Bebegimi yikayamiyorum :(

merhaba arkadaslar
3.5 aylik bebegim var, bebel kuvetinde file ile yeni yeni cesaretimi toplayarak tek basima yikamaya basladim. Ancak bebegim buyudugu icin fileyede kuvetede sigdiramiyorum nasil yikayacagim bana yardimci olur musunuz:olamaz: odum kopuyor bir yerini incitecegim diye:cry:
Çok zor bir durum benim ablam da öyleydi ilk bebeğiydi tecrübesi hiç yoktu ama alısana kadar hep annem yanındaydı eğer yakınında annem yada kayınvalideb varsa onlardan yardım alabilirsin en azından alışana kadar

Siz annesiniz ya azcık cesaretli olun ben kızlarımı 9 aylık olana kadar filede yıkadım. Anne dediğin cesaretli olur güçlü olur. Korkma Allahın izniyle bişey olmaz bırak azıcıkta ağlasın sudan korkması ağlaması normal.
Canim cesaret ettim.ancak bebegimi incitiyorum sanki. O yuzden endişem

Bn 19 yaşındaydim kızımı kucağıma aldığımda kimsem yoktu yanımda hep kendim yikadim öyle file filanla kullanmadım kıyafetlerini serin yikayacaginiz yere başını biraz yüksek tutun ağza kulaklara ve burna dikkat edin yeter

Babasi yada babannesi ananesi Yok mu? 6 aya kadar birlikte yikayin . 6. Aydan sonra oturdugu icn rahatca yikarsin

Babasi tutsun sen su dokup once ön vücudunu sonra sirtini en sona basini yika ..( üsütmemek icn)
basini yikarken yuzu yere donuk olsun su doker dokmez elinle yuzunu sil agzina burnuna kacmamasi icn..

Bide bebekle konusun surekli sakinlestirin (tamam annecim bitti ) gbisinden.. sizde sakin olun yavas dökün suyu.
benm bebeklerm dogdugndan beri hic aglamadilar banyoda. Kullandgm yontemler bunlar.

Son düzenleme:
Canım banyo oturağına oturup bebişi yüzüstü dizlerime yatırıyordum. Kovaya suyu hazırlayıp önce sırtını sonra önünü sabunla en sonda başını yıkadınmı oh mis:KK68: ya ne güzel günlerdi. Banyoda şarkı söylerdim ona :ıslık: Banyo yapmayı çok seviyor. Dalinin Bıcı bıcı şarkısını felan söylerdim. Şimdi bıcı bıcı dediğimde bayılıyor:emir_bebek:
deneyecegm cnm ins bende skintisiz yikayabilirim kuzucugumuu

merhaba arkadaslar
3.5 aylik bebegim var, bebel kuvetinde file ile yeni yeni cesaretimi toplayarak tek basima yikamaya basladim. Ancak bebegim buyudugu icin fileyede kuvetede sigdiramiyorum nasil yikayacagim bana yardimci olur musunuz:olamaz: odum kopuyor bir yerini incitecegim diye:cry:
kocan bebeği tutsun sen yıka

Birlikte giriyorduk banyoya, kucağımda yıkıyordum, eşim de havlusunu getirip alıp giydiriyordu, ben kendi banyomu bitiriyordum.

Önce kendime doğru döndürüp kafasını, sırtını köoüklüyordum, sonra hemen durulayıp, ters çevirip ön tarafını köpüklüyordum. Köpükledipim yeri hemen durulayınca kayma vs sorunu olmuyor, ve ana kucağında hiç ağlamadan huzurlu banyo yapıyordu. Şu an 14 aylık, banyoya çok alışkın olduğu için tabureye oturtup yıkayabiliyorum.
Ay ne güzel anlatmissin ya...
Insallah o gunleri gorurummm

Ben hiç file kullanmadım. Çünkü bebek üşür vücudu dışarıda kalıyor.
Bebek kuvetine su doldurup içine yatırıp yıkadım. Aşağıdaki gibi..
2 günlükten beri yıkadım 3 aylık olana kadar her gün..
Fileyi önermiyorum..
bain_bebe.webp

merhaba arkadaslar
bizde 4.5 aylığız. bebeğini yüzükoyun çevir, kolunu göğsünden geçirerek koltuk altından tut öyle yıka, hem kaymaz, o fileyi kullanmıyorum bile. küvetine suyu doldur, bitane de yumuşak bi havlu ser, bebeğin dizleri bacakları ağrımasın. öyle yıka. hatta bu yıkama şeklini youtube da bi hemşire anlatıyodu

Ben 2. Yıkamadan sonra hep tek yıkadım,inan biri varken daha zor. Fileyi at çöpe lanet bişey gerçekten.
Bebek küvetin büyük boymu yazmamışskn ama ben yıkarken kullanmak için bi küçük bez torbaya 2 avuc elyaf koydum yastık olarak kullanıyorum,önce küvete havlu vs yayıyorum sonra yastığı koyuyorum 2 3 tas su ,köpurtüyorum. Bebişi yatırıyosun kafası yastıkta :)vucut suda ne üşüyor ne baska bısey. Rahat rahat lifle,en son kafasını köpükle biraz yan kaldırıp sırtını lifleyebilirsin. Sonra küvetin tıpasını ac köpüklü su aksın gitsin tabi banyoda olması lazım mecbur:)sonra bol bol su dök vucuduna ,kulaklarına kacırmadan kafasınıda durularsın oldu bitti:) ben oto koltuguna havluyu yayıp banyoya sokuyorum cocugu kuvetten dırek oto koltuguna oturtuyorum havlu zaten içinde direk sarmalayıp alıyorum.korkma kendine güven gerçekten ben ömrümde cocuk tutmamıştım biraz cesaret:))
image1519600860848.webp

1,5 aylik oldugundan beri birlikte dusa giriyoruz tavsiye ederim:) ilk basta cok tereddut ettim korktum ama su an her gece uyumadan birlikte dus aliyoruz cok rahat oluyor hic o kuvetlerle felan ugrasmiyorum ustelik bana sarildigi icin korkmuyor guvende hissediyor.

Esiniz evdeyken bir kere deneyin derim, sonra alistiginizda yalnizken bile cok rahat yikayabilirsiniz

1,5 aylik oldugundan beri birlikte dusa giriyoruz tavsiye ederim:) ilk basta cok tereddut ettim korktum ama su an her gece uyumadan birlikte dus aliyoruz cok rahat oluyor hic o kuvetlerle felan ugrasmiyorum ustelik bana sarildigi icin korkmuyor guvende hissediyor.

Esiniz evdeyken bir kere deneyin derim, sonra alistiginizda yalnizken bile cok rahat yikayabilirsiniz
Ben cok korkarim kayar diye hep kuvetine yatirip yikadim

Bana da arkadas dediginde asla yapamam gibi gelmisti sonra bir deli cesareti geldi denedim dunya varmis dedim:) bir kere deneseniz anlarsiniz. Kayacagindan korkuyorsaniz uzerinize bir atlet giyin onu tutacaktir
3. Cocugum ama atlet giymek hic aklima gelmedi

Back
X