Bebeğimin çamaşırları hk?

etmeyin. çocuğun özellikle ilk 1-2 yaşında ihtiyacı olan şey sevgi, sarılma, beslenme☺

doğum günü değil.
anne baba bir heves bir ton masraf ediyor çocuğa zorla poz verdirecekler diye yıpranıyor çocuk eğlenmiyor. o bebeler sırf anası eltisine görümcesine hava atacak diye kalabalıkta, rahatsız ama süslü elbisesi ile huzursuz bir gün geçiriyor.
sonra hediyelik diye sağa sola dağıtılan o şeylerin hepsi çöp. henüz hiç sakladığım olmadı. banane bilmem kimin bilmem kaç yaş magnetinden. valla ayırın kenara parasını çocuğu hayvanat bahçesine, aktivite merkezine falan götürürsünüz.

Neden heves etmeyelim? Her şeyi gerekli gereksiz diye ayırsaydık ohhoo, anı biriktirmenin de bir manası olmazdı.
Bu konulardaki genellemelerden hiç hoşlanmıyorum Turuncu. :)

Şahsen çok eğlenceli bir gündü oğlumun ilk yaş günü, iyi ki düzenlemişim, geçen sene ikinci yaşı bayrama kaynadı çekirdek aile pasta kestik sadece ama bu sene yine yapacağım büyük bir kutlama.

23 Nisan kutlamaları yaptığımız zamana dönmüş gibi hissettim; süsleme işi benim için çok nostaljikti, keyifle kafama göre yaptım. Selfie çerçevesi yaptım mukavvalardan, boyadım, küçük astronot ve yıldız çıkarmaları yapıştırdım, parlak bantlarla kapladım, tüm kuzenler içine doluşup babamların bahçede, balonlar arasında rengarenk onlarca fotoğraf çektik.

Bahaneyle bahçe demirlerini ve ağaç gövdelerini yeniden bembeyaz boyadık, salıncak kurduk.
Eniştemler, babam çocuk gibi sallandılar. Teyzemler-kuzenler sabah erkenden gelip ikramlıklara yardım ettiler sohbet muhabbet... Tüm bunları yaparken video çektik, herkes oğlumun doğum gününü kamera karşısında anlayacağı bir güne hatıra kalması amacıyla tebrik etti, iyi dileklerini sundular. Geleceğe mektup gibi bir doğum günü videosu çektik yani sülalecek. Tonlarca fotoğraf... Kuzen çocuklarını yan yana oturttuk, hepsi minnak minnak kanka pozu verdiler, pastasından bir dilimi elleriyle parçalarken ağzı yüzü pasta içinde kalmış şaşkın fotoğraflarını da bir daha çekemeyeceğim için bol bol çektim. Bu da oğlumun çok fena yıpranmış eğlenememiş hali :KK70:
22.webp
11.webp

Tüm bu ayrıntıların yer aldığı bir albüm de yaptım ayrıca, yaşlılığımda torunlarımı "Gelin buraya, babanızın güccüklüğünü gösterem size" diye darlamak için.

Toplasan kaç lira ki? Ama benim için paha biçilemez bir hatıra olarak kaldı. Eltim görümcem filan yok, hava atma derdim de. İnsanlar sadece anı biriktirmek, bir ilki ölümsüzleştirmek ve bir bahane ile sevdikleriyle bir arada güzel bir gün geçirmek için de yapabiliyorlar yani böyle şeyleri.

Heves eden istediği gibi yapsın, bu işlerin bir kuralı yok.

ufacık kıyafetler zaten 1 makinede yıkanır..
yıkayın ütüleyin kendiniz, ne kadar zamanınızı alır ki..
hatta ben 2 çocuğumun da kıyafetlerini hiç ütülemedim, güzelce yıkadım organik deterjanla, kaldırdım.
ütülenmese de oluyor yani..

