bebeğimin amniyon sıvısı üst sınırdaymış. bu ne demek??

MAVI_BEYAZ

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
1.675
1.806
333
bugün ayrıntılı ultrasona girdik oğlumla. doktor sıvısı biraz fazla ama tam üst sınırda dedi. şu anlık bi sorun yok dedi ama ben çok tedirgin oldum... su mu içmiyeyim bile dedim adama çaresizlikle:)))

bilgisi olan var mı bu konuda. bi de normalde bebeğim 23+2 fakat doktor 24 haftalık dedi ölçümlerine göre. neden farklı çıkıyo sizce???
 
bu durumda genelde anneye şeker testi yapıyorlar diye biliyorum ama doktorunuz önermediyse sorun teşkil edecek kadar fazla değil demektir
amniyotik sıvı hamilelik süresince değişkenlik gösterir bu hafta biraz fazladır mesala haftaya normale dönebilir.
ama doktorunuz bir tehlike sezseydi kontrole çağırırdı muhtemelen.
içinize sinmeyeceksede başka bir doktora görünün derim

bebeğin 23+2 de olması size doktor tarafından yumurtlama gününüze göre tahminen hesaplanıp söylenen tarihtir.yani yaklaşık bir tarihtir.
bebeğin ultrasonda izlenen ve yine tahmini olarak hesaplanan gelişimide bu tarihin yakınlarındaysa sorun yok demektir
zaten ciddi bir gerileme yada çok önde olma durumunda genelde doktorlar gerekli uyarıları yapar yada tedavileri uygular

şimdi arkanıza yaslanın ve hamileliğinizin tadını çıkarın
 
Back
X