• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin boynuna kordon dolanmış

birden okuyunca ürperdim.hareketleri azalmıştı ama bugün gayet iyi zatn her saniye takip ediyorum gece uyanıyorum hemen dinliyorum inan bu da beni çok yordu perşembe kontrolüm var sezeryanla alıcam dese hiç itiraz etmem çünkü bu stres beni mahvetti

ole cnm mutlK dr unu dınle hatta sen onerdıe bulun bebegnde kurtarmış kendını nasılsa rıske atmaya gerek yok gerçekten

ole cnm mutlK dr unu dınle hatta sen onerdıe bulun bebegnde kurtarmış kendını nasılsa rıske atmaya gerek yok gerçekten

2 gün kaldı çok şükür bebegimin hareketleri dünden beri iyi ama sadece buna mı dikkat etmem gerekiyo bilmiyorum çünkü doktora gittiğimdede iyiydi bakalım perşembe ne diycek hakkımızda hayırlısı olsun

burada sana öneride bulunurken bugün bende doktorumdan aynı şeyi duydum pembems...
kızımın boynuna 270 derece(tam sarmamış yani) kordon dolanmış.
ayrıntılı ultrasondaki bayan bu şartlarda normal doğum çok zor,açılmada başlamış.
muhtemelen sezeryan olur dedi.
kendi doktoruma çıktım sonra.
bana dediği,eğer nst sonuçların iyi olmasa bu hafta sezeryanla alırdım ama nst sonuçların iyi,bebekte çok hareketli o yüzden gittiği yere kadar bekleyelim haftaya bir daha gel dedi.
boyna kordon dolanması normal doğuma engel değildir dedi.
fakat ben sana da önerdiğim gibi yarın başka bir özel hastanede çok beğendiğim bir bayan doktora daha görüneceğim.
randevumuzu aldık.
aldığım duyumlara göre şuanki doktorum normal doğum vs diyormuş ama son dk golleri çok meşhurmuş,yani sancılar başlayınca bi bahaneyle hemen sezeryana çeviriyormuş.bana normal doğum yapmam demiyor ama son dk beni zor durumda bırakmasını göze alamam.o sancılarla başka doktora gitmemde garip olur.
bu yüzden yarın bu sevdiğim diğer bayana gideceğim,bilgi alacağım.
mümkün mertebe normal doğum istiyorum,sınırları zorlayacağım...
hayırlısı olur inşallah.

bu arada kordon dolanması çok normal sakın gözün korkmasın,
zaten o şuan burnundan değil,göbek bağından solunum yapıyor dedi.
şuan tek sıkıntısı normal doğum olasılığının riskte olması dedi.

bu arada kordon dolanması çok normal sakın gözün korkmasın,
zaten o şuan burnundan değil,göbek bağından solunum yapıyor dedi.
şuan tek sıkıntısı normal doğum olasılığının riskte olması dedi.

hayırlısı olsun canım bende dün gittim kontrolekordon çıkmış bizden.nst sonuçlarımda bir öncekine göree iyi çıktı kilomuz 2930 boy 50cm.herşeyimiz iyiymiş.doğum ne zaman dedim doktora :) ne zaman gelmek isterse dedi normal istiyosun dimi dedi evet dedim tamam dedi.haftaya perşembeye kontrol verdi ama kan su gelirse hareketlerinde azalma olursa veya sancın olursa hemen gel dedi.inşallah sancın suyundan önce gelir dedi.Korkma inşallah zaten sona yaklaştık hareketlerine dikkat et bebeğin benimkisi Allahtan hareketleri normale dönmüştü yoksa psikolojım bozulmuştu takip etmekten.dogum içinde hayırlısı olsun illa takma bence normal veya sezeryana.geçen arkadaşım dogum yaptı normaldi kaç saat sancı çekti ama olmadı en son kordon dolandı boynuna bebek sıkıntıya girdi sezeryan oldu.hayırlısı öyleymiş tabi en iyisi normal ama hakkımızda hayırlısı.

burada sana öneride bulunurken bugün bende doktorumdan aynı şeyi duydum pembems...
kızımın boynuna 270 derece(tam sarmamış yani) kordon dolanmış.
ayrıntılı ultrasondaki bayan bu şartlarda normal doğum çok zor,açılmada başlamış.
muhtemelen sezeryan olur dedi.
kendi doktoruma çıktım sonra.
bana dediği,eğer nst sonuçların iyi olmasa bu hafta sezeryanla alırdım ama nst sonuçların iyi,bebekte çok hareketli o yüzden gittiği yere kadar bekleyelim haftaya bir daha gel dedi.
boyna kordon dolanması normal doğuma engel değildir dedi.
fakat ben sana da önerdiğim gibi yarın başka bir özel hastanede çok beğendiğim bir bayan doktora daha görüneceğim.
randevumuzu aldık.
aldığım duyumlara göre şuanki doktorum normal doğum vs diyormuş ama son dk golleri çok meşhurmuş,yani sancılar başlayınca bi bahaneyle hemen sezeryana çeviriyormuş.bana normal doğum yapmam demiyor ama son dk beni zor durumda bırakmasını göze alamam.o sancılarla başka doktora gitmemde garip olur.
bu yüzden yarın bu sevdiğim diğer bayana gideceğim,bilgi alacağım.
mümkün mertebe normal doğum istiyorum,sınırları zorlayacağım...
hayırlısı olur inşallah.
gittinmi canım doktora merak ettim