Ya bende aynı sizin gibiyim 😄 hiç mi hevesi olmaz insanın Yok yani 😂
Yaa bugün aynı şeyi düşünüyodum daha, bi millete baktım bi kendime, öyle hevesim yok ne yalan söyleyeyim, ama yalnız olmadığıma sevindim😊 Daha çok çocuk büyütme sürecini merak ediyorum, onunla ilgili kitaplar araştırıyorum biraz o kadar yani.

aslında hevesim çok da başka şeylere :)
4 gözle çocuklarla kamp yapabileceğimiz yaslarını beklşy
Neden heves etmeyelim? Her şeyi gerekli gereksiz diye ayırsaydık ohhoo, anı biriktirmenin de bir manası olmazdı.
Bu konulardaki genellemelerden hiç hoşlanmıyorum Turuncu. :)

Şahsen çok eğlenceli bir gündü oğlumun ilk yaş günü, iyi ki düzenlemişim, geçen sene ikinci yaşı bayrama kaynadı çekirdek aile pasta kestik sadece ama bu sene yine yapacağım büyük bir kutlama.

23 Nisan kutlamaları yaptığımız zamana dönmüş gibi hissettim; süsleme işi benim için çok nostaljikti, keyifle kafama göre yaptım. Selfie çerçevesi yaptım mukavvalardan, boyadım, küçük astronot ve yıldız çıkarmaları yapıştırdım, parlak bantlarla kapladım, tüm kuzenler içine doluşup babamların bahçede, balonlar arasında rengarenk onlarca fotoğraf çektik.

Bahaneyle bahçe demirlerini ve ağaç gövdelerini yeniden bembeyaz boyadık, salıncak kurduk.
Eniştemler, babam çocuk gibi sallandılar. Teyzemler-kuzenler sabah erkenden gelip ikramlıklara yardım ettiler sohbet muhabbet... Tüm bunları yaparken video çektik, herkes oğlumun doğum gününü kamera karşısında anlayacağı bir güne hatıra kalması amacıyla tebrik etti, iyi dileklerini sundular. Geleceğe mektup gibi bir doğum günü videosu çektik yani sülalecek. Tonlarca fotoğraf... Kuzen çocuklarını yan yana oturttuk, hepsi minnak minnak kanka pozu verdiler, pastasından bir dilimi elleriyle parçalarken ağzı yüzü pasta içinde kalmış şaşkın fotoğraflarını da bir daha çekemeyeceğim için bol bol çektim. Bu da oğlumun çok fena yıpranmış eğlenememiş hali :KK70:
Eki Görüntüle 2254517 Eki Görüntüle 2254519

Tüm bu ayrıntıların yer aldığı bir albüm de yaptım ayrıca, yaşlılığımda torunlarımı "Gelin buraya, babanızın güccüklüğünü gösterem size" diye darlamak için.

Toplasan kaç lira ki? Ama benim için paha biçilemez bir hatıra olarak kaldı. Eltim görümcem filan yok, hava atma derdim de. İnsanlar sadece anı biriktirmek, bir ilki ölümsüzleştirmek ve bir bahane ile sevdikleriyle bir arada güzel bir gün geçirmek için de yapabiliyorlar yani böyle şeyleri.

Heves eden istediği gibi yapsın, bu işlerin bir kuralı yok.

e dediğin gibi isteyen yapsın.
sen kendi emek verdiğin, kendi planladığın bir gün yapmak istemişsin, hem sana hem oğluna hediye olmuş :)
güzel de olmuş.
bizim sıpalar da yaz bebeleri oldukları için doğum günleri bahçede, fiskiyelerin altında ıslanarak, karpuzla falan kutlanıyor 😅oradan oraya çocuklarla koşup eğleniyor oluyorlar genelde

ama sen çocuğun yalın ayak doğum günü yapmıssın 🤣 böyle çocuk sıkılmamış, olmaz.

