Dogdugundada farketmisti herkes basini dik tutuyodu ve ellerini cok guzel kullaniyodu dogum ebesi farkettim bu bebege eldiven takmaki elleri cok iyi gelissin herseyi elle ogrenir dedi hic eldiven takmadim basini dondurebiliyodu saga sola bide pilastik biberonu kendisi tutardi su icerken sabit durmuyodu yerinde kendini itekleyerek ayak ucuna kadar gelirdi her tutan cok kuvvetli tutarken hic korkmuyorum bisey olucak falan diye derdi doktorda simdi farketti ayaga kalkmasi emeklemesi erken oldu bu cok iyi bisey kaslari kemikleri cok iyi gelisiyo demekti bazi bebeklerde boyle olabilir dedi hatta 4 aylikken dis cikaran hastam var dedi hamileykende haftasi onde giderdi hep 2 hafta onden gidiyodu haftamiz hareketli olsunda hiperaktif olmasin ya onlarda dikkat eksikligi falanda pluyo zor yani senin bebek ne kadarlik bakalim o ne maceralar yasaticak sana:)Valla sen bebegini anlatirken gözümde bir an benim bebegimin 6 aylik olunca nasil olabilecegi canlandi:) ilk zamanlari nasildi? Eger ozamanda hareketliyse normaldir. Bu tür bebeklerin daha fazla ilgiye ihtiyaci oldugunu düsünüyorum. Bakarsin yasina girdikten sonra davranislari ve algisi nasil ona göre bi doktora gösterirsin. Simdilik cok ufak
Masallah bebisine pek bi afacanmis:) ama olsun yaramaz cocuk büyüyünce akilli zeki olur derler, öyle teselli et kendini hehe:)Evet demi yalanci konumuna dustum resmen benim bebegimde aynen dogdugunda basini dik tutabiliyodu hemsireler kaslarinin cok iyi oldunj falan soylemisti yattigi yerden kendini ittirirdi yer degistirirdi hatta ben burda okumustum hamileyken bi bayan gunde 1 litre kalsiyum tuketmis bebeginin kemikleri kaslari cok kuvvetliymis ve basini dondurebiliyomus bende aynisini yaptim hergun yogurt sut peynir bol bol bunlari yedim hic aksatmadan ve bebegin dogdugunda sanki yeni dogmus gibi degildi boyuda uzun zaten simdi gorenler 6 aylik olduna sasiriyo 11 aylikmi diyolar surekli kilo eksigi var ama zayif gorunmuyo kemikli ve boylu bugunde besiginin yan yastiklarini yirtmayi basardi iplerinin hepsini koparmis bayagida yirtilmis artik nasil diktiricem bilmiyorum:) sizin bebeginizde benim yaramazin izinde valla allah yardim etsin iyice hareketleninca cok zor oluyo ya ama herseye ramen cok yorulsakta annelik iste yinede onlarin bi gulmesi herseyi unutturuyo..
Insallah ya ay kucucuk seyin yurumesi harbiden oyuncak gibi olur ya hayal ettim simdi simdi annem diyoki bu yurur diyo erkenden cunku ellerinden tuttumuzda hemen adim atiyo bide bunu hic gormedim ben bebekler parmak uclarina basarya bizimki direk duz basiyo dimdik duruyo ve cok hoslaniyo ayaga kalkmaktan yururse konu acicam valla bakalim ne zaman yuruycek:)8 Aylik yürüyen bebek biliyorum.Çok tatlıydi. Oyuncak bbek gibiydi.Sizin bebeğiniz de sanırım yürür 8 aylik
Amin canim ya buyusunlerde saglikla insallah.Masallah bebisine pek bi afacanmis:) ama olsun yaramaz cocuk büyüyünce akilli zeki olur derler, öyle teselli et kendini hehe:)
Aynen öyle canim gülümsemeleri yetiyor, onlar daha minicik naptiklarinin farkinda degiller, insan yoruluyor sinirleri bozulabiliyor ama zamanla düzelicek hersey. Allah sanada banada simdiden kolaylik versin:)
İlk mesajında o kadar tatlı anlatmışsın ki sevip minciklayasim geldi.Pijama çıkarma kısmına bayıldım. MAŞALLAH nazar değmesin. Yürürken 8 aylik aç konuyu.:))Insallah ya ay kucucuk seyin yurumesi harbiden oyuncak gibi olur ya hayal ettim simdi simdi annem diyoki bu yurur diyo erkenden cunku ellerinden tuttumuzda hemen adim atiyo bide bunu hic gormedim ben bebekler parmak uclarina basarya bizimki direk duz basiyo dimdik duruyo ve cok hoslaniyo ayaga kalkmaktan yururse konu acicam valla bakalim ne zaman yuruycek:)
