• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin doğum kilosu

Kızlar merhaba 40 gün önce doğum yaptım bebeğim 2700 doğdu sonraki hafta 2500e düştü 40 günde bir kilo aldı ama yine de herkesin çok küçük yok biz böyle kilolu doğardık bilmem ne sözlerini çok takıyorum sanki hep zayıf kalacakmış gibi hissediyorum bir de uzun bir çocuk olduğu için daha zayıf gözüküyor böyle düşük kiloda doğum yaptınız mı bu arada sadece anne sütü veriyorum mama da ver kilo alsın diye darlıyor kayınvalidem doktor yeterli diyor sütüm de var çok şükür ama o kadar üzerime geliyorlar ki mama versem mi diye düşünüyorum
Benim bebeğimde 2780 kg doğdu sarılık oldu 2400 kere düştü göğsümü tutamadı sağıp veriyordum çoklu besin alerjisi çıktığı için anne sütünü de kestiler. Alerjik mama ile devam ettik vs vs… anne karnında cüce bebek demişti doktor hatta. Şimdi kuşum 15 aylık maaşallah gelişimi de kilo alımı da gayet güzel. Siz annesiniz bebeğinizi en iyi siz anlarsınız dışarıya kulaklarınızı tıkayın bebişinizi adapte olun. Onun neye ihtiyacı olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Ben ailemi bayram ziyaret için yaşadıkları şehre gittiğimde bebeğim -7-8 aylıktı yemin ediyorum psikolojimi yerle yeksan ettiler bayramı zehir etti gelip giden komşular. Yok niye oturmuyor, ypl ek gıdaya çok geç kalmışsın, yok niye yürümüyor anne demedi mi benim torunum herşey yiyor vır vır vır o kader kötü etkilenmiştim ki çocuğumu önüme koyup bakıp bakıp ağlamıştım 3 gün boyunca. Sonra annem kızdı da kendime geldim. Her denilene bakmayın kafayı yersiniz

Kızlar merhaba 40 gün önce doğum yaptım bebeğim 2700 doğdu sonraki hafta 2500e düştü 40 günde bir kilo aldı ama yine de herkesin çok küçük yok biz böyle kilolu doğardık bilmem ne sözlerini çok takıyorum sanki hep zayıf kalacakmış gibi hissediyorum bir de uzun bir çocuk olduğu için daha zayıf gözüküyor böyle düşük kiloda doğum yaptınız mı bu arada sadece anne sütü veriyorum mama da ver kilo alsın diye darlıyor kayınvalidem doktor yeterli diyor sütüm de var çok şükür ama o kadar üzerime geliyorlar ki mama versem mi diye düşünüyorum
O bebeğin kilosu taaa anne karnından belli oluyor genetiğimiz sayesinde.
Çok takma. Anne sütü doyuruyorsa,doktor yeterli diyorsa mama verme.

Doktor takibiniz var mı, o ne diyor gelişimi için. Bana gayet besleniyor gibi geldi ama bilimsel kısmını doktorlar daha iyi bilir. Eğer gelişimi için süt yetersiz geliyorsa bunu size söylerler ve ona uygun öneride bulunurlar(emzirme yöntemi, bazen geçici mama takviyesi gibi). Önemli olan sağlıklı olması gerisi boş hiç takılmayın kimsenin ne dediğine.

AYlık ortalama 800 -1000 gram alması yeterli sizinki de almış alması gerekeni. Aynı durumu ben yaşadım , bebek küçük diyen, zayıf diyen gelişmemiş sütün yetmiyor mama ver , bu çocuk aç diyen daha neler neler. Önemli olan aylık sağlık ocağına götürdüğün zaman kilosu yeterli değilse az kilo almışsa zaten sana bunu hemşire orada söylüyor O ne demiş Bu ne demiş Hiç takma. Çok sinir bozucu bir durum, çocuğun olması gereken kilo alıyorsa mama falan verme ne kadar anne sütü verebiliyorsan ver , çocuk doymuyorsa mama takviyesi verirsin. İnsanlar hep konusur kendi çocuklarıyla kıyaslama yapar.

