Çocuk Hastalıkları Bebeğimin bitmeyen öksürüğü

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Geçmis olsun,alerjik olabilir. Evde toz tutan ,tüylü eşyalar varsa kaldırın,evin içinde çamaşır kurutmayın ve düzenli havalandırın,çarşafları yumusatıcı koymadan yıkayın ve cift durulama yapın işe yarayabilir.
Tuz lambası edinebilirsiniz.
Başucuna kesilmiş soğan koyarsanız(kokusu fena ama işe yarar)nefes alması kolaylaşır.
Birde 1 yas dediğiniz için öneriyorum,siyah turpun içini oyup(dibini bosaltmayın minicik bir delik yeter)oyuk kısma bal koyun,bardağa oturtun,5-6 saat sonra çıkan turplu ballı suyu içirin iyi geliyor öksüruğe.
Benim klasik uyguladiklarim bunlar genelde.
Tşk ederim ❤️

Olabilecek sebepleri paylaşayım bir deneyin.

Çarşaflarını kokusuz deterjanla yukamaz, yumuşatıcı kullanmamak. Aynı şekilde kıyafetlerine de..
yattıgı odaya yakınına biyere ıslak havlu koymak..
bir de odasını soğuk tutmak, uyudugu yerin aslen20 derece civarı olması lazım.

İnanın ben koca insanım beni dahi etkiliyor,
Yıllardır yumuşatıcı kullanmıyodum geçen aldım, şimdi oğlum 16 aydır hiç burun akıntısı tıksnıklık yaşamıyoken bianda yaşamaya başladı, ben de aynı şekilde. Anında burnum kurudu şişti etlerim kanıyo falan. Şimdi yine herseyi topladım yumuşatıcısız yıkıycam.
Bebişinizin hassasiyeti olabilir bizim gibi. Alerji değil de hassasiyet oluyor bu, testlerde çıkmıyor. Bende de aniden başlıyor bazen böyle uyurken kuru bi öksürük, genelde hep deterjan ve parfüm etkili sanırım
Tşk ederim

balgamlı ise geniz akıntısı var demektir. yastığını yükseltin. odasını mutlaka soğuk tutun. sıcak akıntıya iyi gelmiyor.
serum fizyolojik yapın sık sık.
kadir tuğcuyu aratın googleda. bir forumda verdiği cevapları okuyun bu konuda.
ayrıca günlük diye bir şey satılıyor aktarda. ağaç reçinesi gibi.
onu ısıtıp yakarak isini bir pamuğa tutuyorsunuz o pamuğu göğsüne koyup kapatırsanız rahatlatıyor.
vicks de rahatlatır.
her gün banyo yaptırın.
Yazdıklarınızı okuyunca hemen kadir tugcu yu hatirladim aonrasinda gördüm ki siz de takip ediyorsunuz. Hemşehri bulmuş gibiyim.

İyi geceler herkese. Hanımlar 1 yaşında bebegim yaklaşık 4 aydır gece uyurken ve sabah öksürük krizine giriyor. Resmen tıkanıyor çocuğum.uyku dışında öksürük olmuyor.farklı doktorlara götürdüm verdikleri hiçbir ilaç işe yaramadı.doktorlar diş çıkarma döneminde olduğu için geniz akıntısı var dediler. Burundan serum bile yaptım işe yaramadı. Aranızda aynı şeyi yaşayan var mı? İçim acıyor bebeğimin öksürük sesini duyunca
Gece en son ne zaman besliyorsunuz. Hemen yatırıyor musnuz. Gece olan öksürükler genellikle reflü kaynaklı olabiliyor.yedirdikten sonra en az 2 saat yatirmamak gerekiyor. Sabahları da alerjiden kaynaklı olabilir