benim bahsettiğim
bir evin salonunda kurulu masa cocuklara ona elleme buna dokunma diye dar edip fotoğraf çekeceğiz pasta keserken diye o çocuğu şekilden şekle sokmaya çalışmak 🤣
yada dışarıda pahalı organizasyonlu, bir daha doğum gunu olmayacakmış gibi yapılan doğum günleri.
yada anlamsız hastane süslemeleri. hastanede yattığı sepette tül olsa ne olmasa ne? annenin yatağında bebeğin cinsiyetinin renginde cibinlik, kapıda ikiye ayrılmış ip perde 😄
dalga geçilmeyecek gibi değil aklıma gelen bazı görüntüler.
bizde deliye her gün bayram.
her çarşamba ev ahalisine pasta yapıyoruz 1 numara ile. şu sıralar iki numara da eşlik etmeye başladı
sırayla her birinin doğum günü oluyor. beraber kutluyoruz.
bazen pastayı anneanneye/babaanneye götürüyoruz orada kutluyoruz.
alışverişini kendi yapıyor, meyvelerini kendi ayırıyor diziyor, çikolatasını eritiyoruz, kekini pişiriyoruz. bizde böyle. yılda 52 doğum günü 🤣
büyük kutlama hiç yapmadım. muhtemelen okula başladığında arkadaşlarından özenecek ve yapmam gerekecek. yine ya yazlıkta bahçede, yada dışarıda sahil kenarında, yıldız parkında falan piknik-park-oyun tarzı bir şey olur. uçan balon falan bağlarız oturduğumuz piknik masalarına, bir kaç su tabancası,
tshirtü ve şortuyla koşar oynarlar 😄

Sizinkiler hazirsa onun aldıklarını doğunca yıkayın nasil olsa bebek doğunca çamaşır ütü iki güne bir oluyordu.

aslında hevesim çok da başka şeylere :)
4 gözle çocuklarla kamp yapabileceğimiz yaslarını beklşy

e dediğin gibi isteyen yapsın.
sen kendi emek verdiğin, kendi planladığın bir gün yapmak istemişsin, hem sana hem oğluna hediye olmuş :)
güzel de olmuş.
bizim sıpalar da yaz bebeleri oldukları için doğum günleri bahçede, fiskiyelerin altında ıslanarak, karpuzla falan kutlanıyor 😅oradan oraya çocuklarla koşup eğleniyor oluyorlar genelde

ama sen çocuğun yalın ayak doğum günü yapmıssın 🤣 böyle çocuk sıkılmamış, olmaz.

benim bahsettiğim
bir evin salonunda kurulu masa cocuklara ona elleme buna dokunma diye dar edip fotoğraf çekeceğiz pasta keserken diye o çocuğu şekilden şekle sokmaya çalışmak 🤣
yada dışarıda pahalı organizasyonlu, bir daha doğum gunu olmayacakmış gibi yapılan doğum günleri.
yada anlamsız hastane süslemeleri. hastanede yattığı sepette tül olsa ne olmasa ne? annenin yatağında bebeğin cinsiyetinin renginde cibinlik, kapıda ikiye ayrılmış ip perde 😄
dalga geçilmeyecek gibi değil aklıma gelen bazı görüntüler.
bizde deliye her gün bayram.
her çarşamba ev ahalisine pasta yapıyoruz 1 numara ile. şu sıralar iki numara da eşlik etmeye başladı
sırayla her birinin doğum günü oluyor. beraber kutluyoruz.
bazen pastayı anneanneye/babaanneye götürüyoruz orada kutluyoruz.
alışverişini kendi yapıyor, meyvelerini kendi ayırıyor diziyor, çikolatasını eritiyoruz, kekini pişiriyoruz. bizde böyle. yılda 52 doğum günü 🤣
büyük kutlama hiç yapmadım. muhtemelen okula başladığında arkadaşlarından özenecek ve yapmam gerekecek. yine ya yazlıkta bahçede, yada dışarıda sahil kenarında, yıldız parkında falan piknik-park-oyun tarzı bir şey olur. uçan balon falan bağlarız oturduğumuz piknik masalarına, bir kaç su tabancası,
tshirtü ve şortuyla koşar oynarlar 😄

O yılda 52 doğum gününün farklı bir versiyonu da bizde var, her pastanın (Ve tüm keklerin) üzerine mum koyuyoruz, "Üflüycek"miş bey efendi. Pasta varsa, mum şart zannediyor herhalde, her pasta doğum günü demek, oyuna çevirdi kendince. :))

Çocukların eğlenmesi zaten ilk hedef. Partiye gelecek çocuklar için baloncuk üfleme oyuncakları almıştım, basit ama etkili bir eğlence oldu, onlar üfledikçe benim oğlan ve diğer aklı basmayan ufaklıklar baloncukların peşinde elleriyle patlatmaya çalışırken, havada uçuşlarını izlerken filan çok heyecanlanmışlardı.

