Hidrosalpenks

aslihn777

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2025
4
1
1
Herkese merhaba. Yaklaşık 6 aylık korunmasız ilişki sunucusunda gebe kalamayınca doktora gittim. Amh değerimin 0.94 olduğunu hormon dengemin fena olmadığını vs hepsine baktırdım doktorum rahim filmi çektirmek istedi. Ve benim dünyam başıma yıkıldı. Hayatımda ilk kez duyduğum Hidrosalpenks.. doktoruma göstermeden bir çok araştırma yaptım nedir nasıl tedavi edilir neden olur gibi. Tüplerin ya alınması ya da bağlanması gerektiği ve doğal yolla gebeliğin mümkün olmadığı çıkarımında bulundum kendimce. Doktor sağ tarafın kötü durumda olduğunu alınması gerektiğini ancak sol tarafın o kadar da kötü olmadığını söyledi. Ben tatmin olmadım bir başka doktora gösterdim. O da filmlere bakıp tüp bebek denemem gerektiğini ancak filmlere bakıp ben buna Hidrosalpenks demem dedi. Kafam karıştı bir doktordan daha görüş almak istiyorum size de sormak istiyorum. Hidrosalpenks olduğunu öğrenip doğal yolla hamile kalabilen ya da doktorlar arasında böyle çelişkili yorumlar yaşayan oldu mu. Şuan ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. 🤷🏼‍♀️

Bana da denmisti
Birkac doktor sivi var siskinlik var dedi birkaci da sorun yok dedi
Ama dogal yolla gebe kaldim hemde 2 defa
Yani birden fazla doktorun onerisini almak cok onemli gercekten

Bana da denmisti
Birkac doktor sivi var siskinlik var dedi birkaci da sorun yok dedi
Ama dogal yolla gebe kaldim hemde 2 defa
Yani birden fazla doktorun onerisini almak cok onemli gercekten
Gebeliğiniz devam etti mi inşallah bebişinizi kucağınıza almışsınızdır. Genelde gebelik olur devam etmez diyorlar 😟

Gebeliğiniz devam etti mi inşallah bebişinizi kucağınıza almışsınızdır. Genelde gebelik olur devam etmez diyorlar 😟
Oyle demislerdi ama saglikli bir cocugum var şükür🙏 tum doktorlar evet sivi var deseydi operasyon ol derdim ama birkac doktora daha danis derim

Merhaba ben de tüp bebek tedavisine başladım. Hsg filminde sol tüpümde şişlik görünüyordu ve sağ tupum normal görünüyordu. 2 farklı doktordan görüş aldim her ikiside tupde bulunan sıvının embiryoya zarar verdiğini ve dolayısıyla gebeliğe engel olabileceğini söylediler. Ya alınmalı yada mühürlenmeli dediler. 2 gün önce bir devlet hastanesinde laporoskopik operasyon geçirdim. Operasyon sırasında sağ tupumde de sıvı birikmesi gözlemlenmiş. Her iki tüpümü de mühürlediler. Hastanede 2 gece kaldım. Operasyon hic zor değildi ve şiddetli ameliyat ağrılarım olmadı. Ben süreç boyunca cok araştırma yaptim. Doktorlarıma güveniyorum. Tüp bebek süreci kolay degil gerçekten.

Herkese merhaba. Yaklaşık 6 aylık korunmasız ilişki sunucusunda gebe kalamayınca doktora gittim. Amh değerimin 0.94 olduğunu hormon dengemin fena olmadığını vs hepsine baktırdım doktorum rahim filmi çektirmek istedi. Ve benim dünyam başıma yıkıldı. Hayatımda ilk kez duyduğum Hidrosalpenks.. doktoruma göstermeden bir çok araştırma yaptım nedir nasıl tedavi edilir neden olur gibi. Tüplerin ya alınması ya da bağlanması gerektiği ve doğal yolla gebeliğin mümkün olmadığı çıkarımında bulundum kendimce. Doktor sağ tarafın kötü durumda olduğunu alınması gerektiğini ancak sol tarafın o kadar da kötü olmadığını söyledi. Ben tatmin olmadım bir başka doktora gösterdim. O da filmlere bakıp tüp bebek denemem gerektiğini ancak filmlere bakıp ben buna Hidrosalpenks demem dedi. Kafam karıştı bir doktordan daha görüş almak istiyorum size de sormak istiyorum. Hidrosalpenks olduğunu öğrenip doğal yolla hamile kalabilen ya da doktorlar arasında böyle çelişkili yorumlar yaşayan oldu mu. Şuan ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. 🤷🏼‍♀️
Benim sol tupum de sıvı dolu. O şekilde 3 ke hamile kaldım. İlki düşük oldu. İkincisinde 6. Ayda hamile kaldım. 3. Sü kendiliğinden oldu

Back
X