Bebegimin doymama sorunu

alpim25

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2017
32
2
1
33
Bebegim uc bucuk aylikken gunduz emmeyi birakti uyku halinde ve gecelri emiyor gunduz emmiyor 3,5 aydan sora bu sorundan dolayi bebeelac gold mamaya basladim gceelri emziriuorum gunduz maama veriyorum .mama yedikten sora surekli acmis gbi ya emzik emiyor surekli emzigi vermeyincede battaniyesini vs agzina goturerek araniyor szce doymuyor olabilirmi

Kaç ml mama veriyorsunuz doymuyor olabilir
Emzik emmesi doymadığı anlamına gelmez yalnız
Ben kızıma emzik için çok uğraştım ama kesinlikle istememişti
Oyy şimdi ne tatlıdır o Allah bağışlasın inşaallah kuzuyu

Allah bağışlasın .
Yanlış bilmiyorsam doktor yeni doğanlar için yarım saatte bir emzirin diyor .
Ağalarsa yine emzirin gibi ... Ama sizin ki 3,5 aylık olmuş artık .

Emzik içinde yeğenimden biliyorum . Çok konuşma meraklısıydı ya onunla konuşacaksın yada emzik vereceksin hayatta ağzı boş durmuyordu . Hatta annesi biraz bu durumdan şikayetçiydi :-)
Belki sizinki de öyledir :)

Konusmayida cok seviyor tabiki mama her verisimde 125 ml yapiyorum bazen tam yiyo bazen birakiyo yarisini bnde anlamiyorum ki neden emmiyor gce cok gzel emiyo gunduz ne yapiyorsam agliyo reddediyo bnde mecburen mama veriyorum

Konusmayida cok seviyor tabiki mama her verisimde 125 ml yapiyorum bazen tam yiyo bazen birakiyo yarisini bnde anlamiyorum ki neden emmiyor gce cok gzel emiyo gunduz ne yapiyorsam agliyo reddediyo bnde mecburen mama veriyorum
Hic duymamistim boyle gece emip gunduz emmeyen.bi odayi karanlik yap ozellikle gunduz uyudugunda uyuyacagi zaman bari emzir

Meme reddi için basit çözümler var, belki tutar, deneyin isterseniz.

Bir şeyleri emmek istemesi doymadığı anlamına gelmez her zaman, çiş veya kaka durumu nasıl?

Son bir haftadir gunde bir kez kaka yapiyo baska yok cok mutsuzm doydugunada taam emin dglim tam doyuyor olsa maamdan sora niye aransin ve cok cabuk acikiyor battaniyeleri yemeye calisiyo napayim bilmiyorum kilo alimi normal ama bna gore zayfta

Her yontemi denedim diyebilirim ayakta yatarak hoplatarak ziplatarak ama yok sutumde cok iyiydi ama sua ara gunde en fazla iki kez emiyo

öncelikle allah bağışlasın
şu an kaç aylık? benim kızimda da 3 bucuk ay civarı meme reddi olmuştu sadece uyku halinde emiyordu. kanguruya koyup sitenin bahçesinde gezerken yorgun duşüp tam uykuya daldigi anda bi banka oturup emziriyordum, cikamazsam disariya aynisini evde yapiyordum.
dr'a danıştıgımda 3-4 aylarda bebek ilgisini cevreye yonelttigi icin meme reddi sık görülen bir durum. sakın mama verme, sağdığın sütleri de verme aç kalınca illa ki emecek demisti. 2-3 hafta buhranlı bir sürecin ardından normal emmeye başladı kızım bu ayin sonunda 23 aylık olacak hala emiyor. nasıl keseceğimi düşünüyorum şimdi.
mamayı dr unuz önermişse miktarını da önerecektir. bir de bazen yarım birakiyormuş ya gazını çıkarınca tekrat vermeyi deneyin mamayı, bazen emmeye (mama veya anne sütü) sadece gaz yüzünden devam edemeyebiliyorlar

Kilo alimi ve diskilamasi normalse doyuyordur. Surekli aranmasi emme refleksinin doyurulma ihtiyacindan kaynaklaniyor, su an oral donemde ve tek hazzi emmek.
Gunduz meme reddi icin de elinizden geldigince farkli yontemler denemeye calisin, benimki de 3.5 ay civari bir donem memeyi reddetmisti, ayakta hafif sicrayarak verdigimde emdigini farkettim ve 1 ay kadar oyle idare ettik, sonra normale dondu. Siz de kendi bebeginizin kabul edecegi yöntemi deneme yanilma yoluyla bulabilirsiniz.