Benimki ayakkabı giymiyordu zaten o sıra, nedense ayakkabıya bi gıcığı vardı.
Yoksa, giydirebilsem giydirirdim de işte olay çıkardığı için o sıralar, denemedik bile, alttan üstten ferah ferah takıldı. :KK70:

Benim büyük kuzen, çocuğunun doğum günü kutlamalarını dışarıda, organizasyonlu yaptı; öyle istedi öyle yaptı yani ne diyebiliriz? :) Hastane süslemeleri de heves işte, yapmak isteyen yapsın, benim tarzım değil ama yapanı da anlıyorum. Ha anlamadığım kısım sadece bkunu çıkarmaya doğru gidilen bir yol var ya, o kısım bana da komik geliyor. Geçen gün mü ne, nette gezinirken "X'in yarı kırkı çıktı" kutlamasına denk geldim mesela, ona istemsizce güldüm. Doğum yapmış ayrıca süslemişsin, belli ki bunun kırkını ayrı şeapacaksın, bir de yarı kırkı çıktı kutlaması... 20 güne bir süslenmece. Ama işte yine de keyif onların keyfi, dileyen dilediğini yapsın, eğlensin, hatıra toplasın.

Son düzenleme:
O yılda 52 doğum gününün farklı bir versiyonu da bizde var, her pastanın (Ve tüm keklerin) üzerine mum koyuyoruz, "Üflüycek"miş bey efendi. Pasta varsa, mum şart zannediyor herhalde, her pasta doğum günü demek, oyuna çevirdi kendince. :))

Çocukların eğlenmesi zaten ilk hedef. Partiye gelecek çocuklar için baloncuk üfleme oyuncakları almıştım, basit ama etkili bir eğlence oldu, onlar üfledikçe benim oğlan ve diğer aklı basmayan ufaklıklar baloncukların peşinde elleriyle patlatmaya çalışırken, havada uçuşlarını izlerken filan çok heyecanlanmışlardı.

Benimki ayakkabı giymiyordu zaten o sıra, nedense ayakkabıya bi gıcığı vardı.
Yoksa, giydirebilsem giydirirdim de işte olay çıkardığı için o sıralar, denemedik bile, alttan üstten ferah ferah takıldı. :KK70:

Benim büyük kuzen, çocuğunun doğum günü kutlamalarını dışarıda, organizasyonlu yaptı; öyle istedi öyle yaptı yani ne diyebiliriz? :) Hastane süslemeleri de heves işte, yapmak isteyen yapsın, benim tarzım değil ama yapanı da anlıyorum. Ha anlamadığım kısım sadece bkunu çıkarmaya doğru gidilen bir yol var ya, o kısım bana da komik geliyor. Geçen gün mü ne, nette gezinirken "X'in yarı kırkı çıktı" kutlamasına denk geldim mesela, ona istemsizce güldüm. Doğum yapmış ayrıca süslemişsin, belli ki bunun kırkını ayrı şeapacaksın, bir de yarı kırkı çıktı kutlaması... 20 güne bir süslenmece. Ama işte yine de keyif onların keyfi, dileyen dilediğini yapsın, eğlensin, hatıra toplasın.

dileyen eğlenirken ben de dalgamı geçerim o zaman 🤣
cinsiyet partisi, 6 ay kınası (evet bu da var)
yaparsan seni de boş geçmem 🤣

dileyen eğlenirken ben de dalgamı geçerim o zaman 🤣
cinsiyet partisi, 6 ay kınası (evet bu da var)
yaparsan seni de boş geçmem 🤣

Oğlan 3 yaşına geliyor; sünneti geçti kutlamadık (Sadece stüdyo fotoğrafı var hatıra kalması için), altı ayı geçti kına neyim yakmadık (Bunu da yeni duyuyorum senden), diş buğdayı yapmadık, cinsiyet şeysi bitti gitti, ne baby shower ne bi şey yapmadık, ikinci çocuğu da düşünmüyorum. Elimize kalan bi doğum günleri :D
İşte 3. yaşı da kutlarız hunharca. Sonra 4, 5, 6, 7... "Tamam artık yeter" dediğimiz yere kadar kutlarız :)))

Yav insanlar eğlenceye, süslenmeye göbek atmaya, bir araya gelmeye vs filan bahane arıyor işte hiç garipsemiyorum. Napsın adamlar? Sıkılıyorlar Turuncu, hayat çok monoton :D

