bebeğimin baş çapı önde gidiyor tecrübesi olanlar bakabilir mi??

minminnak

her daim u'mutlu'
Kayıtlı Üye
6 Mart 2015
583
295
133
merhaba arkadaşlar..
37+2 de bebeğimin baş çapı 9.55 cmdi hafta olarakta 39 hafta görünüyor.bayadır baş çapı bu şekilde önde gidiyordu büyümesi çok hızlıydı ve doktorum böyle giderse normal doğum yapamayacağımı söylüyor.
baş çapıyla ilgili benim gibi sıkıntı yaşayan oldu mu? ve asıl şunu merak ediyorum bu durumda normal doğum yapan arkadaşlar var mı yardımlarınızı bekliyorum..

Niye etkilesin ki ven 4 kg üstü normal doğum yapan kişiler biliyorum, sezeryana yönlendirmek için bahane türetiyor doktorun bence, çünkü sezeryan işlerine geliyor, kanma bence .. Belli bir standartın üstünde doğucağını hiç zannetmiyorum, birde devlette baktır ikinci doktorun görmesi iyi olur ;)

Niye etkilesin ki ven 4 kg üstü normal doğum yapan kişiler biliyorum, sezeryana yönlendirmek için bahane türetiyor doktorun bence, çünkü sezeryan işlerine geliyor, kanma bence .. Belli bir standartın üstünde doğucağını hiç zannetmiyorum, birde devlette baktır ikinci doktorun görmesi iyi olur :KK66:

devlete de gidiyorum canım hatta 3 tane ayrı doktora gittim hepsi aynı şeyi söylüyor kadınların kemik çapı zaten 10 cm civarı oluyor ya bebeğin başıda 10 cm e ulaşırsa kemikte açılma olmayacağı için bebeğin sıkışması gibi Allah korusun sıkıntılar olabiliyor bizim kide 10 a yaklaşmış durumda bu şekilde doğum yapan var mı onu merak ettim

devlete de gidiyorum canım hatta 3 tane ayrı doktora gittim hepsi aynı şeyi söylüyor kadınların kemik çapı zaten 10 cm civarı oluyor ya bebeğin başıda 10 cm e ulaşırsa kemikte açılma olmayacağı için bebeğin sıkışması gibi Allah korusun sıkıntılar olabiliyor bizim kide 10 a yaklaşmış durumda bu şekilde doğum yapan var mı onu merak ettim
Iyide dogum esnasinda kemik ayrilmiyormu.. bana biraz garip geldi dogrusu 10cm cok kisa kalir bence.

Iyide dogum esnasinda kemik ayrilmiyormu.. bana biraz garip geldi dogrusu 10cm cok kisa kalir bence.
doğum zaten açıklık 10 cm olduktan sonra başlıyor yani kemiğin ayrılma gibi bir durumu yok diye biliyorum sınır okadar kemik sonuçta esneme durumu olamaz açıklıkta kemikte değil diğer dokulardadır oyüzden bebeğin başı ne kadar büyük olursa buna kiloda dahil doğum o kadar zor oluyor bana mantıksız gelmiyor doktorun söylediği işte benim sınıra yakın onu merak ediyorum sadece.

doğum zaten açıklık 10 cm olduktan sonra başlıyor yani kemiğin ayrılma gibi bir durumu yok diye biliyorum sınır okadar kemik sonuçta esneme durumu olamaz açıklıkta kemikte değil diğer dokulardadır oyüzden bebeğin başı ne kadar büyük olursa buna kiloda dahil doğum o kadar zor oluyor bana mantıksız gelmiyor doktorun söylediği işte benim sınıra yakın onu merak ediyorum sadece.
Canim cok cok yirtilma olur, kemikler esniyor.. doktorun katakulliye getiriyor seni gibi geliyor bana ama kafa 15cm'se diyecek bir sozum yok..

canım bende 32 haftalık gebeyim. doktorumda bana aynı şeyi söyledi kafa yapısı önden gidiomuş 3 hafta. normal doğum sakıncalı olabilir dedi sezeryn gibi görünüo durum dedi son aya kadar beklicez erken olduğu için . riske atmaya da gerek yok ki sen zaten 3 doktora görünmüşün hepsi aynı şeyi söylediyse vardır bir bildikleri. sıkma canını

canım bende 32 haftalık gebeyim. doktorumda bana aynı şeyi söyledi kafa yapısı önden gidiomuş 3 hafta. normal doğum sakıncalı olabilir dedi sezeryn gibi görünüo durum dedi son aya kadar beklicez erken olduğu için . riske atmaya da gerek yok ki sen zaten 3 doktora görünmüşün hepsi aynı şeyi söylediyse vardır bir bildikleri. sıkma canını

teşekkür ederim canım:KK25:doktorlara inandım ben zaten açıklamaları mantıklı son kontrolümde büyümesi biraz yavaşlamış dedi öyle olunca şimdi arafta kaldım doğum zamanı ucu ucuna bir değer olursa ne yapmalıyım bebeğimi kesinlikle riske atmak istemem işte başından geçen oldu mu merak içindeyim ama kimse yaşamamış sanırım :KK64:

Back
X