hayırlısı olsun canım bende dün gittim kontrolekordon çıkmış bizden.nst sonuçlarımda bir öncekine göree iyi çıktı kilomuz 2930 boy 50cm.herşeyimiz iyiymiş.doğum ne zaman dedim doktora :) ne zaman gelmek isterse dedi normal istiyosun dimi dedi evet dedim tamam dedi.haftaya perşembeye kontrol verdi ama kan su gelirse hareketlerinde azalma olursa veya sancın olursa hemen gel dedi.inşallah sancın suyundan önce gelir dedi.Korkma inşallah zaten sona yaklaştık hareketlerine dikkat et bebeğin benimkisi Allahtan hareketleri normale dönmüştü yoksa psikolojım bozulmuştu takip etmekten.dogum içinde hayırlısı olsun illa takma bence normal veya sezeryana.geçen arkadaşım dogum yaptı normaldi kaç saat sancı çekti ama olmadı en son kordon dolandı boynuna bebek sıkıntıya girdi sezeryan oldu.hayırlısı öyleymiş tabi en iyisi normal ama hakkımızda hayırlısı.

gittinmi canım doktora merak ettim

öncelikle kuzunun boynunda kordonun çıkmasına çok sevindim canım,gözünaydın :16:
darısı başıma :18:
herşeyden önce psikolojik olarak rahatlamışsındır :34:
inşallah sağ salim kucağınada alırsın yavrunu :emir_bebek:
benim kızımın hareketlerinde bi problem yok hatta şöyle söyleyeyim 38 haftaya göre olması gerekenden daha hareketli sanki.
dktor bu çok önemli demişti dün.hareketlerini sıksa iyiye işaret,nst de iyi o yüzden şuan bekleyelim derim demişti dün.
bu arada kızım 3150 gr(boyunu söylemedi,bende sormayı unuttum)

bugün dediğim gibi başka bir özel hastanedeki doktoruma gittim,içimi çok rahatlattı.
bebeğe kordon dolanması normal doğuma engel değil merak etme,elimden geldiğince normal doğumu zorlarım ben dedi.
sanırım bu bayandan devam edeceğim çünkü kendi doktorum daha öncede dediğim gibi sezeryan yanlısı,söylemesede bu böyle.
bulunduğum ilde sezeryancı diye nam salmış hatta :50:
benim eşim sgk da eczacı ve eski doktorumun çalıştığı hastanenin dökümanlarını kontrol etti ve %90 hep sezeryan yapmış,
riske atmak istemiyorum,biliyorum ki son dk sezeryan diye bana baskı yapacak.
bugün gittiğim doktorumuda araştırdık gerçekten en son çare sezeryana yöneliyormuş.
zaten bugünde dedi bana,tek korkum kordon boyu.
eğer kordon boyu uzunsa bi problem olmaz raharça alırım normal doğumla ama kordon boyu kısa olursa sezeryan olur mecburen dedi.
şuan kordon boyu bilinemezmiş,doğumda belli olacakmış.
yani anlayacağım şuan beklemedeyim.
bu arada kızımın verniksi maddesi dökülmeye başlamış bu da amniyon sıvısına karışmış ama sıkıntı olmazmış bu.
haftada bir kez nst ye alacak beni.
bu şekilde doğuma kadar gideceğiz.
kararımı verdim bugün gittiğim doktordan devam edeceğim artık.
sağlıklı doğması herşeyden önemli benim için.
fakat normal doğum yapabilme şansım varken bunun üzerine gitmek istiyorum.
pisi pisine bir doktorun sezeryan konforuna kurban gitmek istemiyorum,derdim bu.
eğer eski doktoruma devam edersem ve sezeryan olursam ömür boyu içimde kalacak acaba normal olabilir miydi diye.
fakat bugünkü doktorum sezeryan bile yapsa son anda bileceğim ki mecburiyetten yaptı,en azındn içim rahat olacak.
sezeryan,normal...artık bir yerde doktorların vicdan meselesi oluyor...
dediğim gibi sağlıkla dünyaya gelsin sezeryanada razıyım ama normal doğum şansım varkende bunu kullanacağım.

