Herkese merhaba. Yaklaşık 6 aylık korunmasız ilişki sunucusunda gebe kalamayınca doktora gittim. Amh değerimin 0.94 olduğunu hormon dengemin fena olmadığını vs hepsine baktırdım doktorum rahim filmi çektirmek istedi. Ve benim dünyam başıma yıkıldı. Hayatımda ilk kez duyduğum Hidrosalpenks.. doktoruma göstermeden bir çok araştırma yaptım nedir nasıl tedavi edilir neden olur gibi. Tüplerin ya alınması ya da bağlanması gerektiği ve doğal yolla gebeliğin mümkün olmadığı çıkarımında bulundum kendimce. Doktor sağ tarafın kötü durumda olduğunu alınması gerektiğini ancak sol tarafın o kadar da kötü olmadığını söyledi. Ben tatmin olmadım bir başka doktora gösterdim. O da filmlere bakıp tüp bebek denemem gerektiğini ancak filmlere bakıp ben buna Hidrosalpenks demem dedi. Kafam karıştı bir doktordan daha görüş almak istiyorum size de sormak istiyorum. Hidrosalpenks olduğunu öğrenip doğal yolla hamile kalabilen ya da doktorlar arasında böyle çelişkili yorumlar yaşayan oldu mu. Şuan ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok.