öncelikle kuzunun boynunda kordonun çıkmasına çok sevindim canım,gözünaydın

darısı başıma :18:
herşeyden önce psikolojik olarak rahatlamışsındır

inşallah sağ salim kucağınada alırsın yavrunu

benim kızımın hareketlerinde bi problem yok hatta şöyle söyleyeyim 38 haftaya göre olması gerekenden daha hareketli sanki.
dktor bu çok önemli demişti dün.hareketlerini sıksa iyiye işaret,nst de iyi o yüzden şuan bekleyelim derim demişti dün.
bu arada kızım 3150 gr(boyunu söylemedi,bende sormayı unuttum)
bugün dediğim gibi başka bir özel hastanedeki doktoruma gittim,içimi çok rahatlattı.
bebeğe kordon dolanması normal doğuma engel değil merak etme,elimden geldiğince normal doğumu zorlarım ben dedi.
sanırım bu bayandan devam edeceğim çünkü kendi doktorum daha öncede dediğim gibi sezeryan yanlısı,söylemesede bu böyle.
bulunduğum ilde sezeryancı diye nam salmış hatta

benim eşim sgk da eczacı ve eski doktorumun çalıştığı hastanenin dökümanlarını kontrol etti ve %90 hep sezeryan yapmış,
riske atmak istemiyorum,biliyorum ki son dk sezeryan diye bana baskı yapacak.
bugün gittiğim doktorumuda araştırdık gerçekten en son çare sezeryana yöneliyormuş.
zaten bugünde dedi bana,tek korkum kordon boyu.
eğer kordon boyu uzunsa bi problem olmaz raharça alırım normal doğumla ama kordon boyu kısa olursa sezeryan olur mecburen dedi.
şuan kordon boyu bilinemezmiş,doğumda belli olacakmış.
yani anlayacağım şuan beklemedeyim.
bu arada kızımın verniksi maddesi dökülmeye başlamış bu da amniyon sıvısına karışmış ama sıkıntı olmazmış bu.
haftada bir kez nst ye alacak beni.
bu şekilde doğuma kadar gideceğiz.
kararımı verdim bugün gittiğim doktordan devam edeceğim artık.
sağlıklı doğması herşeyden önemli benim için.
fakat normal doğum yapabilme şansım varken bunun üzerine gitmek istiyorum.
pisi pisine bir doktorun sezeryan konforuna kurban gitmek istemiyorum,derdim bu.
eğer eski doktoruma devam edersem ve sezeryan olursam ömür boyu içimde kalacak acaba normal olabilir miydi diye.
fakat bugünkü doktorum sezeryan bile yapsa son anda bileceğim ki mecburiyetten yaptı,en azındn içim rahat olacak.
sezeryan,normal...artık bir yerde doktorların vicdan meselesi oluyor...
dediğim gibi sağlıkla dünyaya gelsin sezeryanada razıyım ama normal doğum şansım varkende bunu kullanacağım.