Çok iyi kilo almış sakın mamaya bulaşma durduk yere 🧿
Gerekirse doktor önerir zaten. Klasik kayınvalide takmayın.

2665 doğdu 38+4 te. Kayınvalidem, onun annesi, hatta babası bile ne zaman mama vereceksin dediler ısrarla. Kilosu iyi ilerledi. O zaman da emzik verelim çok emiyor dedi büyükanne. Hiç takmayın. Doktorunuzu dinleyin. Sağlıkla büyüsün ❤️

Ben de aynı durumdayım canım bebeğim 36 haftalık doğdu 2840 ile sonra sarılık oldu vs zayıfladı 40 günlükken 3100gramdı şimdi 2 aylık 3900 oldu anne sütü ve mama veriyorum mama vermekten çekinme bence çocuk doyunca daha rahat uyuyor hem sen de rahat edersin

Oğlum 37 haftada 2800 doğdu, ödemsiz halini bilmiyorum. 1 ayın sonunda 1 kiloya yakın aldı. Boyuna göre kilosu tombiş bi bebek oldu genel olarak doğumdan 2 ay sonra, kilo %50 persentil üzerinde boy %50 gidiyordu hep. Mama verirseniz sütünüz azalır, sütünüz varken mama verip çocuğu boşuna şişirmeyin. Çocuk alacağını alır, almayacağını almaz gereksiz mama kullanımı çocuğu şişirmekten başka bişey değil. Ben 4 küsür kilo doğmuşum, muhtemelen annemde gebelik şekeri vardı ama o zamanlar gebelik şekeri denilen şeyden haberleri olduğunu düşünmüyorum…

Benimki de 2700 gr doğdu anne karnında beslenme problemi vardı.İnsanların ne kadar ufak laflarını dinlerdim.6-7 .aydan sonra toparladı hatta ben 4-5 kilo doğurdum çok ufak diyenlerin çocuklarını da geçti yaşı daha küçük olmasına rağmen .zamanında bana laf sokanlar emzirmiyor musun diyenler daha kısa süre emzirdi bizimki ne yapsak yemiyor kilo almıyor diye dert yanıyorlar şimdi de .Kimsenin dediğine bakmayın inanın büyük konuşanlar yeni doğum yapmış anneyi üzenler de laflarını bir şekilde yiyorlar ilahi adalet .Mama da meme de verdim emzirmeyi 2 yaş da sonlandırdım

Fazla kilolu doğan bebekler annenin şeker riskinden oluyor.Hepsi öyle değildir ama bizim bir tanıdık şeker hastasıydı.Bebeği kilolu doğdu

Kızım 35haftalik 3,100 gr doğdu , sonra sarılık oldu zayıfladı. Hastane de mama başladık hem süt sagip verdim hem mama. Eşim kv mama verme diye beni sinir ettiler sütüm yetmedi çocuk aç verdim tabiki. Şimdide mama veriyorum 1yasina gircek. Kimseyi takma benim kızım da zayıf çok hareketli, doktor kontrolünde normal diyo zayıf demiyo. Herkese cevabını ver yoksa baş edemezsin. Kızımın boyu uzun şey diyolar zayıf ama uzun olsun daha iyi 😀 yani milletin lafı bitmez umursama hiç kimseyi. Ayrıca Sütün yetiyosa niye mama vermeyi düşünüyosun. Anne sütü en sağlıklısi. İler ki aylarda gerek görürse doktor mama önerir zaten

Kızını 2650 gram doğurmuş bir anne olarak yazıyorum. Elhamdulilah kızım şimdi büyüdü çok şükür 12 yaşında.. kısaca bacım büyüyorlar şükür öyle de güzel büyüyorlar ki sen hiç kafana takma mama alan da büyüyor süt emen de ☺️ sağlıkla büyüt inşallah

38 haftada 2770 doğmuştu süt artı mama ile büyüdü şimdi 4 buçuk yaşında 23 kg 😂 sağlıklı olsun kimseyi takmayın

Back
X