öncelikle kuzunun boynunda kordonun çıkmasına çok sevindim canım,gözünaydın :16:
darısı başıma :18:
herşeyden önce psikolojik olarak rahatlamışsındır :34:
inşallah sağ salim kucağınada alırsın yavrunu :emir_bebek:
benim kızımın hareketlerinde bi problem yok hatta şöyle söyleyeyim 38 haftaya göre olması gerekenden daha hareketli sanki.
dktor bu çok önemli demişti dün.hareketlerini sıksa iyiye işaret,nst de iyi o yüzden şuan bekleyelim derim demişti dün.
bu arada kızım 3150 gr(boyunu söylemedi,bende sormayı unuttum)

bugün dediğim gibi başka bir özel hastanedeki doktoruma gittim,içimi çok rahatlattı.
bebeğe kordon dolanması normal doğuma engel değil merak etme,elimden geldiğince normal doğumu zorlarım ben dedi.
sanırım bu bayandan devam edeceğim çünkü kendi doktorum daha öncede dediğim gibi sezeryan yanlısı,söylemesede bu böyle.
bulunduğum ilde sezeryancı diye nam salmış hatta :50:
benim eşim sgk da eczacı ve eski doktorumun çalıştığı hastanenin dökümanlarını kontrol etti ve %90 hep sezeryan yapmış,
riske atmak istemiyorum,biliyorum ki son dk sezeryan diye bana baskı yapacak.
bugün gittiğim doktorumuda araştırdık gerçekten en son çare sezeryana yöneliyormuş.
zaten bugünde dedi bana,tek korkum kordon boyu.
eğer kordon boyu uzunsa bi problem olmaz raharça alırım normal doğumla ama kordon boyu kısa olursa sezeryan olur mecburen dedi.
şuan kordon boyu bilinemezmiş,doğumda belli olacakmış.
yani anlayacağım şuan beklemedeyim.
bu arada kızımın verniksi maddesi dökülmeye başlamış bu da amniyon sıvısına karışmış ama sıkıntı olmazmış bu.
haftada bir kez nst ye alacak beni.
bu şekilde doğuma kadar gideceğiz.
kararımı verdim bugün gittiğim doktordan devam edeceğim artık.
sağlıklı doğması herşeyden önemli benim için.
fakat normal doğum yapabilme şansım varken bunun üzerine gitmek istiyorum.
pisi pisine bir doktorun sezeryan konforuna kurban gitmek istemiyorum,derdim bu.
eğer eski doktoruma devam edersem ve sezeryan olursam ömür boyu içimde kalacak acaba normal olabilir miydi diye.
fakat bugünkü doktorum sezeryan bile yapsa son anda bileceğim ki mecburiyetten yaptı,en azındn içim rahat olacak.
sezeryan,normal...artık bir yerde doktorların vicdan meselesi oluyor...
dediğim gibi sağlıkla dünyaya gelsin sezeryanada razıyım ama normal doğum şansım varkende bunu kullanacağım.
sevindim canım maşallah olumsuz bişey yok en azından psikolojin düzelmiş cesaretin artmıştır herşey istediğin gibi olur inşallah..benim doktoruma da diyolar sezeryan yanlısı diye ama bana kendi normal istiyosun dimi diye sordu...ayrıca gidebileceğim daha iyi başka doktrda yok malesef burda ...hayırlısı artıkheyecanla bekliyorum tabi biraz da korku başlamadı değil :)

sevindim canım maşallah olumsuz bişey yok en azından psikolojin düzelmiş cesaretin artmıştır herşey istediğin gibi olur inşallah..benim doktoruma da diyolar sezeryan yanlısı diye ama bana kendi normal istiyosun dimi diye sordu...ayrıca gidebileceğim daha iyi başka doktrda yok malesef burda ...hayırlısı artıkheyecanla bekliyorum tabi biraz da korku başlamadı değil :)

sadece ilk öğrendiğimde biraz korktum fakat ertesi gün başka doktora gidince içim rahat etti.
bana aynen şunu söyledi:''kordon dolanması korkulacak birşey değil,ben gebe bayanlarıma bebeklerinde kordon dolanması olduğunu bile söylemiyorum sezeryan diye tutturmasınlar bana diye..sadece doğuma girerken ebeleri bilgilendiriyorum dikkat edin diye'' dedi.
o yüzden içim rahat.
hareketlerinde bi sıkıntı olmadığından rahatım çok şükür,hayırlısıyla bide gelse :31:
sağlıklı sıhhatli doğsunlarda canım doğum şekli artık 2.planda kalıyor,sen şimdi tadını çıkar,sayılı günlerimiz kaldı yavrularımıza kavuşmaya :emir_bebek: :nazar:

kızlaaarrrr 21+6 günlük hamileyim üç gün önce ayrıntılı ultrason çektirdim bebişin kordonu bpynuna dolanmış bi kere çeken kişi bir sorun olmaz dedi kendi doktorumda öyle dedi ama içim rahat değil daha fazla dolanırda bir sıkıntı olursa nasıl anlayacağım? belirti verir mi korkuyorum :(:26:

kızlaaarrrr 21+6 günlük hamileyim üç gün önce ayrıntılı ultrason çektirdim bebişin kordonu bpynuna dolanmış bi kere çeken kişi bir sorun olmaz dedi kendi doktorumda öyle dedi ama içim rahat değil daha fazla dolanırda bir sıkıntı olursa nasıl anlayacağım? belirti verir mi korkuyorum :(:26:

doktorumda önemsememişti biz çok taktık.ama çıkmış kordon çoktan.hareketlerine dikkat et canım başka yapabilecek biişey yok

2 gün önce kontrolüm vardı,bal kızım kordonunu çıkarmış boynundan :emir_bebek:
çok sevindik,bugünde nişanım geldi,bakalım doğum ne zaman olacak :31:

Back
X