyim allah yardimcin olsun Nazlinin en kisa zamanda uykusunun derinlesmesi ve uykusunun düzene girmesi dilegi ile.

birazda bebekle alakalı kimi bebek top patlasa uyanmaz kimisi kağıt havlu yırtma sesine bile uyanır, bebeği sese hassas olanlar için çok çok zor, sen 2 saat uğraş uyut, yok biri zile basar, zile zile basma yazdığın halde, dışardan olur olmaz gürültüler, üst kattakiler vs.. ama bu gürültüler hep hayatın içinde olduğu için yapacakta çok bişey yok malesef, dağın başında müstakil bi evde yaşarsan ancak sessizlik bulursun, yoksa imkansız sessizlik bulmak

gündüz bir şekilde idare edilir ama gece çok sık uyanması senin için çok zordur
uyku vazgeçilebilecek bir lüks değil çünkü fiziksel bir ihtiyaç
gece uykusunu alamayan bir anne mutsuz ve sinirli olur haliyle, bu da doğal olarak çocuğa yansır
gece kalktığında bir sen bir eşin baksanız, biz hep öyle yaptık, bir kişinin dayanması mümkün değil
çalışıyor olması geçerli bir bahane değil bence, çünkü bütün günü bahsettiğin gibi zor bir çocukla evde tek başına geçirmek işe gitmekten çok daha zor
zil konusunda arkadaşlara katılıyorum, iptal et gitsin, biz doğumdan sonra eve geldiğimiz gün çalan yere kağıt sıkıştırıp çalmasını engellemiştik (eski tip zildi bizimki)
ama kayınpederinin de tam uykuya dalacak çocuğu uyutma diyerek odaya dalması hoş bir davranış değil bana göre, gece uykusuna yatmıyormuş sonuçta 1 saat sonra da sevebilirdi

ayy o kadar uğraşıp uyuttuktan sonra çalan zil sesine bende deliriyorumm!!!
birgün sinirle zili söktüm attım,kabloları falan sarkıyor yani o derece,yanındada zile basmayın diye kocaman bi yazı vardı,bigün bi baktım zil çaldı şok oldum,bi açtım kapıyı,bi çocuk ayy dedim naptın sen,tamir ettim öyle bastım dediakannehirgeri yerine takmış zili:))çeken bilir,çok iyi anlıyorum seni,Allah yardımcın olsun...

oy oy bilirim o uykusuz geceleri gunduzleri
psikopat gibi dolasir insan bide yeme problemi varsa cok iyi anlarim o anneyi
benide ikiz ogluslarim var 20 ayliklar
cok cektim bi tanesinden ne yerdi ne icerdi surekli hastaydi gece en az on defa uyanirdi surekli aglardi
ay yazik sanada diyene bile kufredesim gelirdi insan o kadar sinirli oluyor ..

sana tavsiyem biraz kendini rahat birak canim
inan acliktan olmuyorlar
ben bir yasina kadar emzirdim daha dogrusu oglumun biri cok guzel emdi digerinden resmen memeyi gorunce cocuk basiyodu feryati artik bayilma noktasina geliyordum yorgunluktan ..
suan 20 ayliklar o yemeyen oglusum diger oglumun kilosundan daha fazla
inan bu gunler geciyo sabret ve etrafindaki insanlarla acikca konus
anlayis bekledigini soyle eger anlayislari yoksada icinden geldigi gibi davran
sonucta ceken sensin
arada babasina birak bebisini aksamlari iki uc saat uykunu almaya calis
esinde anlayis gostersin ..
kayinvalidenle kayinpederinlede yasadiklarini acikca konus
kesin diyceklerdir benimkiler diyodu
bizde cocuk gorduk bizde buyuttuk 3 ,4 tane bi sende yok diye ama sen yinede anlat anliyacaklari bi dilden ..

ayy o kadar uğraşıp uyuttuktan sonra çalan zil sesine bende deliriyorumm!!!
birgün sinirle zili söktüm attım,kabloları falan sarkıyor yani o derece,yanındada zile basmayın diye kocaman bi yazı vardı,bigün bi baktım zil çaldı şok oldum,bi açtım kapıyı,bi çocuk ayy dedim naptın sen,tamir ettim öyle bastım dediakannehirgeri yerine takmış zili:))çeken bilir,çok iyi anlıyorum seni,Allah yardımcın olsun...