Her yontemi denedim diyebilirim ayakta yatarak hoplatarak ziplatarak ama yok sutumde cok iyiydi ama sua ara gunde en fazla iki kez emiyo

emmediği zamanlarda emiyormuş gibi düzenli sağarsanız azalmaz sütünüz. artık arz talep şeklinde gelmeye başlamıştır ne kadar çekilirse ona göre süt üretir

Aa bak ben ne cabuk attim maziyi benim kizimda gunduz reddediyordu bir sure emmiyordu kendi yasadigimi unutmusum yahu neyse mamayida biberonla cuk cuk goturuyordu.ee mamaya alisacak anne sutu varken ne gerek var dediydim.. bir diger arkadasin dedigi gibi ayakta emzirmeye ugrastim oda oda gezdim meme ucuna yakinken biberonun ucunu onun agzina damlatip devaminda hemen yapistiriyordum gogsu..gerekirse sutunu koy biberona yada su..esinden yardim al sakin ol.ben baya stres yasadim birakmadim.masallah simdi birbucuk yasinda emiyor sukur.ugrasmasaydim mamayla buyuyecekti belki.

Gece nerde emziriyorsaniz gündüzde orda emzirin. Benim kuzucukta salonda falan emmez sadece kendi odasinda kimse yokken emiyor. Mamadan sonra ac olmasi imkansiz...bebekler herşeyi ağzına götürür zaten telaslanma.

Son bir haftadir gunde bir kez kaka yapiyo baska yok cok mutsuzm doydugunada taam emin dglim tam doyuyor olsa maamdan sora niye aransin ve cok cabuk acikiyor battaniyeleri yemeye calisiyo napayim bilmiyorum kilo alimi normal ama bna gore zayfta
Bebekler genelde 3yada 4.aydan itibaren geciken kaka denen bi durum yasamaya basliyolar. Benim oglum gunde 6-7kere kaka yaparken 3.ayin sonunda 6-7gunde bir yapmaya basladi.eger kakasi kati ve kuru degilse sorun yapmayin.
Mama yedikten yada emdikten sonra aranmasinin nedeni gaz.doymamasi degil.
Dogdugunda 2saatte bir emzirmeyle baslaniyo bu sure 1saatten asagiya kesinlikle cekilmemeli ki sizin bebeginiz 4aylik civari. 2saat idealdir. Kilosu normalse çiş miktarı iyiyse sorun yok demektir.
Dedigim gibi sadece gaz sorunu yasiyo.kendini rahatlatmak icinde emme refleksini kullaniyo.surekli gaz sorunu yasadigi icin doydugunuda anlayamaz. Gaz damlasi kullanabilirsiniz.bacaklarina bol bol bisiklet hareketi yaptirin

Bebegim uc bucuk aylikken gunduz emmeyi birakti uyku halinde ve gecelri emiyor gunduz emmiyor 3,5 aydan sora bu sorundan dolayi bebeelac gold mamaya basladim gceelri emziriuorum gunduz maama veriyorum .mama yedikten sora surekli acmis gbi ya emzik emiyor surekli emzigi vermeyincede battaniyesini vs agzina goturerek araniyor szce doymuyor olabilirmi
meme reddi donemi yasiyorsun. davlumbazi calistirip bir de oyyleemzirmeye calis. etrafa ilgisi artti o nedenle emmiyor. kakadan daha cok cisli dolu bez sayisi daha onemlidir. doyup doymadigini anlamanda eger 5 6 dolu cisli bez aliyorsan doyuyordur. emzikte meme reddinu arttirir. kullandigin parfum bile etkili olabilir.
bebekler hep bisey emmek ister emme refleksi cok dogal. benim kizim hala parmagini emiyor 11 aylik.
bu donemi atlatirsan ilerde sorun olmaz. ben de yasadim tam atlattim dedim hamile kaldum sutun tadi degisince benim.kiz emmedi.
Allah bağışlasın .
Yanlış bilmiyorsam doktor yeni doğanlar için yarım saatte bir emzirin diyor .
Ağalarsa yine emzirin gibi ... Ama sizin ki 3,5 aylık olmuş artık .

Emzik içinde yeğenimden biliyorum . Çok konuşma meraklısıydı ya onunla konuşacaksın yada emzik vereceksin hayatta ağzı boş durmuyordu . Hatta annesi biraz bu durumdan şikayetçiydi :-)
Belki sizinki de öyledir :)
yanlis biliyorsun yarim saatte bir emzirilmez 2 saatte bir idealdir. o yarim saatte meme kaliteli sutle dolmaz ayrica meme yara olur. ve emzik iyi birsey degil.

Hic duymamistim boyle gece emip gunduz emmeyen.bi odayi karanlik yap ozellikle gunduz uyudugunda uyuyacagi zaman bari emzir
malesef olabiliyor benim kizimda o modelden.

Tatlım o doymadigindan değil. Her bebek öyle. Ellerini keşfediyor şimdi parmaklarının hepsini sokmaya çalışıyordu benim kizim avcunu resmen çok enteresan. Sonra zamanla tek bir parmağa indirdi. Onun hayatta tek bildiği şey emmek. İçgüdüsel yapıyor. Dişleri de kaşınıyor olabilir 6 ay bitmek üzere hala aynı kızım.

bir de yatarak emzirmeyi de dene. ben oyle basetmistim daha ozgur oluyor. donuyor geliyor emiyor falan. :)

Back
X