- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
- Konu Sahibi Depresiff polianna
etmeyin. çocuğun özellikle ilk 1-2 yaşında ihtiyacı olan şey sevgi, sarılma, beslenme☺
doğum günü değil.
anne baba bir heves bir ton masraf ediyor çocuğa zorla poz verdirecekler diye yıpranıyor çocuk eğlenmiyor. o bebeler sırf anası eltisine görümcesine hava atacak diye kalabalıkta, rahatsız ama süslü elbisesi ile huzursuz bir gün geçiriyor.
sonra hediyelik diye sağa sola dağıtılan o şeylerin hepsi çöp. henüz hiç sakladığım olmadı. banane bilmem kimin bilmem kaç yaş magnetinden. valla ayırın kenara parasını çocuğu hayvanat bahçesine, aktivite merkezine falan götürürsünüz.
Neden heves etmeyelim? Her şeyi gerekli gereksiz diye ayırsaydık ohhoo, anı biriktirmenin de bir manası olmazdı.
Bu konulardaki genellemelerden hiç hoşlanmıyorum Turuncu. :)
Şahsen çok eğlenceli bir gündü oğlumun ilk yaş günü, iyi ki düzenlemişim, geçen sene ikinci yaşı bayrama kaynadı çekirdek aile pasta kestik sadece ama bu sene yine yapacağım büyük bir kutlama.
23 Nisan kutlamaları yaptığımız zamana dönmüş gibi hissettim; süsleme işi benim için çok nostaljikti, keyifle kafama göre yaptım. Selfie çerçevesi yaptım mukavvalardan, boyadım, küçük astronot ve yıldız çıkarmaları yapıştırdım, parlak bantlarla kapladım, tüm kuzenler içine doluşup babamların bahçede, balonlar arasında rengarenk onlarca fotoğraf çektik.
Bahaneyle bahçe demirlerini ve ağaç gövdelerini yeniden bembeyaz boyadık, salıncak kurduk.
Eniştemler, babam çocuk gibi sallandılar. Teyzemler-kuzenler sabah erkenden gelip ikramlıklara yardım ettiler sohbet muhabbet... Tüm bunları yaparken video çektik, herkes oğlumun doğum gününü kamera karşısında anlayacağı bir güne hatıra kalması amacıyla tebrik etti, iyi dileklerini sundular. Geleceğe mektup gibi bir doğum günü videosu çektik yani sülalecek. Tonlarca fotoğraf... Kuzen çocuklarını yan yana oturttuk, hepsi minnak minnak kanka pozu verdiler, pastasından bir dilimi elleriyle parçalarken ağzı yüzü pasta içinde kalmış şaşkın fotoğraflarını da bir daha çekemeyeceğim için bol bol çektim. Bu da oğlumun çok fena yıpranmış eğlenememiş hali

Tüm bu ayrıntıların yer aldığı bir albüm de yaptım ayrıca, yaşlılığımda torunlarımı "Gelin buraya, babanızın güccüklüğünü gösterem size" diye darlamak için.
Toplasan kaç lira ki? Ama benim için paha biçilemez bir hatıra olarak kaldı. Eltim görümcem filan yok, hava atma derdim de. İnsanlar sadece anı biriktirmek, bir ilki ölümsüzleştirmek ve bir bahane ile sevdikleriyle bir arada güzel bir gün geçirmek için de yapabiliyorlar yani böyle şeyleri.
Heves eden istediği gibi yapsın, bu işlerin bir kuralı yok.