:roflol::roflol:

kusura bakma ama çok komik ya

gürültüden kuruluş yok malesef, benimde üst kat komşum tüm gece uymadıkları ve saygısız insanlar oldukları için oğlumu zırt pırt gece uykusundan uyandırılar, oğlumda beni uyandırır tabii, oğlum 5 yaşında olmasına rağmen hala kurtulamadım uyku-gürültü çıkmazından, tekrar uyutmasıda var bu işin tabii
:hulya:

ben çocukları uyuttuktansonra telefonun fişini çekerim cebimin sesini kısarım birde benim zilim görüntülü diafon olduğu için sesini ben ayarlıyorum kısıkta çalan olursada öok az çıkıyor sesi bu yüzden rahatım ben

kesinlikle manyak bir anne portresi çizmiyorsun emin olabilirsin. bebeğin huysuz olmasa bile kimsenin ufacık bir cocuğun yeme uyuma düzenini keyfi sebeblerden ötürü bozmaya hakkı yok. kendini hiç kötü hissetme..sen annesin hem de yazdığına göre huysuz bir bebeğin annesisin. her türlü arızayı cıkarma hakkına sonuna kadar sahipsin bence...
bence hiiiç kasma kendini,yap suratını istediğin kadar ..sen bencil olan inanlarla gecinmeye calışma onlar seninle gecinmeye calışsınlarzemuszemus

Hayır cnm bende aynı sorunu yaşadım..Benim yedirmemde falan bi sorun yoktu..Sadece uyumuyodu,uyursada küçücük bi gürültüye hemen uyanıyodu..Zilin üstüne basmayın diye yazdıgım halde inadına basıyolardı..Ben hiç surat asmadıgım halde bi keresinde demedikleri kalmadı..Bi ara zili sökmeyi de düşündüm ama elektirk çarpar diye korktum açıkcası..

Şu an Allaha şükür uykusu düzeldi gibi..

şu uyumayan bebeklere pamuk mu tıkasak kulaklarına ne yapsak...benim sabah 3-4 te kalkardı bir daha uyumazdı..1 _1,5 yaşına kadar böyle devam ettik...bazı anneler anason cayı veriyorlarmış bebeklerine uykudan önce birde yastıklarına lavanta koyuyorlarmış...uykuya daldırıyormuş.ne kadar etkilidir bilemicem ama .şimdi 2.bebeğim olaçak ondada aynı sorunu yaşarsam denemeye niyetim var...çünkü uykusuz bir bebek kadar anneyi yıpratan bişey yok!

bebeğinizi sağlıkla büyütün inşaAllah, yeme sorunu da uyku sorunu da hallolur umarım..

bebek büyütürken, uykusu, yedirmesi, eğitmesi vs..biz annelere ne kadar badireli geçen zamanlar..
halbuki; ben dışarıdan, kuzenlerimin çocuklarını her gördüğümde, ne çabuk büyüyorlar derdim :) ama kendi bebeğim olunca, çocuk büyütmenin nasıl zor olduğunu, her aşamasını ilmek ilmek işlemek olduğunu öğrendim..
yani demek istediğim, siz k.valide ve k.pederiniz geldiğinde, uyutmak için saatlerce uğraştığınız bebeğinizin uyandırılmasına son derece sinir olabilirsiniz, ancak onlar sizin bulunduğunuz durumu anlayamaz..anlatsanız da anlayamazlar..