İyi geceler herkese. Hanımlar 1 yaşında bebegim yaklaşık 4 aydır gece uyurken ve sabah öksürük krizine giriyor. Resmen tıkanıyor çocuğum.uyku dışında öksürük olmuyor.farklı doktorlara götürdüm verdikleri hiçbir ilaç işe yaramadı.doktorlar diş çıkarma döneminde olduğu için geniz akıntısı var dediler. Burundan serum bile yaptım işe yaramadı. Aranızda aynı şeyi yaşayan var mı? İçim acıyor bebeğimin öksürük sesini duyunca
merhaba geçmiş olsun
geçen sene bende aynı sorun ile boğuşuyordum deniz kadayıfı diye bir bitki var bir tutam yanatıp bakah akşam verdim bir çaybardağı kadar 2 sonra öhe bile demedi kullanıp kullanmamk sizin elinizde ama ben faydasını gördüm geçmiş olsun

Gece en son ne zaman besliyorsunuz. Hemen yatırıyor musnuz. Gece olan öksürükler genellikle reflü kaynaklı olabiliyor.yedirdikten sonra en az 2 saat yatirmamak gerekiyor. Sabahları da alerjiden kaynaklı olabilir
Gece mama yedikten yarım saat 1 saat sonra uyutuyorm

Benim kardeşim o şekildeydi. Doktorlar antibiyotik verirdi. Annemler sonra özel bi doktora götürmüştü meğer çocuğun allerjik astımı varmış o neden oluyomuş. O tarz bişey olabilir. Benim kızımda 1 yaşında ama o kadar süren bi öksürüğü olmadı.

merhaba geçmiş olsun
geçen sene bende aynı sorun ile boğuşuyordum deniz kadayıfı diye bir bitki var bir tutam yanatıp bakah akşam verdim bir çaybardağı kadar 2 sonra öhe bile demedi kullanıp kullanmamk sizin elinizde ama ben faydasını gördüm geçmiş olsun
İçirdiniz mi? Bebeğim çok seçici içeceğini sanmıyorum. Öneriniz için teşekkür ederim 👍😊

Benim kardeşim o şekildeydi. Doktorlar antibiyotik verirdi. Annemler sonra özel bi doktora götürmüştü meğer çocuğun allerjik astımı varmış o neden oluyomuş. O tarz bişey olabilir. Benim kızımda 1 yaşında ama o kadar süren bi öksürüğü olmadı.
Bi doktora daha gösterecegim tşk ederim

Evimde nem küf yok uyumadıgı zamanlar odasının penceresi açıyorum sürekli. Çarşafları çok sık yıkıyorum hatta acaba deterjan alerjisi mi var diye düşündüm çünkü degişmedi öksürük
Sıvı deterjan kullabiyorsunuz degil mi? Benin oglumun da geçmeyen oksurukleri sonucu alerjik renit oldugunu ögrenmistik ama yillar sonra.cunku kücük yaslarda alerji testi yapilmiyordu sonradan detayli testlerde ev tozlarina ve akarlarina alerjisi cikti.odasinda hali,peluş oyuncak,yünlü şeyler olmayacak.Hatta kazak bile giydiremiyordum o derece.büyüdü halen öyle.genetik ve yapisal bir durum. Umarim sizinki geçici bir seydir zira alerji ile ugrasan zorlugunu bilir.cok gecmişler olsun

Sıvı deterjan kullabiyorsunuz degil mi? Benin oglumun da geçmeyen oksurukleri sonucu alerjik renit oldugunu ögrenmistik ama yillar sonra.cunku kücük yaslarda alerji testi yapilmiyordu sonradan detayli testlerde ev tozlarina ve akarlarina alerjisi cikti.odasinda hali,peluş oyuncak,yünlü şeyler olmayacak.Hatta kazak bile giydiremiyordum o derece.büyüdü halen öyle.genetik ve yapisal bir durum. Umarim sizinki geçici bir seydir zira alerji ile ugrasan zorlugunu bilir.cok gecmişler olsun
Evet evimde toz deterjan yok. Sıvı deterjan kullanıyorum üstelik bebegimin çamaşırlarını dalin sıvı deterjan ve dalin konsantre yumuşatıcı ile yıkıyorm.

Back
X