Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar bugün kontrolüm vardı 36+1 deyiz kızım 2550 olmuş ama boynuna kordon dolanmış doktorum öle evhamlı konuşmadı bi sorun olur mu dedim bakacaz ilerleyen günlerde dedi haftaya cumaya kontrolüm var ama içimi korku aldı bişey olurmu böyle olan varmı
bende geçen ay öğrendim.. 1 kez dolanmış, genelde bebek üzerine bir etkisi olmaz dedi doktor. en son gittiğim doktorda kordona bakmadılar bilebende korkuyorum aslında
ama kordon bebeğin boğulmasını önleyecek şekilde yapılmış.. Allaha emanetler
kordon dolanması çok riskli bir durum değil canım için rahat olsun,öyle olsa zaten doktorunda panik yapardı.
gün içerisinde bebekler dolanıp çıkarabiliyormuş.
benim alt komşumun kızı var 11 aylık.ondada kordon dolanması olmuş ama sendeki gibi doktor çok önemsememiş,zaten bi dahaki kontrolde de normale dönmüş.
eğer içinin rahat etmesini istiyorsan başka bir doktora daha görün ya da diğer kontrol tarihine kadar bi kaç kez git doktoruna.
strese girmekten iyidir,için rahat etmiş olur.
bende bi sorun oldugunu düşünmüyodum ama etraf çok panik yaptı hazırlıklar hızlandı.yarın başka doktora gidicem ama doktorumu degiştirmiycem sadec kordon dolanması olup olmadığına bakmak istiyorum
kordon dolanması evet normal
dıkkat edılmesı gereken tek sey kordon dolanması ıle bırlıkte bebegın kalp atışlarının seyırı
mesela benım bebegıme 3 kez kordon dolanmış ve kalp atışları 200 lerı bulmaktaydı 36+5 te gebelik sonlandırıldı kı bebegım mosmordu solunum sıkıntısı yasıyormus
egerkı kalp atışlarında sıkıntı yoksa cok normal bır durum
Benimkide dolanmış. Doktor o doğum anında acılır dedi. Bakalım![]()
aslında kordon dolandığı hafta nst de biraz kalp atışları yüksek çıkmıştı ama doktor normal dedi yani biraz bozukluklar var ama önemli degil dedi.ayrıca elegam başka doktora gitmedim çünkü doktorumu degiştirmeyi düşünmüyorum oyüzden de gitmemmin anlamı kalmadı ben sadece gerçekten kordon dolanması var mı onu merak etmiştim başka doktor yok dese o doktora yine devam etmiycem aslında kendi doktoruma gidicemnormladir kim olsa panik yapar,başka doktora gitmen isabet olmuş.
kendi doktoruna kontrolün gelene kadar 2 3 doktora görünmen hem tedbir açısından hem de içinin rahat olması açısından iyi olur
aslında kordon dolandığı hafta nst de biraz kalp atışları yüksek çıkmıştı ama doktor normal dedi yani biraz bozukluklar var ama önemli degil dedi.ayrıca elegam başka doktora gitmedim çünkü doktorumu degiştirmeyi düşünmüyorum oyüzden de gitmemmin anlamı kalmadı ben sadece gerçekten kordon dolanması var mı onu merak etmiştim başka doktor yok dese o doktora yine devam etmiycem aslında kendi doktoruma gidicem
zaten başka doktora devam etmen için söylemedim.
benimde devam ettiğim bi doktorum var ama bazı aylarda başka bi hastanede başka bir doktora daha görünüyorum.
en son rahatsızlandığımda ikisinede gittim.
bu tamamen tatmin meselesi.
mesela şuan için normal doğum gözüküyor,bir daha ki muayenemd netleşek.
eğer sezeryan derse doktorum gene gideceğim öbürüne.
normal doğum olmasını istiyorum çünkü.
sende en azından bebeğin durumunu görmüş olurdun,tabi sen bilirsin,
dediğim gibi ister başka bir doktora içinin rahatlaması için görün ister kendi doktoruna randevudan önce tekrar görün farketmez![]()
inan o kadar arada kaldım ki 2..gideceğim doktor devle hastanesinde ve orada muameleler o kadar kötü ki insana bi çok arkadaşım dogum anında imza atıp çıkıp özele geldiler hatta birinin bebeğinin kafası gözüküyomuş.içimi rahatlatmak için gitmek istedim ama şuanda 36+6 dayım başka bi doktor ilgilenirmi veya o doktora ilk gidicem ne deyipte gidicem bu saatten sonra o yüzden arada kaldım
ben 33 haftalık hamileyken bir gece tansiyonum düştü acile gitti.acile gittiğim hastane normal kontrolümün yapıldığı hastaneden farklıydı.pratisyen bana yarın bi doktorunuzada görünün dedi.
kendi doktoruma olan muayeneme daha vardı.
hem bu yüzden hem de başka bir doktordan daha bebeğimle ilgili iyi şeyler duymak istediğimden acile gittiğim hastanenin doktorundan randevu aldım o gece.