sizin kızışınız belki de k.valide ve k.peder oluşundan, ama inanın aynı durumu kendi aileniz nedeniyle de yaşıyorsunuz..mesela, benim erkek kardeşim iş çıkışı uğrar bazı günler, yeğenimi özledim diyerek..o an uyumak üzere olması, uykuda olması fark etmez..uyansın bana ne! diyebilir :) o an uyumasının anne için ne kadar önemli ve gerekli olduğunu, üçüncü şahışlar anlayamıyor ne yazık ki...

k.validem de farklı bir şehirde yaşıyor..kızımla ilk gidişimizde, çocuğun akşam 8-9 arası uykusunun gelip, aşırı huysuzlandığını bile bile; 9 dan sonra akşam oturmasına çağıran akrabalarına gitme teklifinde dahi bulunabiliyordu bana..
ben kibarca çocuğun düzenini bozamayacağımı, bozulursa da yine benim uğraşacağımı belirtsem de, arka odada uyutuverirsin ne olacak! diyordu.. :)
yani anlayamazlar onlar bizi , hiç kendinizi yıpratmayın...
çocuklar büyüyene kadar, bizlere bol sabır versin Allah..
sağlıklı günler diliyorum..

Kızlar Humana nın iyi geceler çayı var, bende denemiştim bazı geceler işe yaramıştı, insan çok çaresiz kalıyor, birde çocuklarınız 1 yaşına geldiyse öğlen uykularını kısıtlamaya başlayın gece kalkmalarının önüne geçmek için yerimseniben

Hepinize ayrı ayrı teşekkürler ediyorum beni anladığınız için...

Çok kötü hissediyorum kendimi, annemlere anlatıyorum sen annesin, o senin çocuğun, olur öyle şeyler, geçer diyorlar ama ben artık tahammülsüz biri oldum çıktım.Biri çocuğuğumu uyandıracağına bana küfretsin inanın daha az zoruma gider.

Örneğin bu sabah kızım 5 te kalktı, (5 e kadar 4-5 kez kalkmış su vermiştim) neyse 5 te uyandı yatağından çıkmak istiyor, basbaya uyanmış yani uykulu değil.Neyse aldım salona götürdüm 1 saat oynadım, ekmek yedirdim.Sonra ayağımda yarım saat kadar salladım ve 6,30 gibi yatağa girdim.Yatağa girdiğim gibi uyuyamıyorum, çünkü biliyorum ki eşim işe gidecek 07,00 de alarmı çalacak, neyse o dar zamanda uyumaya çalışırken uyayamadım.Eşimin alarmı çaldı, Asabım bozuldu ama belli etmedim.Eşime dedim ki "neolur ses yapmadan giyin, kız zaten 6.30 da yattı topu topu 8 e kadar uyur, bende biraz uyuyayım, çok uykusuzum" dedim. Ok dedi, gitti tuvalete bir başladı gırtlağını temizlemeye haaak, huuuk diye afedersiniz, güya ses yapmıyor adam.Çocuk uyandı tabi, bende sinirden başladım ağlamaya."Yapma şu hareketi yalvarırım, bin defa uyardım" dedim. O kadar sinirlendim ki eşime bağırdım. Her sabah aynı şey oluyor arkadaşlar, biliyorum eşime bağırmamam gerekiyor ama o kadar sinirlerim harap oldu ki, bugün annemi çağırdım anne biraz sen bak kıza ben kendimi sokağa atıcam dedim.

Hadi uyuması problem, başımın üstüne... peki yemeği neden zorla yiyor, önüne bilgisayar açmadan, başını sabitlemeden yemiyor, aç kalıyor gene yemiyor.Kızımı çok seviyorum o benim herşeyim allah başımdan, koynumdan kokusunu eksik etmesin ama biraz iştahı açılsaydı, birazda uykusu düzene girseydi keşke...Neyse bunada şükür..

bide bu gidişle koca beni boşar heralde...

Son düzenleme:
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler ediyorum beni anladığınız için...

