Bebeğimin ayağı yok.

Merhaba,

Tam bir hafta önce doğum yaptım bebeğimde iki haftalık gelişim geriliği vardı bu yüzden sezeryan oldum zihinsel yada organlarıyla ilgili bi sorunla karşılaşmayı ya da kuveze alınmasını bekliyoduk ki hiç bir sağlık problemi olmayan bir kızım oldu tek problemi ayağı bilekten sonrası yok. Nasıl bir acı nasıl bir eksiklik anlatamam evladımı eksik görmüyorum kendimi eksik hissediyorum ona yetebilicek miyim ? Diye soruyorum kendime. Evlat ne farklı şeymiş meğer. Doktor yürümeye başlıca dönem ayağına protez takılacağını yaşıtları gibi koşup oynayabileceğini söyledi bacaj gelişicekmiş sadece bilekten sonrasına gercegi gibi duran protez yapilcakmis.. Gerek yury ici gerek yurt disi tum imkanlari zorlicaz allaha sukur imkanimiz var allah herkese yardim etsin cok buyuk bir imtihan.
Çoook çook geçmiş olsun. Mevla analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Eminim evladınıza yetersiniz çünkü Allah ım ona göre güç kuvvet verecektir muhakkak. Akıl sağlığı yerinde olsun yeterki o problemi hallolur. Bir aile dostumuzun çocuğu sadece tek kolla doğdu bir kol ve bacaklar dizden aşağı yok. inanılmaz zeki bir çok. Üni de çocukları çok kontrol oldu inanın neler gördüm beterin beteri var.

Cevap yazan herkes bu yanıtı okur mu bilmiyorum ama uzun zamandır foruma girmiyordum. Kızım şimdi tam iki buçuk yaşında ve protezi yapıldı Çok şükür Rabbime diğer çocuklar gibi koşup oynayabiliyor, hatta bu sene kreşe gidiyor Allah sabrını da sükûnetini de veriyor. Eğer olurda bu konuya, böyle bir sebebi araştırırken anomoli annesi olan ya da bizim durumumuzda henüz hamile olan anneler denk gelirse diye söylüyorum; sakın böyle bir şeyi kafanıza takıp dert etmeyin. Elbette anne baba bir yere kadar yetebiliyor. Büyüdükçe kendisi başka sorunlarla karşılaşacak ve bize düşen sadece yanlarında olmak olacak. Sakın anomali sebebi ile evlatlarınızdan vazgeçmeyin. Dediğim gibi yaradan sabrını veriyor. İki yaşında protezi tamamlandı ve yürümeye başladı. Hiçbir sorun ya da sıkıntısı yok. Şuan bana sanki hep yürüyormuş gibi geliyor. Kendi ayağı gibi benimsedi. Yorum yazan, dua eden, güzel dileklerini ileterek destek olan herkese çok teşekkür ederim Şimdi kızım büyüdü abla olacak 8-8.5 ay sonra inşaallah

Back