2 gün sonrada gittim.33. haftalık olmama rağmen benimle çok ilgilendi biraz muhabbet ettik.
normal doğum hakkındaki düşüncelerini sordum(kendi doktorum çok iyiydi fakat son anda katakulleye getirip sezeryana soktuğu hakkında duyumlarda alıyordum),kendi doktorumdan bahsettim ve en sonda açık açık dedim.
eğer kendi doktorum sezeryan derse size gelebilir miyim diye.
o da:''eğer gerçekten normal doğumu ciddi engelleyecek bir durum yoksa ben normal doğum yaparım merak etme'' dedi,içim rahatladı.
bir dahaki muayenemde sebebi ne olursa olsun sezeryana yönelirse doktorum bu doktora görüneceğim,gerçekten sezeryan olmam şart mı diye.
2.bir örnek,bebeğimin cinsiyetini öğrenmek içinde başka doktora gitmiştim
3.bir örnek,arkadaşımada doktoru sezeryan deyince devlet hastanesine gidip sormuş bide.onlarda zorda olsa normal olabilir deyince,devlet hastanesinde doğum yaptı.
dediğim gibi illa gideceğin doktora devam edeceksin diye bişey yok,ters bi muamelede görmezsin.
gideceğin doktora güzelce izah edersin,son muayenemde böyle böyle oldu,ilk gebeliğimde olduğundan biraz tedirgin oldum sizede görünmek istedim diye.
sonra gene kendi doktoruna devam edersin![]()
saol canım iptal edecektim randevumu ama gideyim ömür boyu acabayla yaşamıyım kendi doktorumdan bir saat önceye almıştım randevumu bakalım ne diycekler güzelce izah ederim artık.gerçi kendi doktorumda sezeryan demedi adamın günahını almıyım
kontrole gittim kordon çıkmış bebişimden ama nst de sorun çıktı kalp atışlarında 2 kere nstye girdim doktorum begenmedi bu sabah tekrar çagırdı tekrar nstye girim düne göre iyiydi ama yine begenmedi perşembeye randevu verdi ama bişey olursa hemen gel dedi.çay ve kahve içmemi yasakladı.böyle şimdi de bol stresle kızımın hareketlerini takip ediyorumben örnek olarak sezeryan örneğini verdim,her türlü durum olabilir.
bi kaç farklı doktora görünmenin faydalı olacağını düşünüyorum ben.
tabi sen bilirsin.zaten kendi doktorunada randevun varmış
o da son durum hakkında bilgilendirir seni.
ama en azından genel bi bakış yakalarsın,
inşallah hayırlı haberlerinide bekliyoruz,bol bol dua et![]()
kontrole gittim kordon çıkmış bebişimden ama nst de sorun çıktı kalp atışlarında 2 kere nstye girdim doktorum begenmedi bu sabah tekrar çagırdı tekrar nstye girim düne göre iyiydi ama yine begenmedi perşembeye randevu verdi ama bişey olursa hemen gel dedi.çay ve kahve içmemi yasakladı.böyle şimdi de bol stresle kızımın hareketlerini takip ediyorum
et şükür kordondan kurtulduk inşallah bir sorun çıkmazda kavuşuruz miniklerekordonun çıkmasına sevindim
nst için canını sıkma zaten sona yaklaştık normal artık sancılar vs..
az kalmış kuzucuğun gelmesine
stres yapma akışına bırak,erken doğum gibi bir durum yok nasılsa artık,herşey zamanına göre normal gidiyor![]()
et şükür kordondan kurtulduk inşallah bir sorun çıkmazda kavuşuruz miniklere
Kalp atislarinda nasil bir sorun olustu
düzensiz kal atışları bi 180 e çıkıyo bi 160 altı..temizlik falan derkern çok yoruldum galiba ondanmıdır bilmiyorum.doktorda çay kahveyi yasakladı
Pembems bizimde durum ayniydi aslinda kalp atisi yuksek seyrediyordu 3 dr toplanir gebeligim sonlandirilmasina karar verildi ki iyiki verilmis bebegimdr kordon tam yerlesimli oldigunda usg de anlasilmamis ve ayni zamnda ayagi ile.kordonu slklstirmis oksijen gitmediginden slklniya girmis
36+5 te oglumu kucagima aldim
dr unuz ne dusunuyor bu konuda
haraketlerinde bir azalma varmi benum oldukca azalmisti