Çok kötü hissediyorum kendimi, annemlere anlatıyorum sen annesin, o senin çocuğun, olur öyle şeyler, geçer diyorlar ama ben artık tahammülsüz biri oldum çıktım.Biri çocuğuğumu uyandıracağına bana küfretsin inanın daha az zoruma gider.

Örneğin bu sabah kızım 5 te kalktı, (5 e kadar 4-5 kez kalkmış su vermiştim) neyse 5 te uyandı yatağından çıkmak istiyor, basbaya uyanmış yani uykulu değil.Neyse aldım salona götürdüm 1 saat oynadım, ekmek yedirdim.Sonra ayağımda yarım saat kadar salladım ve 6,30 gibi yatağa girdim.Yatağa girdiğim gibi uyuyamıyorum, çünkü biliyorum ki eşim işe gidecek 07,00 de alarmı çalacak, neyse o dar zamanda uyumaya çalışırken uyayamadım.Eşimin alarmı çaldı, Asabım bozuldu ama belli etmedim.Eşime dedim ki "neolur ses yapmadan giyin, kız zaten 6.30 da yattı topu topu 8 e kadar uyur, bende biraz uyuyayım, çok uykusuzum" dedim. Ok dedi, gitti tuvalete bir başladı gırtlağını temizlemeye haaak, huuuk diye afedersiniz, güya ses yapmıyor adam.Çocuk uyandı tabi, bende sinirden başladım ağlamaya."Yapma şu hareketi yalvarırım, bin defa uyardım" dedim. O kadar sinirlendim ki eşime bağırdım. Her sabah aynı şey oluyor arkadaşlar, biliyorum eşime bağırmamam gerekiyor ama o kadar sinirlerim harap oldu ki, bugün annemi çağırdım anne biraz sen bak kıza ben kendimi sokağa atıcam dedim.

Hadi uyuması problem, başımın üstüne... peki yemeği neden zorla yiyor, önüne bilgisayar açmadan, başını sabitlemeden yemiyor, aç kalıyor gene yemiyor.Kızımı çok seviyorum o benim herşeyim allah başımdan, koynumdan kokusunu eksik etmesin ama biraz iştahı açılsaydı, birazda uykusu düzene girseydi keşke...Neyse bunada şükür..

bide bu gidişle koca beni boşar heralde...

canım aynı şeyleri yaşadım inan...eşler ne yazıkki anlamıyor..çünkü onlar uykusuz kalmıyor...biz kalıyoruz..ben bir hafta uykusuz kaldığımı bilirim..eşiminde seninde neyin var niye böylesin..sen biraz yat dinlen bu esnada ben bakayım bebeğe dediğinide bilmem...o sabaha kadar horul horul uyur dibimde ben çocukla debelenirim birde bebek uyumaz gürültü olur o kalkar bağırırdı uyutmuyorsunuz diye...tam çocuğu uyuturum bu sefer eşim kalkar...onu gönderene kadar yine çocuk kalkar..bir türlü anneye uyumak nasip olmaz...sonra ortaya sinirli asabi uykusuz tahammülsüz bir kadın çıkar...inan senin suçun yok...yorgunluktan oluyor hepsi...
biraz dinlenmeye ihtiyaçın var sadece..bir gün çocuğu annene bıraksan kendine vakit ayırsan iyi geleçektir...

eşler sinirli kadın çekemiyo pek benim eşim hiç çekemiyo.
korkarım sinirlenmeye daha büyük kavga çıkar çünkü.
bide nolmuş demezmi öldür beni daha iyi yani.
toparla kendini biraz.bende kime diyosam,büyük kızm 6 da fgeliyo kreşten saat 10 kadar deli ediyo beni
hiç tahammülüm yok ona karşı.yemesi içmesi isteği bitmez..