Oğlan 3 yaşına geliyor; sünneti geçti kutlamadık (Sadece stüdyo fotoğrafı var hatıra kalması için), altı ayı geçti kına neyim yakmadık (Bunu da yeni duyuyorum senden), diş buğdayı yapmadık, cinsiyet şeysi bitti gitti, ne baby shower ne bi şey yapmadık, ikinci çocuğu da düşünmüyorum. Elimize kalan bi doğum günleri :KK70:
İşte 3. yaşı da kutlarız hunharca. Sonra 4, 5, 6, 7... "Tamam artık yeter" dediğimiz yere kadar kutlarız :)))

Yav insanlar eğlenceye, süslenmeye göbek atmaya, bir araya gelmeye vs filan bahane arıyor işte hiç garipsemiyorum. Napsın adamlar? Sıkılıyorlar Turuncu, hayat çok monoton :KK70:

konuyu çok dağıttım ama hep senden ikinci çocuk bekliyorum assdfjlll
su an annen oldum farkındayım ama 3 için aslaaaaaaa diye dolanırken ortalarda meğer hamileymişim.
sana da bir sürpriz olursa çok eğlenirim 🤣 malum hayat çok monoton.bana da eğlence işte 🤣

Kimin kaynanası yapıyoki acaba...
İstisnalar illaki vardır ama geneli böyle.
Sizde onun ihtiyacı oldugu zamanlar aynı şekilde yapın.

Bende söylemek istiyorum ama söylemek istediklerimi bi türlü söyleyemiyorum. Sinir oluyorum kendime o yüzden.

inanın içinize attıklarınız 10 yıl sonra olsa da su yüzüne çıkıyor ağzınızdan ilk olayda çıkıyor ve sadece karşınızdaki aaaa öylemi oldu hiç fark etmedim annecim keşke söyleseydin diyor o yüzden kendinize haksızlık etmeyin şu güzel günlerinizde boş şeylerin için üzülmeyin söyleyin her şeyi rahat olun ters teperse hamilelik, hormon ,aaa öylemi oldu diye siz dersiniz

Arkadaşlar yeni evlendiğimde eşimin eşyalarını aşağıya öyle bi indrimişlerdi ki hepsi kırışık ve kirli temiz birbirine karışmış. Kimisi deterjan kokuyo kimisi ter resmen. Yeni evlendiğimde hepsini yıkadım ütüledim astım. Artık çamaşır görmekten midem bulanmıştı. İnsan oğlunun eşyalarını öyle mi indirir pis pis. daha o zamandan sinirim. Bunuda yapsınlar istiyorum. Cocukla ilgili şöyle yapıcaz böyle yapıcaz diye atıp tutuyolar. Benim annem çalıştığı halde hepsini yaptı. Aşırı linç etmişsiniz. Bide kızıyla bir olup bizim elimize sarı bez yakışmıyo diyolar

nesini garipsiyorsunuz ben anlamiyorum,
sahsen bana da sari bez yakismiyor,
ama evimin isidir, kendi pisligimdir deyip mecburen temizliyorum.
ama baskasinin evini temizlemem yani, yakismiyor cunku :KK48:

esimin esyalarini da evlenmeden once sanmiyorum ki kayinvalidem gormustur,
muhtemelen esim temizleyip getirmistir,
siz kari koca beklentilerinizi bence yeniden bir tartin.

bılemedım ya.al yıka.elde de yıkanmıyor ki sonuçta.sabun tozuyla yıkadım ben.

Kızlar merhaba.

Doğuma az bir süre kaldı. Bebek için alınanların yıkanmasının vakti geldi.
Annem kendi aldıklarını yıkadı ütüledi hurçlarda bekliyolar.

Kayınvalidemde yıkayacağını söylüyo ama bu mevzuyu aşırı büyüttü. Sen ne deterjan kullanıyosun yok senin makinanda bebek programı var mı bizim ütü güzel ütülemiyo. 3 parça şeyi yıkamaya yerindi gibi geliyo. Sürekli herşeyi sormasından sıkıldım artık. Sizce ben mi alınganlık ediyorum?
Bende izne yeni ayrıldım. Ama evimi temizlemeye calısıyorum. 8 aydır bi işin var mı diye sormadılar bari bu işi yapsınalr istiyorum. Bunuda benim üzerime yıkıcaklar 🙄
Siz mi piremsessiniz biz mi ameleyiz bilemedim valla.