Ayni benimki:)) bugün tam 78 günlügüz, ilk dogdugunda hemsirede bana dedi cok kuvvetli ayni zamandada sinirli bi bebek :) aciktigi zaman zaptetmek mümkün degildi, oda biberonu tutma gayreti gösteriyodu, tabi tutamiyordu ama iki elinide biberonun üstüne koyardi. Annem ben böyle cocuk ne dogurdum nede gördüm derdi:) hastaneden cikinca annemle kaldim yardimci olur diye, 'yok anam yok, senin cocugu ben cözemedim, böyle bebekmi olur' diye feryat figandi:) simdi 11 haftalik sirt üstü yatinca kendini yana dogru atiyor, dün doktordaydik artik karin üstü yatirip kaslarini nasil kuvvetlendirebilirim diye göstercekti, kendide sasirdi, bana sen alistirmaya basladinmi, kuvvetlenmis dedi, hicbirsey yapmadigim halde :) birde erkek bebek benimki, o yöndende biraz kuvveti var. Senin dedigin gibi ayagini düz basabiliyo, yattigi yerden kaldirmak isteyince ayaklari karnima degdiginde basamak cikar gibi önce karnima mideme gögsüme bastiriyo:) bizde diyoruz cabuk emekliyip yürücek heralde acelesi var:) yasitlarina görede baya bi boylu simdiden neredeyse 6 aylik bebek kiyafetleri giyiyoruz 68 santim boyumuz var:)Dogdugundada farketmisti herkes basini dik tutuyodu ve ellerini cok guzel kullaniyodu dogum ebesi farkettim bu bebege eldiven takmaki elleri cok iyi gelissin herseyi elle ogrenir dedi hic eldiven takmadim basini dondurebiliyodu saga sola bide pilastik biberonu kendisi tutardi su icerken sabit durmuyodu yerinde kendini itekleyerek ayak ucuna kadar gelirdi her tutan cok kuvvetli tutarken hic korkmuyorum bisey olucak falan diye derdi doktorda simdi farketti ayaga kalkmasi emeklemesi erken oldu bu cok iyi bisey kaslari kemikleri cok iyi gelisiyo demekti bazi bebeklerde boyle olabilir dedi hatta 4 aylikken dis cikaran hastam var dedi hamileykende haftasi onde giderdi hep 2 hafta onden gidiyodu haftamiz hareketli olsunda hiperaktif olmasin ya onlarda dikkat eksikligi falanda pluyo zor yani senin bebek ne kadarlik bakalim o ne maceralar yasaticak sana:)
Ayy masallah tosuna yaa buyudugunde dusunemiyorum ben onu cok felaket olacak simdiden belli olmus boyuda gercekten masallah cok uzun yaa 3 aylik olunca falan merak ettim simdi nasil olur acaba tosun pasa:)Ayni benimki:)) bugün tam 78 günlügüz, ilk dogdugunda hemsirede bana dedi cok kuvvetli ayni zamandada sinirli bi bebek :) aciktigi zaman zaptetmek mümkün degildi, oda biberonu tutma gayreti gösteriyodu, tabi tutamiyordu ama iki elinide biberonun üstüne koyardi. Annem ben böyle cocuk ne dogurdum nede gördüm derdi:) hastaneden cikinca annemle kaldim yardimci olur diye, 'yok anam yok, senin cocugu ben cözemedim, böyle bebekmi olur' diye feryat figandi:) simdi 11 haftalik sirt üstü yatinca kendini yana dogru atiyor, dün doktordaydik artik karin üstü yatirip kaslarini nasil kuvvetlendirebilirim diye göstercekti, kendide sasirdi, bana sen alistirmaya basladinmi, kuvvetlenmis dedi, hicbirsey yapmadigim halde :) birde erkek bebek benimki, o yöndende biraz kuvveti var. Senin dedigin gibi ayagini düz basabiliyo, yattigi yerden kaldirmak isteyince ayaklari karnima degdiginde basamak cikar gibi önce karnima mideme gögsüme bastiriyo:) bizde diyoruz cabuk emekliyip yürücek heralde acelesi var:) yasitlarina görede baya bi boylu simdiden neredeyse 6 aylik bebek kiyafetleri giyiyoruz 68 santim boyumuz var:)
Tesekkur ederim amin. Evet uykusu duzenli hatta kendi kendine uyur ben hic ayagimda sallamadim hava kararinca yatiririm emzik veririm bize eline yazma veririm onu verince uyuycani anlar ben odadan cikarim bi kac dakika sonra kontrole geldigimde uyumus olur. Sagolsun doktorum ve dogum ebesi uyku duzeni yapmam konusunda bilinclendirdilee beni sallama dediler ve gunduzleri farkli yerlerde yatir dediler illede yatagim diye tutturmazmis bide hergun banyo yaptirip pijamasini giydirirsen o zaman uyur rahat rahat dediler oyle yaptim dogdugundan beri kendi alisti bu sekilde gezmelere gittigimdede sorun cikarmiyo heryerde uyur.
Evet dogru hiperaktiflerde uyku sorunu var bizde yok demekki sadece cok hareketli buyudukce duzelir ya bende yeni anneyim iste oyuzden prof degilim korkuyorum buyurse naparim diye yavas yavas ogrenicem:)evet canim aynen oyle, benim bebegimde cok hareketliydi daha 3 aylik olmamisi ayaklariyla devamli tepinirdi yattigi yerden o yuzden seni anliyabiliyorum, Ayrica benim bebegimde hep kendi uyurdu. uyku duzeni cok onemli kendi uyumayi ogreniyor. Merak etme hareketliligide duzene girer. Hiperaktip cocuklar sakinlesip uykuya dalmakta zorluk cekiyorlar kendilerini sakinlestiremedigi icin. Birde kucukken istemsiz hareketleride oluyor bebeklerin. Buyudukce daha bilincli oluyor hareketleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?