evet eşler çekemiyor sinirli kadın ama onlardada suç en azından hafta sonu biraz ilgilenselerde 1-2 saat anne dinlense...aman hepsi kendi keyfini düşünüyor....anneyi düşünen kimse yok...ya birde onların çenesini çekiyor insan...çocuk yetmiyor sanki....gece yarısı çok kavga etmişizdir biz eşimle bu durum yüzünden....benim büyük oğlanda 4 te geliyor saat 10 a kadar onbunla uğraşıyorum hala yemeğini kendi yemez ben yediririm...hala tek yatmaz,korkar o uykuya dalan kadar 1000 kere gider gelirim odasına....eşim desen mutfakta masada yemez oturma odasdında sehbanın üzerinde yemek yer.oraya ister herşeyi.yatana kadar istekleri bitmez.....çocuk gürültü yapsın isytemez..oğlanı susturnmak yine bana düşer....yoksa evde kavga çıkar...hafta sonları zaten benim için kabus gibi.....bi sıkıntıları bitiyor başkası başlıyor....

Son düzenleme:
ay beni anlatıyo gibisin.ama allahtan büyük kızı yatırma işi eşime ait kızım öyle istediği için.
h.sonları yardımcı kız var ona bırakıp gezmeye gidebiliyoz,oyüzden h.sonlarını seviyorum..
erkekler tam kazma yaa..

demekki hep aynı oluyor bu ev halleri..:)) bu kazmalar işte daha da zorlaştırıyorlar herşeyi....

çocuklarım küçükken uyuduklarında balkonda beklerdim ki gelen olursa görüp o zile basmadan kapıyı açayım ya da sokak satıcıları geçecek olsa susun çocuk uyuyor derdim şimdi hatırladıkça gülüyorum ve ses çıkartanları bir kaşık suda boğasım gelirdidelikafadulden

Bu büyüklerimizin yaptığı sevgi sözcüğü altında yapılan bencillikten ibaret . Bizim çocuklarımızın yaşları gereği uykuya çok ihtiyaçları var. Büyümeleri ve gelişmeleri için uyku şart. Benim kızım doğduğunda aynı sorunları fazlasıyla yaşamıştım ve kayınvalidemlerle büyük problemlerimiz olmuştu. Hem yeni annelik psikolojisinden hemde bebeğin çok küçük olmasından farklı bir kalkana bürünmüştüm sanki:) o minnacık yanaklarından öpmeye çalışanlara uçan tekme atmayı bile hayal etmişliğim olmuştur çoğu zaman :roflol:

Ama gel görki insanlara bazı şeyleri anlatamıyorsun, söz geçiremiyorsun. Kendimi tutabildiğim kadar tuttum tutamadığım yerdede patlayıp olayı kapattım:)
neyse çok uzattım, kısacası canım büyüklerimize anlatamıyoruz bunları onun için dişini sıkman gerekiyor ve en kısa zamanda zilini kopar derim ben. Bu şekilde kapına gelenler zili değilde kapıyı çalmak zorunda kalırlar bebeğin uyanık bile olsa sırf anın tadını çıkarmak için geri dönenlere tek açıklaman : " YA ÖYLEMİ HİÇ DUYMADIM, ÇİL ÇALMIYOR YA , ODADA UZAK TV GÜRÜLTÜSÜ FİLAN... NOLUR KUSURA BAKMAYIIIIIINNNNNNN:))))))))))))))))))))))))))

cnm çocuğunu uyutmadan kapıya lütfen kapıyı,zili çalmayanız,çocuk uyuyor...
diye bir not yazabilirsin.bende çok kızarım o anlara.hele bebekken çok yaparlardı uyuyan çocuğu yatağından alıp şapur şupur öperlerdi.(ist annemin yanında yapmıştım doğum,oradaki akrabalar falan yapardı,ama tavrımı koymuştum)nezaman uyutsan zaaarrr diye kapı çalardı bende not yazarak başedebildim.

Doktorunuz bebişin hakkında ne diyor niye bu kadar huzursuz ona çözüm bulunmalı bence.Pedagoga gittiniz mi ? direkt sorunun temeline inmeli ki sen de o da rahat edesiniz.

Back
X