Ben iki doğumumda da annemin desteği olmadan yıkadım astım ütüledim kaldırdım.

İnsan bunu yapmaya "yıkmak" olarak değil de "mutluluk" olarak bakar.

O zevki siz tadın bence. Minnacık tulumlar,zıbınlar,patikli pantolonlar.😊
Çook zevkli olacak emin olun. Hem çocuklarımınkini,hem yeğenleriminkini ben yaptım. Hem de rica ederek yaptım.Büyütmeyin gözünüzde.

biraz büyütmüşsünüz.
1 makine çamaşır anca yapar. alın yıkayıverin.
veya anne granül sabun al, yumuşatıcı koyma, ütün de kötüyse al benimkini götür, yapacaksan bu şekilde olsun, yapmsayacaksan problem değil ben hallederim. kalmış 1 ay ben de bunları düşünmeyeyim artık de geç.

Öyle işten kaçarak bedavaya babannelik yok.

Çocugunuzun babasının annesi olarak bayağı bir emeği var aslında babaannelikte :)))
Ben yıkarım da sen de camlara kapılara bi el atıver annecim desen daha mantıklı olurdu
Ben 38. Haftamda halıları koltukları siliyordum. Doğuma faydası oluyor diye :)
Tabi kocaman bir göbekle zor oluyor iş yapmak ama hareketin normal doğuma çok faydası oluyor.

nesini garipsiyorsunuz ben anlamiyorum,
sahsen bana da sari bez yakismiyor,
ama evimin isidir, kendi pisligimdir deyip mecburen temizliyorum.
ama baskasinin evini temizlemem yani, yakismiyor cunku :KK48:

esimin esyalarini da evlenmeden once sanmiyorum ki kayinvalidem gormustur,
muhtemelen esim temizleyip getirmistir,
siz kari koca beklentilerinizi bence yeniden bir tartin.

onu ben de anlamadım. kazık kadar adamın kıyafetleri pismiş, ütüsüzmüş, neden bunun sorumlusu kayınvalide olsun?
evlenecek yaşa gelmiş adam kirliyi, ter kokanı, temizi ayıramıyor mu?
ütü yapamıyor mu?
su adamlara anneleri bakmıyor diye annelere kızıp sonra evde iş yapmıyor diye ağlıyorlar.

eşim kıyafetlerini kendi getirdi.
her şey olması gerektiği gibiydi.
kardeşim evlenirken kıyafetlerini kendi toparladı,
hatta giderken bunlar kalsın eskidi, yenisini alayım diye bıraktıkları oldu vs.

bu adamlar evlenip yuva kuracak, yarın obur gün baba olacak. çamaşırlarını yıkamaktan aciz olmasınlar bir zahmet.

Ya ama insanda heves ediyor yaaaa
Ben bi tuhafım galiba.

Evlenirken hiçbir şeye hevesim yoktu. Fazladan hiçbir şey almadım. Sadece gerekli eşya aldım.

Bebekle ilgili de yegenlerimin temiz eşyalarını kullanırım. Eksik kalak olursa gider alırım.

Hevesle hicbir sey alamadığım için pişman olmuyorum.

Galiba 30 yasinda olmanin verdiği bir psikoloji ama 25 yaşındayken de hevesim yoktu. Bilmiyorum bana heves psikolojisi yüklenirken hata oldu galiba :D

Şimdi gördüm yorumu

Ben oğlumun kıyafetlerini ütülemedim hatta ilk kez 5 yaşında 23 nisan gösterisinde ütülemiştim

Ama genelde ayy ütüleyin mikrobu kırılsın modu vardır bizim ülkenin hatta bir arkadaş yazmıştı eşinin çoraplarını vs de ütülüyormuş

Ayy neyse ben kalkıp ütü yapayım oğlumun piyano gösterisi var yarın oraya bari ütülü gitsin
2 senelik evliyim. Eşimin eşyasını hic ütülemedim. Kendi kolları var eşimin kendi yapıyor :D

Marifetmis gibi donunu ütüledim diyemeyeceğim.

Back
X