tortikollis (boyun eğriliği) rahatsızlığına benziyor anlattıklarınız,çocuk doktorunuz muayenede bir şey söylemedi mi?eğer dediğiniz gibi şişlik vs varsa doktorunuzun zaten bunu çoktan farketmesi gerekirdi,doktorumuz bize bu rahatsızlıkta bebeğin başını aksi yöne çevirmek istemediğini ,eğdiği tarafta elle muayenede şişlik ya da sertlik hissedildiğini,o taraftaki kasın diğerine göre kısa olmasından kaynaklandığını söylemişti,normal doğum yaptıysanız doğum esnasında çıkarken zorlanmadan oluyor çoğunlukla,Genelde egzersizle düzelen bir rahatsızlık ama mutlaka doktora gösterin.Oğlum da 4 aylıkken boynunu sürekli sola yatırıyodu,normalde boynunda şişlik falan yoktu o nedenle doktor kontrolünde normal görünüyodu ama başını dik tutmaya başladığında sola eğiyodu çoğunlukla,o zaman fark etmiştik ama o zaman da muayene ve ultrason normal çıktı, (ben özellikle ultrason istedim,kasların ölçüsü için,SCM kasını ölçüyolar) boyun eğriliği teşhisi konmadı çünkü sağ tarafına gayet güzel başını çeviriyodu,herhangi bir şişlik vs de yoktu,ama ben yine de fizyoterapiste falan gösterdim,o da boynunda anormallik yok dedi,ama sola doğru eğiyodu hep,yani tortikollis tanımına uymuyodu oğlum çünkü boyun hareketleri normaldi ama yine de doktorumuz bi kaç öneride bulundu:gece yatarken boynunu eğdiği tarafın altını yükseltin ki gece uyurken boynunu eğik tarafa değil de aksi yöne çevirmeye çalışsın,oyuncaklarını falan verirken hep eğdiği tarafın aksi yönünden verin ki sağlam tarafa doğru kafasını çevirsin,eğik tarafta kısa olan kasların uzaması için demişti,ben hala daha sol tarafı yüksek yatırıyorum,oğlumun neredeyse düzeldi,şu anda belli belirsiz ve yürüyünce de tamamen düzeleceğini düşünüyorum,zaten karşıdan baksanız sola eğdiğini farketmezsiniz bile,ben bunda bu yaptıklarımın faydasını gördüğümü düşünüyorum,bu rahatsızlık yaşına kadar fizik egzersizleri düzenli yapar ve dediğim gibi aksi taraftaki kasları aktif olarak çalıştırısanız ilaçsız ameliyatsız düzeliyo,çok ağır tablılarda boyunluk falan takılıyomuş ama yaşından sonra kemikler sertleştiği,kaslar olgunlaştığı için cerrahi müdahale gerekebiliyo,ama öncelikle teşhis koyulsun,kafanıza göre egzersiz yapmayın,boynunu zedelersiniz.bir de nette tortikollis diye araştırın bebeğinizin durumuna yakın mı belirtiler,ne kadar erken egzersize başlarsanız o kadar çabuk düzelir,içinizi de ferah tutun